Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3R

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött a november is, amikor már a nap is alacsonyan jár. E hónap első hetében az őszről szerzett tapasztalatainkat, tudásunkat szedtük össze, ismételtük át, melyet egy Duna- parti sétával koronáztunk meg kedden. A gyerekek megismerkedhettek az angol klasszikussal Beatrix Potter…..
Stir-up Sunday a nem hivatalos neve az Anglikán Egyházban az utolsó vasárnapnak Advent előtt. Advent négy héttel karácsony előtt kezdődik. Ebben az évben Stir-up Sunday november 21-ére esett.Stir-up Sunday az a nap, amikor mindenkire rákerül a sor a családban, hogy megkeverje a…..
Olyan monológunk van, besírsz tőle. Piramis, DNS, Darwin, történelem, mindenki mehet a picsába, itt van Dr. Török, és megmondja, mi hogy van. A csajt két konteó között még a Répás Lajos-féle escortprostikurvalénykereskedelem ügyben is kihallgatják, ahogy Vajna Tímeát is…..
Október havának első hetében már beköszöntött az igazi ősz. A levelek ezernyi színben pompáztak, és már mindenütt lehetett érezni az avar jellegzetes illatát. Nem volt ez másképp a mi kis óvodánk udvarán sem. Ilyenkor minden energiánkat arra fordítjuk, hogy erre a csodára, ha…..
Miután már lassan kezdtük elhinni, hogy megadta magát a tél (vagy sikerült elűznünk az előző héten a telet) kis riadalom támadt, mikor a néhány szép, napsütéses nap után ismét hótakaró borította az ovi kertjét. Ez a jelenség azonban alátámasztotta a heti témánkat: a Tél…..
Korábbi héten igencsak megcsappant számban jöttek a gyerekek az oviba, szinte nap mint nap csökkent a létszám. Ezért azokon a napokon inkább ismételtünk minthogy új témába fogtunk, nehogy a többiek nagyon lemaradjanak. "Maradék" gyerekeinkkel kiélveztük a télies időjárást,…..
Ezen a héten a testrészek témaköréhez szorosan hozzátartozó érzékszerveinkről beszélgettünk. Inkább érzékeltük érzékszerveinket, illetve azok kiiktatásával megtapasztaltuk, hogyan használjuk a többit a világ érzékeléséhez. Mivel öt érzékszervünk van, a hét minden…..
A minőségi lókiképzés megkerülhetetlen része a futószárazás. A helyes munka persze ez esetben is a megfelelő szerszámozással kezdődik. Fő szabályként az egyszerűségre való törekvést, a kikötőszárak, gogok, chambonok lehetőség szerinti mellőzését lehet megfogalmazni.…..
3R 2012.02.15 16:11:41
@Rapika: Egyetértek a megjegyzéseddel. Lovaimat gyakran kikötőszárral futószárazom, így biztosítva a helyes egyensúlyi állapot elérését és a ló, lovas nélküli tehermentes bemelegítését (Idősebb lovaim vannak, így kevésbé "koptatom" őket nyereg alatt) Így amikor már bemelegedve felülök rájuk, elértük az egyenesre igazítás, lendületes előremenetel állapotát és már csak a feladatokra kell koncentrálnunk. Lehet h a videon bemutatott ló elengedetten és magától felkínált keretben vágtázik, de nem hiszem hogy egyensúlyi helyzete megfelelő, hogy "négy lábon van" és nem "megy" a külső vállán. A kikötőszár véleményem szerint is ezt hivatott megakadályozni éspedig azért is tartom az egyetlen helyes megoldásnak, mert a megfelelő helyre csatolt kikötőszár (nyeregszárny alatt, kb a lovas bokájának magasságában) csak helyesen, éspedig előre, lefelé engedi nyúlni a ló nyakát és tarkóját. Ha pedig ezt a megfelelő időpontban és helyesen érkező félfelvételekkel és az ostor finom előrehajtósegítségeivel egészítjük ki, a hátső lábakra is aláléptető hatást tudunk kifejteni miközben a ló tökéletes egyensúlyi helyzetben mozog előre. De mivel szokták mondani h majom kezébe nem való a borotva, a helytelenül felcsatolt kikötőszár (túl magas, túl rövid, túl hosszú) illetve az egyéb segédeszközök góg, chambon, és még ki tudja milyen karácsonyfadíszek azonban valóban ártalmasak lehetnek a ló kiképzése szempontjából és egy hamis "krágli" eléréséhez vezetnek, melyben a ló talán a nyakát "görbítí" de valós támaszkodást és ezáltal hátulról indított előreirányuló mozgást nem biztosít. Ahhoz azonban hogy teljes véleményt tudjak alkotni a kapicánt persze ki fogom próbálni, csak még valahonnan szereznem kell egyet.
