Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csicskulátor

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én történetem se mindennapi. Miután lediplomáztam, azt hittem kapkodni fognak utánam, legrosszabb esetben is lesz egy állás Magyarországon, amit csak nekem tartogatnak. Idővel rájöttem, hogy mindez csak naív álmodozás volt. Másfél évig nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni,…..
csicskulátor 2010.12.30 20:27:57
@Ianitorum Regalium Magister:
Én is ezt mondom. Nekünk mondjuk nagyon szar volt a nyelvoktatásunk ...
csicskulátor 2010.12.31 00:12:03
@HollyFuck:
Nem biztos hogy nem értik meg a posztoló problémáját, csak lehet hogy egyszerűen szarnak a posztra. A diplomás téma viszont ezek szerint annál inkább érdekli őket.
A posztoló ott baszta el, hogy állami szférába ment dolgozni. Ott aztán semmi köze nincs a szorgalomnak, meg a teljesítmények az elismeréshez. Korrekt döntésre, bánásmódra pedig nem tudom miért számított. Vagy van talán koma, rokon a hivatalban, nem? Akkor meg mit gondolt? Hol él? Ez Magyarország.
Elvégeztem egy főiskolai szakot, de sajnos a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam készhez a diplomám. Így állást sem kaptam azon a területen, pláne, hogy nem egy erős munkaerő piaci képesítés (bár ma Magyarországon mi az?). Na a lényeg, hogy kénytelen voltam munkát vállalni…..
csicskulátor 2010.12.18 09:31:34
@Vonhinten Márk Maximillián:
Te iszonyatosan nagy köcsög vagy! Úgy látom baromi elégedett vagy magaddal és nem átalkodsz ezt éreztetni, kiemeled ami neked sikerült és esetleg másoknak nem. Szerintem sosem késő tanulni, sőt az ember tanuljon élete végéig! És ha valaki 30 évesen szeretne diplomát vagy nyelvvizsgát szerezni akkor mi van? Becsülendő dolog! Semmivel sem kevesebb nálad, vagy annál aki megtette ezt 23 éves koráig. Nem biztos hogy azért nem jött össze másoknak mert lusták vagy buták, az élet nem ilyen egyszerű! Az ilyen másokat beskatulyázó parasztok a legostobábbak, sajnos teli van veletek az ország. Ezért tartunk ott, ahol. Megszerzel egy vagy két diplomát és nyelvvizsgát „rekord idő” alatt és istenkomplexusod lesz! Önelégült fasz!
Én azt mondom tanuljatok ameddig bírtok! Ha van diplomátok/nyelvvizsgátok, ha nincs! A munkáltatókat meg le kell szarni! Csak a saját érdeket kell figyelembe venni. Úgyis csak ki akarják venni az emberből amit csak lehet, kifacsarnak, utána meg eldobnak.

u.i.: Miért nem mentél el te gázszerelőnek? Hiszen kurva jól meg lehet élni abból is és most nem lenne gondod sem …
Sziasztok!   A segítségeteket szeretném kérni.   4 éve dolgozom a jelenelgi munkahelyemen, egy élelmiszerüzletben, mint eladó-pénztáros.Eddig minden rendben ment, amíg be nem jelentettem, hogy szeptembertől szeretnék továbbtanulni.Levelezős képzésben vennék részt, a…..
Nehéz dolga lehet annak, aki Rolexet szeretne ma Magyarországon vásárolni - szűrtük le a tanulságot Warrennel a váci utcai üzlet előtt álldogálva. A Rolex ugyanis nem csak nem akart válaszolni egyetlen kérdésünkre, de egyenesen rémesen éreztük magunkat abban a nagyjából 40…..
csicskulátor 2010.10.03 14:48:42
@lwl:
Az lenne a dolga hogy kinyalja az esetleges vevő seggét. Ha meg kiderül, hogy nem vevő a betérő vendég, akkor pedig nem úgy kéne beszélnie vele mint akit a seggéből rántott volna elő. Egyébként is senkivel ne beszéljen így, mert ki ő, mihez ért ő? Kereskedelemhez biztosan nem. Senkiházi nagyképű.
