Regisztráció Blogot indítok
Adatok
connor o reilly

57 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Prestige Reserve Club zsűrijének éves értékelése alapján a Prestige Reserve védjegyet elnyerő borok és a Prestige Award-ot kiérdemelt borászat, borbár, borétterem és borszaküzlet díjátadójára 2014. december 10-én került sor a Kárpátia Étteremben. A Vinum Bonum, a jó…..
Miközben soha nem látott népszerűségnek örvend itthon a hiphop, a műfaj vezető előadóinak lemezeiről sokszor teljesen elfeledkezünk. Na, de most! Meghallgattuk a kizárólag a Youtube-on. Ugyan csak promóként jelent meg, de kihagyhatatlan ziccer napjaink két nagy YouTube-sztárjának…..
A természet a mi példaképünk. A Dr. Ehrenberger Holistic Naturprodukte által készített natúr termékek ellenőrzőtt és bevizsgált természetes anyagokból készülnek. Szintetikus anyagoktól és szintetikus vitaminoktól mentesek. Az első lépés ahatóanyag…..
cooltime A csodálatos Provence 2014.12.19 15:46:21
Kiruccanás a természetbe, kulturális programok, édes semmittevés, wellness, finom illatok és napsütés… Egy vidék, amely egész évben ideális a feltöltődéshez. Marseille fehér sziklás partvidékétől (Calanques) kezdve Saint-Tropez kikötőjén át egészen a Toulon-i…..
Valószínűleg a nyár egyik slágere lesz a Just dance, ugyanis mindent felvonultatnak benne a srácok, ami egy jó POP dalhoz kellhet. Van benne, elektronika, jó dallamok és csinos lányok. ..
Soha nem szabad egy repülőjegy-kereső honlapnál leragadni, meg kell nézni több helyen az árakat. Vannak nagy utazási weblapok, mint az Expedia, a Kayak, vagy a Skyscanner, melyek rengeteg légitársaság ajánlatát hasonlítják össze. Nekem az egyik kedvenc a Skyscanner, bár erről…..
Eltelt az utolsó nap is. Többnyire takarítással, amire a buli után igen nagy szükség volt. Aztán a városban még elbúcsúztam egy cimborámtól akiről még nem írtam. Egy indiai srác, és mellettünk dolgozik egy kis ABC-ben. Szóval pakolás, a sok túlsúly ellen nincs mit…..
Tegnap rendeztem egy búcsúpartit a lakásban. Voltunk 22-en, az itteni barátokkal telt meg a ház. Nagyon jó hangulat volt. Jöttek Amaték, litván cimborák, németek, olaszok, spanyolok, magyarok, egy cseh, meg egy perui is. olyan fél 4 körül ment el a banda. A zene elég derék hangerőn…..
Meg is jöttünk Teneriféről a Kanári szigetek legnagyobb szigetéről, úgyhogy jöjjön egy kis élménybeszámoló! Még csütörtök este keltünk útnak Madridba, ahol a terminálban maradtunk és megvártuk a reggeli gépet. Olyan 8 felé meg is érkeztünk Tenerife déli…..
Egy jó ideje nem írtam, mivel sokat kell készülni a vizsgákra. 4 tárgyat letudtam decemberben, 4 viszont jön nemsokára, mígnem végzek! Január itt sem a legmelegebb hónap, úgyhogy a radiátorok működnek folyamatosan. Suliba csak gyakorolni járunk be az osztálytársakkal, úgyhogy…..
Adam en Valencia! Alicante 2010.01.02 23:36:00
Ma elmentünk egy napra Alicantébe kirándulni. Erről a városról azt kell tudni, hogy Valenciától délre van, és aki Spanyolországba akar jönni utazási iroda által, általában benne van az 5 ajánlott úticélban. Délre tőlünk hatalmas hegyek vannak, ami jó látnivaló volt az itt…..
2009-es évet Gergőéknél búcsúztattuk. A magyar szokásokat megpróbáltuk ötvözni az ittenivel, amiből lett lencsefőzelék, éjfélkor pedig 12 szem szőlő, ami Spanyolországban szerencsét hoz! A kaját mi dobtuk össze férfiak, ami szerintem igen jól sikerült. Sütiket hozott a…..
Majd egy héttel karácsony után leírom a történteket. Mivel nagyon drága volt a repjegy karácsony környékén, sokan nem tudtunk hazamenni. Így a mi lakásunkba töltöttük az ünnepeket. Elena, Gergő, Ervin, Amat és Én. Persze a képeken is látszik, hogy jónéhányan csatlakoztak is…..
