Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezres Klub

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Hogy élték túl? 2023.07.21 06:59:40
Van egy jelenet vagy inkább filmes csúcspont az Oppenheimer című filmben, amikor felrobbantják az első atombombát. Nem a hiroshimait, hanem a Szentháromság (?) nevűt, a kísérleti példányt. Mindenki készül, megállítják az időt, úgy értem, a visszaszámlálás fokozatosan lassul, nem egy másodperc az egy…..
Ezres Klub 2023.07.25 16:22:27
fáymiklós A döglött oroszlán 2023.05.06 07:38:44
Valamikor bíróságra kellett mennem, mert Ütő Endréről, miután leváltották az operaigazgatói pozíciójából, és rendezett egy Figaro házassága előadást, azt írtam, hogy „döglött oroszlán”. Hogy nem szívesen húzogatom a farkát (vagy rugdosom a hasát?), de ez a rendezés tényleg rossz. Furcsa módon a…..
Ezres Klub 2023.05.06 16:56:31
@ccsboldi: én szívesen adtam ehhez is az adómat! Ókovács Szilveszter szerintem sokat tett az operáért, köszönjük a munkáját.
Ezres Klub 2023.05.09 09:43:58
@ccsboldi: kedves Boldizsár! Vasárnap megnéztem Verdi Requiemjét a Müpában, fantasztikus, felemelő előadás volt. Köszönöm az élményt!
Ezres Klub 2023.05.09 09:52:43
@hosszan exponálunk: ez most kifejezetten az én adóforintjaimból ment, külön kérvényeztem, hogy a cégem tao-ját és az szja-m pénzét használják fel. Évente több milliót fizetek be az államkasszába, úgyhogy nekem belefér. Gondoltam szólok, hogy emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid.
Az egész megint ártatlanul kezdődött, eszembe jutott egy Vivaldi kéthegedűs verseny, amit Isaac Stern feltehetően nagyon nagyra tartott, hiszen minimum háromszor vette lemezre. Egyszer az eredeti változatban, egy elég jól jegyzett kollégával, David Ojsztrahhal, és kétszer átiratban Jean-Pierre…..
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az…..
fáymiklós Ez is egy szakma 2020.08.26 07:34:09
  Nem tudom, mire is számítottam pontosan. Talán olyasmire, ami a régi Világjárók sorozat néhány kötete volt, amikor sportriporterek, különböző okoknál fogva sokfelé utazó emberek elmesélik, hogy mik vannak a világban, templomok és jégkunyhók, emberek és állatok. De hát ez pontosan az is. Elmentem…..
2020 év végére megváltozik a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtokra vonatkozó leírása, ami szigorítja a jelenlegi szabályokat. Ez még 6 hónap legalább, ezért szerettük volna megtudni, hogy jelenleg melyik trappista sajt a legfinomabb. Következzen a 18 sajton elvégzett vaktesztünk eredménye!..
Ezres Klub 2020.05.07 17:48:16
@motoroskonyhaja: pedig a Fény Utcai Piacon és a Hunyadi téren is van 1-2 komoly sajtos. Általában csak pénteken és szombaton vannak kint. Ők nem spórolnak ki belőle semmit és a friss sajtoktól az érettekig minden van náluk (kecske, tehén, juh).
Multiban az elmúlt 10 évben csak kávét és kakaót vettem, minden egyébre ott a piac.
Úgy drukkoltam, hogy Van den Bosch Sydney fejére kerüljön a korona a Magyarország Szépe végén, és a mezőny messze legmenőbb nevű versenyzője vonuljon majd kalocsai mintás, pántlikás menyecskeruhában a Miss World vagy Miss Univerzum döntőjében, ahol persze soha nem fog nekünk…..
Sokaknak van határozott véleménye a fine diningról, a csúcséttermekről annak ellenére is, hogy esetleg soha nem kóstoltak semmit ilyen helyeken, ez egy rendes trollt nem tart vissza attól, hogy egy-egy fotó alapján megállapítsa egy ételről, hogy az ehetetlen vagy éppen túlárazott,…..
   A Grand Hotel Iberostar Budapest étterme a Restaurante La Plaza ( http://www.laplazarestaurant.hu/ ) lett a „Luxury Edition” következő állomása. Az első állomás a Gresham Restaurant volt a Four Saesons-ben.   A blog kezdetkor eldöntöttem, hogy amennyire lehet, pozitív…..
   Magyarország, a 15. FINA vizes vb-n a C csoportba került, melyben egy remek második helyet sikerült elfoglalni. Benedek Tibor megvan elégedve a csapatával, hiszen továbbjutottunk a negyeddöntőbe, ahol Kazahsztán lesz az ellenfél.     „Várható volt, hogy…..
Édesszájú nem vagyok, de azért a jó fagyira eléggé be tudok lelkesedni. Járom itthon is a fagyizókat, csináltam is egy toplistát régebben, amit illene már frissítenem is, de addig is beszámolok a legújabb kedvencemről, ami sajnos egy fővárossal odébb található, Bécsben. A…..
világevő A cukrászat Picassója 2013.04.29 08:29:17
Így szokták emlegetni, de a világ legjobb cukrásza sem lehet nagy tévedés Pierre Hermével kapcsolatban. Az 51 éves elzászi származású, de első sorban Párizsban és Japánban aktív cukrásznak tényleg nem nagyon van konkurenciája ezért a címért, ha máshonnan nem, onnan…..
