Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wombat wombatovics wombatow

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 19. század első felében az Ausztrália belső részeire merészkedő első európai felfedezők (behatolók) makacsul kerestek egy a kontinensbelső jelentős részét elfoglaló nagy tavat, vagy beltengert, de végül valami egész mást találtak helyette. Mi táplálta ezt a makacsul kitartó, végül tévhitnek…..
1. kép Meglehetősen különleges történet olvasható Faludy György visszaemlékezéseiben (Pokolbéli víg napjaim, Budapest, 1989.) azokról a napokról, amikor a második világháborút követően hazatért nyugati emigrációjából. A zsidó származású fiatal költő 1938-ban döntött úgy, hogy a nácizmus veszélye…..
wombat wombatovics wombatow 2018.09.21 22:50:47
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
wombat wombatovics wombatow 2018.09.14 16:05:07
@gigabursch: Haha, a furedi Kekszalag kep tenyleg tukrozott. Diara keszult es forditva raktak be. Nekem is egybol feltunt, hogy hulyen all a Tamas-hegy.
Nyaralni készülsz és a nagy hőségben szívesen megmártóznál egy kellemesen hűvös, természetes vízben? Hallottál már a rip current jelenségről? Tudod mi a teendő, ha téged is elragad magával, vagy inkább a vakszerencsére bíznád magad? Gyere, elmondom a tudnivalókat!..
wombat wombatovics wombatow 2018.08.13 23:40:43
  Ha minden igaz, és a Fidesz nem veri szét a jelenlegi fővárosi választási rendszert, akkor 2019-ben Budapest lakossága újra közvetlenül választ főpolgármestert.   Emlékezetes volt az 5 évvel ezelőtti főpolgármester-választás, hiszen Tarlós Istvánnal szemben az MSZP-P-DK összefogósdi fétisben…..
Biztos ti is elgondolkodtatok már, vajon melyik lehet a legrosszabb halálnem? Mi gyerekként barátaimmal gyakran filozofáltunk ezen. És nagyjából megegyeztünk, hogy megfulladni lehet a legrosszabb (ettől függetlenül vidáman játszottunk a tóban nap mint nap). Én ma sem gondolom másként, főként, hogy…..
Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy miért is nincsenek számítógépek a gyűjteményben mikor ezek is életünk szerves részét képezték a 80-as években.Ezekkel bombáztuk le Moszkvát és törtük el a joystickeket a Daley Thompson Decatlonban.A 8 bites gépek hiányának elég prózai oka van, az anyagi…..
Ausztrália ugyan nagyon messze van Magyarországtól, történelmi és egyéb okokból mégis fontos szerepet játszik a mindenkori határátkelő magyarok életében. Meglepően sokan élnek ott, és kétségtelenül van valami vonzó az országban. Nemrégiben azonban nem túl örömteli hírek…..
Utolsó bejelentkezésünk óta sok idő telt el, és nem unatkoztunk egy percet sem (mondjuk unatkozni egyébként sem volt sose szokásunk). Ami most itt velünk történik az bizony életmódváltás a köbön, vagy akár a tizediken. A célunk ezzel a bejegyzéssel az, hogy elmeséljük mi…..
Egymástól pár hét eltéréssel hozza ki új nagylemezét a Hangmás és Halott Pénz. Minda Endrével, az előbbi frontemberrel és a mára zenekari formát öltő Halott Pénz név mögött álló Marsalkó Dáviddal beszélgettünk. Ebből kiderült mi a közös a két produkcióban, mi a baj…..
wombat wombatovics wombatow 2013.10.09 02:20:02
Sok csodálatos hely van a Balaton környékén (például a legszebb utca, vagy a legszebb elhelyezkedésű buszmegálló), de ha véletlenül rátévedsz az északi part közelében haladó Fő útra, soha többé nem akarsz letérni róla. Ez ugyanis nemcsak a tó környékének, de…..
A Ferrarik utánozására már számos példát láthattunk. Mind csak árnyéka az eredetinek. Egy maláj illetőségű fiatalember pedig nem volt rest megépíteni a saját Ferrariját. A siker? Garantált. Az orra leginkább Enzo.. Hátrafelé pedig egyre szögletesebb.. Mígnem a farrész…..
wombat wombatovics wombatow 2013.04.15 05:11:05
Csak egy jó indok kell, miért ne csurogjunk előre a zebráig: ez a videó elég visszatartó erővel bír. Nem is nagyon lehetséges bármit hozzátenni – nézzék meg és garantálom, hogy ez tavasszal is eszükbe jut majd a lámpánál várakozva.   ..
wombat wombatovics wombatow 2013.01.29 09:10:04
@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Az mekkora mar amikor 2.05-nel az auto hatulrol eluti a gyalogost :-)))))
Elég érzékeny téma, amiről Borisz írt, gondolkodtam egy ideig, hogy kitegyem-e, mert volt már korábban hasonló poszt, aminél a kommentáradat elment a vétkes etnikai hovatartozása feszegetésének az irányába, úgyhogy ezt ezúttal ne tegyétek. Kérlek, hogy vegyétek ezt figyelembe,…..
