Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ladislaus

55 bejegyzést írt és 279 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Warhammer & wargame blog Nekrológ 2015.01.25 14:53:14
Valamikor réges-régen elkezdtem ezt a blogot saját szórakoztatásomra írni, aztán a sors furcsa szeszélyéből egyre többen olvasták, én meg ezen fellelkesülve gyártogattam a cikkeket. Sok évvel ezelőtt történt egy kis változás az életemben, és bizony jó régóta nem játszok…..
Nyerő csapaton ne változtass, vagy ahogy a mívelt ánglius mondja: ain't broken - don't fix it. Nagyjából ez lehetett a vezérelve a GW-nek az Imperial Guard új codexének a kiadásával, aminek a legnagyobb horderejű változása már a címlapon látható, ugyanis most már Astra Militarum…..
MJJ ugyan nem fog belőlük készülni, de tessék a linket követni, ha meg akarjátok kukkantani a Dark Elda seregkönyvet ékes anyanyelvünkön. Ezúttal is, mint mindig, Dreamer88 munkásságát dícsérjük. Köszönet érte! Setét Elda seregkönyv errefelé Felhívjuk mindenkinek a…..
Ladislaus 2014.11.13 15:49:57
@Sándor Kaba Sarkadi: "és kiszívják az ember spirituszát" :-) best of South Park! :-))))) Mindenesetre köszönjük a fordítást
Előző posztunkban a Waagh dübörgött, jöjjenek most azok, akik inkább azt szeretnék, ha kussolna! Ezúttal is Dreamer 88 munkásságát követhetitek nyomon az alábbi linkeken:   UPDATE! - Ugyanezen forrás alatt érdemes kutakodni a Szürke Lovagok seregkönyve…..
Mostanság nagy errefelé a csend, törje hát meg egy hatalmas WAAAAGH! Aki már elmélyült Dreamer 88 munkásságában, az tudni fogja, mi van a link mögött...     Orkológia kezdőknek Orkolófia haladóknak   Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy a fordítás csak a…..
Üdvözlök mindenkit újra a fedélzeten! Egy új sorozattal szeretnék jelentkezni, melyben 40k 6.ed.-ben (és a már közelgő 7-esben is biztosan) egyre gyakoribb, a különböző seregek által használatos repülőgépek pépörkraft modelljeit szeretném bemutatni! Rögtön az elején egy…..
Ladislaus 2014.05.26 16:14:53
@Petrow: Köszi, persze, nyugodtan csatlakozhatsz a projekthez! (Valkyre-t amúgy sem tervezetem építeni)
Ez az év is lassan véget ér, készülhetne számvetés, hogy hobbiszinten mi lett jobb, vagy rosszabb, de nem akarom elrontani senki kedvét. Maradjunk annyiban, hogy 2014-re mindenből jobbat és többet kívánok mindenkinek, sok festett figurát, izgalmas meccseket, jól pörgő kockákat és…..
A bloggazda korábbi posztjaihoz csatlakozva szintén boldogabb új évet, és egészséget kívánok minden kedves olvasónak. Már a karácsony előtti adag fordítást is nem mindennapiként aposztrofáltam, úgyhogy nem akarom újra ezt a jelzőt puffogtatni, de ez is az. Fogadjátok most is…..
Üdv mindenkinek, újfent jelentkezünk egy, a WH40k világában lezajlott "barátságos" mérkőzésről szóló hadi tudósítással! A piros sarokban Kharn khormunistái, míg a kék..izé acélszürke sarokban Imre Necronjai készülődtek egy kiadós vér (ill. gépolaj) ontásra. A csata…..
Ladislaus 2013.10.10 13:53:20
@Petrow:
Köszi a szabályrendszeri észrevételeket, jogosak! Majd legközelebb jobban figyelünk. :-)
A kultisták esete speciális volt, ugyanis pont nem futottak le a pályáról (ha jól emlékszem 3-at, vagy 4-et dobtam 2d6-al az elfutásukra) a 3"-es konszolidációval pont még visszaértek az objektívák közelébe. Mondjuk Imre első necron warrior osztaga is egyszerre 2 objektíván csücsült, így is akkor ezt most nevezzük házi szablynak, hogy 1 osztag több objekítvát is foglalhat. Kharn-t, azt benéztem, az tuti. (de az még jobb lett volna, ha ő fogadja a wraith-ek rohamát)

