Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kistucsok

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova Tanúi szervezete azt állítja, hogy ő az egyetlen igaz keresztény csoport az egész világon. Azt mondja, hogy minden más – katolikus és protestáns – egyház tévedéseket tanít, és hogy aki ma nem tartozik Jehova Tanúi közé, azt Isten el fogja pusztítani. A…..
Kistucsok 2016.07.20 21:53:15
Kedves @a századik juh,

Erről a témáról más igeversek is szólnak. Amíg ellentmondásosnak tűnnek, akkor még nem találtuk meg a magyarázatot. A magyarázat harmóniába hozza a verseket.

A szóhasználatban rejlik a titok. Az "örök" az magyarul annyi lenne, hogy "örökre szóló". az "örök"-nek fordított héber és görög kifejezések (leólám, és eis tõn aióniõn) a legtöbb esetben egyáltalán nem vég nélküli időt jelentenek. Istenre vonatkozóan jelentik ezt, de ha halandóra vonatkoznak, akkor értelemszerűen végérvényes a jelentésük: valami egészen addig tart, amíg csak az adott személy élete tart.

"Mert az elvetemültek kivágattatnak; de a kik az Urat várják, öröklik a földet. Egy kevés idő még és nincs gonosz, nézed a helyét és nincsen ott... a gonoszok elvesznek, és az Úrnak ellensége, mint a liget ékessége, elmúlik, füstként múlik el." (Zsolt 37,9-10 és 20)
"Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütő-kemencze, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregeknek Ura, a mely nem hagy rajtok gyökeret, sem ágat." (Mal 4,1)
"Mert közel van az Úrnak napja minden népek ellen. Amint cselekedtél, úgy cselekesznek veled, amit te fizettél, visszaszáll fejedre. Mert amint ti ittatok szent hegyemen, úgy isznak szüntelen az összes népek, bizony isznak és hörpengetnek, és olyanok lesznek, mintha nem lettek volna." (Abd 1,15-16)
"És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak...és semmi elátkozott nem lesz többé"
(Jel.21,4; 22,3)

A második halál, avagy a kárhozat örökké tartó testi gyötrelemnek értelmezése összefügg a lélek halhatatlanságának hitével. Ha a lélek természettől fogva halhatatlan, a kárhozatban sem veszhet el, csak örökké tartó szenvedésként lehet elképzelni a büntetését. Ezért vallják sokan az örök szenvedés tanát...