Csütörtök általában az én napom, de most nem volt időm a nagy készülődés közepette rendesen kóstolni. Meg aztán úgysem lenne ideje senkinek rendesen elolvasni. Szoktunk viszont mi ilyenkor olyat kérdezni, hogy milyen borok kerülnek az ünnepi asztalra a kedves olvasónál. Jó…..
Adam en Valencia! borkóstolás 2009.12.22 22:03:00
A következő borocskát azért választottam, mert ittam már bort erről a borvidékről, amiről be is számoltam nem is oly régen!Származási hely: Valdepeñas; Név: Señorío de los Llanos ; Fajta: Tempranillo(Crianza); Pincészet: Bodegas los Llanos; Évjárat: 2003; Alkoholtartalom: 12,5…..
Kicsit az itteni vásárlási szokásokról: A boltokban a kis kosaraknak hosszú fogantyúja van, így nem kell kézben cipelni, hanem mindenki húzhatja maga után! Ez nagyon okos ötlet, mert így nem kell cipekedni! A másik: Sokan akik bevásárlókocsit vesznek, a vásárlás után elviszik az…..
A következő borocska Valenciától délre Albacete provinciában született. Az eladó azt mondta, hogy ez kellemes lesz, hittem neki, meglátjuk igazat mondott é!Származási hely: Villamaela(Manchuela vidék); Név: Viñamalea ; Fajta: Tempranillo(Crianza); Pincészet: San Antonio Abad…..
Ahogy ígértem írok néhány tipikus spanyol nevet. Vannak köztük igazi csemegék!Női: Alejandra; Ana; Ana María; Isabel; Candela; Carmen; Elena; Margarita=Margit; María(Mariquita,Maruja);Sofía;Férfi: Alvaro; Andrés; Antonio; Benito=Benedek; Daniel; David; Domingo=Domokos; Eduardo=Ede;…..
Alapvetően azt vallom, amit az Amorf ördögök is megénekeltek: akkor lesz az álom színes, ha az élet se fekete-fehér. Ennek ellenére sokszor hajlamos vagyok leegyszerűsíteni a dolgokat. Például az újborról határozottan azt gondolom, hogy a pincészetek alapvetően cash-flow okokból…..
connor o reilly 2009.12.14 23:26:39
@akov: Jaja, azt én is kiszúrtam még tavaly. Viszont sajnos kóstolásához nem volt szerencsém. Viszont mindenképpen egy új színfolt lehet a magyar borok között.
Mivel mostanság nagyon sok a tanulnivaló ritkán van időm írni, most pótolom! Tehát a múlt héten napközben visszajött a nyár, napközben 25 fok volt, úgyhogy megint mindenkinek jobb kedve lett. Bár a spanyolok azért örülnek a hidegnek is, mivel az év nagy részében úgy is jó idő…..
Adam en Valencia! borkóstolás... 2009.12.08 13:18:54
Giulia meglepett egy üveg borocskával. Gondoltam leírom a szemrevételeket!  Származási hely: Valdepeñas; Név: Viña Albali Reserva ; Fajta: Tempranillo; Pincészet: Felix Solis; Évjárat: 2004; Alkoholtartalom: 13 V/V% Szín: Rubin, közepes a glicerintartalma; Illat: Fűszeres,…..
Tegnap áthuppant a finn Tuomas barátom, aki ugyancsak gitározik! Bazseváltunk is egyet vagy 3 órán keresztül.:) Legközelebb csatlakozik a török cimbi is, az Onur, aki meg fuvolista hírében áll. Hétfőn és kedden itt valami ünnep van, úgyhogy suli nincs, meg boltok sincsenek nyitva.…..
Egyik zenész-cimborám invitált egy koncertre, el is mentem tehát. A modern művészetek múzeumában volt. Afrikai muzsikusok játszottak spanyol meg francia zenészekkel. Valamint 8 afrikai táncos adta a látványelemeket. A stílus az afrikai népzenére alapult, kiegészítve egy csellós…..
Adam en Valencia! Indul a busz... 2009.12.03 19:52:00
Tegnap Európa liga meccset játszott Valencia a francia Lille-el. Kimentem tehát megnézni. 3:1-es győzelem...2 gól Joaqintól, egy Matától. Jó meccs, volt bár végig zuhogott az eső, úgyhogy jól eláztunk. Meccs előtt megint a kedvenc buszsofőrömmel mentem, Pacóval(Franciscó…..
Mivel 50 éves lett a tanszékem ahol vagyok, egy szabadtéri fesztivállal ünnepelték eme míves napot. A suli területén felállítottak egy színpadot. Volt 4 zenekar. Valamint egy borkostolóval kötötték össze a rendezvényt. Jött 10 borászat, és mindegyik külön bódéban kínálta…..