Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter-N

42 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban több helyen is megjelentek a Titanicot elsüllyesztő jéghegy fotójának árveréséről szóló hírek. Szinte mindenhol megemlítették azt az információt, hogy "a jéghegyről ez az egyetlen ismert felvétel".  Az árverésre bocsátott fotón olvasható kézírás…..
Peter-N 2012.11.29 16:08:25
Több más fotó is van amely elvileg a végzetes jéghegyet ábrázolja, de mindegyik pusztán feltételezés, hiszen az ütközést megelőző pillanatokig senki sem látta azt. Mindössze a jéghegy haladási iránya és sebessége alapján lehetett arra következtetni, hogy a Titanicot elsüllyesztő példánnyal van dolga az arra járóknak.

@Elfriede-X: Érdemes megnézni a National Geographic Channel legutóbbi Titanic filmjét, melyben meglepő fordulatot vett a történet. Egyrészt a hajó szerkezetileg kiválóan volt megtervezve, megfelelt a legmodernebb tervezési alapelveknek. A hajókat általában több rekeszből építik fel, ezek közül több egymás melletti rekesz elvesztése sem okoz gondot, viszont a Titanic oldalán ütött nyílás túl nagy volt, soha korábban nem okozott még ekkora pusztítást jéghegy, már csak azért sem, mert az ekkorákat általában már messziről kiszúrni és el lehet kerülni.

A problémát pedig meglepő módon egy délibábhoz hasonló jelenség okozta. Ez nem csak a meleg sivatagban és aszfalton jelentkezhet, hanem a hideg óceánokon is. Ráadásul aznap szokatlanul szikrázott az ég a csillagoktól (mindkettő jelenségről több száz utas számolt be). Az árbockosárban dolgozó matrózok pedig kiválóan kiképzettek voltak a feladatra és bevett szokás, hogy a horizonton kirajzolódó sziluettekre figyelned még a legnagyobb vaksötétben is. De a délibáb és a csillagoktól szikrázó égbolt miatt nem látták a horizontot (vagyis az optikai csalódás miatt nem ott érzékelték ahol valóban volt). Ezek így nagyon ritkán játszanak össze, így a képzett tengerészek sem mindig ismerik fel. Ez rejtette el a jégjegy sziluettjét és nem tudtak időben kitérni.

Nem a teljes gőzzel haladás, nem a hajó szerkezete és nem is a rekeszeket elválasztó zsilipek nyitva hagyása okozta a katasztrófát. A természet fura vicce volt.
inphoto.blog.hu Egy kérdés 2012.07.29 21:33:00
A kérdésem a következő: létezik olyan kisfilmes analóg fényképezőgép ami egyszerre zseniális szinte teljesen mechanikus és nem túl drága (max 100.000Ftig)?? A probléma az, hogy ami szuper volt régen az mára már szinte használhatatlan, főleg a fénymérők a gépekben/hez. Volt…..
Az van MÁV: WTF? 2012.07.25 22:02:00
Ma Gödöllőről kellett eljutnom Kelenföldre, időre. Logikusnak tűnt, hogy a Keletiben nem metrózom, vagy 7-es buszozom, hanem átdöcögök a legközelebbi nyugat fele tartó vonattal. Még a gödöllői vonaton megkérdeztem a kallert, ajánlott is egy gyors csatlakozást. A Keletiben…..
A BKV hajóprojektjének nagyon örültem. Az már az elejétől egyértelműnek tűnt, pláne a két part közötti cikkcakkozás kapcsán, hogy ez a járat nem a gyorsaságról fog szólni, hogy az utazás örömét nem a gyors eljutás fogja jelenteni. De ezt nem éreztem feltétlenül gondnak,…..
Peter-N 2012.07.09 20:35:09
Azért késik a hajó, hogy minden szarrágó blogger megírhassa, hogy mekkora köcsög a BKV. A szerző nem "amerikai", hanem tipikusan magyar. Mindenért fanyalog, mindenért hőbörög és mindent fikáz.

Én a legelső menetrend szerinti hétköznapon igénybe vettem hazafelé az irodából. Késett 25 percet, de megvártam a fák árnyékában egy könyvvel a kezemben.

Megérte.

Kellemes 30 percet utaztam vele és a késést leszámítva csak negyed órával tartott tovább, mint egyéb tömegközlekedési módokon (pl: több átszállást megspóroltam). Ebben a reteknagy kánikulában meg külön jól esett egy kicsit a Dunán lenni ahol elviselhető volt a levegő.

Az első napon hosszabbított és sűrített menetrenddel közlekedtek a hajók, de így is sokat késtek. Na és akkor mi van?

