Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakyster

0 bejegyzést írt és 1263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert én nagyon. Elegem van abból, hogy vagy sorosbérenc migránssimogató, vagy agymosott NER-birka vagyok, nincs átmenet, nincs értelmes vita, csak fekete és fehér van. Elegem van a felcsúti geciből és az őszödi böszméből, de legfőképp abból, hogy ha bármelyikükkel nem szimpatizálok, akkor…..
Szakyster 2019.03.19 10:50:46
@Nincs közöttünk csicska: De, igen, tökéletesen megmagyarázza. Sőt, Igazából alulmagyarázza, mert a kunjunktúra miatt nagyobb gazdasági/bérnövekedésnek kellene lennie, csak a központosítás, oligarhásodás, kapkodva, random módon változtatgatott jogi környezet miatt a hazai piac sokkal kiszámíthatatlanabb, mint mondjuk a szlovák, a lengyel vagy a cseh.
Szakyster 2019.03.19 11:03:15
@Nincs közöttünk csicska: "Nagyobb növekedésnek kellene lennie"... berosálok b+. A közgazdasági Nobelt mikor veszed át? :D" Nem kell ehez nobel díj, csak el kell olvasni pár statisztikát.

Amúgy Orbánt nem ezért kellene leváltani, ez csak másodlagos, mert ez csak azt jelenti, hogy rossz vezető, rossz gazda. Ami miatt nem leváltani kellene, hanem hazaárulásért kivégezni, az a demagógia, az értéknélkülisége, a diktatúra felé elmozdulás, a cenzúra, a demokratikus értékek erodálása, stbstbstb.
Szakyster 2019.03.19 11:36:25
@Pipas:
1: Ha Északkórea 10-pontos diktatúra, Oroszország mondjuk 8, akkor Magyarország kb 5.

2: Orbán attól értéknélküli, hogy az értékei mindig változnak, annak megfelelően, éppen mi áll az érdekében. A legújabb a keresztény kurzus, ha megnézed, pár évvel ezelőtt sehol nem volt. Ha végig nézed a teljes életpályáját, akkor láthatod, hogy képviselt már minden értéket, és annak ellentétét is..

3: Nem csak az a cenzúra, ha nem engednek leírni valamit. Cenzúra az is, ha egy politikus nem nyilatkozik bizonyos sajtóorgánumoknak, nem válaszol kérdésekre. Cenzúra az is, ha bizonyos oldal képviselőt nem fogadnak bizonyos sajtóorgánumok, ennek minősített esete, ha a közszolgálati médiáról beszélünk. Cenzúra az is, ha kórház- vagy iskolaigazgatóknak tilos nyilatkozni a minisztériumok előzetes jóváhagyása nélkül. Cenzúra az is, mikor egyes köröknek kínos dolgokat valódi indok nélkül titkosítanak.

4: Ez egy eléggé beszűkített definíció, messzemenőkig nem értek egyet veled. Hazaárulás az is, ha valaki egy szűk réteg érdekeit előnyben részesíti a hazája érdekeinek ellenében. Számomra a trafiktörvény, a nyugdíjrablás, az Úniós pénzek becsatornázása a NER-lovagokhoz, mind mind-mind hazaárulásnak minősül. De ha nagyon zavar, akkor maradjunk annyiban, hogy a hazaárulással egyenértékű bűn, és hasonló büntetést érdemel.

Na, talán, hogy most elmagyaráztam, sikerül értelmezned a kommentemet.
A 444 TLDR rovata egy olvasmányos és felkavaró történetet hozott le egy szekszárdi középiskola diákjáról, Ákosról. A teljes cikket érdemes elolvasni: 444 - Iskolai diákcsínynek indult, szövevényes bűnügyet kreáltak belőle, de összefoglalnám röviden: A bukás milliószor felhasznált sablonjából két…..
Az elmúlt héten több olyan cikket olvashattunk a hazai sajtóban, amelyek azzal a hírrel foglalkoztak, mely szerint a rendőrök túlóráit a jövőben kizárólag csúsztatással (körülményesebben megfogalmazva: szabadidőben történő megváltással) lehet ellentételezni, vagyis kifizetéssel nem. Mivel ahogy…..
Szakyster 2018.07.26 16:19:37
@nonolet: Ugye az megvan hogy az a félmilla, az a plafon, amit sokévtizedes szolgálat után, soksok túlórával kapnak meg egyesek. Ez szánalmasan kevés. Ennek a duplája sem lenne sok.

