Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Néma Bob

212 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Már régen – még a blog hőskorában – írtam a Queenslandi tigrisről, erről a titokzatos ausztráliai ragadozóról. Akkoriban csupán mint lábjegyzetként emlékeztem meg róla, mivel nem találtam róla észleléseket. Azonban nem régibben találtam pár észlelést, köztük…..
A világ legnagyobb ismert pókja egy Rosi nevű, 12 éves góliát madárpók. A lábai 30 centiméteresek /elférne egy lapos tányérban/, a testhossza pedig 12 centiméter, akkora mint egy teniszlabda, és olyan nehéz min hat házi veréb együtt. Azonban vannak hírek olyan pókokról,…..
Gondolom az olvasóim közül sokan kedvelik a dinoszauruszokat, és sokan úgy gondolják, hogy ezeket a hatalmas állatokat csupán a trópusi esőerdőkben és szavannákon lehet fellelni. A sarkvidéken túli területeken keresnék utóljára az esetleges túlélőket, elfelejtve, hogy ezen…..
Kriptozoologia Homo Floresiensis 2014.06.04 10:24:37
A floresi előember felfedezése sok mindent megváltoztatott, köztük megismertette a világgal egy különös, Szumátrán élő teremtményt, amely feltételezett élőhelye szinte egybe esik Flores egykori törpeszerű lakóinak felségterületével. 1295-ben már Marco Polo is hallott egy…..
Kriptozoologia A Bladenboroi bestia 2014.01.07 12:35:34
Észak Karolina, egyike az első 13 amerikai államnak a nyugati parton. Itt volt az első spanyol település, Joara az észak-amerikai szárazföld belsejében, valamint az angolok itt alapították meg a később titokzatos módon elnéptelenedett Roanoke kolóniát, valamint 1953-ban az itteni…..
A jeti és a sasquatch valamint a többi hominid létére számtalan magyarázatot adtak már. Azóta voltak már neandervölgyiek, homo erectusok, állatkertből szökött majmok, idegenek, ember-majom hibridek, de a legelfogadottabb jelölt még mindig a Gigantopithecus. A felfedezése is…..
1969-ben járunk. Először lép ember a Holdra, felépül a Berlini tv torony, véget ér a klasszikus Star Trek sorozat. Ebben az évben történt az is, hogy Mylark rákászhajót új, drága a kor igényeihez képest korszerű érzékelőrendszerrel szerelték fel. Semmi különös. Április…..
Az emberé válás kezdetének forgatókönyve: Az emberősök az erdőkben élnek, ezek megritkultak, az őseink kikényszerültek a szavannára, két lábra álltak. És több millió évig a szavannán élő, emberszabású majmok voltak az őseink, amelyek csak néha álltak két lábra,…..
Igen, egy tavi szörnyről írok. Bizonyára ismeritek az ellenszenvemet ezekkel a történetekkel kapcsolatban, azonban elkezdtem kutakodni, hogy hátha van valamelyiknek valamilyen lehetséges igazságtartalma. A kutatásom első eredménye a Storsjöudjuret nevű lény. A név neve azt jelenti,…..
Elnézést hogy ilyen sokáig várattalak titeket a videóval, de nagyon nehezen ment az összehozása. Egyszerűen elszállt az életkedvem is, akárhányszor nekiültem a vágásnak, olyan gyorsan kiszívta az energiáimat. Mostanra azonban kész lett, és egy kis történelemóra után lerántom…..
Ausztráliáról mindenkinek a kopár sivatagok, áthatolhatatlan bozótosok és végeláthatatlan szavannák jutnak az eszébe. Pedig ez nem mindig volt így. Egykor hatalmas erdőségek és élettől zöldellő szavannák borították ezt a vidéket. Hatalmas kenguruk és vombatfélék, óriási…..
Néma Bob 2013.03.19 08:36:01
@para57:

Én őrülnék neki, hogy ha tényleg nem halt volna ki... Persze ha Ausztráliába találkoznék vele és felkergetne egy fára, akkor azt kivánám, hogy bár csak kihalt volna.
Komolyra fordítva a szót.
Ausztráliában az emberek úgymond együtt élnek a veszélyes állatokkal. Láttam egyszer dokumentumfilmet, na abban volt, hogy a kisgyerek halálnyugodtan elment egy halálosan mérges pók mellett.
Szerintem a varánuszfélékkel is ugyan ez a helyzet.
Néma Bob 2013.03.21 10:25:07
@mi a manó?:

Köszönöm a kommented, és üdv a blogon.:) Én már olyasmin is gondolkodtam, hogy talán a megalánia valójában ennek a szupervaránusznak egy fiatalabb változata volt.