Az ilyen szarrágók, mint Te, éppen egyszerre próbálnak rászabadulni, de arra nem gondolnak, hogy a gépparkot a normál üzemhez nyögte ki nagy nehezen a BKV. Mégis honnan kéne tehermentesítő hajókat szülnie az első napok, hetek forgalmához?

Amúgy meg nem titkoltan a BKV részéről ez kísérleti szolgáltatás (értsd: szóvivő mondta nagyjából egy tucatnyi sajtótájékoztatón). Ha lesz folyamatos érdeklődés akkor lesznek még hajók, több megálló, sűrűbb menetrend és hasonlók. Addig meg lehet rágni a szart, hogy megint valami nem jó.

Majd az újszülött gyerekeddel is ordíts, mert nem tudja egyedül kitörölni a szaros seggét.
Július elsejétől üzemel a rendszer Siófokon. A cél: a túl gyorsan, túl drágán, vagy a gumi nélkül közlekedő kurvák kiszűrése. A Balaton környéki telelüléseken teszteli az új ribancrendszám-leolvasó rendszert a rendőrség, hogy ezzel is javítsák a Balatonnál üdülők…..
Meg is érkezett a Vodafone válasza a kérdésre, hogy miért is kell 50 ezer forintot fizetnie annak, aki a telefonadó miatt felmondaná hűségszerződését: A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy azon lakossági ügyfeleik, akik szerződésük megkötésekor jelentős…..
Peter-N 2012.06.14 20:43:20
@Dr Jozef Vengloš: Én nem részletre vettem a telefont, hanem kipengettem az árát már a pénztárnál. Ha részletre vettem volna akkor a 2 éves hűség esetén is csak az első évben kell törleszteni. A telefon részletfizetése és a tarifahűség két külön dolog.

A Vodafone csak ferdít és félrekommunikál.
Peter-N 2012.06.15 00:29:30
@S1lver: A gáz az, hogy én fizettem néhány Deákot a telefonért, pedig nem fapados előfizetésről van szó. Geci dolog behajtani a "kedvezményt" (ami amúgy nem volt 50 ezer forint értékű, mégis ennyi a kötbér).

Másrészt meg nem kilépni akarok, csak más csomagot választani. Nagyon hatásosan dolgoznak azon, hogy az ügyfél náluk maradjon. Inkább szemétkednek vele, mint kompromisszumot kötnek. Pedig mindegyik eladóval úgy kezdtem a csacsogást, hogy nem akarok kilépni, csak találjunk megoldást.

Persze most már csak azért is mennék... pedig őszintén szólva mindenhol ugyan azok az árak fogadnak. Enyhén kartell szagú a hazai mobilpiac árszabása.
Ha valaki eddig az akciót, a csatákat hiányolta a Trónok harcában - annak ellenére, hogy a regényszövegben is gyakran csak utólag értesülünk az effajta események megtörténtéről, a klasszikus görög dráma hagyományait idézve -, nos, azt most kárpótolták, de rendesen. Akik…..
Egyelőre nem szaporítom túl a szót, parancsoljatok, a 4. epizód felirata, az fqm-es verzióhoz időzítve: game.of.thrones.s02e04.hdtv.xvid-fqm, és igyekszünk mihamarabb elkészíteni a többihez is. Jó szórakozást! Update: Az AFG-verzió nálam a 37. percnél "megbicsaklik", s onnantól…..
A héten az MLZphoto blog szerzőjével, Miklósi Lászlóval beszélgettünk. A blogon mindenről olvashatunk, ami a képalkotás világában történik, legyen az egy meghökkentő hír vagy egy újonnan megjelent profi fényképezőgép. A fotózás a munkád része is vagy csak egy hobby…..
Subba Mocsári kulturálatlanság 2012.04.09 18:28:00
Megütötték az idegenszívű Kolin Márkot vidéken a rohadt parasztok! Ez itt nem Rock and Roll:"Az ütés nem fájt, a varrás nem fájt, inkább a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik. Több országot érintő európai turnéra készülünk a dán…..
Peter-N 2012.04.10 13:23:15
@wilson77: Mivel a hölgy önként belement a csókba, elalélva egy latexgatyás énekestől, ezért nem is értem az okfejtésed. Talán a barátnődet kéne elküldeni a francba amiért felmegy a színpadra mikor az énekes csókhoz kér egy lányt.