Tipikus magyar kereskedő faszfej.

Egyébként is, kinek kellene egy ilyen fos arisztokrataburzsulyszarluxusóra? Vennék inkább Fortis-t ennyi pénzét!
Sziasztok! Az alábbiakban írok egy sztorit arról, miként húzza csőbe álláskeresők tömegét egy ismert óriásvállalat. A történet ott kezdődik, hogy érettségivel, középfokú nyelvvizsgával (és egy be nem fejezett OKJ tanfolyammal) a zsebemben egy éve úgy gondoltam, állást…..
csicskulátor 2010.06.05 09:37:23
@Schulteisz, az ikrek:
A munka időbe bele tartozik az ebédidő is a dohányzó szünet stb. A munkaidő a munkahelyre/munkaterületre való belépéstől a kilépésig tart. Az hogy közben mivel foglalkoznak a melósaid a te dolgod, de relatíve munkaidőnek számít. Ergo, ha te beleszámolod a munkaidőbe a kaja/cigi szüneteket, akkor gyakorlatilag annyival megtoldod a munkaidőt.
Volt régebben egy hasonló főnököm, kiszállásos munkákat végeztem, a munkaidő hivatalosan 8-16 ig tartott. Ennek ellenére sokszor 18-20-ra értem vissza a telephelyre. Amikor szóvá tettem, hogy ezt ugye kifizeti túlóraként, közölte hogy nem, mert az az idő amíg én mondjuk elmegyek Szombathelyre, nem tartozik bele a munkaidőbe. Különben is örüljek neki, hogy jó kocsit vezethetek és élvezzem a szép tájat. Nem sokáig maradtam ott. :)
Nem jókedvemből utazgattam, hanem a cég érdekei miatt, az is munkához tartozott. Az embereidet, ha a nap nagy részében a munkaterületen tartod, akkor bele kell kalkulálni ilyeneket is, és nem hozzáadni a munkaidő végéhez. Nehogy azt hidd, hogy olyan álom melót kínálsz. Nézzünk mondjuk egy német multit. Sori meló, nem kell hozzá végzettség. Igaz hogy 3 műszak, vagy 2 folyamatos, de havi fix 160 óra munka. A felett túlóra, vagy rosszabb esetben lecsúsztatható. A 8 óra munkaidőbe BELE VAN KALKULÁLVA KAJA és az óránkénti 5 perc CIGI szünet. És a műszak pótlékokkal együtt simán megvan annyi, mint amennyit te fizetsz, vagy még több is.
Tipikus magyar vállalkozó vagy …
csicskulátor 2010.06.05 19:18:05
@Animacs: @butatót:
Hol hivatkoztam én a törvénykönyvre?
Akkor nevezzük szaró/hugyozó szünetnek. Tök mindegy, normális helyeken nem számolják hozzá a munkaidő végéhez hogy mennyit zabálsz/cigizel/szarsz/hugyozol.
Igazából csak ezt akartam mondani, de akkor menjetek csak a kedves építési vállalkozó kollégához vagy a hozzá hasonló rabszolga hajcsárokhoz melózni! Jó is az!
Csókolom!
csicskulátor 2010.06.06 13:03:47
@Animacs:
A cigizést csak úgy írtam, éppen az jutott eszembe, mert azt csinálják a legtöbben (sajnos). Amúgy én is utálom mint a szart.
