Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tena_lady

0 bejegyzést írt és 825 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Anjou család 1301 és 1395 között, vagyis majdnem egy teljes évszázadon keresztül uralta hazánkat, négy koronás fővel ajándékozva meg népünk történelmét (Károly Róbert, Nagy Lajos, Mária, Durazzói Károly). Ennek a bizonyos dinasztiának volt meghatározó tagja Károly Róbert (1301-1342), akinek nevét…..
Ez a bejegyzés elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik...
tena_lady 2019.02.03 13:27:47
@ébrenjáró: Én szinte mindig vega kaját kértem. Meg még vagy 50 másik statiszta is, ha nagyobb forgatásról volt szó. Többnyire pedig a nagy hollywoodi produkciókba hívják az embereket. Szóval nem adtak külön a stábkajából, rendeltek abból a statkaját.
tena_lady 2019.02.03 13:28:57
Én is évek óta statisztálok és a reggeli 99%-ban egy párizsis vagy sajtos zsömle, a gluténérzékenyeknek meg egy banán vagy egy alma. Ritkább esetekben van péksütemény egy olyan pékségből, ahol nem kelesztik a tésztát. Pogácsa, kakaós csiga meg valami sajtos cucc szokott lenni. Az ebédről pedig annyit, hogy már rég nem azt a kérdést tesszük fel, hogy mikor lesz ebéd, hanem, hogy mikor lesz rizses hús. Majdnem mindig az van, ha nem, akkor valami paradicsomos szószos tészta vagy rántott sajt rizzsel. A sima vega menü általában ugyanaz, mint a húsos, csak hús nélkül. Vagyis nem viccelek, sokszor csak rizs magában. Inni mentes és bubis víz mindig mindenhol van. Ebből bármikor bármennyit lehet fogyasztani. Persze nyáron nem hűtik, ezt ne várja senki. Kávé szokott még mindig lenni, de elég sokan inkább hoznak maguknak otthonról. Tea csak nagyon hideg téli napokon van, eleve cukrozott. Szerintem a kávét és a teát is valami porból készítik, van, amikor sűrűbb lesz és keserűbb, máskor hígabb. Ezekből általában egy adag van, ha elfogy, akkor marad a víz.
A stáb kajája ettől értelemszerűen jobb, svédasztalos. Ha azt a területet egy statiszta 5 méterre megközelíti, ahol a stábkaja van, akkor leüvöltik a fejét. Ugyanakkor, ha valamiből sokat rendelnek maguknak és csak kidobnák, akkor inkább szét szokták osztani a statiszták között. De ilyen néhány havonta ha egyszer van. Egyébként olyanokat szoktak, mint leves, pizza, sütemény.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Idén nyár végén megkezdődtek a KISZ KB, vagyis a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottság volt székházának bontási munkálatai...
A magyar királyok, királynők, főemberek és családtagjaik legfontosabb temetkezési helye évszázadokig a székesfehérvári királyi bazilika volt, amelynek szervezett kirablása 1543-ban, a város török megszállásával kezdődött el. A mintegy másfél évszázados török hódoltság alatt az épület romba dőlt,…..
Kikerült a kereszt a Parlamentre - hirdeti az Index egyik főcíme. Hogy ez jó hír vagy rossz... ki hogy éli meg! Én elsőre csak álmosan felnéztem: mi van? Gyerekkorom egyik kedvenc ünnepén keresztről sokáig nem is eshetett szó, hiszen a hetvenes években ez kerülendő volt - de nem is igazán…..
Budapesten már évek óta funkció nélkül áll egy igen érdekes kialakítású épület. Elsőre mintha egy uszoda lenne, de mégsem az...
Aki annak idején utazott a Thököly úton vagy a Mexikói úton villamossal, az bizony jelenleg igencsak visszasírja ezeket a tujákat, mivel itt jelenleg millióféle buszjárat (vegyesen alapjárat és gyorsjárat) közlekedik, ezek viszont baromi zsúfoltan járnak (kivéve persze a 7E). Bár mostanság az az…..
27 évvel a premier után elkaszálták a The Jerry Springer Show-t, a trashtelevíziózás legendás műsorát. Az NBC Universal terjesztésében, de szindikátusi sugárzásban vetített műsor (ez kb. azt jelenti, mintha lenne egy Pácsó nevű talkshow-m, amit közvetlenül értékesítenek a regionális tévéknek, azaz…..
Hogyan lehetne átalakítani Budapest villamoshálózatát? Most kiderül! Érkezzék egy több részből álló tervezet csomag, melynek 1. részében a ferencvárosi és a dél-pesti lehetőségeket tekintjük át. A tervezet ezekben a térségekben érinti mind a vonalhálózat, mind pedig a típusok átszervezési…..
tena_lady 2018.06.13 19:19:40
Annak több értelme lenne, ha megszűnne a csepeli HÉV és azon a nyomvonalon menne ki Csepelre a 2-es és a 24-es villamos. Akár még meg is lehetne az egészet hosszabbítani a csepeli temetőig. A ráckevei HÉV-et pedig összekapcsolni a vasúttal - úgyis átvette a MÁV és a náluk szokásos elővárosi kocsikat akarnak használni a vonalakon - és bevezetni Ferencváros pályaudvarra, sőt onnan akár a Keletibe.