Egyébként meg nem nagyon érdekel, hogy megütnek egy ilyen ficsúrt. De tényleg seggfej és kulturálatlan dolog, hogy a barátnőd nedves bugyival ugrál az első sorban, hogy felmehessen smárolni az énekessel, aztán meg az énekest vered meg emiatt. Függetlenül attól, hogy vidék-nemvidék. Pesten sincs kevesebb trágyabarom a szórakozóhelyeken.
Arizona állam sok mindenről híres és nevezetes, de a repülés szerelmesei bizonyára ismerik azt az arcát, mely tömegével falja a leselejtezett gépmadarakat. Az állam klímája alkalmassá teszi, hogy repülőgép temetőket hozzanak létre a sivatagban.Be kell vallanom rettenetesen…..
Peter-N 2012.04.06 16:31:36
@Boston2: Nem kerülnek a szemétre a MALÉV gépek (és más légitársaságok hasonló gépei sem). Alkatrészeik ugyan olyan típusok modernebb variánsaira kerülnek át (akár az újonnan építettekbe, akár a felújítottakba). Az egy baromi nagy tévhit, hogy ott fognak állni amíg meg nem eszi őket a rozsda.

Továbbra sem értem mi ebben a pazarlás. A pazarlás pont az, hogy ilyen repülőket még mindig komplett flottákban reptetnek, hatalmas mértékben hozzátéve a káros anyag kibocsátáshoz és nagyságrendekkel több tonna üzemanyagot égetnek el, mint a modernebb típusok.

Nekem az újrahasznosításról sok minden eszembe jut, csak a pazarlás szó nem.
Érdemes követni minket Facebook oldalunkon is, hiszen a napokban csak ott tettük közzé felhívásunkat, melyre megérkezett az első befutó.A felhívásunk lényege a magyar alkotók munkáinak bemutatása. Mivel blogunk eddig főleg olyan anyagokból táplálkozott melyek a webkettő…..
A célpont, ami 2010 óta elfejetette, hogy létezik állami korrupció, zseniálisan leleplezte a TASZ-t. Csak sajnos nem volt leleplezni való.   Soros György, a budapesti születésű tőzsdespekuláns, illetve a hozzá köthető alapítványok a kiemelt támogatói a TASZ-nak, a…..
Peter-N 2012.03.12 20:30:48
@freehckr: Rossz alapból indulsz ki. Azt állítod, hogy korrupt tevékenységet csak akkor végezhet egy politikai tömörülés amikor az éppen kormányoz. Kurvanagy tévedés!

Meg az érvelésed abban is téved, hogy nem különbözteted meg a korrupció mértékét. Egy szem almát lopni ugyan az a szemedben, mint elmutyizni egy egész almatermelői iparágat.

A Fityisz a megválasztása óta nem sok mindent tett azon kívül, hogy a háttérben, sötétben, föld alatt működő korrupciót az állam jogosítványai közé keverje, ezzel adva törvényes felhatalmazást a kormány számára, hogy bármire, bármikor rátegye a kezét és saját érdekcsoportjai között szétossza azokat.

Most így hirtelen a Continental és a dohánytörvény esetére ezt lehet ideollózni:
winstonvagyok.blog.hu/2012/02/27/szakmai_egyeztetes

Az idióta sajtó pedig nem tud a "törvényes korrupción" csámcsogni. Mert már nem a háttérben, hanem a színpadon művelik. És még mindig folyik a harc a ballibsik meg az MSZP ellen. Még mindig oda megy a mutogatás, hogy ők mennyire kurvára korruptak voltak. Csencseltek a háttérben és eladták az országot.

Közben a jobboldali sajtó és a Fideszben vakon hívó barmok fel sem fogják mit művel alkotmányba (bocs... alaptörvénybe) foglalt feljogosítások útján a gazdi. Ők nem adják el az országot. Ők megvédenek a gyarmatosítóktól, kokit-sallert osztanak. Nemzeti együttműködés, meg blabla. Közben meg a saját kis seggnyalóiknak adják el az országot... és szerintük ez rendben van, mert az ilyesmi csak akkor bűn, ha külföldi befektetőknek adunk el mindent.

Szerinted a Continental Zrt vezére az új dohánytörvény bevezetése után hány helyet ugrik majd előre a TOP100 leggazdagabb magyar üzletember listáján? :)
Peter-N 2012.03.12 21:05:37
@freehckr: Neked ez ilyenkor nem fáj? Remekül idomulsz az államhatalomhoz, remekül bagatellizálod az ország struktúráját érintő rothadást és remekül tereled a szót és még mindig remekül üldözöd a gazdi által elhajított csontot.