Ausztrália amúgy régen tényleg nagyon vad vidék volt. Ma is sok mérges kígyó és pók él ott, képzeld milyen volt az, amikor azok a jószágok ott éltek.
1976. Julius 5. Kanada lakói még alig voltak túl három évvel az országuk 200 éves fennállását ünneplő rendezvényeken, amikor valami egészen más adott figyelemre okot.  A Cape Sable szigete közelében lévő halászok ugyanis egy hatalmas teremtmény fejét látták kiemelkedni a…..
Néma Bob 2012.10.11 22:17:35
@Tabea:

Nem te vagy az első aki ezt kéri, de egyszerűen kevés beszámolót találtam a lényről. Be volt egy időben tervezve, remélem, hogy egyszer majd megtudom ejteni a bejegyzést.
Kriptozoologia A trollokról 2013.03.10 13:05:19
A trollok a germán mitológia egyik legismertebb lénye, nem összetévesztendő a jötünnal, vagyis a jégóriással. A történetek szerint a hegyekben, barlangokban húzzák meg magukat, kisebb családi csoportokban, ami általában egy apából és egy anyából, valamint azok gyermekeiből…..
Stephen Rackham Csak a szél gyászol című munkáját mutatjuk be ma. Ha Te is szeretnéd megjelentetni a Galaktika Arénában novelládat, ne habozz, küldd el az info@galaktika.hu-ra! Ne felejts el kommentelni, tanácsokat, észrevételeket, visszajelzést adni a szerzőnek! (nyitókép…..
A gyarmatosítás korában az Észak Amerikai kontinens keleti fele felfedezetlen és vad volt. Telepesek konvojai indultak el, hogy ezt benépesítsék. Gyakran estek áldozatul az indiánoknak, vagy a helyi vadállatoknak és betegségeknek. A 19. század végén ami történt több telepessel a…..
Az elhalt agysejtjeimért cserébe, megérdemli a bemutatást ez a film is. Még akkor is ha a 14 éves tinilányok forradalmat indítanak ellenem, és a videóim ellen. ..
A Nyugati Ghatok hegység lábainál veszélyes vadállatok, tigrisek, dholok és más ragadozók élnek, bár ezeknek legtöbbje veszélyeztettet hála az emberi terjeszkedésének. Azonban a területen él egy másik, a tudomány által még nem leírt macskaféle: a pogeyan. Shandes Khadur…..
A Nőtlenek KiáltványaPREAMBULUMEzidáig hazugságban éltünk. Abban a hazugságban, hogy mindenki megtalálja párját, hogy mindenki boldogságot találhat valakivel. Senki sem lehet örökké elesett és magányos."Minden zsák megtalálja a maga foltját". A feminizmus korszakában…..
Csak egy kicsit, tényleg. Annyira szeretném már tudni, milyen, ha az embert tényleg, de úgy istenigazából gyűlölik. De nem csak a szokásos flegmaság vagy cinizmus, amit bárki megtapasztalhat, ha mondjuk az ügyintézőnek-eladónak rosszabb napja van, hanem amolyan igazi, sistergős…..
Kriptozoologia A kirara rejtélye 2012.11.23 11:01:52
A tigrisek bolygónk legnagyobb macskaféléi, ezek az állatok több embert is megölnek évente mint az oroszlánok. Nem meglepő, hogy a természeti népek folklórjában ezek a lények hamarosan egyfajta démonokká és szellemeké váltak, vagy a legveszélyesebb gyilkosokká. Mint a kirara,…..
Baaad Movies Baaad Movies - [REC] 3 2012.11.21 07:49:52
Közérdekű közlemény a videó előtt: A héten, de legkésőbb jövő hét elején postázom az Oscar nyereményeit. Elnézést a késésért, de nem volt színes tinta a nyomtatómhoz, ami nélkül az okleveleket nem tudtam megcsinálni, és a vásárlása nem volt egy egyszerű menet…..
Néma Bob 2012.11.21 19:29:59
Az a fasszopő geci néma bobott páran megwerték néhány ralyongóm néma bob ne mergyél meni Szegöd meg semijen waros kőzelébbe mert hallott ember wagy Elllesz tőr ve a kezedd Ez a ímél miatt Alpa Wolf Megőllek a nöddel egyűtt mert én egy hályas luer kockha vagyokh aki…..
Néma Bob 2012.11.14 17:23:03
Kriptozoologia Moa-Életben van? 2012.09.22 14:44:16
Új Zéland.  Ezen a nagy szigeten, csak két őshonos emlős állat él (denevérek), a helyüket madarak töltötték be, számtalan röpképtelen madárfaj él területén, valamint az ősidőkben itt élt a legnagyobb madárfaj bolygónkon: a moa. Több fajuk is benépesítette a szigetet, a…..