Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fórumtag

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
90's Napfogyatkozás az űrből 2013.08.11 16:46:28
Éppen ma 14 éve, hogy teljes napfogyatkozás volt kis hazánkban.Emlékszem, mennyire vártam, és arra is, hogy nagyon lenyűgözött, ahogy a virágok bezárják a szirmaikat, vagy ahogyan a madarak, a méhek aludni tértek. Felnagyítva láthattam, ahogyan a Nap, ez a felfoghatatlan méretű…..
Elképesztő, hogy miket tapasztaltunk! Betegek meztelenül az ágyuk mellett állnak, és szerencsétlen öregek várják, hogy kész legyen pl. az ágyhúzásuk. Mindez nyitott kórterem ajtónál - talán ez az a dolog, ami könnyen megoldható lenne egy kis odafigyeléssel. Mi van az emberi…..
Kedves leendő közmunkás barátaim!Óriási lehetőség kínálkozik: március 20-ig jelentkezhettek a közmunkásokat nyaraltató programra, amit Kormányunk 50 millió forinttal támogat.Múltkor láttam Csillag Ádám filmjét, amint tavalyi közmunkások étlen-szomjan ki voltak baszarintva…..
Novemberben már bemutattam Karl Holzinger néhány régi budapest felvételét, az Amszterdamból hazahozott 2624-as nosztalgia villamos kapcsán. Az osztrák fotós örült annak, hogy mennyire örültem a képeknek :) és felajánlotta, hogy ha írok egy listát a megőrzött járművekről, akkor átnézi a fotóit,…..
- Mondd meg a barátodnak, hogy csirkepaprikást csináltam nokedlivel, de tegnapról maradt még sárgaborsó-főzelék bélszínrólóval, ha szereti - mondta anyám, amikor egy angol barátom járt nálunk látogatóban. Magyarázat helyett inkább felemeltem a fedőt, és megmutattam a…..
fórumtag 2012.11.05 14:20:59
A hajléktalanok után az autósok is megtudhatják, hogy milyen a fideszes rendpártiság. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester kerületében ugyanis a szabályos parkolóhelyen megállókat is megbüntetik. Józsefváros egy csendesebb forgalmú kétirányú utcában azért büntetnek meg…..
A méltán népszerű Sarokház kocsmában (százforintos feles, ugye) bukkantunk erre a leletre. Kérdés: mi ez? A helyes válaszok bekommentelői között értékes, az Index 10. születésnapjára kiadott fingópárnákat sorsolunk ki május 14-én, Kamuton. ..
A községháza (=tanácsháza) udvara igazi kincsesbánya, ott bukkantunk az alábbi képen látható objektumra. Kérdésünk: mi ez? Ne feledjék, a helyes választ bekommentelők között nagy értékű indexes fingópárnát sorsolunk ki!..
  Igazi kincset kommentelt a moziplakát-leletes poszthoz Városjáró, amit korábban saját blogjában is közzétett. Egy 1979-es budapesti mozikalauzról van szó, amelyik nem csak egy nagy átfogó térképen, hanem kerületenkénti bontásban, szuper pszichedelikus rajzokkal díszítve…..
Berlin - téboly föld alatt és felett, III. rész Előzmények: Berlin gyorsvasúti rendszere a Fal felépítése után A jelek szerint az NDK egykori vezetői az ideológiát könnyen félre tudták tenni, amikor pénzről volt szó: a Friedrichstrasse-i vasút-, U- és S-Bahn állomás esete…..
A Fal fizikai létrejötte Előzmények: a második világháború végétől 1961-ig A nyugati hatalmak nem tudtak érdemben reagálni az 1961. augusztus 12. éjszakájától felhúzott határzárra; katonáik csak megfigyelték a történéseket, nem avatkozhattak be. "Nem valami szép…..
fórumtag 2011.03.20 12:39:57
@zassz: az a *jegyautomata* jópofa szerkezet volt. kitapasztaltuk, hogy valamilyen pénz csörgése kielégítette a többi utas kiváncsiságát, utána aztán annyi jegyet húztunk amennyit akartunk. (2-3 karhúzás után eltünt a pénz az ablakból, nem lehetett látni, mennyi is volt az annyi)
egy jegy 20 pfenning volt, a bünti 5 Márka. egyszer direkt nem húztunk jegyet, jött az ellenőr, büntetés, adtam neki egy tizest, mondtam, hogy ne adjon vissza, nemsokára jövök erre megint és akkor se lesz jegyem. :)
fórumtag 2011.03.20 17:36:40
@Hamster: ez egy "FALK" térképből van (nyugati), talán 1988-89 körüli, le van kopva az impressum, nem tudom elolvasni a dátumot.