Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ká k k

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magam részéről egy vízibivalyszarvból faragott, rettenetes fülsértő hangú kürttel készülök a meccsekre, de a dél-afrikai vébé hivatalos drukkerhangszere természetesen a vuvuzela. Aminek van csodálatos online verziója is, az egyetlen nemannyiracsodálatos benne, hogy nem lehet…..
Megint öngyilkos lett egy dolgozó a kínai Shenzen tartományban levő Foxconn gyárban, a 23 éves férfi hetedik emeleti szállásáról ugrott ki szerdán. A héten volt még két öngyilkossági kísérlet, egy fiatal nő is kiugrott az ablakon, egy másik munkás pedig megpróbálta felvágni…..
Úgy tűnik, használt játékot venni egyre kevésbé éri majd meg, és nem azért, mert a gyereked marihuánát találhat a játék dobozában, hanem azért, mert a nagy kiadók egyre vehemensebben folytatják kereszteshadjáratukat a másodkézből vett cuccok ellen. Azt már mi is megírtuk,…..
Ká k k 2010.05.11 12:23:08
@wice: egyetértek veled, hogy üzletileg is rossz döntés volt, ráadásul azt sem értem, miért kell még egyszer fizetni érte, hogy megkapd a teljes (kiegészítő) tartalmat? Lényegében a kiadó ugynazt az 1 példány lemezt akarná kétszer vagy többször eladni.
Lopás: nem akarok belemenni, de ez szerintem továbbra is baromság. Az egész arra épít, hogy "mi lett volna ha" megveszik a játékot eredetiben. De 99% nem venné meg eredetiben, ráadásul a letöltés nem okoz közvetlen anyagi kárt, legfejlebb egy kicsit kevesebb bevételt. A letöltők nagyrésze nem fogja megvenni eredetiben. Ha nem lehetne letölteni, akkor se, csak azt képtelenek elfogadni.
IDDQD Négy ujjal ne menj Japánba! 2009.11.20 16:41:00
Burakumin. A szó valószínűleg a legtöbbek számára ismeretlen, és ez nem véletlen, hiszen egy tipikusan japán dologról van szó. A burakumin egy gyűjtőnév és azokat az embereket jelzi, akik a feudális korban megalázónak, mocskosnak tartott munkát (bőrcserzők, kivégzők,…..
Tényleg szomorú nap ez ... A Fidesz-MSZP nagykoalíció diadala, szereztek maguknak 1-1 rádiót. Hát gratulálok, bmeg! Jobb lesz nekik? Szereznek még pár ezer szavazatot, mert az egyik választó balos műsort hallgathat reggel, a másik meg jobbost? Én már azt sem értem, mi a fasz…..
Ká k k 2009.10.28 20:54:09
@Strici: 108-87.7 = 20.3.
0.1 MHz-enként elfér 203. Kényelmesen 0.2 MHz-es közök kellenek, úgy 100. Jelenleg nincs ennyi adó sem Budapesten. Az hogy milyen antennát használsz és hasonlók egy másik dolog. Attól nem lesz se több, se kevesebb frekvencia.
Ká k k 2009.10.28 20:56:03
@Strici: nagyon jól tudom mi az az FCC. Csak ott normálisan működik a rendszer.
Ká k k 2009.10.28 21:02:46
@Strici: a 0.2 MHz-es felosztás nagyon is jól működik, de most kár is ezen lovagolni, mert a bölcsész munkanélküli agyaddal (8000+ kommented van... omg) úgysem érted meg.
Az akkor is tény marad, hogy van még hely több országos adónak.
Az alábbi jogelméleti fejtegetéssel kíván a Zugügyvéd  kellemes hosszú hétvégét.„Mi történik akkor, ha az állampolgár hivatalos módon tájékoztatja az állami hivatalokat arról, hogy a továbbiakban nem igényli, hogy képviseljék, illetve kormányozzák? A köz…..
K. levelét olvasván az merült fel bennem, hogy én is szívesen dolgoznék náluk :), persze ha elfogadjuk, hogy a történet hűen tükrözi a valóságot! Tessék megnevezni a heti BB-díj nyertesét!!!Üdv!Olvasva a sok negatív HR-es bejegyzést a blogon, gondoltam leírom, nálunk hogyan…..
Ká k k 2009.07.26 14:24:37
@nyomasek_bobo: teljesen jól eltaláltad. IT, kisebb cég és nem túl régen indultunk. Az angol is emiatt fontos.

Kis kiegészítés:

Az interjún feltett kérdésre a válaszokat megfelelő méretű skálán pontozzuk, viszonylag jól megmondható, hogy kik azok az X% jelöltek, aki továbbjutottak.

A házi feladat: egyszerű feladatok. Azt nem csináljuk, hogy futó projectből sózunk rá munkát. Egyrészt úgysem biztos, hogy meg tudná oldani anélkül, hogy ismerné az egészet vagy egy nagyobb részét, másrészt biztonsági okokból sem.
Ká k k 2009.07.26 16:30:56
@Strici: azért mert, angolul kell írni dokumentációkat, bug reportokat, commenteket a kódba...stb. Nem csak magyar ügyfélnek folyik fejlesztés.
Ká k k 2009.07.26 16:50:11
@Strici: félig meddig igazad van. A user's guideot a legrosszabb írni, az általában néhány fős közös munka. De pl. a fejlesztői doksit annak kell írnia, aki kódolta, mert hát ő ismeri. Ez nem egy bő lére eresztett dolog, nem is a usernek szól. Ide szakmai angol kell, meg némi nyelvtan, hogy azért értelmes legyen, ezenkívül diagramok...stb. Angol tudásnál elsősorban ez az írott a lényeg.
A Zero-G árulja a Vocaloid Sonikáját, aki egy új virtuális plugin-énekesnő, és 200 dollárba kerül. A Yamaha legújabb éneklőmotorja van benne, angolul perfektül tud, más nyelvekre egy kicsit komplikált tanítgatni, viszont szépen lehet alakítgatni a hangszínét és a kiejtését.…..
A Bors információi szerint a nemrégiben a TV2-höz szerződött Vágó István helyét Fábry Sándor foglalhatja el. A bulvárlap fotóval bizonyítja, hogy az RTL Klub hetekkel ezelőtt leforgatta a kvízmester nélkül maradt Legyen Ön is milliomos! próbafelvételeit. Rényi Ádám, az RTL…..
Ká k k 2009.07.22 17:12:28
@Shadow75: egyetértek.

Az Esti Showder is csak egy műsor, egy szerep, amit el kell játszani, ha úgy tetszik, amire a sok "Bubika" a vevő.

Amúgy meg én is szerettem, amikor még új volt, meg voltak friss poénok. Mostmár tényleg kicsit unalmas, de azért néha még most is belefér. A vendéges részt sose szerettem, csak a stand-up comedy részét.