Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atticus Maximus

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
214 éve született a magyar történelem egyik legjelentősebb alakja: Kossuth Lajos. A feudalizmusból kivezető reformkor egyik legfontosabb szereplőjeként, az 1848/49-es szabadságharc vezetőjeként és a magyarság újkori történelmében a nemzeti szuverenitás legnagyobb harcosaként a legismertebb magyar…..
Kötelezőmizéri új szemszögből. A bonus-malus rendszer elvileg az üzembentartó személyéhez kötődik, és nem a gépjárműhöz, viszont csak azonos kategóriák között  vihető át másik járműre. Ez a problémája olvasónknak, aki így elég sokat bukik a kocsicserén. Helló…..
  "Melyik naplóba is írjuk Pistikét: a zöld katolikus naplóba, a kék reformátusba, a piros ate..., bocs, erkölcstanoktatásba? Vagy ő is olyan izé, akinek csak bibiliaismeret van? És az akkor most beszámít a hittanba? Hogy buddhista? Kaphat felmentést?" Az…..
Az állam úgy viselkedik, mint a rossz pedagógus. Nem szabályoz, hanem erőből büntet. A szomorú igazság az, hogy ez az állam nem erős, hanem gyenge. Holtzer Péter különvéleménye. (Fotó: Orin Optiglot/flickr.com) A miniszterelnök múlt szerdai bejelentéseit, miszerint 14 hónapra…..
  Vitéz Kassai Farkas László magyar királyi altábornagy két cigarettaszippantás között megadja magát dandárjaival az amerikai hadseregnek Ausztriában. Eredeti hangosfilm 1945-ből, katt a képre! „A karácsonyt a századdal Győrben töltöttem. Családomhoz Sopronba nem…..
Atticus Maximus 2010.09.17 11:54:17
@Publius Decius Mus: Hol hibázott Horthy?Ha a németekhez nem csatlakozik azt gyorsan megbántuk volna. A végén meg ügyesen ki akart ugrani, ez is helyes.

Nos a németek elrabolták az egyetlen életben maradt fiát és megzsarolták vele... "egy fiut az országért!"
Lovagias gesztus!
Atticus Maximus 2010.09.17 12:06:01
@Martian: harcok során az is kiderült, hogy a németek időnként martaléknak hagyták a szövetségeseiket, hogy a "felsőbbrendű német vért" (más értelmezésben a magasabb harcértékű alakulataik maradékát) mentsék.

Azért nem kell a szomszédba menni hasonlókért: 1940-ben az Erdélybe való bevonuláskor a magyar kir. hadvezetés lazán összeállított egy erdélyi hadosztályt (korábban Erdélyből átszökött fiatalokból akik a magyar hadseregbe álltak be), akiket az első vonalban küldtek "golyófogóknak"... sokan el is estek mikor román orvlövészek templomtoronyokból meg egyéb rejtett helyekről rájuk lőttek...
Utánuk meg lazán bevonult a "felszabadító hadsereg", élén Horthyval.

Erről jut eszembe egy anekdota:

A második világháborúban Magyarország hadat üzen az USA-nak. Hazánk nagykövete bemegy a washingtoni külügyminisztériumba, átadja a hadüzenetet, majd a következõ beszélgetés zajlik le:
Külügyminiszter: Mi az Önök államformája?
Nagykövet: Királyság.
K: És ki a királyuk?
N: Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
K: Ki a kormányzó?
N: Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
K: És van Önöknek tengerük?
N: Az nincs.
K: Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
N: Nincs.
K: Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
N: Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
K: Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
N: Nem, õk a szövetségeseink
Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új kormány lehetővé fogja tenni, hogy…..
Atticus Maximus 2010.05.05 12:52:01
@neilnejmed:

Nos az asszimilációt nem a magyar állampolgárság megadása fogja megakadályozni! Aki élt ott és néha visszajár tudhatja, láthatja: akik asszimilálódni akarnak azok úgyis fognak, akik meg nem azok meg nem! Ez egyéni elhatározás kérdése és döntések sorozata... persze köze van az életszinvonalnak, a gyerekszületések-halálozások arányának, az ottani oktatás színvonalának, a boldogulás lehetőségének.

Nyilván az állampolgárság megadásának inkább érzelmi síkon van jelentősége; a választójognak a megadásának nincs realitásértéke... a magyar napi politikáról való ismeretük erősen korlátozott! ... és valőjában nem is érdekli őket; elvannak a saját parlamenti bohócaikkal.
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Az idei Torontói Filmfesztivál nyitófilmjét nagy nemzetközi érdeklődés előzte meg az ígéretes szereposztásnak, az érdekes történetnek köszönhetően. Jon Amiel filmje, a Creation (Teremtés) az evolúcióelméletet kidolgozó Charles Darwin életét és A fajok eredete című…..
A mai naptól kezdve bojkottot hirdetek. Csatlakozz, és írd be a Bliccszámlálóba, hogy hány forintot spóroltál ma! Én máris beírom a tegnapi egy darab ki nem fizetett vonaljegy árát, a 300 Ft-ot. Loading...Nem vásárolok BKV-jegyet mindaddig, amíg az alábbi két feltétel nem…..
Atticus Maximus 2009.09.16 15:45:34
@citrix:

Tedd még hozzá, hogy évente pénzügyi átvizsgálás független könyvvizsgáló által (nem akit ők bíznak meg) teljesen publikus eredménnyel (semmi vezetői levél meg ilyesmi). Olyan munkaszerződést aláiratni a pénzügyi döntéshozókkal, hogy bukta esetén a vagyonukkal felelnek vagy a fb. hatáskörét kibővíteni, hogy minden x eFt fölötti szerződésre rá kell bólintsanak (legalább a mindenkori ellenzék képviselőinek lehetőségük lenne nyilvánosságra elé vinni a visszásságokat).

Ezeket minden állami és önkormányzati cégnél be kellene vezetni (beleértve a kórházakat is).

Mégis csak az adófizetők pénzével szórakoznak! Aki elkezd ágálni, hogy ez ezért vagy azért nem jó, rögtön vagyonosodási vizsgálat alá venni, beleértve az egész elsőfokú rokonságát!

Rend és fegyelem! :)
A szövetséges blogok egyikén kiváló elemzés-sorozat olvasható a kínai hadseregről; nem is vindikáljuk magunknak sem a jogot, sem a merészséget, hogy azt érdemben ki tudjuk egészíteni. Mai rövidhírünk ugyancsak a Középső Birodalom fegyvereseit érinti, de korántsem a…..