Több multinál dolgoztam már. És sok helyen úgy van megoldva a soron a dolog, hogy minden órában vagy max. 2 óránként van egy kisebb szünet a szalag mellett, de persze váltásban, tehát oda ül valaki a helyére addig a delikvensnek. De senki sem számolja hozzá a munkaidő végéhez ezeket a szüneteket. Műszakos munkarendben a fél óra ebédidőt sem adják hozzá a végéhez. Tehát ha valaki 8 vagy 12 órás munkarendben dolgozik, akkor az ténylegesen 8 vagy 12 órát fog a munkahelyén tartózkodni, függetlenül attól hogy mennyi időt töltött tényleges munkával, és mennyit egyébbel. Persze ha sokat lebzsel előbb utóbb kiüt a dolog és kirúgják. De szerintem akkor is jobb ez a rendszer, mint az hogy a főnök majd megmondja hogy: 1 órát ebédelsz meg x óra egyéb szünet és akkor majd azt hozzáadom a munkaidőd végéhez és akkor reggel 8 ra bejössz, este 6 kor meg mehetsz. Mert ez gyakorlatilag az egyén szempontjából munkaidő, tök mindegy mit csinál az alatt, de a munkahelyen bassza a rezet és nem otthon, vagy ahol lenni szeretne. És el van baszva az egész napja. Mi van ha ő csak 10 percet akar ebédelni???
Csak ennyit akartam mondani ezzel az egésszel, lehet kicsit rosszul fogalmaztam meg.
És megint mondom, nem törvénykönyvből idéztem, hanem kialakult gyakorlatból vettem a példát.
Sziasztok! Álláskeresőként fél évig jártam mindenfelé az interjúkra, a legérdekesebb élményeimet most közkincsé tenném. A legviccesebb talán az volt, amikor egy neves (dehogy az :D) modell- és reklámügynökséghez jelentkeztem. Később kiderült, hogy ők azok, akik ingyen…..
Már  17 hónapja ülök itthon. Már a felmondásom is érdekesre sikerült, de végül addig-addig izélgettek, míg aláírtam a közös megegyezést. Úgy voltam vele, hogy a végén már szinte örömmel távoztam. Azóta persze én is nap mint nap átnézem az álláshirdetéseket. Már…..
csicskulátor 2010.05.28 08:52:41
@szmoker /segílyes/:
Én meg életemben nem voltam egy napot sem munkanélküli. Beeee :P:P:P Én nyertem! :D:D
csicskulátor 2010.05.28 08:56:25
@Babette: Meg ha vannak ismerősei/barátai ... hát majd nem lesznek, ilyen házalósdival fog hozzájuk menni. :)

Engem is megpróbált átbaxni egy ilyen ismeretlen ismerős tanácsadó ügynök úr. Amire szerencsére rá is jöttem még időben és a végén őt szopattam meg. :):) Én is buktam vele egy 3000 Ft- os kezeli költséget, de ő nagyobbat és ez így már az érzés miatt is megérte. :):)
Tisztelt munkahelyi terror! Nekem is van egy storym számotokra. Bevezetően annyit, hogy It-menedzser vagyok, egy jó nevű egyetemen tanultam 5 éves képzésben. Pályakezdő, ezért ilyen pozíciókat is pályázok meg. Egyetemi éveim alatt azért dolgoztam kisebb nagyobb IT munkáknál, így…..
csicskulátor 2010.05.24 10:18:51
@Aggie:
IT manager=műszaki manager szak/IT szakirány ??? Vagy mi? Mert ha igen, hát szóval ... a műszaki manager szakokon végzettek nem szoktak éppen a helyzet magaslatán állni. :) Alapból én fenntartásokkal kezelem a manager szakokat. Akiket ott képeznek, gyakorlatilag managernek, azaz vezetőnek képzik őket. Véleményem szerint egy pályakezdő ficsúr, ne akarjon már vezető lenni. Én úgy gondolom, hogy egy jó vezető előbb legyen profi a rá bízott szakterületben. Tanuljon szakmai alázatot. Ahhoz előbb viszont művelnie kell az adott szakmát. Évek kellenek hozzá. Na most akit managernek képzenek az egyetem/főiskola alatt, az nem fog tanulni/művelni semmilyen szakmát sem, ergo. semmihez sem fog érteni. Hozzáteszem egy jó vezetőnek egy jó szakembernél többnek kell lennie, tudnia kell vezetni. Viszont aki tudja kezelni az embereket, de nem ért az adott területhez, abból sem szokott jó kisülni.