Ha "csak" 20 éve szolgál egy átlagrendőr az 300-valamennyi (bruttó, nem nettó). Ennyit kapnak jobb helyen az utcaseprők.
Szakyster 2018.07.26 16:44:27
@nonolet: 1 A magyar bruttó
átlagkereset nem 200E, már nagyonnagyon rég.
És igen, Magyar utcaseprőkhöz hasonlitottam.
Szakyster 2018.07.27 07:21:49
@nonolet: "NETTÓT írtam vaksikám..." - igen. Hibásan nettót írtál.
Farkasfog-mintájú partszakaszokkal és gyöngyfüzérszerűen elterülő mesterséges szigetekkel oldotta volna meg két mérnök a tó problémáit...
Eddig 40 angol középiskolában tiltották be eddig a szoknyaviselést annak érdekében, hogy gender-semleges egyenruhákat viseljenek a gyerekek. Sokan örülnek ennek, mert eddig a lányokat szoknya viselésére kötelezte az iskolai egyenruha, mások szerint viszont a szoknyák nem „kínosak…..
Szakyster 2018.07.17 12:22:11
@szepipiktor:

"A klasszikus liberális filozófia a következő:
Bármit szabad, amivel nem korlátozod más szabadságát.
és ennek az ellenkezője is alap:
Engem senki ne korlátozzon az életemben, amíg én betartom a szabályokat, törvényeket."

Ezt a kommentet, ha lehet, 50-szer lájkolnám.
Szakyster 2018.07.17 12:55:51
@Almandin: "Csakhogy vannak csoportos együttműködések, ahol közösen megállapítanak valamilyen szabályokat. Ez már eleve nem liberális" - márt miért ne lenne liberális?

Szerintem nagyon félreérted ezt az egészet. Természetesen nem lehet olyat csinálni, ami mindenkinek jó, de lehet törekedni arra, hogy csak tényleg olyan szabályokat hozzunk, ami nem sérti a minimális beavatkozás elvét. Tehát meztelenül ne lehessen az utcán sétálni, de ezen felül bármit lehessen viselni.

