Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gallion

843 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint minden évben, karácsony hétvégéje zsúfolásig telt premierekkel, ám az első helyet korábbi film foglalja el, mint oly sokszor. A kedvezőtlenül alakult naptár (szombatra esett 24-e) relatíve visszafogott nyitányokat szült, ugyanakkor az Énekelj! című animációs mozi kétségtelenül nyerte a futamot…..
Újra nyit a blamázsplázs: a nagy bukások visszaszámlálásának második etapját rendhagyó rajzfilmek és súlyos sztárgázsik jellemzik. Kiderül, hogy másodjára széttenni nem izgató, hogy a megváltás gyakran elmarad és hogy a belügyek olykor megmaradnak éppen annak. Égéstermékek, 1997 és 2009 közötti…..
aeon flux usa box office: buster 2016.07.17 17:37:00
Vagy busted? Végre megmérettetett a sokat emlegetett, új Szellemirtók a mozikban, és persze, hogy nem lehet egyértelmű ítéletet hirdetni felette az első hétvége eredményei láttán. A sci-fi vígjáték mindenesetre az élre nem került, az továbbra is A kis kedvencek titkos élete tulajdonát képezi. Új…..
A Disney/Marvel-filmfolyam sokadik állomása is biztos lábakon célozhatta meg a nyitányok legfelsőbb ligáját, és az Amerika Kapitány: Polgárháború meg is alapozta a nyári szezont 180 millió dollárjával...
Gallion 2016.05.08 22:04:20
@Repce Manó: idén már volt önálló ötlet alapján készült sikerfilm. A Zootopia WW-ben 956 milliónál tart.
Az ígéret szép szó, ha megtartják, és különösen szívmelengető, ha meglepetéssel jár együtt. Egy időben az angol nyelvű trailer megjelenésével ugyanis máris itt van a parádés szereposztást felvonultató, szinkronizált változat, sőt ideillesztettük az első magyar előzetest, ami eddig elkerülte a…..
Gallion 2016.01.31 13:03:47
@Repce Manó: A Minyonoknál is csak az volt a lényeg. Jó sz*r is lett.
A Disney aktuális, D23 expóján felfedték Az ébredő Erő hivatalos poszterét, amit a képen látható úr, Drew Struzan alkotott. A stílusteremtő művész jegyezte az eredeti trilógia, majd az…..
aeon flux trailer: spotlight (2015) 2015.07.30 09:00:00
A látogató és A cipőbűvölő rendezőjének segedelmével Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams és Liev Schreiber rájönnek, hogy nem minden papsajt. Íme a Spotlight izgalmas előzetese. ..
Gallion 2015.07.31 23:05:50
@Jester.: Sajnos a katolikus vezetők is így álltak hozzá. Pedo-botrány? Nehogy utána nézzünk igaz-e. Inkább tegyünk meg mindent hogy ne legyen botrány belőle. A katolikus egyház jó hírneve mégiscsak fontosabb mint néhány gyerkőc lelki élete. Ezért kell filmet csinálni a témáról.
Az év tévés botránya, az Éden hotel egyik szereplője elleni erőszak ügye nem maradt annyiban, amiben a TV2 szerette volna. Mint ismeretes, az Éden hotel című reality egyik epizódjában egy Stumpf Nóra nevű szereplőt egy másik, Gábor nevű játékostársa vegzálta meglehetősen…..
Gallion 2015.07.15 17:48:06
@EU-Raklap: "Ha a TV2 valóban képes volt végig telefonálni és letiltani Nóra közleményeit és pert kilátásba helyezni mindenkivel szemben az csak egyet jelent: valóban tele van kamuzással Nóri részéről a dolog."

Elnézést, de ebben semmi logika nincs.
Az nem vitás, hogy gondolkodás nélkül menne a falamra, de azt még nem döntöttem el, hogy a képet, vagy tökéletesen esszenciális Tarantino-szlogent imádom jobban. UPDATE: 40 év után Ennio Moriccone újra…..
Gallion 2015.07.13 13:37:35
@Ficus Cucis: És ha valaki meggondolja magát az azért probléma mert.... ?
aeon flux 10 éves az aeonflux 2015.07.09 14:55:00
Szevasztok! Kerek tíz évvel ezelőtt egy feltehetően kánikulai reggelen, jelenlegi lakhelyemtől kb. 60 kilométerre arra ébredtem, hogy nekem blogot kell indítanom. Egy blog indítása ugyan szinte kizárólag személyes okokra vezethető vissza, de jelen blog esetében nem a filmek, illetve nem a filmek…..
