Regisztráció Blogot indítok
Adatok
persicsbalint

1 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Coors 2024.02.21 15:40:46
Illat: nem sok Hab: sűrű, krémes, Szín: világos szalmaságra, szűrt   A Borsodi Sörgyárat tulajdonló Molson Coors nem túl nagy meglepetésre bevezette a cég zászlóshajójának számító Coors sört. Ezzel a Miller és a Corona után újabb nagy amerikai sörmárka érkezett hozzánk. Sőt, egyelőre a…..
Golyóstoll blog Teszt: Zebra F-301 2013.05.16 07:43:00
Mikor valakinek a kezében Zebra F-301 golyóstollat látok, mindig az jut eszembe, hogy igen, ő volt annyira igényes, hogy egy ilyet vett le a polcról, és nem egy eldobható reklámtollat, vagy egy 10 forintos kínai no-name íróeszközt használ. A Zebra F sorozata rozsdamentes acélból készült tollakat…..
     Az ember élete -- megismerni Istent és szeretni Őt.   1. Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratból ellátott minket Audi 8-asokkal, elnézte nekünk a ministráns fiúcskákért és különösen azok bizonyos részeiért érzett…..
persicsbalint 2020.03.04 10:44:24
@fortin2: A katolikus egyház nem a hitgyakorló emberek millióiból áll valójában. Hanem a hatalomgyakorló elitből, akik mint egy árnyékkormány uralkodnak az emberek gondolkodásán már kétezer éve. Ez alatt az idő alatt csak annyi történt, hogy egyre kevesebb a formális világi hatalmuk, de amúgy ugyanakkora befolyásuk van az életre, mint előtte volt. Pont az a hibás nézet, hogy az egyház arcát a híveik adják. Ez nem igaz. A katolikus egyház egy hierarchikus szervezet, gyakorlatilag katonai rendben, parancsszóra működik. Az egyház a végeken úgy viselkedik, ahogy azt fent előírják, a híveknek semmi befolyásuk nincs abba például, hogy mit gondoljon egy pap a világról, mit gondoljon a őüspök, vagy a pápa, milyen kapcsolata legyen az egyháznak a világi hatalmakka. Az egyházban nincsen választás, a hívőknek nincs hangja felfelé, ami a vezetők viselkedésének megváltoztatását kényszerítené ki. Épp ezért nagyon rossz dolog azt mondani, hogy az egyház arca a hívők millióiban keresendő.
        Erről a levélről szól a poszt.        Az aláírók között húsz ERC győztes van, és, ami számomra talán még fontosabb, három olyan kutató, aki írt már közös cikket Vincent-bloggerrel. Én tudom, hogy kik ezek az emberek, mit érnek, mit jelent az ERC-grant, mit jelent a Lendület, az…..
  ....elmélyült, bölcs, okos, mérlegelő, fokozatokat is tisztelő módon kellene kedvezőbb helyzetbe hozni az egyetemi katedrák elosztásánál, a filmkészítésnél, a színházak élén és a szellemi szféra által érintett területeken azokat, akik méltók, akik képviselik azt az irányt, amelyet a politikai…..
Az ausztriai életről, a lehetőségekről rengeteg (sokszor téves) információ kering, kezdve a keresetektől egészen az árakig, a lakbérig és még sorolhatnánk. Kriszti és Fanni (akik korábban az ausztriai szülésről és az iskoláról, az anyanyelv megőrzéséről írtak) most ezek közül emelt ki néhányat...
             A szánalmas kis doktoriját is elég érdekes módon megszerző Schmidt Mária megtámadta a CEU oktatóit. Az "árulólistán" ott szerepel Barabási Albert-László az MTA külső tagja.    Barabási Albert-László  leginkább skálafüggetlen hálózatokkal foglalkozik. Nem politikával, hanem kibaszott…..