Remélem tudtam segíteni. :)
Levesek - Potages chauds / Potages froids Különböző meleg levesek - Potages chauds diversParadicsomos gaspacho (hidegen) - Gaspacho à la tomatePaprikás (piros és sárga pritamin) gaspacho - Gaspacho aux 2 poivrons (jaune et rouge)Uborkás és cukkinis gaspacho - Gaspacho aux concombres…..
Spárga - Asperges pique nique Vinegrette-tel vagy mustáröntettel - Vinaigrette ou sauce moutarde Cékla - Betterave Vinegrette (dresszing) - VinaigretteAlmával és endíviával - Avec pommes et endivesKukoricával - Avec maïs Karfiol - Chou-fleur Vinegrette-tel vagy mustáröntettel…..
RÉPA, nyersen, reszelve - Carottes Reszelt répa babáknak való "vinaigrette"-tel (dresszinggel) - Carottes râpées vinaigretteReszelt répa banánnal - Carottes rapées et bananeReszelt répa reszelt almával - Carottes et pommes rapéesReszelt répa reszelt fehér káposztával, bébi…..
Séma: Egy kevés zsiradékon (vaj, olívaolaj, vagy a kettő keveréke) pirítsuk át a nagyjából feldarabolt zöldséget és egy fej hagymát, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével, sózzuk, fűszerezzük, és főzzük készre. Turmixoljuk össze, és adhatunk hozzá…..
Tarhonya leves / Tejbegríz Paradicsom leves / Rántott cukkini + rizsSpenót + főtt tojás Gombaleves / Császármorzsa Zöldségleves / sajtos - tejfölös tészta..
Vidám Háziasszonka Üdv! :) 2012.02.04 19:05:00
Ez egy ötletelős oldal, egy egyszerű, hétköznapi,de mégsem annyira elterjedt válogatás.Sok zöldség, hal, tészta, gomba, de kmm... hús nélkül. Igyekszem könnyen beszerezhető alap-anyagokat, fűszereket használni. Szóval ez nem az a vega irányzat, hogy a fele recepthez…..
Vidám Háziasszonka Mi micsoda? 2012.02.04 18:00:00
Egy-két szó, ami alatt én ezeket értem:  -Ha TEA, akkor ez általában gyümölcstea. Gyógyteát csak indokolt esetben iszom. Koffeintartalmú teától meg "eltiltott" a környeztetem "pörögsz Te így is eleget!" :) -Ha HAL, akkor az ún.…..
Hetente egyszer-kétszer főzök levest, választék:BablevesBrokkolikrémlevesBurgonyalevesFrankfurti levesGombalevesGrízgaluskalevesGyümölcslevesHagymalevesHamis…..
Heti 3-4-szer főzünk, sütünk valamit.Babfőzelék Borsópörkölt Brokkolikrémes, sajtos penne Burgonyafőzelék Cukkinis-fokhagymás tészta Csilis bab Csőben sült zöldségek Fehér szószos tészta (cukkini, hagyma, sajt, tejszín) Finomfőzelék Fűszeres lazacszelet tepsiben sütve…..
 Ezekkel édesítjük amúgy sem savanyú sorsunkat: Bundában sült almaCitromos minyonCsokipudinggal töltött kosárkaCsokitortaFahéjas nudliFánkGesztenyepüréGofriGyümölcssalátaGyümölcstortaJégkrém KókuszkockaMadártejMálnás túróMeggyes piskótaPalacsintaPozsonyi…..
Vidám Háziasszonka Kapi vicc 2012.02.04 17:55:00
-Drágám, kinek kened ezt a hatalmas vajas kenyeret? -Neked, drágám. -És miért ilyen kicsi???..
   F. Nagy AngélaÉhes férfitől ne kérj semmit2011.12.05  | Sümegi Noémi      Nemzedékek nőttek fel a szakácskönyvein - aki "a Horváth Ilonából" tanult főzni, az is. És ez csak egy a számtalan titok közül, ami övezi.…..
 "Manapság már ritka az olyan asszony, aki egész életét csak a háztartásnak szenteli. Sokkal gyakoribb az olyan, aki "második műszakban", a napi munka után végzi el az otthoni teendőket. Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a háztartás minden…..
Hétfő Gyümölcssali (málna, ananász, banán, narancs)Joghurt, kifli/keksz, 1 kancsó gyümölcsteaHalkocsonya (ponty)Rántott cukkini / tök / padlizsán / patisszon + rizs, savanyúságFánk lekvárral, porcukorralVajas kifli, kakaó, sajt, paprika Kedd Müzli tejjelJoghurt, gyümölcs,…..
Hétfő Müzli tejjelJoghurt, gyümölcs, kifli/keksz, 1 kancsó teaFrankfurti levesFűszeres lazacszelet tepsiben sütve, rizs, citrom, párolt zöldségRétesek (túrós, meggyes)Kiadós adag sali sajtos kenyérrel Kedd Sajtos kenyér paradicsommal, kaukázusi kefirrelGyümölcs (3 narancs) , 1…..
Hétfő Gyümölcssali (málna, ananász, banán, narancs), kekszJoghurt, kifli/keksz, 1 kancsó teaParadicsomkrémlevesLeveles tészta kosárkák / tekercs töltve gombával + Sali, rizsVajas kifli, kakaó, sajt, paprika Kedd Müzli tejjelJoghurt, gyümölcs, kifli/keksz, 1 kancsó teaLeveles…..
Hétfő Müzli tejjelJoghurt, gyümölcs, kifli/keksz, 1 kancsó teaSütőtökkrémleves, pirított tökmaggalRakott kel, gombával, sajttal, tejföllelMeggyes piteKiadós adag sali sajtos kenyérrel Kedd Sajtos kenyér retekkel, kaukázusi kefirrelGyümölcs (1 alma, 1 banán, 1 narancs) , 1…..
Hétfő  Gyümölcssali (málna, ananász, banán, narancs)Joghurt, kifli/keksz, 1 kancsó teaBrokkolikrémlevesRizs tonhallal és főtt tojás darabokkal, nagy salivalMadártejVajas kifli, kakaó, sajt, paprika Kedd Müzli tejjelJoghurt, gyümölcs, kifli/keksz, 1 kancsó teaLencsefőzelék…..
Hétfő Müzli tejjelJoghurt, gyümölcs, kifli/keksz, 1 kancsó teaKrumplifőzelék tojással (főtt, sült, tükör)Túró Rudi / kis csokiKiadós adag sali sajtos kenyérrel Kedd Sajtos kenyér paradicsommal, kaukázusi kefirrelGyümölcs (3 narancs), 1 kancsó gyümölcsteaKrumplifőzelék…..
 Összegyűjtöttem pár fontos szempontot: 1.Rita konyhája:Friss halak vásárlása A nagyobb hipermarketekben, mallokban (pl. Metro), illetve speciális halkereskedésekben, nagyobb piacokon könnyen hozzáférhetünk friss halakhoz. Az alábbi pontokban összefoglaltam, hogyan tudjuk…..