Adatok
Chef Néni
8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Kollégiumban könnyű sikereket elérni, bármit is főzzön az ember. Kaja legyen, 'oszt' jól van. (Meg sör legyen, azt meg megfőzi a Borsodi Sörgyár, szintén nem kevés sikerrel.) Amikor először kérik el tőled valaminek a receptjét, az viszont már jelent valamit. Az a nagy pillanat.…..
Chef Néni
2009.08.10 18:23:57
@lorien: Hétvégén főzőcskéztünk egy barátnémmal, és a tanácsodra a hagymalevest kissé felturbóztuk. De persze a barátném is közbeszólt, így az eredeti recept a következőképp változott:
Az üvegesre pirított vöröshagyma egyik felét kiveszem egy tálkára, a másik felét felöntöm vízzel, és egy kisebb, feldarabolt krumplival együtt főzöm. Ha megfőtt, összeturmixolom, majd hozzáadom a többi összetevőt is. És persze ment bele fehérbor (Irsai Olivér), kakukkfű és babérlevél is, az eredményt pedig úgy hívom, Francia hagymaleves gazdagon. Képet a blogbejegyzéshez feltöltöm. :)
Az üvegesre pirított vöröshagyma egyik felét kiveszem egy tálkára, a másik felét felöntöm vízzel, és egy kisebb, feldarabolt krumplival együtt főzöm. Ha megfőtt, összeturmixolom, majd hozzáadom a többi összetevőt is. És persze ment bele fehérbor (Irsai Olivér), kakukkfű és babérlevél is, az eredményt pedig úgy hívom, Francia hagymaleves gazdagon. Képet a blogbejegyzéshez feltöltöm. :)
Chef Néni
2009.11.11 15:00:07

Nos, a fiúknak jár a kényesztetés, így egy nagyon egyszerű kis desszertet készítettem nekik, mert hát nekem is jár szabadság alatt a pihenés, senki ne várjon tőlem különleges tortákat és egyebeket. Különösen, hogy már úgy érzem magam, mint egy hadikonyhán, már ami a…..

S lőn, visszatértem. Kulcson, egy Dunára néző házikóban múlatom az időt egy zenekar, nos, hogy is mondjuk, házi szakácsaként? :) A zenekar neve legyen titok, de annyit tudhattok róla, hogy stílusa nehezen behatárolható: Stílusa "táplálkozik a 70-es évek jellegzetes hippi…..

Ezt a receptet tavaly olvastam Mammánál. Azonnal beleszerettem, de úgy alakult, hogy tavaly már nem volt lehetőségem elkészíteni. Sajnáltam nagyon, de csak annyit tudtam tenni, hogy jól elraktároztam magamban, hogy majd az idei szezonban elkészüljön. Túl sokat nem variáltam…..
Chef Néni
2009.08.10 18:28:04

Vasárnap kis evés-ivást rendeztünk a barátainknak. Készítettem indiai joghurtos csirkét, de mivel ezzel kapcsolatban csak annyit tudnék megosztani, hogy miként ne csináljuk, inkább ugorjunk a másik kajára, nevezetesen a rakott pennére. (Hozzátenném, hogy vendégeink voltak olyan…..

Néhány hete ismét kitört rajtam a kéksajt-mánia. Különösen a gorgonzolának nem tudok ellenállni. A Garabonciásban például szépen bealkudtam egy gyönyörű, már-már túlérett maradék darabot, jelentős engedményt kapva, aztán a Kaiser's-ben is…..

Épp most fejeztem be a Svejk olvasását, amelyben van egy érdekes értekezés a háborús "szakácsművészetről". Nos, ez nem túl étvágygerjesztő, de legalább cáfolom, hogy a kolisok bármit megesznek. Nem, a katonák esznek meg bármit... Mindenesetre, ha bárkinek vannak…..

Még egy kicsit megragadnék a kollégiumi étkeknél, mert azért nem egy pozitívum is elmondható ezekről:Könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthetők.Az összetevők jelentős része általában szabadon helyettesíthető annak függvényében, hogy mi van otthon, mi van másnak és mire…..

Hmm, nem is tudom, mi volt az első, pedig az elsőt ugye senki nem felejti. Bár ez talán a kajára annyira nem biztos. Ha tippelnem kellene, akkor a bundás kenyér, mint általában az emberek favoritja. A bundás kenyeret nem szeretem, ha 'ázott', így csak 'ipphogy' belemártom a majorannás…..

Egészen gyerekkorom óta érdekel a sütés-főzés. Persze a kezdetekkor mindez a só-liszt gyurmázásban nyilvánult meg, aztán az alapanyagokat továbbfejlesztettem (illetve megtanultam olvasni), így szépen eljutottam addig, hogy édesanyám Horváth Ilona szakácskönyvét (kinek nem volt…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Köszönöm a tanácsot, nem próbáltam még így, de azt hiszem, elkerülhetetlen. Elvégre az első kommentelőm mindenképpen megérdemli, hogy megfogadjam a tanácsát. :) (Persze emiatt örülök, hogy nem küldtél mondjuk a fenébe...) :)