Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a focisták nem hülyék :)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissé rendhagyó módon állítunk emléket az 1848-1849. évi forradalom és szabadságharc két erdélyi vértanújának, Tamás András honvéd alezredesnek és csíkszentmihályi Sándor László századosnak. Szerkesztőségünk egy máig szinte ismeretlen – egyes kutatók szerint csak…..
Gondolom, mindenki egyetért velem, ha azt mondom, hogy a katonai és rendészeti témákkal foglalkozó blogok egyik megkerülhetetlen országa (állama, nemzete) a német. Az egykori germán törzsek késői leszármazottai különösen az elmúlt száz évben gondoskodtak arról, hogy haditetteik, egyenruhájuk,…..
A különböző államok (hadseregek) nukleáris csapásmérési potenciálja, kapacitása (magyarán és leegyszerűsítve: atombomba a spájzban) olyan téma, amely az utóbbi időben (hála az Iráni Iszlám Köztársaság, valamint Észak-Korea erőfeszítéseinek) nemcsak a biztonságpolitikai…..
Lassan itt az ősz, márpedig – ha emlékeztek, de nem lennék meglepve, ha csak töredékes képeitek maradtak volna az ott történtekről – úgy hat hónappal ezelőtt, egészen pontosan nemzeti ünnepünk előestéjén sörrel és más nemes italokkal pecsételtük meg szent…..
a focisták nem hülyék :) 2009.08.27 12:00:10
Szun Ce óta tudjuk, hogy egy-egy sikeres csata, hadjárat vagy akár háború hátterében az esetek többségében ott lapulnak az eredményes kémek (vagy ha sikertelen volt, akkor a másik oldalon). Azt, hogy Napóleon elsősorban hadserege, a híres Grande Armée segítségével taposta végig…..
a focisták nem hülyék :) 2009.08.05 11:33:26
Blogunk olvasói már többször bizonyították, hogy felelős állampolgárokként, továbbá a rendvédelmi és katonai témák szakértőiként érdemben tudnak megvitatni bizonyos témákat. Azt is tudjuk (de nem mondjuk meg, honnan...), hogy blogunkat előszeretettel olvasgatják a…..
a focisták nem hülyék :) 2009.07.26 14:30:17
a focisták nem hülyék :) 2009.07.26 14:30:59
Valljuk be: zaklatott történelmünk, továbbá Jókai, Gárdonyi és hasonszőrű (általunk amúgy roppant tisztelt) írótársaik sokat tettek azért, hogy a „török katona” jelzős szerkezet hallatán az átlagmagyar lelki szemei elé évszázadokon keresztül a bugyogós, lehetőleg félszemű, görbe karddal hadonászó,…..