Nekem az jön le a postból, hogy a srác kijött az egyetemről és azt hiszi övé a világ. Pedig a tanulás java és a munka érdemibb része még csak ez után jön ...
A felsőoktatásban hallgatók nagy része sajnos nem azzal a céllal megy oda, hogy egy adott szakterületen minél magasabban kvalifikált legyen, hogy profi legyen valamiben, hanem azért mert „főnök” akar lenni. Sokukat nem is érdekli az adott szakma, csak úgy megy valahova mert kell a „bőrfotelhoz”. Ez szerintem eléggé sajnálatos.
csicskulátor 2010.05.24 13:23:39
@anarch:
Akkor úgy látszik én találkozom mindig inkompetens vezetőkkel (managerekkel). Biztos nincs szerencsém. :)
Továbbra is fent tartom a véleményem, hogy amit egy manager "meg tud szervezni" azt egy mérnök is simán meg tudja szervezni. Sőt szerintem optimálisabban, mivel ismeri a technológiát. Feleslegesnek tartom külön ilyen szakirányú képzések tartását. Persze kell az iskoláknak a pénz, megértem. :)
Sziasztok!   Másoknak talán érdektelen problémával fordulok hozzátok.   Benzinkúton dolgozok,mint shopos az osztrák hálózatnál. Már egy jó ideje bevezettek nálunk egy sapkát is a munkaruhához, amit kötelező (kirúgás jár a hiányáért) a műszakunk alatt…..
csicskulátor 2010.05.21 09:57:11
@FrankieG: Jó de a Japánok nem normálisak. Európai emberre nem lehet ráhúzni a Japán munkamorált. Ne hasonlítsunk hozzájuk.

Lehet hogy tényleg van gond azzal a sapkával, nekem is volt már a fejemen olyan sapka, ami irritálta a fejbőrömet és folyamatosan viszketett. Bele sem merek gondolni, mi lenne ha ilyent kellene viselnem napi 8, vagy esetleg több órában.

Más: Számomra még az a másik érthetetlen dolog (általában multiknál divat), hogy tiltják a zene hallgatást. Indok: a dolgozó nem tud koncentrálni a munkájára. Hát én az egyetem alatt, amikor pl. matek szigorlatra készültem is zenét hallgattam. Sőt nem is tudtam úgy műszaki rajzot készíteni, matekozni, mechanikázni stb. hogy teljes kussban legyek. Akkor egy üzemben mondjuk mit zavarná ez a nap 8 órában csavart pakoló dolgozót? Mert a gépek morajlására létrejött félkómás állapotban jobb dolgozni talán?
Nem beszélve az irodai alkalmazottakról ...
Sziasztok!   Sajnos elég szomorú tapasztalatom volt egy multinacionális vállalatnál.   Bevitték az önéletrajzom mielőtt megjelent az álláshirdetés , majd mikor megjelent a HR-eseken keresztül, behívtak interjúra, (középvezetői állás) ,a cicababa Hr-es, lézer szemekkel…..
csicskulátor 2010.05.10 11:20:31
@Luella Menendez: "matekfejűségük" :D:D:D:D:D
Végül is, igazad van, a matematika az eléggé alacsony szintű intelligenciát igényel.
csicskulátor 2010.05.10 11:26:47
csicskulátor 2010.05.10 11:31:40
@Luella Menendez: A mérnökök a királyok, mert ők "vassal" dolgoznak és nem csak papírt tologatnak meg pofáznak a dolgokról. De a leg királyabbak a jómunkásemberek mert ők meg még ütik is a vasat.
Munkás ököl vas ököl! Oda csap ahova köll!
Pilu Bucikám, drága! 2010.05.08 18:58:00
 Eddig azt hittük, hogy Hajdú Péternél nagyobb parasztot nem szart ki magából a magyar gennymédia, de most erre te rácáfoltál. Jópofa csínytevésnek hiszed berúgva/beszívva beborulni az árokba, és isten látja lelkem teszek is rá magasról, hogy ott murdelsz-e meg, vagy sem,…..
