Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jegkoko

0 bejegyzést írt és 1184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel 30 évnyi intenzív használat után Németország első két nagysebességű vasútvonala teljes felújítást kap, felújítják a vágányokat és ezzel együtt minden mást is az érintett vonalon. A felújítás teljes költsége várhatóan 825 millió euró (355 Ft/Euró árfolyammal számolva mintegy 292,875 milliárd…..
A világ legunalmasabb lagzija vagy a világ legszórakoztatóbb esküvője: te melyik címre pályáznál inkább? Tapasztalatból tudom, hogy a vendégek mindig az utóbbira voksolnak, így ha nem szeretnéd, hogy a te esküvődről is úgy meneküljenek a meghívottak, mint a süllyedő Titanicról, akkor fogadd meg…..
Az elmúlt időszakban nagyon sok hír látott napvilágot a MÁV és a vasúthálózat kapcsán, s nem igen foglalkoztam vele részleteiben, eddig. Most viszont itt az ideje, hogy a darabokat a helyükre illesszük és komolyabban beszéljünk a témáról, kicsit belesüllyedjünk. Miről lesz szó? Megígért…..
A Pest-megyei Tárnok lakóházaitól 50 méterre, a 7-es út túloldalára, de érdi területre logisztikai parkot terveznek. A kormány az előző érdi vezetéssel közösen a Modern Városok Program keretében kezdte előkészíteni a területen az ipari park fejlesztését. Kiváló minőségű termőföld semmisülne meg…..
Nem vezet sehová, keskeny és alacsony. Vajon ki és miért építette a városligeti Árva-hidat?     Vajon van olyan ember, akinek a Városligetben sétálva soha nem jutott még eszébe, hogy vajon hová vezethetett egykor a ma már partravetett Árva-híd? A Szépművészeti múzeum és a Gundel étterem…..
Azt szoktam mondani, hogy a MÁV egységes festési sémája (ami mára már szétesett), emblémája és a jellegzetes, elektronikus úton előállított szignál (ami mellé azóta jött egy csomó másik) a corporate identity valaha volt legszebb magyarországi példája. Ezzel együtt nem volt az rossz, amikor a…..
Sokan ülnek most otthon, akik amúgy normális üzemben kirándulnának, utaznának. Van erre egy kiváló német kifejezést, a Fernweh, nagyjából távolvágyat jelent, magyarul azt mondanánk rá, hogy mehetnékem van. Ha neked is, de bármilyen okból beszorultál az otthonodba, megpróbálom enyhíteni. Tarts…..
Jegkoko 2020.04.20 13:24:46
@prokee: A ddr múzeum ,amikor én voltam, akkor egy élelmiszer áruház mellett volt egy épületben. Kár, hogy itthon nem csináltak ilyen kiállításokat, vagy legalábbis nem tudok róla. Mert nagyon jó képet lehet kapni ezekről az időkről.
Az átlag utazó számára szinte minden vonat vonat és minden vasút vasút... Csak el szeretne jutni egyik helyről a másikra, és közben kevésbé érdekli, hogy milyen rendszerek is szolgálják ki az igényeit. Sokan azért ettől már egy kicsit jártasabbak a fogalmak között, főleg azok, akik legalább Bécsben…..
Jegkoko 2020.04.03 17:39:25
@balazsman: Nem tudom te Zürichből Bécsig hol mész 250-300 km tempóval , de ezen a vonalon biztosan nem.
Jegkoko 2020.04.10 08:56:15
@balazsman: Az ne is zavarjon, hogy a railjet maximális sebessége 230 km/h ,de te 280 al is mentél vele :D
A Trans-Europ-Express járatok egykoron behálózták szinte egész Nyugat-Európát, minőségi utazást biztosítva elsősorban az üzleti utasoknak. A vonatok a legmodernebb szerelvények voltak, és már a kezdetektől fogva olyan szolgáltatásokat biztosítottak, melyek Kelet-Európába csak évtizedekkel később…..
Jegkoko 2020.02.23 11:55:17
@Kopi3.14: Azt megnézem, hogy te hol mész Köln és Durtmund között 300km sebeséggel , ugyanis ez a szakasz nem számít nagysebességű vonalnak. Viszont Párizsból Brüsszelbe már 320 km/h sebességű a pálya.
Spoilermentes kritika Star Wars IX. - nagyon vártuk már és elég régóta. Sokan óvatos fenntartásokkal, még többen tűkön ülve de mindannyian tele kíváncsisággal és izgalommal számoltuk a napokat a Star Wars kilencedik epizódjának mozis bemutatójáig. Az óvatosság és a fenntartások sora is leginkább…..
Bemutatót tartottak a leendő utasok számára a hétvégén Vác, Monor és Szolnok állomásokon a MÁV-START Zrt. új, 815 003 pályaszámú, Stadler gyártmányú, KISS típusú, emeletes, elővárosi villamos motorvonatával. A hatrészes, két vezetőállásos motorkocsiból és négy betétkocsiból álló vonat engedélyezett…..
