Regisztráció Blogot indítok
Adatok
búvárrégész

87 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat figyelmébe ajánlja az alábbi rendezvényt  Pierre Buch: „Foglalkozása: régész” című,  a Belügyminisztérium Területrendezési, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkársága által…..
Az MTMT vezetősége ezúton tájékoztatja a tgaságot az aláiakról: - A fiatal régészek számára meghirdetett Ad astra...-díj pályamunkáinak beadási határideje 2013. március 18. Eredményhirdetés májusban, az Ásatási beszámoló-sorozatunkhoz kapcsolódva lesz. - A Társulat…..
Az Országgyűlés által 2011. november 15-én elfogadott törvénymódosítással új fogalom, az elfedés került be a kulturális örökség védelméről szóló törvénybe. A törvényalkotók minden bizonnyal arra gondoltak, hogy a költséges és időigényes feltárások helyett,…..
búvárrégész 2012.04.24 13:51:31
@igremi: biztos vagy ebben? A 3 nap, az tényleg 3 nap a terepen. Ott még nem szokás hazudni. (vagy de?)
A magyar változattal nem az a gond, hanem az (és ez per pillanat feloldhatatlan), hogy a kész produktumot nem lehet annyiért eladni, mint amennyiért előállítottad. már évek óta megcsináltuk volna a sorozatot, vagy akár csak egy filmet egy speciális területre, ami még érdekelné is a népet, de nem lehet...
A 3 (5-10) nap próbakutatás nem azonos a teljes feltárással, ez lenne tehát a félreérthető. A sorozatban nem nagyon látjuk a leletek későbbi "útját".
Ettől függetlenül a saját műfajában csúcstermék, és 100x hasznosabb, mint más csatornák kincskereső hülyeségei.
A törvényt amúgy negatív irányban megváltoztatták, tehát a kiállítás nem érte el célját :(
A Társulat 2012. március 26-án tartotta 2011. évi közgyűlését a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében. A közgyűlésen a Társulat főtitkára beszámolt a 2011. évi tevékenységről, a pénztáros és a Számvizsgáló Bizottság elnöke ismertette jelentését, a Társulat titkára…..
Tisztelt Társulati Tagok! Kedves Kollégák!2012 márciusában tisztújításra kerül sor a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulatban.Mellékeljük az új elnökségbe és a választmányba megválasztható, az eddig beérkezett javaslatok alapján összeállított jelöltek…..
A Pécsi Tudományegyetem Régészet Tanszékének Danube Limes Kutatócsoportja tisztelettel meghívja a római határvédelmi rendszer magyarországi szakaszának világörökségi nevezését előkészítő kutatások eredményeit ismertető köteteinek könyvbemutató jára, amelyet2012.…..
A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulattisztelettel meghívja Önta Néprajzi MúzeumAmazónia – Utak az indiánokhoz című,valamint aKauri és nagyító. Óceániai ékszerek Bíró Lajos gyűjteményébőlcímű időszaki kiállításainak megtekintéséreSzakvezetést…..
A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulattisztelettel meghívja Önt a Budapesti Történeti MúzeumEmpire és biedermeier bútorművészet Magyarországon című időszaki kiállításának megtekintéséreSzakvezetést tart a kiállítás rendezője:Rostás Péter, a Kiscelli…..
Tisztelt Tagtárs!A Társulat közgyűlésén az új vezetőség és választmánymegválasztására is sor kerül, ezért a meghívóhoz mellékeljük az elnökségbe és a választmányba megválasztható, az eddig beérkezett javaslatok alapján összeállított jelöltek névsorát. Lehetőség…..
A „magyar régészek és művészettörténészekkutatásai külföldön” című sorozatának keretébenSzabó MiklósMagyar ásatások Bibractébancímű előadása.A rendezvény időpontja:2012. január 25. szerda, 16.00 órahelyszíne:Magyar Nemzeti Múzeum Díszterem ..
 Ferenczy Károly (1862–1917) gyűjteményes kiállításánakmegtekintése.Szakvezetést tartanak a kiállítás kurátorai:Boros JuditPlesznivy EditA rendezvény időpontja:2012. január 16. hétfő, 15.00 órahelyszíne:Magyar Nemzeti Galéria A épület..
Az alacsony vízállás miatt a 14. századi dunaföldvári roncs gyakorlatilag teljesen szárazra került. Az Argonauta Kutatócsoport szervezésében, együttműködve a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeummal és az MTA Régészeti Intézetével dokumentációt készítettünk a roncsról. A…..
búvárrégész 2011.12.04 19:06:00
@szürkebarkas: Köszönöm! Ez a hajó már 2009-ben képbe került. Itt találod a bejegyzést: buvarregesz.blog.hu/2009/10/12/kulonleges_hajolelet_a_tiszabol
Jó tudni, hogy még megvan! Hálás lennék, ha a horgászok rajta tartanák a szemüket, nehogy baja essék!
Szeretettel meghívjuk K. Németh András: A középkori Tolna megye templomai c. könyvének bemutatójára dec. 8-án (csütörtökön) 16 órára az ELTE Régészettudományi Intézetének könyvtárába (1088 Bp., Múzeum krt. 4/B).A kötetet bemutatja dr. Valter Ilona.Részletek a…..
A kedvező őszi vízállás most Mohács térségében eredményezett 4 hajót! Az egyik sajnos engedély nélküli bontás miatt került fókuszba. Az a hajó 2. világháborús. A másik három egy csoportban, egy "hajótemetőben" található...
búvárrégész 2011.11.20 07:40:13
@jakab01: roncsok@yahoo.com
búvárrégész 2011.11.19 11:45:28
@aeidennis: Dunaföldváron már elérte a legkissebb vizet. Sok zátony szárazon van.
Rengetegen fémkeresőznek :(
búvárrégész 2011.11.20 07:40:13
@jakab01: roncsok@yahoo.com
 Műalkotások mint történeti kordokumentumok -az Esterházy-gyűjtemény kultúrhistóriai jelentősége Az Iparművészeti Múzeum Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból című, nagy sikerű kiállítása 2012. január 5-ig tekinthető meg. A tárlaton bemutatkozik a nemesi…..
A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásából 2009. évi támogatásként 2010-ben 92.910 Ft bevételhez jutott. Ezen összeget részben a decemberi társulati konferencia előkészítésére, részben a Társulat banki,…..
 A Társulat megdöbbenéssel és csalódással értesült a régészeti feltárásokat érintő, a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény ez év szeptember 27-én beterjesztett módosítási javaslatáról.A tervezet legfeljebb 30 nap próbafeltárásban és 30…..
   A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIAFILOZÓFIAI ÉS TÖRTÉNETTUDOMÁNYOK OSZTÁLYAtisztelettel meghívja ÖntKOVÁCS ANDRÁSaz MTA külső tagjaErdély fejedelmeinek a gyulafehérvári palotájacímmel tartandó székfoglaló előadásáraAz előadás ideje: 2011. október 20.…..
 Gödöllői Királyi KastélyKincses templomok című, a Grassalkovich Antal mecénási tevékenységét bemutató időszaki kiállításának,a Gödöllői Városi MúzeumBirodalmam alatt…(Gróf Grassalkovich Antal) Gödöllő mezőváros élete a 18. században című időszaki…..
Társulat kitüntetettjeinek előadás-sorozata Bondár Mária(a Társulat 2010. évi Kuzsinszky-díjasa) Agyag kocsimodellek a Kárpát-medencében (Kr. e. 3500–1500) című előadása A rendezvény időpontja:2011. szeptember 21. szerda, 15.00 óra helyszíne:Magyar…..