Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztrogg

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LifeTILT Bitch-Air A kurva járat 2011.05.09 03:15:00
  Most hétvégén egy legénybúcsúban volt szerencsém részt venni. Egy főiskolai haverom ugyanis úgy döntött, becsukja a szemét és beleugrik abba a szakadékba, aminek az alján a házasság intézményének sziklái várják. Ezek a sziklák előbb vagy utóbb, de szét fogják zúzni…..
Divat a lókiképzés klasszikus és modern változatának összemérése. Nem véletlenül! A modern versenysport kétségtelenül megosztó: az egyik oldalon sohasem látott teljesítményeket látunk, a másik oldalon viszont felmerül a szakma felszínes ismerete, vagy az eredmények akár etikai kérdéseket is…..
Amelyik autósnak még nincs bikakábele, annak majd lesz. Elfüstöltünk párat, hogy kiderüljön, melyik a jó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Zabla & Kengyel Hecker és Ernst 2013.11.05 09:11:27
Felbecsülhetetlen az az érték, amit az elmúlt évitzedekben dr. Hecker Walter és Ernst József tettek a magyar lovassportért, a magyar lovaskultúráért. Sokirányú tevékenységükből ezúttal egyet emelnék ki: könyvszerkesztői és kiadói tevékenységüket. Dr. Hecker Walter, egyéb…..
Sztrogg 2013.11.05 10:24:21
Lehet-e öngólt újabb öngóllal korrigálni? Első ránézésre nem, de lehet, hogy az unortodox foci ezt is lehetővé teszi, ha a szabályokat megfelelően sokáig módosítgatjuk. Miután a várt tranzakciósilleték-bevétel a lakosság vártnál racionálisabb magatartása miatt nem jött…..
Zabla & Kengyel Mesterről mesterre 2013.10.15 17:39:14
Bent Branderup elődje Egon von Neindorff Egon von Neindorff elődje Richard Wäjten Richard Wäjten elődje Ottó Lörke Ottó Lörke elődje Felix Bürkner Felix Bürkner elődje Hans von Heydebreck Hans von Heydebreck elődje Paul Plinzer Paul Plinzer elődje Gustav Steinbrecht Gustav…..
A lókiképzés során  minden valamire való lovas két összefüggéssel természetes módon szembesül:• A megfelelő elengedettséget a tarkótól induló hajlításokkal lehet elérni, az izmok nyújtása előröl hátrafelé haladó sorrendben lehetséges. Az izmok nyújtása során a…..
Zabla & Kengyel A lovad a tükröd 2013.03.22 10:24:11
Patkószegként az alábbi poszthoz annyit fűzök hozzá, hogy a tükörképet leginkább a ló csillogó szemében és fényes szőrében lehet igazán látni. (Van persze megmattult, elhomályosodott, fényét vesztett tükör is.) Az alábbiakban Igaz Andrea írása olvasható: „A lovad a…..
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
Sztrogg 2013.05.12 09:09:58
@acs63: Megmagyarázom. De ne felejtsük el a lényeget. A lényeg az, hogy ez a cikk itt fentebb kutatások eredményeit hagyja figyelmen kívül. indokaival ne foglalkozzunk.
Második lényeg az, hogy nem erre az esetre írtam a természetgyógyászok kijelentésének elemzéseit feleslegesnek ítélő mondataimat.
Ami a természetgyógyászok állításait illeti, arra gondoltam, hogy kár tudományos célú elemzés kiindulópontjául olyan kijelentéseket venni, amiknek esetleg semmi közük a valósághoz, miközben bizonyos célokra egészen jól alkalmazhatóak, például képszerűek, és laikusoknak megfelelőek - de UGYANAKKOR azok, akik ezeket hangoztatják, cselekedeteikben kifogástalanok. Ilyen például a népi csontkovácsok elképzelése a saját munkájukról, miközben a fogásaik igen hasznosak tudnak lenni. Vagy az akupunktúra, ami sokak szerint használ, a hozzá rendelt csakrásdi meg meridiánosdi meg halál nagy marhaságnak tűnik.