Ezres Klub 2013.05.09 09:47:08
@Denzelii:
Csak annyit jegyeznék meg, hogy a dédnagyapám híres cukrász volt, 97 évig élt. Soha nem használt mesterséges adalékokat, csak "egészségromboló" cukrot, tejszínt, finomlisztet. Az ő sütijein nőtt fel az egész család, és mindenki egészséges. Csak a félművelteket lehet meggyőzni pl. a xilit használatáról, mert ők elhiszik, hogy nyírfából vonják ki, pedig ha utánanéznének, tudnák, hogy kukoricacsutkából készül. A kukoricaszirupról meg köztudott, hogy káros!
Amúgy nálunk az egész család fogyaszt tejtermékeket, nagyanyám naponta megivott egy nagy pohárral, soha semmi baja nem volt. A mai modern betegségek a sok mesterséges, ki tudja honnan származó adalékok miatt alakulnak ki. Amióta olívaolajat, vajat és tejszínt használok a főzéshez, csökkent a koleszterinszintem, ami amúgy sem volt soha magas.
Vicces, hogy Majkát, alias Majoros Pétert mindenki a Pizza Kinggel azonosítja - jó, bevallom, nekem is van egy ilyen hűtőmágnesem, de ezt ne mondjátok el senkinek. Kevesen tudják viszont azt, hogy tavaly ősszel nyitott egy burgerezőt is a 13. kerületben (hát hol máshol), ami a…..
Sokszor hangsúlyoztam már, hogy nem vagyok édesszájú, de Franciaországban és Olaszországban valahogy ez mindig máshogy működik. Így aztán itt az Amalfi-parton sem tehettem mást, mint nekiestem az édességeknek, olyan szofisztikáltak, és olyan kultúra van mögötte, hogy komoly veszélyt jelent a…..
világevő Randizás és evés? 2012.07.05 09:45:00
Vigyázat: a nagy nyárra való tekintettel kicsit eltérek most a fine dining és egyéb szakmai témáktól, aki érzékeny erre (elő fog kerülni például a szex szó is!), inkább ne olvassa tovább!Akárhogy is nézzük, az étkezés és a társkeresés sem kizárólag faj- illetve…..
Sajnos a végéhez közeledik a közép-amerikai túrám [az eddigi bejegyzések róla és a teljes túra leírása], az utóbbi pár napban se net, se áram nem állt rendelkezésre, ugyanis a világ legcsodálatosabb szigetén töltöttem, a Karib-tengeren található San Blas szigetek egyikén,…..
Civil szervezet megalakulása körüli botrány kategóriában új országos csúcsot állított fel nem rég a Magyar Családtudományi Társaság. Az azóta visszavont küldetésnyilatkozat-tervezetük olyan magas labdákat adott fel, mint például az új Alaptörvényre is…..
Ezres Klub 2012.03.06 14:26:14
@tea fan:
Nekem van olyan barátnőm, aki 17 éves kora óta együtt van a pasijával, illetve azóta már a férjével, és nagyon jól kijönnek. Egyiküknek sem kellett összehasonlítási alap, jók ők egymásnak úgy, ahogy vannak. Egyikük sem vallásos, még egy kicsit se:)
Szerintem az a baj, hogy mindig mindenki ki akar próbálni mást, soha semmi nem elég jó, mert minden ezt sugallja, a médiából állandóan ezt sulykolják bele az emberekbe. Nem kell mindenből a legjobbat megszereznünk, mert lehet, hogy az is elég jó, amit megérdemlünk.
A világ legmagasabb vízesése az Angel-vízesés a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodája.  A lélegzetelállító venezuelai látványosságot most otthon a fotelból élvezhetjük. Az alábbi képre kattintva, a high resolution funkciót választva különböző…..
Nívó Van élet a Malév után? 2012.02.07 08:47:00
Ha valaki arra vár, hogy én is elsiratom a Malévot, az rossz posztot olvas. Szerintem a Malév bedőlésével olyan távlatok nyílnak meg, melyekről eddig nem is álmodtunk! Ez nem egy klasszikus bejegyzés lesz, inkább gondolatok, melyeket a pénteken becsődölt cég köt össze. ...Kezdjük…..
Ezres Klub 2012.02.07 17:43:33
@Bálna Úr:
Hát utazz te részeg angolok között, akik majd az öledbe hánynak. A barátnőm az egyik ilyen occsó fapadoson volt stewardess, elege is lett belőle kb 3 hónap után.
Ha az sznobság, hogy a gép időben elinduljon, ne a világ végén szálljon le, és normálisnak mondható utazóközönsége legyen, akkor vállalom, hogy az vagyok.
Ezres Klub 2012.02.07 18:04:26
@Bálna Úr:
A barátnőm azóta vezető manageri pozícióba került ugyanannál a fapadosnál.
Egy átlagos középosztálybeli brit ugyanazt érzi a fapados check-in-nél Londonban, amit te itthon. Mindenkinek jogában áll a saját honfitársát lenézni. Csak az a helyzet, hogy ők még azt a magyart is lenézik, aki nem teszkós zacskós.
Engem pedig megnyugtat, hogy van tartásom:)