Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Twisk

0 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkám során folyamatosan szembesülök a magyar álláskereső univerzummal, annak szereplőivel, előnyeivel-hátrányaival. Aktív résztvevőként most a saját tapasztalataimat fogom elmesélni. Véleményem szerint miért tűnhetek bunkónak, érdektelennek, unszimpatikusnak? Mi motoszkál…..
Twisk 2013.11.13 17:47:21
Nem olvastam végig az összes kommentet, lehet ismételni fogok, előre elnézést. Személyes kedvenceim:
1. "Küldök ide is egy önéletrajzot." Magyarul: arra nem veszi a jelentkező a fáradtságot, hogy feltüntesse az általa megpályázott munkakört, jelezze, hogy hol találta a hirdetést, stb.
2. "Ide ez is jó lesz." Azaz, az sem baj, ha a dátum az önéletrajz végén fél évvel ezelőtti. (nálam bukta, ez figyelmetlenség, nemtörődömség)
3. "Alkalmazkodj hozzám, ha akarsz engem." Erre több eset is létezik, a soha fel nem vett telefon, vagy a véletlenül sem hív vissza. Vagy. Felveszi, elmondom ki vagyok, mit akarok, szeretnék vele személyesen találkozni. Válasz: Holnap? Az nem jó.... esetleg holnapután, de csak kettő után, és ugye hamar végzünk?
4. "Jobb ha tudod, kelendő vagyok." Rögtön a második percben a tudtomra adja, ma már volt több interjún, holnap is megy, majd hív, ha minket választott. (Na, neeee.....)
5. "Nem bízom meg benned." Ebből a fajtából az utolsó bele akart nézni a gépembe, hogy biztos azt a csatolmányt néztem-e meg, amit ő küldött.
6. "Két éve nincs munkám, dolgoznék bármi áron." De nem két műszakban, nem kezd reggel 7-kor, nem dolgozik hétvégén és az ünnepek alatt, és hány nap szabadság jár egy hónap ledolgozott munka után?
7. "Az összes végzettséggel rendelkezem." Csak még nem kaptam meg nyelvvizsga híján a diplomámat, de majd a következő félévben megyek nyelvvizsgára, mert drága, meg eddig az álláskeresés miatt nem volt időm tanulni rá. (Miért munka mellett lesz időd??????)
És folytathatnám reggelig. Minden alkalommal feljegyzek magamnak kb. 50 tanulságot, hogy ha egyszer én fogok állást keresni, mit NE tegyek.
Sziasztok! A sztori röviden: féltéglányira dagadt bokával irány a Fiumei úti baleseti sebészet. Ami jó: elláttak - ez a kórház érdeme. Szintén jó, hogy tapasztaltam empátiát. Hogy az ellátás mennyi idő alatt (3 óra) történt, és hogy mennyi empátiát tapasztaltam, az már…..
Azt a történetet, amit leírtam, én már lezártam és a szükséges konzekvenciáit is levontam (orvosváltás). Amiért leírom az puszta kíváncsiság: egyszerűen szeretném tudni, hogy az orvosok hogyan vélekednek erről, amikor nem betegként (beteg gyerek anyukájaként) védik velem…..
Tisztelt blog! Anyukámat nemrég a mentő a Károlyi kórházba szállította be, amikor rosszul lett otthon. Szegény 2 napig szenvedett a betegségével, pedig egy infúzió segített volna rajta. De azért nem kaphatott, mert kevés volt az osztályon. Meg kellett várnia, hogy…..
Twisk 2010.08.28 16:12:58
@gld: Ööö... Gordon Allportot személyiségpszichológiáját tekintjük "okos könyvnek"??? :)
Twisk 2010.08.28 16:17:37
@gld: Nyugi, én is elírtam. :)
Helyesen: "Gordon Allport személyiségpszichológiáját"
Twisk 2010.08.28 17:11:34
@pupak30: Ha mindenkinek vannak előítéletei, akkor mindenki "igen korlátolt".
Praxis Anarchia a balesetin 2010.08.19 06:00:00
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbi történetre.   Akárhányszor belépek egy egészségügyi intézménybe, mindig történik valami. Most egy balesetis "élményre" sikerült szert tennünk a győri kórházban. Az első, ami feltűnt, hogy a balesetei…..