Szóval ha a szigorúan a szabályok alapján mérjük a végeredményt, akkor az állás 7-2 lett volna. (7=1 first blood, 1 linebreaker, 2 és 3 VP-s objektíva)
Ladislaus 2013.10.11 10:22:50
@Petrow: Igen, Kharn nagyon üt, de a "gyenge invu", és az eternal warrior hiánya, valamint a T4 sajnos igen-igen sérülékennyé teszi, egy becsúszó pow. fist/T-hammer/crack missile/stb találat, és annyi neki. És hát manapság szinte az összes nagyobb szpészmarín hős 3++/eternal warrior képességekkel nyomul. (de az új SM kódexben található relikvia Stormshield-el már a nem nevesített hős is 3++/invu-ra upgrade-elhető)
Ladislaus 2013.10.11 14:11:35
@Petrow: ermm. Marbo rávág az egész berzerker osztagra (és Kharn-ra) egy demo-charge-ot, és mindenki megdöglend vala... :-) (Ignác kedvenc szívatása) Előbb-utóbb a rontott invu-k és rontott LookOut-okból bemegy 1 db 10-es erejű wound, oszt'jónapot. Dettó ugyanez a helyzet a battlecannon/particle whip és hasonló AP-1-2-3 template fegyverekkel is. :-P

De amúgy igazad van, Kharn sose jár egyedül! :-)

Halkan megjegyzem, hogy a káosz bajnokai (mint pl. Kharn :-)) NEM utasíthatnak vissza egyetlen kihívást sem, ill. ha lehet, mindig kezdeményezniük kell. NA pont ez a cummer, ha az eternál kalapácsos/pajzsos SM-ekkel futsz össze.
Ha a "T3 S3 race" seregnek szeretnéd két-háromszorosára emelni az említett értékeit, vagy érdekel, az eldák miképpen mívelik a necro- előtaggal kezdődő dolgokat, akkor katt. Ezúttal is Dreamer 88 tollából: Hegyesfülű kódex kiegészítés -…..
Ladislaus 2013.08.23 11:35:02
Ladislaus 2013.08.23 11:38:32
@CsakNorrisz: szépek az új FW-ös cuccok, bár ez a Mechanicum hadsereg a 30k-s Heresy érában van együtt a többi (a még nem káosz) légióval. A HQ választásuk (Magos Dominus) NAGYON betegre sikerült! :-)
"- Tudod, szeretnék egyszer olyan lassan gondolkodni, mint te - biztosan nagyon pihentető. Sajnos a kisagyam eltávolításával, és a létező összes nyugtató szer bevételével se menne a dolog. Már az fizikai fájdalmat okoz, hogy a primitív kifejezési szintedre kell levinnem a szellemi…..
Ladislaus 2013.07.12 14:07:25
Remek ismertető, csak így tovább!

Én is aktívan böngésztem az új kódexet, így a leírással kapcsolatban volna egy-két észrevételem:

- a Banshee-k sajnos NEM rendelkeznek támadógránáttal, így hiába a sikítozás, azzal max egy I1-es szinten egyszerre történő támadást tudnak elérni a cover-ben csücsülő ellenséggel szemben, ami T3-nál nem egy életbiztosítás. (pl. necron warrior-ok ellen, amiket ráadásul a Str3-miatt csak 5+on sebeznek)

- Az általában nem túl közkedvelt Swooping Hawk-oknak van a Herald of victory (és skyleap kombó) képessége, amivel scatter nélkül jöhetnek deepstrike-esetén. Na EZ nagyon táp. Ráadásul 5. körtől nem kell dobni reserve-t, így a csata végén megszerzett linebreaker VP, ügyesen használva akár még az ellenség objektíváját contest-elve (denial unit) a nagy jóság!