A jelenlegi HÉV vonalra a 2-es villamos a Boráros téren, a 24-es villamos meg a Haller utcánál csatlakozna. Szerintem ez logikus lenne, mert a csepeliek állandóan sírnak, hogy nekik kell a HÉV, mert ugye azzal 10 perc alatt beérnek a Boráros térre, csakhogy ott már át kell szállni. Ez a két villamosvonal megoldaná ezt a problémát. Illetve a HÉV vonalak gyakorlatilag elővárosi vasútvonalak, amik kimennek az agglomerációba, kivéve Csepelen. Az egy kerületi járat. Jobb lenne akkor már egy, illetve két olyan villamosvonal, ami kerületeken átível. Egy új megálló lehetne ott, ahol majd az új Duna híd megépül, a Csepel-sziget északi részén, illetve a mostani Csepel HÉV állomástól délre 2-3 új, a temetőig. A ráckevei HÉV-nek pedig nyilvánvalóan át kéne építeni a megállóhelyét a Közvágóhídnál, ha a járat Ferencváros pályaudvarra futna be, de a sínek már ott vannak, azokat nem kell megépíteni. Csak ki kéne használni az adottságokat. Ha pedig Ferencváros pu. után tovább menne a Keletibe, akkor esetleg még 1-2 megállót ki lehetne alakítani például az Üllői útnál vagy a Népligetnél, Kőbányai útnál, stb. (Egyébként a Népligetnél egy megállóhely beleillene a Népliget fejlesztési tervébe.)
Akár a BKK vagy a MÁV is alkalmazhatna, ha már így kitaláltam és megosztottam tök ingyen. :P
Gyermekkoromban soha nem értettem, hogy a családunk egy jelentős részét Ácsnak hívták, holott nagyapám, édesanyám Juhász. Nem igazán értettem, míg pár hete, immár 42 évesen nagynéném elmesélte a Juhász családnév eredetét. Az első Juhász a családban dédnagyapám volt. Az ő apja még az Ács nevet…..
A századfordulós Budapest nemcsak a felszínen, hanem már a föld alatt is megtelt élettel. Milyen kincseket, építményeket, funkciókat rejtett a főváros a felszín alatt? Következő írásunk ebbe nyújt betekintést...
Fotók: National Geographic „Nem tudom, miért, de ösztönösen úgy éreztem: ha Picasso, akkor nekünk Antonio Banderas kell. Azt persze tudtam, hogy Antonio is Málagán született, ahogy Picasso is, de azt már nem, hogy ezért világ életében rengeteget is foglalkozott Picassóval, és mindig is el szerette…..
Kínában - ahogy lényegében a világ bármely táján leszámítva a Nyugatot - dinamikusan nő a keresztények száma, már ma több tízmillióan vannak. 2030-ra akár a kétszázmilliót is elérhetik. A megtérés indokai különbözőkek lehetnek, és az is kérdéses, hogy ez a folyamat a kereszténység egészére nézve…..
A Sorozatwiki tudta meg még tegnap éjjel, hogy a Feleségek luxuskivitelben című pompás trashreality megkapta a második évados berendelést. A műsor nézettségét ugyan nem sok értelme lenne kitenni a vitrinbe, de a sajtóvisszhangot már lehet mutogatni, hiszen kismillió cikk, kritika, blogbejegyzés…..
Az Eurostat közölt egy összeállítást arról, hogy melyek a leglátogatottab UNESCO Világörökségi Helyszínekről szóló oldalak a Wikipédián. Budapest az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. Nem sikerült lenyomni a párizsi Szajna-partot, Róma történelmi belvárosát, Isztambul belvárosát, Auschwitzot,…..
Két méteres víz az utcákon, színházban ragadt nézők és Dreher Antal nagy lehetősége. Ilyen volt a Nagy Pesti Árvíz...
asztahűha Jézus arca? 2017.12.12 00:01:00
A Jézus ábrázolások 80 százaléka egy magas, vékony, fehér bőrű, világos szemű, barna hajú fiatal férfit mutatnak. Hm... Elég érdekes személyleírás...
Lehet, hogy minden második rész úgy fog kezdődni, hogy Dávid tátott szájjal ámuló lányoknak ad elő mixer trükköket? Hiába, ez annyira jó, hogy nem lehet megunni. Alex kijelenti, hogy hazamegy, és a kecskékkel tölti az est hátralévő részét, ami finoman szólva is bizarrul…..
Egy évezredes tévedés, egy fordítása hiba miatt hihettük, hogy a trójai faló valóban egy lóformájú építmény volt, amelyben az ostromló akhájok elrejtőztek. Francesco Tiboni olasz tengerrégész, a marseille-i egyetem kutatója viszont meg van győződve arról, hogy a „faló” hajó volt. Ókori szövegeknél…..
 Ha ilyen ütemben pusztul és fogyatkozik a termőtalaj, előbb-utóbb komolyan kell vennünk a tenger mélyén folytatott gazdálkodás ma még őrültnek tűnő ötletét. Az első víz alatti kertet már megépítették, és meglepően hatékonyan működik.   Naponta 30–35 ezer hektár termékeny talaj tűnik el…..