Twisk 2010.08.19 12:37:15
@migren: Kérdeztél, én válaszoltam. Az egyszerű mezei ember ritkán tud hideg fejjel gondolkodni ha a gyermekét látja veszélyben. Ennyi.
Twisk 2010.08.19 12:41:06
@Dr.laikus PhD: Ilyenkor felmerül a kérdés, h. mi a nagyobb baj? Ha elmegyek és minden oké, max. lehülyéznek a kórházban, vagy ha nem megyek el, és a későbbiekben már csak a műtét segít?
Twisk 2010.08.19 12:41:53
.
Csatlakozás     Kedves blog! Felsőfokú végzettségű, de kétszer elbaltázott nyelvvizsga miatt mégis diploma nélküli újságíróként próbáltam munkát keresni, közel egy éven keresztül. A második hónaptól kezdve bárhova beadtam a pályázatom, először lelkesek…..
Twisk 2010.08.18 21:21:56
@_Molly: Soha nem fogod tudni elmagyarázni a vaknak, h. milyen színű a hó.
 Egyelőre csak szabidoki írásaiból tájékozódtam, azt gondolom, leírt már pár fontos észrevételt, ami vitaalap lehet. Az írásait nem szó szerint teszem közzé, hanem önkényesen átszerkesztettem, de hajrá, vitatkozzunk rajta, tegyétek hozzá a gondolataitokat ti is!Egy dolog…..
Kedves mindenki! Édesanyámat a kerepestarcsai kórházból tették át a Rókus kórház ápolási/fizetős/ osztályára. Mivel rehabilitációs szó szerepelt az osztály nevében naívan azt hittem, hogy itt talán megerősítik annyira hogy otthon lehetne ápolni.Sajnos édesanyám…..
Durva sztori volt az elmúlt kettő, ami számomra azért is ijesztő, mert 1 hónap muálva születik az első gyerekünk, de itt egy apró nüansz a jelenlegi magyar egészségügy bugyraiból... Be kell valljam, én már csak röhögni tudtam a dolgon, mert annyira tragikomikus.Végre a…..
Praxis Majom a ketrecben 2010.08.12 06:00:00
Tavaly nyáron tüdőgyulladással kerültünk be a Heim Pál Gyermekkórház vadonat új G épületben működő Belgyógyászatra.A kislányom kezelőorvosa csupán egy éve doglozott orvosként. Önmagában természetesen ez nem baj, mindenki volt kezdő. Szépen el is indult a lányomnál a…..
Twisk 2010.08.12 14:39:19
@batgirl: Kb. annyira tetted meg, mint én.:)

Szépen kérlek ne kövess el egér általi öngyilkolászást. Ezért meg végképp ne..)
Twisk 2010.08.12 16:03:51
@szabidoki: Ez esetben nekem is rossz hírem van: attól, h. ez egy nyilvános blog, még nem tehet rám sértő megjegyzéseket, még akkor sem ha ez a véleménye. Továbbá felhívom szíves figyelmét arra, h. a jövőben tartózkodjon az engem minősítő, degradáló és becsületsértő kijelentésektől.
Twisk 2010.08.12 16:25:40
@Dr.laikus PhD: Mert ha nem, akkor jaj neki?
Az ovlasok szíves figyelmébe ajánlom Dr Morcz legutóbbi bejegyzését, amelyet itt találtok: Megkongatták a vészharangot a neurológus professzorok   Sziasztok, Szeretném az egy héttel ezelőtti történetemet megosztani veletek. A kórházat és az orvost nem szeretném…..
Twisk 2010.08.12 15:01:08
@pakesz: Nem vagyok derülátó, és néhány orvos sem tartozik azok közé akiket meghívnék magamhoz karácsonyozni. De ebben most nem értek veled egyet. Lehet szerencse, de én még nem láttam ellátatlan gyereket. Láttam várólistát, láttam méltatlan bánásmódot, de nem láttam olyat, h. valakin ne végeztek volna el életmentő műtétet, mert szegény.
Igaz, néha későn, igaz, néha nem egészen szakszerűen, de megtették.