-A Dire Avenger-eknél a Shimmershield az osztagnak alapból 5++ invu-t ad, és nem csak közelharcban. (the bearer and his unit have 5+ invu) Sajnos ez a kombó csak pow.weapon-nal jár, de ez viszont lehet bármilyen P.-fegyver (akár lance is, ez van az avenger exarch modellnek is)

- A Warp Spider-eknél a "nagy ugrás"-nál csak a 2d6-on ugyanazon szám kidobása estén (if the 2d6 roll is a double) kell levenni random 1 spidy-t.

-Az Autarch-ok védelmében annyit, hogy ők BÁRMENNYI remnants of glory (ereklyék) cucchoz hozzáférhetnek, ami egy jetbiker kombónál igen durva dolgokat eredményezhet (/+mantle of the L.God, firesabre, stb)

-Ja, és a Wave Serpent energiapajzsának támadó opciója remekül működik légi egységek ellen is! :-)

-A War Walkereknél még szerintem fontos megjegyezni, hogy az eldar missile launcher-jüket lehet skyfire rakétákkal tunningolni, így a Dark Repper exarch mellett remek légelhárító egységek lehetnek. (csak hogy ne mindig azt a fránya aegis defline+Q-gunt használjuk) Az alap áruk igaz hogy drágult, viszont a fegyvereket nagyon óccó'n veszik, egy duál-bright lance kijön 10 pontból!!! (70 pont a lépegetővel együtt)

-A Crimson Hunter-ért pedig a GW-nek (Gollam után szabadon) üzenem: - SHAME ON YOU! SHAME ON YOU!
Ladislaus 2013.07.15 13:27:54
@Petrow: Igen, a Wave Serpent-nél a snap-shot kijátszása végett érdemes a TWL Scatter laser (4 lövés+újradobás) kombót használni, hogy kvázi akár 8db d6-on imádkozzunk a 6-osért. ha 1 megvan, akkor már a WS pajzslövésre is megvan a TW szabály, ami jelentősen javítja az esélyeket. Ja, és ignorál minden cover-t, és sajnos a jinks save cover típusú :-))) Természetesen egyéb célpontok ellen is mindig jól jön a TWL szabály.