Sztrogg 2013.05.12 09:11:16
@ámbátor: Létfontosságú a humor, köszi a bejegyzésedet.
Sztrogg 2013.05.12 18:00:44
@acs63: Épülésemre, lécci, jelöld meg, melyik állítások melyik mondatrészemre vonatkoznak.
Ámbátor mit gondolt komolyan? Amiket én belinkeltem, azokon elhangzott előadások megjelentek tudományos folyóiratokban. Persze azt elismerem, én (és ti tán nem) egy eredetibb írásig eljutottam (Csupor Dezső okl gyógyszerész blogja), és az alatt a szerző megállapította, hogy ami tudományos folyóiratokban megjelenik, az nem hülyeség. Na, ezek után nekem humoros, hogy fórumtársunk a boszorkányokkal hozza egy platformra a dolgot.
A lényeg továbbra is az, a lúgosság-savasság kutatások tárgya, és megállapítások születtek, amelyek egy része magyar felületeken is olvashatóak. Ezen tényeket az írás tagadja.
Mármint nem egy kovács, hanem Kovács Ernő!Megérte kilátogatni hétvégén Balatonvilágosra: a nagydíj kategóriában – egyebek mellett – Kovács Ernő kiváló teljesítményével régen látott stílussal és lezserséggel gazdagította a mezőnyt. Udvariaskodhatnék Komjáthy…..
[O] Strobist 2009.03.23 21:22:00
Engedjétk meg, hogy elérhetővé tegyem szemotokra a fényformálás művészetét. Az anyag itt elérhető (kissé nyers még) és szabadon letölthető. Terjesszétek az igét, amit David Hobby fogalmazott meg. Azért, nézzétek meg a stáblistát is.David Hobby  ..
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
Világkor A NASA pajzs 2010.10.31 15:49:00
A NASA nem vádolható kishitűséggel:  a Solar Shield pajzsot húz Észak-Amerika fölé, hogy megvédje a terület elektromos hálózatát a nyugodt időszaka vége felé járó Nap gigantikus kitöréseitől. A rendszer a Hold nélkül mindenesetre már…..
Az oké, hogy a sarokban ülő taplót Józsinak hívták, de az nem derült ki Humbino számára sem, hogy a kutasok haverjáról vagy esetleg egy kollégáról volt szó. A kút vásárolóit inzultáló Józsit mindenesetre a kutasok csak éppenhogy csitítgatták, amikor megfenyegette a fizető…..
Miklósnak nem jött be a szombati vihart követő ingyenes időutazás, kérné vissza a leolvadt lazacsteakek árát. Soroksáron elég sok helyen 18 órán keresztül ülhettek áram nélkül, mert az ELMŰ-nél hétvégén nem veszik fel a telefont: A szombati viharral kapcsolatban írok.…..
Sztrogg 2009.07.21 16:07:01
Hát, az EU-t nem kéne belekeverni... az ugyanis pont "visszalépést" jelent. A józan ész javára. Mit mondott pld a pártállami szabvány? Elvtársak, a feszültség ennyi. Mit mond az EU-s szabvány? Barátaim, a feszültség általában ennyi, de nem mindig, mert minden esetre nem lehet felkészülni.
Leginkább Amerikát kéne lesni, ott vannak üzleti alapú megoldások. Na, ott az áramszolgáltató honlapján ki is van írva, hogy tarts otthon konzervet, elemes rádiót, palackos vizet és takarókat. Mert ez az igazi realitás. Nem pedig a hit, hogy a világ a régi langyos biztonságot fokozza majd.
Kivi lennék, ki hány hibára gondol, mennyi lehetett? Lehet számháborúzni. Onnantól kezdve már csak némi fejszámolás, hogy hány csapat kéne. És milyen munkákra... Fa, oszloptörés, vezetékszakadás.
Az óriási hasznot szidni nem az ELMŰ-n át kell. Tessék elsétálni az országgyűlési képviselőhöz, és elmondani neki. Mert az állam beleszól a szolgáltatásba. Ez nem piac.