Tudod én azt gondolom erről, h. igenis a biztosítóknak is részt kellene ebben vállalniuk. Vannak emberek és esetek, amikor az egyén "önhibáján kívül" kerül egy élethelyzetbe. És itt lépne be a biztosítás. A magam részéről sokkal szívesebben fizetnék biztosítási díjat ilyen esetre, mint feneketlen kútba dobáljak pénzérméket.
Twisk 2010.08.12 15:06:59
@mothe: Te tudnál hatni a tiédre?
Twisk 2010.08.12 16:19:35
@Viviparus: Hogyan is volt az a dolog Barabással?
Saját, friss meleg tapasztalatom szerint, a Heim Pál kórházba se vigyétek a beteg gyereketeket!Egy hetes magas és makacs láz után, kiszáradás előtti állapotban lévő 2 éves kisunokámmal a 15. telefon után ebbe a kórházba kerültünk, ahol a sürgősségi osztály doktornője…..
Az elmúlt hét hétfővel ”szabin” vagyunk és hogy „jól” induljon a szabi, rögtön az elején ismét testközelből figyelhettük meg az egészségügyet: Lehet vitatkozni a légzésfigyelők szükségességéről, kell-e avagy sem, azonban amikor az embernek saját…..
Twisk 2010.08.09 20:21:29
@Rotoxis: Erre nincs mit mondanom. Nem kell.
Csak egy kérdés. Ha pl. egy gyermek átmeneti nevelőotthonban él és kórházba kerül, a szülője felügyeleti joga fel van függesztve..... Értem. Legyen a gyerek egyedül. Jogos. Hát persze. Hogy másképp? Az anyja meg egy mocsok szemét ha nincs ott. Semmit nem értessz, de nem is kell.
Twisk 2010.08.09 20:37:56
@Rotoxis: Akár a " tel-avivi nagybácsi" is lehet félreérthető.
Twisk 2010.08.09 20:49:41
@halbikvera: Nem azt írtam, h. ez, az. Hanem azt, h. ez sem egy szerencsés kifejezés.
Sziasztok! Nekem rossz tapasztalataim vannak a ceglédi kórházzal kapcsolatban, amelyet szeretnék megosztani veletek. Terhesgondozásra Albertirsára jártam, oda járt le hozzám Ny. doktor úr havonta egyszer,vagy nem is jött,mert dolga volt. A 39. héten voltam nála szerdai…..
Twisk 2010.08.04 11:09:50
@Irise: Részemről nem. Pont az ellenkezőjét várnám el. Nem azt, h. takargassák egymás hibáit és soha egy orvos se mondja azt a másiknak, h. "te most egy orbitális farokságot csináltál!". Hanem azt, h. basszus, a kollégájától ne kérjen már pénzt. Nekem ez nem ugyanaz.
Twisk 2010.08.04 11:11:07
@Dr.laikus PhD: :) Gyorsabb vagy nálam.
Twisk 2010.08.04 12:11:56
@phoenix102: Nem. Ezt félreértetted. A szülésznek kellett volna lojálisnak lennie a kollégájával. Nem a Te lojalitásodat hiányoltam, hanem az általad említett kolléga eljárása háborított fel.
Sziasztok! Tavasszal vesztettem el a kisbabámat. Az orvosom, akihez évek óta járok, a magánrendelőjében olyan volt, mint a vaj. Na persze, nem kevés pénzt hagytam ott neki.Aztán a kórházban, amikor a műtétet végezte, a két nap alatt (amíg bent voltam) összesen harminc másodpercet…..
Twisk 2010.08.04 10:37:57
@IrishOak: Elgondolkodtam azon amit írtál, és nem tudom, h. én megtenném-e. :(
Ugyanis ebben benne van a kiszolgáltatottság is. Pl. az orvos akihez járok magánrendelésre, a helyi kórház főorvosa. Ha "összerúgnám" vele a port tartanék tőle, h. bármikor ha bekerülök kicsellózik velem. Megteheti? Elvben nem. De gyakorlatban pontosan tudom, h. az osztályán nem lenne olyan orvos, aki merne ellentmondani neki. És ettől válunk ennyire kiszolgáltatottá. :(
Twisk 2010.08.04 11:14:52
@Káin: Amíg ugyan az az ember a főnöke, mint a kifogásolt orvosnak, addig semmi. Szerintem.