A Crimson hunter-re visszatérve, mondjuk nem igazán értettem, hogy a FW-ös elda röppencsek (lásd pölö Nightwing interceptor) mellett miért volt szükség egy jóval butább, és szerintem egyáltalán nem szép modell kihozatalára. Ráadásul nekem túlságosan "emberi" a kialakítása. A jellegzetes eldás villás orrész és a hátrahúzott pilótafülke annyira hiányzik róla.
Warhammer & wargame blog Erős LOL 2013.06.18 15:06:03
(via Lacika)..
Ladislaus 2013.06.21 13:00:17
Kezdjük egy apró megemlékezéssel. Valamivel több mint 5 éve, hogy SAM apó elindította a "Miért jó játszani?" sorozatot, melynek tartalma azóta  - hiteles szemtanúk beszámolója alapján - számos esetben nyújtott segítséget bizonytalankodó újoncoknak, elsőbálozós…..
A hipertérben még éppen csak formálódik Tzeentch írnokának pennahegyén a káoszdémonok MJJ ismertetője, de jobbról máris betámadott minket a 2 Blue Scribes fordítónk, egy újabb nagyszerű munkával.   Fogadjátok hát a Káosz Démonok seregkönyvét Dreamer 88 és a…..
Ladislaus 2013.05.02 19:48:49
Fussuk le a kötelező köröket: hát ez már megint valami ócska 2+ tápgyűjtemény, minden csak szpészmarin, a többi sereget nem fejlesztik, mire jó ennyi powerarmour, tömény unalom, a dzsídábjú a hobbi Apple-je,  jajjajaj, meg amúgy is kokain-árban van, megyek inkább…..
Ladislaus 2013.02.18 13:20:16
@CsakNorrisz: Szerintem már így is a kelleténél több energiapáncélos SMurf rohangál saját kódex-szel. A tau-k is már kilógnak az általános 40k univerzumból. Új chapterek helyett inkább az elavult seregek kódexeit kellene gyorsan 6th ed.-esíteni. A Sziszták is megérdemelnének egy teljes új modellkészletet és új szabályokat. Szegény űr-törpöknek már végleg annyi, úgyhogy őket már nem is említem. Egy időben felbukkant pletyka alapján az űr-skaven-ek (Hrud) lettek volna esélyesek az új "faj"kódexre, de végül is ez csak pletyka maradt.
Olvassátok el a cikket, tanulságos: http://index.hu/kultur/2013/02/07/azt_irta_ur-tengereszgyalogos_bepereltek/..
A fokozódó légi forgalom okozta egészségkárosodás (egyenlőre) legolcsóbb és leghatásosabb ellenszere az Aegis Defense Line, így birodalmi és eretnek seregeimnek sürgősen szüksége volt eme 6. ed.-es csodára. Ennek gyors, és mindenekelőtt költségtakarékos elkészítését…..
Ladislaus 2013.02.04 08:46:42
@auer: Jobb-click a képre, és válaszd a kép megjelenítését, ekkor felugrik külön ablakban a nagyobb verzió!
És eljövend 2012 utolsó napjaiban a zöld rettenet, és szája tátva, és reggelizének sós riglit babbal, és zsenge gyökereket és gyönge szekereket... ehh, bocs, a bejglimérgezés utóhatásai. Szóval fogadjátok szeretettel 20123. utolsó codex fordítását Dreamer 88 jóvoltából,…..
Ladislaus 2013.01.03 14:24:51
Manual trekkbekk következik, itten e.Még csak a horizonton derengett a Negyvenezer Harcikalapács hatodik kiadása, de ebben a cikkben már meg lettetek szavaztatva arról, hogy mi is fog hiányozni (?) az előzőből.Nem tisztem stratégiai szintű analízisbe menni az új kiadás terén (vannak,…..
...és jobban is teszed, ha figyelsz rájuk. Ezúttal is Dreamer 88 jóvoltából jutottunk egy újabb codex-fordításhoz, nevesül a Chaos Space Marines seregkönyvéhez. Ezúttal is köszönjük az anyagot!   Chaos Space Marines - Scribd Chaos Space Marines - Google Felhívjuk…..
Ladislaus 2012.11.05 09:33:08
Nemrégiben végre sikerült lezárnom a DOOM dobozban rejlő monszták kifestésnek/konvertálásának egy jelenetős szakaszát, melyet most bemutatnék a nagyérdemű publikumnak. A korábbi kisdémonok után akkor hát következzen maga a BOSS, az egyetlen és igazi és hamisítatlan…..
Ladislaus 2012.10.29 11:17:24
 Már született egy cikk a nagy sikerű Space Hulk számítógépes játékról leporolásáról ITT. A GW akkor villámgyorsan csapott le a projektre, és letiltotta a pics... az egészet. Szerencsére a játék a tiltás ellenére (vagy talán annak köszönhetően) példátlan…..
Üdv újra mindenkinek! Jó rég volt már, hogy írtam valamit, de hát nyaralás, lakás átalakítás, betegségek és a gyerekek miatt kicsit nehéz volt a srácokkal összehozni  egy pár 6th ed.-es tesztjátékot. Végül is a nyár során három csatát sikerült lejátszani, ezeknek a…..
Ladislaus 2012.09.06 10:06:13
@tengerSAM: Thank you, Sir! :-)