Régi gáztartályokban a világ legnagyobb panorámaképein idézi meg az ókori Pergamont, a barokk és az 1945-ös Drezdát, a Berlini falat, Rómát 312-ből, Amazóniát, s a Nagy Korallzátonyt is egy osztrák művész Németországban és Franciaországban. Nem csupán képzőművészeti alkotásokról van szó, hanem egy…..
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
Jegkoko 2019.07.09 07:57:20
@t4br: 2011 óta utazok rendszeresen németországba vonattal, az idei év volt az első olyan , hogy a ice amivel mentem vagy éppen vártam késett volna 150 percet. Bár ez leginkább annak köszönhető, hogy ettől az évtől kezdve nagyon komolyan felujítják az összes ice vonalat. Nekem az ice n a klímával sosem volt még balyom, mindig kellemesen hüvös volt az idő. Idén meg bármilyen irányba tetszőleges vonattal se került többe egy utam 26 euronál, és nem voltam vonathoz se kötve.
Jegkoko 2019.07.09 14:42:05
@t4br: Az elmúlt években bejaártam szinte egész németországot északról egészen délig, illetve keletről nyugatra. De az idei késéseket leszámítva nem tudok úgy igazán semmi kirívóan rosszat mondani a DB re. Idén amikor Chemnitzből nem ment a regionális vonatom Lipcse felé közvetlenül, akkor az információs pultban dolgozó intézett nekem meg még két másik utasnak egy taxit ami egészen lipcséig vitt el. Ilyen magyarországon kb elképzelhetetlen lenne. Illetve a sok késés miatt nem vesztettem el a napomat az interrail bérletemmel, mert a következő nap hajnali fél 3 ra ért a vonatom a célállomásra.
Jegkoko 2019.07.09 14:58:28
@Benbe: én azt nem szerencsének nevezném, hogy az idei évet leszámítva minden utammal szerencsém volt. Mit értesz anekdotikus bizonyítékok alatt? Bár igaz Ausztrián csak átutazóban voltam, de mindig sikerült elérnem a csatlakozásomat Bécsben. Még a nagy 2013 as dunai árvíz idején is.
HamPLÓ Egyessel Etele fele 2019.06.21 16:49:01
Több mint négy év után ismét "első villamoshoz" gyülekezhettünk Közepesen-Dél-Budán: először gördült végig tuja az 1-es hosszabbításán a Fehérvári úttól az Etele térig. Kezdjük a rövid képes beszámolót egy kötelező közhellyel: előttem az utódom! Hozzánk közelebb még egy 103-as autóbuszt…..
Már több, mint 10 év telt el azóta, hogy az ÖBB prémium kategóriás távolsági vonata, a Railjet forgalomba állt Budapest Keleti pályaudvar és München Hauptbahnhof között. Az eltelt évek már nyomot hagytak a szerelvényen és a technika is fejlődött, nem beszélve az utazóközönség folyamatosan változó…..
Jegkoko 2019.04.21 20:17:33
@Európai téridő: Az ugye meg van, hogy a flirt csak egy elővárosi közlekedésre alkalmas motorvonat?A railjet meg egy nemzetközi EC szerelvény. Semmi baj nincsen a railjetek üléseivel, talán a lábtámasz és ha több ponton lenne állítható.
Jegkoko 2019.04.21 20:19:01
@P806: Aha és azt ugye tudod, hogy ugyan azzal a rongyal törlik le a wc t mint amivel az üléseket? :D Nehezen telepszik meg a hasított bőr üléseken :D
Ez a kérdés engem nagyon sokat foglalkoztatott, annak ellenére, hogy valójában ez az egyetlen olyan dolog volt a terhességem altt eddig, amibe úgy istenigazából nem volt beleszólásom, és ezzel én is tisztában voltam. :) A férjem az első pillanattól, sőt már azelőtt tisztában volt vele, hogy itt…..
A mostani gym rendszert gyakran emlegetik úgy, hogy új gym rendszer. Ez azért van így, mert a pokemon go indulásakor még egészen más módon működött sok minden. Szerintem sokkal dinamikusabb és felhasználóbarátabb az új rendszer, a nyilvánvaló korlátozások ellenére, legalábbis jobban támogatja a…..
Jegkoko 2019.03.13 07:12:14
@Urbatorium: Pedig ugyan az a pokemon után kaptam meg az 50 érmet,amit elötte betettem a gymbe. Ez már nem először fordult már elő.
Mit is mondhatnánk az alábbi sztori elolvasása után azon kívül, hogy mint a szeme világára, úgy vigyázzon a Szépkártyájára, akinek van, mert ha egyszer elveszik, olyan ügyintézést kap a nyakába, amilyet mondjuk a Milos Forman-Örkény István páros talált volna ki, azt meg csak ovlasni vagy nézni jó,…..