Gallion 2015.07.09 17:25:33
@nortonp: Sajnos egyet kell értsek. Évekig kiemelkedő hely volt az AE, de a kritikák színvonala sajnos az utóbbi időben eléggé elkezdett esni.
A hírek miatt viszont még mindig érdemes ide járni.
A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Lego-kaland rendezőpárosa, Christopher Miller és Phil Lord íróként és rendezőként is jegyzi majd az egyik önálló Star Wars-antológiamozit. Ez már így is szipi-szuper, de a szaklap további értesülései még erre is rátesznek a…..
Az Anthology gyűjtőcímre keresztelt spinoffok sorát nyitó Rogue One eddig sem panaszkodhatott a szereplők felhozatalára, mivel az először bejelentett Felicity Jones (A mindenség elmélete) után rövidesen Ben Mendelsohn (A sötét lovag - Felemelkedés), majd őt követően Riz Ahmed…..
Gallion 2015.06.17 18:19:23
@reqcka: A Marvelek is Disney. Sőt a cégeiken keresztül ők forgalmazták a Ponyvaregényt meg a Starship Trooperst is. A Disney egy picit több mint néhány rajzfilm meg családi mozi :)
Bő két hónappal ezelőtt azt írtam az ötödik évad első része kapcsán, hogy egy új sakkjátszma van kibontakozóban Westeros csataterein. Minden megváltozott, az új felállás más-más stratégiát kívánt a szereplőktől északon, délen és a tengerentúlon egyaránt. A könyvektől…..
Gallion 2015.06.16 14:14:09
@kalbász: Olyan túl sok szál azért nem hal el. A legelső évad legelső részéből még mindig él:
Tyrion, Daenerys, Cersei, Jaime, Arya, Sansa, Theon, Bran... plusz Jon valszeg visszatér.

És akkor ott van még a rengeteg menetközben felbukkant évadok óta jelenlévő mellékszereplő (Sam, Varys, Kisujj, Margaery, Tormund, Töviskirálynő, Bronn, Davos, Melisandre stb.)
Persze megy egy kis ritkítás, de hát eleve irtó sok szereplő van.
Gallion 2015.06.16 18:43:24
@Vészmadár: Persze a "kis ritkítás" eufemizmus volt. Amire utalni akartam, hogy még mindig 2-3 sorozatra elég hősünk van, aminek az egyik legjobb jele, hogy a Trónok senkit nem tud legjobb főszereplőnek jelölni az Emmy-n mert egész egyszerüen senki nem kap elég játékidőt hozzá. Bran-t, az egyik Starkot ki kellett hagyni egy teljes évadból, hogy jusson idő mindenki másra. Szóval ennek a történetnek azért nem árt, ha néhány szála rövidre zárul.
Gallion 2015.06.16 20:25:44
@Németh Barna: Igen, de írhatták volna úgy is a történetét, hogy csak az ötös évad végére érjen a barlanghoz. A könyvben volt némi matéria hozzá, de ők inkább kihúzták az egyik útitársát, hogy gyorsan odaérjen és lehessen egy évadra pihentetni. És még így is elővehették volna, hisz a showrunnerek mondták, hogy Bran miközben nem látjuk épp tanul az öregtől a fa alatt. Amikor látni fogjuk a hatosban akkor az állitólag olyan lesz mint Luke a Jedi elején: sokkal jobban ura lesz a képességeinek mint amikor utoljára mutatták. Már igy is elég zsufolt az egész ahhoz, hogy néha még átkapcsoljunk Branhez hogy megtudjuk most épp milyen új képességre tesz szert a világvégén.
Súlyos milliók röpködtek ezen a hétvégén az amerikai mozikban: mind a Tökéletes hang 2., mind a Mad Max: A harag útja maximalizálta magát –vagyis hát fogjuk rá, hogy utóbbi is–, és ezzel kiváló alkalmat szolgáltattak pár tanulság levonására. Azon túl, persze, hogy…..
Gallion 2015.05.18 10:00:38
@kaamir: Nem a borzalmak feldolgozásában segít, hanem lehetővé teszi, hogy egy felnőtt döntsön arról, hogy a kérdéses gyerek kész-e rá, hogy megnézzen egy ilyen filmet vagy nem. Ha könnyen kijátszható lenne a rendszer akkor az R-es filmek nem hoznának ilyen keveset.