De azért a félmondatokra való reakciód is megér egy vállveregetést. Neked az állami szférában kéne dolgoznod kommunikációs területen! Remekül tudsz másra válaszolni, mint ami az eredeti felvetés. :)
Peter-N 2012.03.12 21:10:55
@freehckr: Tök jól tudod oltani saját magad! :D Igazad van, annyira jól megy ez neked, hogy magasabb bérezésért mehetsz egy multihoz is ezzel a tehetséggel! :D
Szerintem a blogunk olvasónak semmi újat nem mondok azzal, hogy hazánk, különösen a főváros kifejezetten kívánatos díszlet a filmesek számára.Nem csak a mozisok jönnek szívesen, hogy a városainkat és nevezetességeinket háttérként használják, hanem a reklámfilmesek is.…..
Nem több pusztán fémnél, műanyagoknál, csavaroknál és egy előre megalkotott mesterséges intelligenciánál. De ha érezni kezd, az az üzemzavar első jele. Mai filmünk a 3D CGI animáció világába kalauzolja a nézőt. Van neki egy jó adag videojátékos kötődése, melyre ki fogok…..
Időről időre beszámolunk arról, hogy a játékfüggőség újabb áldozatokat szed, általában a Távol-Keleten. Ilyen hírek a nagyobb hírportálokra is eljutnak, de az elmúlt években ezek olyan rendszeressé váltak, hogy a sajtó már rezignáltan veszi tudomásul az újabb eseteket,…..
Peter-N 2012.03.08 20:40:31
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

Nem erről van szó. Ázsiában, főleg Dél-Koreában úgy tisztelik és nemzeti "sportnak" tekintik, mint nálunk a focit (de nem túlzok azzal sem, hogy még annál is jobban). "Fehérek" pedig halnak meg foci közben időnként. Itt csak az arányok mások... ott állami televízión közvetítenek élőben multis mérkőzéseket és egy-egy nagyobb meccset néznek annyian (arányaiban), mint az USA-ban egy Super Bowl-t. Nemzeti mánia a térségben a videojáték.

Azért halnak meg ott játék közben, mert mindenhonnan azt kapják, hogy a videojáték király és nincs azzal semmi probléma, ha egy hétvégét úgy töltesz, hogy 48 óra alatt csak pisálni állsz fel a géptől, de még az ebédet is vad játék közben eszed meg.

Egészen fiatal koruktól fogva ebben a világban élni pedig azt jelenti, hogy könnyen elveszítik a realitás érzéküket és nem fogják fel, hogy az embert nem arra teremtette az evolúció, hogy 2 napig megállás nélkül egy világító fényforrást bámuljon szinte mozdulatlanul.
Kár lenne azt mondani, hogy csak az utóbbi években kezdtünk mindent felújítani, de az tény, hogy mostanában divat korrektúrázni és jelenkorunk hóbortjai szerint újraértelmezni régi dolgokat.Felújítjuk a filmeket, felújítjuk a zenéket. Persze van úgy, hogy az új meg sem…..
A Flickr is felhasználja a Pinterest által kiadott kódot, mely az engedély nélküli tartalommegosztást blokkolja.Nálunk még kevésbé ismert vagy népszerű, de az USA-ban legalább olyan dinamikusan fejlődő közösségi portál a Pinterest, mint néhány éve a Facebook volt. Ez nem a…..
Tudom máskor szoktam írni a Nikon D800-hoz hasonló kaliberű bejelentésekről, de ettől most eltekintek, lévén ettől hangos a szaksajtó. Viszont ami talán kicsit érdekesebb, hogy meg sem jelent, de már itt van az egyik első film, melyet ezzel a gépvázzal forgattak.Itt az indepblogon…..
Peter-N 2012.03.04 22:39:02
@foxpic: Az igazság az, hogy nem vagyunk tech blog. Ha van is szó gépekről akkor többnyire csak némi személyes benyomás kerül digitális papírra. (Az EOS 5D MkIII-ról alkotott előzetes véleményem mint láttad rohadt népszerű lett... :D).

Egyébként meg minden tekintetben inkább a D800-at választanám, mint az 5D MkIII-at.
Az évnek ezen a tájékán rendezik hagyományosan a riói karnevált. Számos látványos, grandiózus és szép film készül ilyenkor a szamba városában. De így csak ritkán láthatod!A tilt-shift és a time lapse gyakorlatilag kéz a kézben járnak. Az egyik segít egy hatásos DOF…..
I n d e p V i s u a l Frozen world 2012.02.11 14:31:00
Ahhoz képest, hogy a blogunk a fő publikálási felületünk gyanánt indult, többet írunk külsős anyagokról, mint a sajátjainkról. Így most igyekszem kicsit javítani az arányon.Lassan már több, mint egy hete uralja a tájat a tél. Rólam tudni kell, hogy imádom az összes évszakot,…..
I n d e p V i s u a l Miki et Petur 2012.02.05 09:14:00
Az IndepVisual ismét interjúval jelentkezik, ezúttal Földi Miklóssal és Nagy Péterrel beszélgettem a digitális festészetről.Gondolom mindenkinek megvannak az elképzelései a festészetről. Laikusként azt látja az ember, hogy egy adag festék, vászon és ecsetek segítségével valami…..