A piaci része az, hogy ha felteszik e kérdést annak akinek eddig nem volt villanya, hogy ennyiért tudjuk adni, 10 évente egyszer egy napos áramszünettel, jó-e ez így, mert ha nem, tessék továbbhordani a petrót a boltból - vajon mi lenne a válasz?
De elárulom (nyilvánvaló), kit lehet szidni. Azt, aki annak idején kompromisszumot állított fel a teherbírás és az ár között, és ennek köszönhetően van most mindenütt max 40 éves hálózat, nem pedig olyan vékony tyúkbél, mint a gépselyem. Azelőtt volt olyan falu, ahol a trafótól induló vezeték olyan volt, mint ma a mérőtől a biztosítótábláig a lakásban... Azt, aki a környéken lakóként kiverte a dilit, annak idején, hogy nehogy már fákat vágjanak ki a vezeték kedvéért, mikor pedig a szabványok egyértelműek voltak. Illetve azt a tanácsi műszaki dolgozót, aki hálózatépítéskor jószívűen megakadályozta a fakivágást. Illetve azt az áramszolgáltatóst, aki 1970-ben jószívűen nem vágta ki, amit pedig... És azt, aki tájékozódás nélkül ültetett és ültet fát. Ezzel kapcsolatban lehet még szidni a zöldeket, aki ilyenekről tudnak, csak nem vállalják fel, mert népszerűtlen. 5-6 éve írtam több egyesületnek levelet, hogy a gallyazásban lépjenek színre az állampolgárok tájékoztatásában ("A következő téma a megfelelő felvilágosítás lenne, aminek külföldön már vannak hagyományai is, arról, hogy hová ültessen akár magánszemély, akár civil hatóság fát.
Tudna tanácsot adni, van-e Magyarországon olyan szervezet, aki ebben partner lenne?"). Azt hiszitek, válaszolt valaki? Á, ciki ez, meg dolgozni is kéne...
Na, a komentezők közül ki akarja felvállalni a hadjáratot? Némethonban olyan is volt, hogy a polgár vállalta a mostohaapaságot, az elöljáróság meg a költségeket, és egész utcahossznyi fasorokat beültettek a kerítésen belülre, hogy ne buzerálja a vezetéket.

Ja, a hűtőláda. Tény, hogy az átlag hűtőszekrény ennyit (24 és több óra) nem bír ki, de a kombináltaknál és a fagyasztóknál lényeges adat a visszamelegedési idő. Nyilván a drágább bírja tovább...
Ami a tönkremenetelt illeti, a többlépcsős túlfeszültségvédelem segít, de az maga több százezer forint. Azt tudomásul kellene venni (de ezt meg egyik gyártó sem hangoztatja szívesen), hogy a motorok és az elektronikus tápos készülékek nem bírnak végtelen számú indulást.

Mazsola 84: az én számlámon van telefonszám, ama bizonyos 38-... Balra fent, az oldalszám és a számla kelte között.
Sztrogg 2009.07.28 23:02:59
Tessék, olvasd el a nyugati világ szabványát a villamos energia minőségéről. Oda van írva, hogy rövid kimaradás pár tíztől pár százig (!) évente. www.leonardo-energy.org/webfm_send/2703
Az elosztóhálózat sajátosságaitól függően. Vidéken a légvezetéket az ág is húzza (szó szerint). Ezellen nincs védekezés, vidéki fogyasztói sűrűségel így lehet megoldani gazdaságosan a szolgáltatást. Lásd Amerikáról írott monológom feljebb.
Ha értékes a géped, vagy a munkád, alkalmazz olcsó szünetmentest.
Nem tudom, hány éves vagy, én már öreg, hidd el, annál rosszabb, ha egy vezető sokat keres, csak az, amikor keveset. Mert akkor nem azzal foglalkozik, amivel kéne. Jó példa erre a Wartburg és a Mercedes. Semmi különbség a kettő között, ugye?