Természetesen vannak, akik elviszik a szélsőségbe az egészet, ilyen a "free nipple" és társai, de szélsőség mindenhol van: a konzervativizmusban és a jobboldali eszmerendszerben is.
A dolgok jelenlegi állása szerint a TWD a kilencedik évad második felére változik meg gyökeresen, ugyanis Lauren Cohen és Andrew Lincoln, azaz Maggie és Rick összesen hat-hat részre szerződött csak le a sorozathoz. Azért feltételezem, hogy az első nyolc részben láthatjuk majd őket "élőben" - azaz…..
Pedig ő és a miniszterelnök is sokszor elmondják, hogy szülessen. És semmi. Érthetetlen. ..
Szakyster 2018.04.24 12:49:26
@Womb Raider: Ember, a KMNYP volt az _esély_, hogy az alapjaiban hibás felosztó kirovó rendszert szép lassan, a legkevesebb fájdalommal át lehessen vezetni egy normális, megtakarításalapú rendszerbe. Fél évtized kellett volna ahhoz, hogy elkezdődjenek a kifizetések, és a mínusz egyenlegből plusz legyen. Valójában a fidesz ezt rombolta le. Innentől a jelenleg alapjaiban hibás rendszer fog maradni addig, amíg össze nem omlik, és akkor azt a váltást, amit pár évtized alatt meg lehetett volna oldani, pár év alatt kell átalakítani, ami egy fél nyugdíjasgeneráció éhhalálával fog járni.
Szakyster 2018.04.24 13:14:35
@Szakyster: mármint svéd...
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
Szakyster 2018.04.11 11:21:46
@0rdas: " Panelbe meg ugye, ami jut. Ha 28, akkor 28. " - ez még akkor sem igaz, ha nincs egyedi mérés. A radiátorokat lehet ki-be kapcsolni, sőt, termosztátot is lehet felszerelni.
Szakyster 2018.04.11 13:57:14
@0rdas: "Amúgy a panelek fűtését normálisan beszabályozni sem lehet. Tehát tényleg ami jut az jut."
Attól, hogy megismétled, továbbra sem lesz igaz. Tényleg, hogy olyan szépen, félfokra pontosan, mint egy pl gázcirkónál, méregdrága, wifis termosztáttal, nem igazán lehet, és az is tény, hogy ha nem raknak fel termosztátot, akkor marad a kézi vezérlés, (de basszus, ez mindenhol igaz, ha nem raknak fel termosztátot, nincs termosztát, micsoda felfedezés)
Ha azt mondanád, macerásabb a panel, még egyetértenék. De ez az "ami jut, az jut", ez konkrétan egy ordas hazugság.
A tengerparton fürdő francia, belga, német és holland turistáknak fogalmuk sem volt róla, hogy egy 50 éves, egyszerű spanyol teherautósofőr pillanatokon belül a lehető legszörnyűbb végzetet kézbesíti a számukra. Maga Francisco Imbernón Villena sem tudta ezt, mikor reggel a volán mögé ült. Hogy is…..
Szakyster 2018.03.08 07:21:04
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem, ez a jobboldali konzervativizmus halálgyára.
Hagyományosan, egymás szinonimáiként a használjuk a "hit", a "spiritualitás", a "hiedelem", és a "vallás" szavakat, és bár ezzel nincs is semmi gond, azonban.....
Szakyster 2018.03.02 11:12:26
Ezt írja a 21/1998. (XII. 21.) HM rendelet a magyar katonai felségjelről: "12. § (1) A felségjel egyenlőszárú, fehér szegéllyel keretezett háromszög, amelynek magassága a háromszög alapjának kétszerese. A befogók mentén piros és fehér sáv húzódik, amelyek szélessége az alap egyhatod része. A…..
A Tesco házhozszállítás a szerencsés nagyvárosokban forradalmasította a bevásárlást. Nem kellett többé se autóba ülni, se sorok közt bolyongani, se hülyeségeket impulzus megvenni, csak néhány klikk, és a havi nagybevásárlás feljön a harmadikra, és egyszerűen landol a konyhaasztalon. Persze mint…..
Szakyster 2018.02.01 12:42:30
@Marvinyo: "Azért könyörgöm, kettő napnál egy picit többet adjunk már arra, hogy a zárolást levegyék."
Ha nem az én hibámból történt, akkor kettő óra az, amit nyugodtan hajlandó vagyok várni. Pénzről van szó, ne hülyéskedjünk már!
Szakyster 2018.02.01 14:18:35
@Terézágyú: Szerintem ha az én hibámból maradna zárolva valami, akkor is soknak gondolom a 30 napot. Mi ok lenne egy hétnél tovább várni az zárolás auto-feloldására?
Szakyster 2018.02.01 14:19:38
@Kegy:
"@Szakyster: ja, fordítva meg a Tesco kasszánál is majd benyögöm, hogy holnap is jövök, majd akkor fizetem a mait is."
Ezt tényleg nekem akartad írni? Mert nem látom a kapcsolatot a kommentemmel.
Az állatkínzások megfékezése és az elkövetőkkel szembeni jogi retorzió alkalmazása napi téma. Viszont a látványos, gyomorforgató történetek mellett az állatkínzásnak van egy másik típusa is, amelyről nagyon kevésszer esik szó. Pedig ugyanolyan károkat képes okozni...
Szakyster 2017.11.16 14:26:12
@A tudomány sosem téved!: Nem kínozhatsz kismalacot, bármennyire szeretnéd. A törvény bünteti. Megölheted, bizonyos törvényi szabályozás mellett, mint ahogy a kiskutyát is.
Mikor hazaérek, nincsen otthon senki. A gyerekek még iskolában vannak, a feleségem vásárolni ment. „Ah, ez jó! Egy kis csend és nyugalom, enyém a lakás!” Persze ilyenkor semmi nem jut az eszembe, ami szuper lenne a nem várt kikapcsolódásra. Már csak azért sem, mert tudom, hogy…..
Szakyster 2017.09.28 08:18:03
@vanvelemenyem: Van napi másfél óra szabadidőd? Van lehetőséged hétvégén egésznapos programot szervezni? Hát, ezért nem kicsit irigyellek.
Szakyster 2017.09.28 08:24:50
@rozsomák: "Azt viszont még senki se tudta cáfolni, hogy "bevitt kalória-felhasznált kalória=felszedett kalória""

A helyes képlet nagyjából így szól (még ez sem a teljes):

Bevitt kalória*emésztési hatékonyság - általános energiaszint*edzettség* energiafelhasználási hatékonyság*mozgás = tárolt kalória