48 éves középvégzettségű vagyok, egy éve nem találok állást. Minden bátorságomat összeszedve jelentkeztem a többek által sem kedvelt multihoz.Összeszerelés 8 elemivel. Elérkezett az "állásinterjú" napja.Az interjúztató kiosztott lapokat melyben töltsük ki…..
csicskulátor 2010.04.22 11:29:43
@_Molly: Az utolsó húsz év számít, tehát hogy 42 - 62 éves koráig mennyi volt a bejelentett jövedelme? Vagy az utolsó 20 bejelentett jövedelemmel rendelkező év? Tehát mondjuk ha 22 - 42 éves koráig bejelentetten dolgozik, de 42 - 62-ig nem bejelentetten akkor mi van? Cseszheti a nyugdíját? Hiába volt 20 év bejelentett munkaviszonya korábban? Illetve megfordítom akkor ha 22 - 42 ig feketézik valaki,a fennmaradó éveiben pedig bejelentetten dolgozik, akkor az ugyan úgy fog nyugdíjat kapni, mint aki egész életében legálisan vállalt munkát?
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok!   Csak egy rövid…..
csicskulátor 2010.04.21 12:22:52
@brlv24: Ez igaz ... de rengeteg diploma előfeltételű pozícióhoz nem kell rendszerszemlélet. :)
csicskulátor 2010.04.21 12:30:40
@brlv24: Érdekes! Melyik intézmény ez? Nálunk második féléves anyag a Diff.egyenletek többek között, van szigorlat és ez levelező BSc! Mondjuk én elfogadtattam a matekjaimat, de a szigorlatomat nem fogadták el nappaliról!! Újra kell itt szigóznom.
csicskulátor 2010.04.21 12:48:42
@brlv24: őőőőőőő sejtem. Szerintem én is oda akarok majd menni MSc-zni :D Mondjuk matek nélkül nem tudom hogy szerezhettek műszaki diplomát, villanyosoknál például a villanytan meg az elektronika, gépészeknél meg a mechanika és az áramlástan azért eléggé erősen épül a matekra. Vagy nem mindenhol? :)
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok!   A minap ez a levél…..
csicskulátor 2010.04.19 11:18:24
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Egy multi cég dolgozóijaiként a…..
csicskulátor 2010.04.18 13:28:35
@Girhes macska: A HR-es 1,5 óra ebédszünetet tart, reggel 1 óra kávé szünetet, plusz a traccspatik a dohányzóban. Amikor kiadjuk nekik hogy indítsanak el egy pályázatot új munkatársra, 4 hét múlva még semmi lépést nem tettek az ügyben. Mondván, hogy még nem volt idejük az igényeink alapján összeállítani a pályázat anyagát. Ha napi 8 óra munkaidőből majdnem a felét csak táplálkozással és kávézással meg pofázással töltik nem is csoda. Az a terület, ahol én dolgozom 4 hét alatt áttervez egy komplett gyártósort. Nem ám egy pályázatot nem bír megírni ... Ja és mind emellett, nagyon nem vágom hogy egy mezei alkalmazott "HR Generalista" < az meg mi a picsa? miért keres egy technikai profilú cégnél nettó száz ezer Ft - al többet, mint egy szakirányú mérnök vagy egy technikus? Talán ő termeli ki a cégnek akár szellemi, akár fizikai teljesítményével a nagy lét? Ez már csak abból is következik hogy semmi köze nincs a cég profiljához, sőt tovább megyek semmi egzakt tudományhoz nem ért. Művelődésszervezők, bölcsészek, humán erőforrás managerek, meg hasonló ilyen alibi "szakmával" rendelkezők általában. Állítsuk szembe a tudását egy villamos vagy egy gépész mérnökkel, vagy akár technikussal. Komolyan nem értem ezt az egész szisztémát. Legyünk őszinték, akárki el tudja látni ezt a fajta munkát, aki egy kicsit is intelligens van nyelvtudása és szervezőkészsége.
Ja, és igen, frusztrált vagyok e-miatt!