Ezen a héten a külső, természeti környezet illetve időjárás megfigyelése után saját testünk, testrészeinkkel ismerkedtünk, a nagyarányú hiányzások miatt inkább két mint három csoportban. A félévi értékelő elkészítése során már kiderült, hogy bár a nagycsoportosok…..
Ezen a héten-még bár lehet az időjárás még nem mutatta meg igazi téli mivoltát, megtárgyaltuk, hogy melyek azok az állatok, amelyek kedvelik a hideg időjárást, és hogy hol is élnek ők pontosan, így ismerkedtek meg a Dartmoor csoportos gyerekek az északi és a déli sarkon élő…..
Mintha meghallotta volna, hogy róla van szó a héten az oviban; a hideg, havas, deres időt hozó Jack Frost azonnal meg is jelent, és hozta a tőle elvárható hideget, telet, havat, deret. Alaposan meg is csipkedte, nem csak a kertet, de bizony a gyerekeket is, akik sorra dőltek ki Green Pony…..
Ezen a héten - nem várva tovább a hóra - belekezdtünk a tél témakörének feldolgozásába. Legelőször az időjárásról beszélgettünk, ami első hallásra egyszerűnek tűnik, a nagycsoportosok számára azonban összetettebbé tettük ezt a témakört. Azt már mindenki tudta, hogy…..
Ezen a héten felnőttek és gyerekek egyaránt sok élménnyel és mesélnivalóval kezdték az új évet, így természetesen a hét azzal kezdődött, hogy mindenki elmesélhette, hogyan teltek a karácsonyi ünnepek. Ebbe persze angol szókincsbővítést is csempésztünk, hiszen a gyerekeknek…..
Mint a legtöbb ember számára, számunkra is a legnagyobb ünnep a Karácsony, ezért az elmúlt két hétben ezzel a témával foglalkoztunk. Legelőször is "felderítettük" a karácsony történeti, történelmi hátterét, a három királyok látogatásától kezdve, a csillag…..
A Madarak és Fák Napjának témáit két részre bontva ezen a héten a fákkal foglalkoztunk Átismételtük, mik a fa részei, és mire van szüksége a fáknak, hogy nőjön. Egy farönköt használva szemléltető eszköznek megszámolhatták a gyerekek, hogy vajon hány éves lehetett az a fa…..
Elmúlt héten a közelgő madarak és fák napjára gondolva- a madarakról tanultunk.Ezúttal nem csak egy évszakhoz kapcsolódóan beszéltünk a madarak szokásairól (költöző, itthon-maradó madarak stb.), hanem feldolgoztunk mindent, amit a madarakról tudni érdemes. Először is…..
SIKERÜLT! Vastaps kísérte a gyerekek előadását ma délután a Green Ponyban. Legjobb tudásukat mutatva végre előadhatták egész heti gyakorlásuk, készülődésük munkáját. El kell ismerni, hogy remekül sikerült és igazán élvezték a szereplést élesben. Teljes "harci…..
3R 2009.07.20 16:58:41