Az egyes elemek között ráadásul vannak összefüggések. Plusz nem mindegy, miben visszük be a kalóriát. Stb.
Szakyster 2017.09.28 08:25:49
@Manka88: "de a kkncentracios taborokban egy kover sem volt" Tehát az a bajod, hogy az emberek nem élnek koncentrációd táborokban?
Itt van egy trailer, tessék megnézni, utána felteszek egy kérdést. Mehet? Na, a kérdés: a fentiek alapján a The Orville a) egy Star Trek-paródia, vagy vicces átértelmezésb) egy klasszikus sci-fi kalandtörténet Ha az elsőt választottuk, akkor tévedtünk, legalábbis Seth…..
"A világ legszomorúbb cégére" lett volna eredetileg a titulus. Amúgy mit látunk?   ..
Szakyster 2017.09.04 16:55:31
yossarian BÉKÁKÁ 2017.08.02 11:35:24
Másfél perc után már osztják, öt percen belül legalább tíz gúnymém születik belőle, fél óra múlva pedig százezrek szednek szét, és néznek hülyének, ha valóban úgy viselkedsz. Különösen igaz ez állami nagyvállalatok, önkormányzati cégek felelős vezetőjeként, hiszen miattuk amúgy is bedurrant…..
Szakyster 2017.08.03 12:56:10
@maxval a mélyelemző birca: Nem. A lényeg az, hogy minden adófizető, és mindenki, aki használta a szolgáltatást, az elvesztette.
Szakyster 2017.08.03 13:27:18
@maxval a mélyelemző birca: Már bocsi, de itt nem valami vadi új dologot csináltak. A te példánál maradva: már évtizedek óta vannak repülők, és a mostani helyet olyan, mintha valaki legyártott volna egy repülőt, azt eladja pár millió dollárért, ki lett írva a menetrend, az utasok már helyet foglaltak, és kidrült, lemaradt a hajtómű. Az emberben rögtön felmerül, mi történt a próbaúton? És lehet mondani, majd kijavítjuk, lesz hajtómű, de ezekután erre a gépre én nem ülnék.
És ez még csak az első dolog. A kommunikációról, és egyéb dolgokról még szó sem esett.
Odaadjuk nektek az egyik legnagyobb kincsünk, hogy vigyázzatok rá. És ti nem teszitek ezt, mert nektek nem kincs, csak egy újabb nyűg. Miért választjátok ezt az utat, ha nem tudjátok úgy teljesíteni, ahogy kéne? Az egészségügy a béka feneke alatt és már senki se mer kórházba menni, mert attól fél…..
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
"A ma már több vidéki nagyvárosban is elérhető cég villámgyors karriert futott be. Olvasónk levele alapján talán túl gyorsat is, és már, nem tudják tartani a lépést az igényekkel." - írtam tavaly nyáron. Azóta én is kipróbáltam, és bevallom, nekem nem jött be a rend és tisztaság elérése helyett az…..
Szakyster 2017.07.12 10:21:22
@haXXor: Akkor valsszeg vagy mégsem dolgozol sokat, vagy nincs életed.
Szakyster 2017.07.12 10:45:48
@haXXor: Ez sokmindent megmagyaráz. Tök jó neked, komolyan irigyellek. Nekem a takarítás "picit" más érzés. Akár a dupláját is fizetném, ha soha többet nem kellene csinálnom.
Az atomerőmű veszélyt jelent a természetre – de ez fordítva is igaz: a természet is veszélyt jelent az atomerőműre. Az atomerőmű legnagyobb ellensége: a föld, a víz, a levegő. Az atomerőmű legnagyobb ellensége pont maga a természet, ami mozog, változik, alakul és alakít. A természet erői ellen nem…..
Szakyster 2017.06.20 14:02:23
@Dorottya Veres egy hülye picsa: Nem, itt az sötétzöldlobbi fizetett kommentelői széttrollkodnak minden normális diszkussziót.
Szakyster 2017.06.20 14:09:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jah :D A telefonom lehet, tud valamit?
Lassabban baby! Anya megint 2017.06.17 08:34:07
  Egy rendes kislány nem kiabál, nézz a tükörbe, csúnya vagy így dühösen.Egy rendes kislány nem szívja az orrát,és ne grimaszolj, mert úgy maradsz.Egy rendes kislány nem farigcsál botot,hanem összesöpri a forgácsot apa után,egy rendes lány nem csámpázikkifelé fordítsd a cipőd orrát, egy rendes lány…..