wombat wombatovics wombatow 2012.09.20 23:33:12
@tundrazuzmo:
Zuzmo alljal mar le. Egy normalis kozlekedesi morallal biro orszagban ha kirakod az indexet akkor a mogotted levo beenged es nem csakazertis szopat. Ahol en elek ez teljesen termeszetes. Itt ez a veszvillogos koszongetes sem divik, ugyanis minek koszongessunk olyasmit ami magatol ertedodo, raadasul a szabalyrendszer resze. Egy dugoban kurvara mindegy hogy egyel tobb vagy kevesebb auto van elotted. Ha valaki ezt nem fogja fel az annyira sotet barom, hogy inkabb ne uljon autoba. Sajnos beulnek.
1987-ben sajnos nem fényképeztem autókat NDK-beli családi utunk során. Nem azért, mert féltem: a Nemzeti Néphadsereg Légierejének alacsonyan járőrőző MiG-23-asait simán megörökítettem a Kelet-tenger partján - tizenkét évesen egyszerűen eszembe se jutott, hogy ez gázos lehetne (azért amikor vörös…..
TComment Kell-e neked 4x4? 2012.09.13 10:59:05
Fent a város szélén, a hegyen lakom, és télen csúszik az út. A Nissan Navara milyen jó lesz nekem. Vagy nem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
wombat wombatovics wombatow 2012.09.07 23:24:19
@Phrascarica: "Még most is megdöbben hogy PC-re egy egyszerű program megabytokat foglal, egy C64-en egy hasonló programot simán meg lehetett csinálni néhány kilobyteba."
akkor nezd meg ezt: www.youtube.com/watch?v=_YWMGuh15nE
ez PC es 4kb
Avagy, már bőszen dolgozik a support az error37 és egyéb nyalánkságok orvoslásán :)..
wombat wombatovics wombatow 2012.06.21 12:38:45
2007 nyarán kezdődött, amikor egy éppen Lengyelországban dolgozó erdélyi magyar fiú a csodás Internet segítségével ismeretséget kötött egy éppen Németországban dolgozó magyar lánnyal. Pár virtuális virágcsokor és vicces üzenet után személyesen is találkoztak, ez a…..
wombat wombatovics wombatow 2012.06.15 23:30:28
IDDQD Magyar C64-játék készül 2012.05.30 08:03:00
Igen, C64-játék 2012-ben, lelkes őrültek 30 évvel a megjelenése után is életben tartják a platformot. És Magyarországon is vannak ilyen lelkes őrültek: a Singular Crew democsapat készíti a 4 emelet című kaland/szerepjátékot, amiben ígéreteik szerint rengeteg szereplő,…..
wombat wombatovics wombatow 2012.05.30 23:11:39
@ultravox: Ja bocs, a Majic 12 tenyleg kimaradt. Ray of Hope 2 benne a COPPERVARAZZSAL baszki milyen idok voltak mar! Rack kepei eleg jol feldobtak a demokat anno. Ha jol emlekszem fekete feher junoszty tv-n nyomta, ezert voltak monokrom grafikai.
Filmdroid TOP 10 Johnny Depp filmek 2012.05.12 12:30:00
Az elmúlt két hét Johnny Deppről szólt, előbb fiatalkora kultikus tv-szerepét a 21 Jump Street-et filmesítették meg, amelyben egy rövid cameo erejéig feltűnt. Ezen a héten következő Tim Burtonnel közös filmje került a moziba. Az Éjsötét árnyék a nyolcadik együttműködése a…..
wombat wombatovics wombatow 2012.05.13 10:31:42
Nesze!szer Dave Gahan 50! 2012.05.09 15:20:00
  Nem más ez, mint szimpla tisztelgés. Dave Gahan ma ünnepli az 50. születésnapját. Így nem tudunk nem megemlékezni róla. Pedig az ő élete sem indult egyszerűen. Munkáscsaládba érkezett, apja buszsofőr volt, édesanyja pedig jegyszedőként dolgozott. Aztán jött a…..
 Mivel töltik az idejüket az emberek ott, ahol fél évig tart a tél, kinn mínusz 40 fok van, benn viszont nincs áram, folyóvíz, sőt, wifi sem. A helyzetet még elképzelhetetlenebbé teszi, hogy ezen emberek egy olyan faluban élnek, ahová nyáron is csak dzsippel lehet eljutni,…..
wombat wombatovics wombatow 2011.02.11 10:10:20
@nexialista: a tumo az a tibeti szerzetesek titkos módszere ahogy meditálással hőt fejlesztenek és nem fagynak meg mínusz 30 fokban sem. Kb annyi valóságtartalma van mint hogy néhányan tudnak repülni is.