A Károlyi Kórház II. Kardiológia Belgyógyászati Osztályáról tudom elmondani a véleményemet, amelyet szerintem le kellene dózerolni és eltüntetni a föld színéről. Könyörgöm, aki jót akar ne menjen oda, vagy ha a hozzátartozójáról van szó, akkor valaki legyen a beteg…..
Twisk 2010.08.03 14:36:22
.
Twisk 2010.08.03 15:08:58
@Irise: Egészségére a Csöppmanónak az ebédet! :)
Segítettél Irise, köszönöm. Ha jól értettem amit írtál, akkor felesleges azt latolgatni, h. mit lehetett volna tenni. Voltak tünetek, de csak a halál előtt 2 nappal, és akkor is csak olyanok, amikből bármire lehetett következtetni. Hasi görcsök, hányinger. A boncolás során epeköveket találtak. Még egyszer köszönöm a válaszodat. Ezt meg kell emészteni. Nem könnyű.
Twisk 2010.08.03 20:51:15
@Irise: Nagyon friss még a dolog, a boncolási jegyzőkönyv nincs még a kezünkben. Csak arra tudok hagyatkozni, amit a boncolást végző orvos szóban elmondott. Azt mondta, h. az epehólyagban sok homokot talált. Még egyszer köszi.
Praxis Elvettek tőlem 20 évet 2010.08.02 06:00:00
Tisztelt Praxis! A következő történetet osztanám meg az olvasókkal. Az egész jó pár évtizeddel ezelőtt kezdődött, még óvodás koromban. Kevésre emlékszem azokból az időkből, de arra tisztán, hogy éjszakánként elég gyakran másztam ki az ágyamból, mert nagyon fájt a…..
Twisk 2010.08.02 12:43:06
@radiologus.hu: Ez a leves 20 évig főtt.
Twisk 2010.08.02 12:48:50
@Scala: Így van. És ettől az anti-matematikai tételtől majd meggyógyul mindenki.
Twisk 2010.08.02 13:55:34
@guderian: Rendkívül gusztustalan. Bár jellemző. :(
Tisztelt Praxis blog!   Előző háziorvosom nemrég nyugdíjba ment, amit én például borzasztóan sajnálok, mert kiváló orvos, mindamellett nagyon kedves és empatikus ember volt, minden betege nagyon szerette. A helyére egy 20-as évei végén járó fiatal doktor érkezett, sokan azt…..
Twisk 2010.08.01 16:09:40
@NemesekErnyo: Az aranyhal megy elöl. A reményhal meg utoljára.

:)
Twisk 2010.08.01 16:13:03
@epres négercsók: Az tudod, h. nem vagy jó beteg, ugye? :(
Twisk 2010.08.01 18:49:39
Sziasztok! Sokat gondolkoztam azon, hogy írjak e ide vagy ne. Nehezen vettem rá magam, de úgy gondolom muszáj! Én ápoló nő vagyok, több helyen dolgozom ügyeleten. Nagyon sok tévedés van az ügyeleti munkával kapcsolatban. Akut belgyógyászati feladatokat kéne ellátni az ügyeleten,…..
Tisztelt Praxisblog!   Az alábbi történetet küldeném, amely ebben a hónapban esett meg velünk. 11 hónapos kisfiam kedvenc foglalatossága az egész lakásra kiterjedő csúszás-mászás-mászkálás, és kortársaihoz hasonlóan, természetesen utál bárminemű ebben való…..
Twisk 2010.07.28 22:23:26
Twisk 2010.07.29 09:36:14
@mothe: Őt nem kell. Egyszer valahol leírta: univerzálisan gyűlöl mindenkit.
Sziasztok!  2008. július 30-án szültem az első kislányomat a Flór Ferenc Kórházban. Épp tömeg volt a szülőszobán, azt hiszem 8-9 en szültünk aznap. Elhiszem, hogy sokan voltunk, az ápolók és az orvosok meg kevesen, de hát ez a hivatásuk. A szülésről csak annyit, hogy 24…..