Van-e élet a szupiság után Emlékszem, a LEGO Kaland pont egy olyan időszakban tette tiszteletét a mozivásznon, amikor kb. két hetente (túlzás persze) kiadtak egy LEGO játékot, legyen az Star Wars vagy Indiana Jones vagy Batman vagy az anyám kínja. Emiatt nekem már herótom is volt elég keményen, így…..
Jegkoko 2019.02.16 03:31:52
@mennyi?husz!: Én is legon nőttem fel és mégse tetszett. Egy összevissza katyvasz az egész mese. Nem is igazán volt benne semmi vicces.
Nem minden szupi-szuper - éneklik a szereplők az A LEGO Kaland 2 végén. Sajnos ez igaz a filmre is, amit már háromszor láttam a moziban. Kellett is, mert az első megtekintés során nem tudtam minden részletet megfigyelni és a fejemet is csak vakargattam a sztori láttán. Az első LEGO film nem csak…..
A Hardverapró az egyik legrégebbi és legnagyobb IT apróhirdetési oldalon, ahol közepes boltok és kiskereskedők termékei mellett magánszemélyek is árulják a mindenféle okokból eladóvá vált számítógépeiket, alkatrészeiket, mobil- , játék- , fotóeszközeiket, vagyis bármit és mindent, ami a kütyü…..
Sokan úgy emlékeznek a Holiday Specialra, hogy ez volt George Lucas 1978-as karácsonyi ajándéka a Star Wars-rajongó gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. Holott az észak-amerikai tévétörténelem legszörnyűbb kétórás műsora, valójában már a hálaadás előtt nem sokkal, november 17-én adásba került a…..
Jegkoko 2019.01.01 17:48:53
@Sir Gombóc: Mind a kettő egyformán borzalmas volt. A solotól pedig nem vártam semmit a 7-8. rész után ,de még azt is sikerült alulmúlnia.
HamPLÓ Megin' egy kis Hauptbahnhof 2018.12.29 16:32:35
Valami elementárisan, sőt: interkontinentális-ballisztikusan fáradt vagyok. Teljesen lementem a biológiai alapszintre: eszem-alszom-eszem-alszom, de most ezt meg szeretném törni azzal, hogy írok ide valamit :) Mivel idén - három év kihagyás után - többször is jártam ott, gondoltam, a téma legyen…..
Jegkoko 2018.12.31 12:11:09
@Fradista Utazó: Amikor utazok ice vel a csatlakozásokat szinte kivétel nélkül mindig elérem.Max 15-20 percet kell csak várnom egy adott állomáson. De még ha késik is a vonatom ,akkor is bőven időben odaérek. Bár eddig talán csak egyszer késtem le a csatlakozást, amikor Hannover felé menet egy darabon valami állatok kerültek a pályára, majd az ice megállt és egy csomó időt vesztegelt egy helybe. Viszont amikor szabaddá vált a pálya ,olyan iszonyatos tempót vett fel amilyet elötte még nem láttam. Ha jól emlékszem akkor 273 km/h sebességet, ami ice 1-el való utazásom abszolút csúcsa. Ezzel szemben itthon a flirtek, jó gyorsulását csak nagyon ritkán használják ki a késés ledolgozására.
Jegkoko 2018.12.31 15:08:16
@Hamster: Igen láttam, de gondolom valami gond lehetett.Ennyi késés ott se számít mindennaposnak. Most augusztusban, Baselbe akartam eljutni kora reggeli indulással. Előző este néztem a DB oldalát, ahol azt írták, hogy komoly késesek várhatóak a sok eső miatt, illetve a pálya is megrongálódott egy darabon. Aztán én ezt kézpénznek vettem , így el se indultam. Aztán olyan 10 órakor felkeltem és megnéztem azt a bizonyos vonatot, ami szépen percre pontosan megérkezett a célállomásra. Másnap pedig én is elindultam és még pár perc késéssel is beéretem a másik peronon várakozó ice szerelvényt. Ami pontosan érkezett meg végül Bázelbe.
Jegkoko 2018.12.31 16:13:32
@Hamster: Érdekes, de én 2012 óta beutaztam észak kelet nyugat dél németországot, regionális vonatokkal ,ice vel,railjettel ,de ennyire durva késéseket kb sehol nem tapasztaltam.Leginkább a magyar részen szokott a railjet összeszedni valamennyi késésést.Főleg mikor átér Hegyeshalomnál és vár egy csomót mire elindul.
A Gyűrűk Ura alkotóitól a mesés látványt megkapjuk, de a szerethető belbecs elmarad.  Valószínű a Ragadozó városok helyett a legközelebbi Középföldén játszódó kalandra tartogatják...
Jegkoko 2018.12.31 13:28:09
@Faszfej_liberalisok: Hát pedig az egy nagyon jól összerakott film volt, ebben az évben nagyon kevés olyan jó filmet látztam a moziban.
Jegkoko 2018.12.31 13:43:25
@Faszfej_liberalisok: Ja aztán most néztem a Nick nevedet és rájöttem. Nálad nem üti meg a mércét mert nem az állami propagandáról szólt