         Nem, nem hiszem, hogy a hálózatelmélet szélhámosság, de úgy gondolom, hogy itt lenne az ideje annak, hogy a tudományos közösség komolyabban kezd foglalkozni a hálózatelmélettel kapcsolatos kijelentésekkel.        Egy Aaron Clauset nevű kutató (tulajdonképpen maga is hálózatelmélész) és…..
persicsbalint 2018.02.20 00:41:07
@Bogomil: self-organizing criticality, benne van a cikkben
Amikor sok-sok egymillió új munkahelyről, majd egyszer bekövetkező munkaerőhiányról beszélt néhány bölcs gondolkodó, csak megmosolyogtuk őket: elképzelhetetlennek tűnt, hogy változtatni lehessen azon, amire mindenkit kondicionáltak: a helyedre húszan várnak, ha nem tetszik, el lehet menni, a…..
        Kiosztották az idei European Research Council Consolidator Grantokat. Ez a negyvenes korosztály számára a legfontosabb európai tudományos pályázat.        A legtöbb nyertes pályázat brit kutatóhelyeknek jutott, még nem ütött be a Brexit-blues.         Egyesült Királyság 60,  Németország…..
persicsbalint 2017.11.28 19:25:46
Gervain Judit az ötödik.
sites.google.com/site/juditgervain/

Université Paris
Descartes

Tuned to the Rhythm: How Prenatally and
Postnatally Heard Speech Prosody Lays the
Foundations for Language Learning
persicsbalint 2017.11.28 20:04:23
@jotunder: Csak onnan jöttem rá, hogy a Judit éppen nem annyira franciás név, Judith lenne a megfelelő.
És bejött. Gut instinct, ahogy a művelt francia mondaná.
        Horthy Miklós hatvan éve meghalt.       Az országát pedig igenis maga alá temette a történelem, és amit végül kiástak a történelem romjai alól, az  nem úgy nézett ki, mint államférfiak lehetséges hazája.     Orbán Viktor ma azt akarta mondani a maga pirított napraforgómag illatú…..
persicsbalint 2017.06.22 10:09:10
@Online Távmunkás: Rákosinak is bérelt helye van, meg Széchenyinek is, mégis más kávéház a kettő.
-Nézd meg, baszd meg. Ez most itt a magyar élvonal, a már szűkített prémiumliga! Feljutott a névtolvaj Puskás már megint - pedig hogy kiesett -, és a másik kiadó helyért ki-ki meccset játszik a Kisvárda és a Balmazújváros. Ízlelgessük a szavakat: a 2017/2018-as Nemzeti Bajnokság új csapata a Balmaz.…..
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..
persicsbalint 2016.10.24 12:34:27
Az ollózás pedig lehet nagyon szép dolog - nemcsak a fociban! Volt (jó) pár hónapja Nyelvész Józsinál a Könyvséró című szócikk Szeszkó Lackóval - és egyik kiemelkedően tehetséges, aktív és hű olvasónk, Peri kolosszális meglátásokkal járult hozzá a poszthoz.  …..
persicsbalint 2010.07.13 14:12:28
@thomasmakmusz: Azért az Utcazene nem a tipikus rockfesztivál, ezt tegyük hozzá. Az egyik legkulturáltabb magyar zenei rendezvény, és holnap kezdődik :)
persicsbalint 2010.07.13 14:37:49
@vészmadár (pica pica): Nem azzal van a baj. Hanem azzal, ha valaki allandoan a multban el, es cska 15 evnel regebbi dolgokat tud felmutatni, hogy miket csinalt. Szeszko Lacko pont ugyanez, utoljara nagy sikere a gimiben volt, igy hat meg mindig a gimisek kozott el. Utoljara rockfesztivalon erezte jol magat, hullareszegen, igy meg mindig ezt csinalja.
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
persicsbalint 2015.03.05 11:53:47
@bölcsbagoly: Sajnos ez nem így van. Kelenföldnek nincs kapacitása arra, hogy a sok Flirt motorvonatot karbantartsa (pl. a WC-ket nem tudják ott leereszteni), és a nyári forgalomban ezek mennek a Balatonra félóránként.