Twisk 2010.07.27 16:40:41
@Dr.laikus PhD: Ez nevezik mifelénk helyzetkomikumnak. :)
Twisk 2010.07.27 17:34:17
@Dr.laikus PhD: Lehet. Szívem szerint azt írnám: nem tudom.
De ha játszma, akkor ki játsza? És kivel? És mi a játszma tétje? És mik a szabályai? Vannak egyáltalán?
Kié a pálya? Kié a trófea? És ki dönti el, h. mik a megengedett eszközök? Ki sípol ha szabálytalanságot észlel?
Elnézést, csak "hangosan" gondolkodom.
Praxis Ázsiában is jobb a helyzet 2010.07.25 11:32:00
Kedves Despota! Elég rég óta, és meg kell mondanom, egyre inkább elszörnyedve, olvasom rendszeresen a blogodat. Jó messziről persze, a sötét és elmaradott Ázsia szívéből. A postok és kommentek azt mutatják számomra, hogy valami nagyon nagy baj van otthon ezen a területen is. A…..
Twisk 2010.07.26 11:46:47
@Irise: Ez nem az én problémám. Ez a tiéd és a kollégáidé. Te tartozol neki, én nem.
Tőlem azt kapja, amit nálam kiérdemelt. Te szakemberként nézel rá, én egy toporzékoló kisgyerekként. Neked bizonyított, nekem nem. Ennyi Irise. Én sem szabom meg, h. kivel hogyan beszélj.

A bantuk is emberek. Tudom nehéz ezt elfogadni, de azok. És ha kell, hát jöjjenek és törjék meg a tabukat.
Twisk 2010.07.26 12:06:22
@Irise: Egyszer majd eljön az idő, amikor gyermeked lesz. Kérlek ne csodálkozz, ha a tanító felpofozza. Ugyanis keveset keres és túlhajszolt. Eljön majd az idő, amikor bemész egy üzletbe és rádborítják a tejet. Ne csodálkozz, keveset kkeresnek és túlhajszoltak. Eljön majd az idő, amikor nem viszik el a szemetedet, hanem az ajtód elé borítják.... Kevés pénz, sok meló. Ez nem érv és nem indok. Tény, de nem elég arra, h. embertelenné váljon minden és mindenki.

Legközelebb mielőtt megítélsz valakit, tégy egy próbát. Olvasd el figyelmesen az előzmányeit is, és gondold végig, h. te ezekre mit léptél volna. Csak egy játék erejéig, ne tovább.
Twisk 2010.07.26 12:13:32
@radiologus.hu: Mit nem lehet azon megérteni, h. az emberek betegek, félnek, fájnak? Mit nem lehet azon megérteni, h. azok is szenvednek, akik fizetnek? Mit nem lehet azon megérteni, h. ettől csak nő az elégedetlenség?

Ha soha többé nem írok, a betegek elégedettek lesznek?
Mit nem lehet megérteni azon, h. hiába próbáljátok akár hármassával is magasztalni önmagatokat, nem ettől fogtok az emberek szemében megnőni?
Maradjatok itt, ti orvosok és dícsérjétek egymást. Tényleg. Ez megold mindent.
Praxis Vérmérgezésben halt meg 2010.07.24 06:00:00
Sziasztok! Nekem életem legrosszabb élményét adta a nagykanizsai kórház! Egy nagyon tragikusan végződött eseményről szeretnék beszámolni: 55 éves édesapámat március 3-án megműtötték kétoldali ágyéksérvvel, laparoscopos eljárással. 50 percesre becsült műtét majdnem 3…..
Twisk 2010.07.24 14:28:46
@szabidoki: Az nem lehet, h. az orvosnak /aki kilyukasztotta és nem vette észre/ elhanyagolt diabetes-e volt????
Édesapámat lábfájdalma miatt vitték kórházba, ahol kiderítették, hogy érszűkülete van. Megműtötték, de hamarosan újra jelentkeztek a problémák- Ekkor ismerős által kerestünk kórházat, egy rendkívül lelkiismeretes orvoshoz került édesapám. A vizsgálatok újabb…..