Á faszom! Asszem jelentkezem én is HR - esnek! XD
csicskulátor 2010.04.19 10:49:16
@Male39: Igen, ezért jutottam én is a arra a következtetésre, hogy a rendszerrel van gond nem az egyénnel. Viszont ez megint visszavezethető a Magyarországi trendre: hogy egy ember végezze 6 munkáját. Értsen 3 szakmához, természetesen mind háromhoz profi szinten és beszéljen perfekt 3 nyelven. Legalább is ez az elvárás, és függetlenül attól, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen, mégis elvárják a felső vezetők.
Vagy más országokban is ez a trendi?
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide     Sziasztok!   Bizonyára sok levelet…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide Tavaszi hirdetési akció a Munkahelyi Terror blogon.…..
csicskulátor 2010.04.03 16:04:02
@Art Mooney: Egyébként náciztak is már le. :) most inkább nem írom le hogy miért ... nem akarom megint megkapni. :)
csicskulátor 2010.04.03 16:11:57
@Art Mooney: Neeem, ez csak pár ember körében terjedt el, egyébként nem hülye emberek, műszaki értelmiségiek. A legtöbb ember azon a véleményen van ott, legalább is akikkel ilyenekről beszélünk, hogy ma Magyarországon nincs olyan politikai erő, akire nyugodt szívvel rábíznák az ország kormányzását. Magyarán egyik oldalon sem állnak.
csicskulátor 2010.04.03 16:19:07
@CatMother: Jó végül is leszarom ki mit gondol. Én eléggé sok történelmet olvasok, természetesen számomra kötelező olvasmány volt a Mein Kampf is (jó tudom az nem történelem, de hozzásegít hogy megértsen az ember bizonyos dolgokat) és egy vita alkalmával azt találtam mondani hogy sok dolog volt amiben igaza volt az írónak és nem volt azért teljesen hülye ember. Az egyik vitapartnerem ezt nagyon zokon vette hogy mondhatok én ilyent, és hogy náci vagyok meg ilyesmi ...
Kedves Despota, olvasók és trollok!   A "kedves" főnököm azt képzeli magáról, hogy macsó és nincs olyan nő a földön, akit ne kaphatna meg. Éppen ezért, aki nem vevő a közeledésére, az retorziókra számíthat.Házas ember, két kisgyerek apja, de ez nem tartja…..
Sziasztok!   A egy élelmiszer üzletben dolgozok, és nagyon fura dolgok vannak nálunk. Minden reggel le kell adnunk a személyes dolgainkat az irodában, úgy  mint a telefont,pénztár­cát, bankkártyát, utalványokat.Sőt közös mappában kell jegyzetelni, hogy mennyi pénz van…..
Kedves Mindenki! A cég meg volt nevezve, de a blog.hu szerkesztőinek kérésére csak körülírva jelenhet meg a posztban!   Despota  Kedves Terror! Éppen álláskereső szakaszban vagyok, ami, ha így megy tovább, hamarosan hídkereső szakaszban folytatódik, valamelyik alatt…..
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
„Megírta egy barátnőjének, hogy egy barom vagyok. A dologban az a legszebb, hogy véletlenül elküldte a levelet nekem is.” – A srác egy eltévedt levélből ébred rá, hogy ideálisnak hitt kapcsolata csak egy vicc volt. Legalább nem hagyta magát és férfiasan…..
csicskulátor 2010.02.18 10:46:40
@Erásss: Én soha sem mondtam el a barátaimnak, hogy a barátnőmmel milyen az ágyban. Pedig azért be szoktak próbálkozni, hogy megtudják. Bevallom tetszik is hogy eszi őket a penész. :) Én úgy érzem ez a tisztességes, csak rám tartozik és a barátnőmre. Lehet hogy a barátnőm "kibeszél" de kurvára leszarom, mert az a lényeg hogy a saját elveimhez hű vagyok. Így ha megtudom hogy "kibeszélnek" a hátam mögött, legalább büszke vagyok arra hogy én nem tettem és ez által is több vagyok.