Nem csak a budapesten belüli közlekedést kell nézni, a Déli Pályaudvar nem csak a helye, hanem a mérete miatt is meg kell, hogy maradjon.
         Rajcsányi Gellért több részes tanulmányt írt a mandineren a balliberális értelmiség válságáról. Akkor vetem rá a első követ, ha majd nem írok több részes tanulmányt a balliberális értelmiség válságáról.         Ergé arról ír, hogy végre megtört a…..
Jerome Valcke,a  FIFA főtitkára felháborodott azon, hogy a brazil vb-n a szurkolók be vannak rúgva. Nem tudni miért, hiszen pont ő volt az, aki a nemzetközi labdarúgó szövetség nevében arra kényszerítette a rendező országot, hogy a futballmeccsekre az arrafelé törvényben…..
persicsbalint 2014.07.15 12:01:08
@LajosPataki: Erre utalt az utolsó mondat a cikkben.
John Oliver műsora pedig király.
Az Igazi Zene Rajongója igényes. Igényes és dühös, mert amit manapság zenének csúfolnak, az ricsaj, zaj, elektromos impulzusok és sample-ek gyűjteménye. Divatmajmok, buzik, a zeneipar bábjai. Számítógép, DJ-k, producerek - na de hova tűntek a nagybetűs Zenészek, a rocksztárok,…..
Lett olyan mostanában, hogy bakancslista (bravúros fordítás) - tehát, mielőtt megrúgnád a vödröt, illetve feldobnád a bakancsot, azért mindenképpen tegyél meg pár őrültséget, hiszen ezek nélkül jottányit sem ér az élet. Az ihletet cadix barátunk adta, aki zseniálisan…..
Kedves Fiatalok! A szabályozó, csodálatos anyanyelveinket korlátokba, táblázatokba rendező nyelvészet már réges-régen megbukott örökre - a nemzetek végre felismerték, hogy a nyelv nem egy kőbe vésett képletgyűjtemény, hanem egy szervesen, amőbaként változó ilyen izé, ami a…..
persicsbalint 2014.05.10 14:53:13
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
Atlétás Bandi kifőzte, Nyelvész Józsi fűszerezte, Modor Tibi tálalta. // // tejfakasztó legénybúcsú lánybúcsú lakodalom esküvő templomi szertartás keresztelő Levike első áldozása Lilike bérmálása születésnap névnap ballagás szalagavató farsangi…..
persicsbalint 2013.11.08 14:44:37
Kedves Gyerekek! A tegnapi felköszöntés, írók és olvasók újbóli egymásra találása után fogadjátok sok szeretettel első ígért összeállításunkat - méghozzá a leglátogatottabb posztok húszas listáját (túl a 12 millió oldalletöltésen). Van itt minden, de leginkább…..
Modorosblog Ötéves a Modoros 2013.10.29 10:49:52
Ezt is megértük! Ha iskolaérettek lennénk, jövőre mehetnék isibe, mint Vackor az első bébe - mellesleg középső csoportosok vagyunk, és élünk-virulunk. // // Történt 1-2 dolog, amióta Józsival elvégeztük egy 2008 őszi éjszakán a kezdőrúgást: Józsi a Szlenggel…..
persicsbalint 2013.10.29 10:58:19
persicsbalint 2013.10.29 16:31:21
@manfred.blog: Hát, a magyar rögvalóság bizony már csak ilyen.
Bizonyára sokan találkoztak azzal a petíciógyűjtéssel, mely a dihidrogén-monoxid (DHMO) betiltásáért „küzdött”. Talán sokan el is hitték, hogy valóban egy veszélyes vegyi anyaggal állunk szemben, amit be kell tiltani, hiszen a tulajdonságok, amiket írtak róla, igazak:…..
persicsbalint 2013.08.26 10:55:02