Amikor az ember nyugodtan hátradőlne abban a hitben, hogy Hollywood már kihányta magából az év legbénább marketingmegoldásait az új Terminátor kapcsán, akkor jön ez, és nehezen találunk szavakat. Most komolyan, ez mi volt, de legalábbis hogy gondolták? A válaszokat mindenki…..
Gallion 2015.05.15 10:48:37
@Repce Manó: Ha nem a bugyutaságával akarna kitűnni az átlagból nem is lenne probléma.
"Chewie, hazatértünk." Mi is, srácok, mi is. (Izgalmunkban sikerült kétszer is kiraknunk, de hogy Géza kommentje se vesszen el: Ugye nem várja senki, hogy ide most bármilyen épkézláb mondatot le tudok írni? "We're home." A rohadt mindenit!) ..
Gallion 2015.04.16 20:43:04
Gallion 2015.04.16 22:41:01
@kóbormajom: Semmi probléma. Olyanok is vannak, akik a Nutellás kenyeret se szeretik és nem értik mitől vannak oda tőle a tömegek. Senki se lehet tökéletes.
Gallion 2015.04.16 22:55:35
@Zalaba_Ferenc: Tuti nem szól akkorát mint régen, de amig olyan piszok szórakoztató lesz mint ahogy a trailer sugallja addig aligha járunk vele rosszul :)
Nagyjából mindent tudunk, amit tudni kell, már csak egy kis mozgóképes ízelítő hiányzott a második évadból. Most ezt is kipipálhatjuk. Parancsoljatok... ..
Gallion 2015.04.10 15:43:27
@DHOPW42: És mi teszi kommerszé? Hogy nem csak egyszerüen vége van, hanem kifut valahova?
Gallion 2015.04.10 15:55:17
@DHOPW42: Én még egy embert se hallottam aki a csavarok miatt nézi (nem csak ismerősöket, de kritikusokat, netes vélemény nyilvánítókat is ideértve). Szerintem pont hogy a párbeszédek, a figurák vezetése teszi élvezetessé. Többek közt. Meg a világépítése, grandiózússága stb. De ha a karakterei nem lennének ilyen jók aligha feccölnének bele ennyien energiát. Azért mégis csak egy olyan sorozatról beszélünk, ami elképesztően sok szálon fut és 95 százalékában nem történik más mint hogy emberek beszélgetnek.
aeon flux empire awards 2015 2015.03.29 21:15:00
Mint minden évben, a britek legnagyobb filmmagazinja idén is mindentől és mindenkitől tisztes távolban tartotta meg saját kis díjátadó ceremóniáját, melynek nyerteseit most is az olvasótábor szavazta meg. Íme a nyertesek... Legjobb film: InterstellarLegjobb brit film: Kingsman -…..
Az Explosion valóban a robbanásokat zanzásítja negyed percbe. Már megint berittyentettem. ..
Gallion 2015.03.28 20:32:22
@Olifat: Köze nincs a steampunkhoz.
Úgy ám, a 3 évtizednyi hiátust kereken 20 folytatással fogják kitölteni, ráadásul az összes megjelenik Az ébredő Erő bemutatójáig. Hol a turpisság? Nem filmekről, hanem könyvekről beszélünk. Igaz, a hivatalos kánon által elismert lesz mind, ami az ezen a területen tapasztalt…..
Gallion 2015.03.18 16:56:02
@doggfather: Ha azok lennének, akkor az ep.7-nek figyelembe kéne vennie egy rakás filléres ponyvát. Most hogy lesznek filmek, szerintem érthető, hogy kukázták azt a kigobozhatatlan sztorihalmazt, ami az Expanded Universe volt.
Merthogy ott egy rakás sztori bizony ellentmondott egymásnak, amire kitalálták anno a kánon-szintezést, hogy mikor melyiknek mihez kell igazodnia... sajnos a legfelsőbb vezetés mindig magasan tett arra hogy mik jönnek ki a filmeken kivül, ezért mindig megvolt az esélye, hogy egy közkedvelt szériát -például Republic Commando könysorozat- egy ecsetvonással áthúznak.

Most legalább tiszta lappal indulunk. A képregények és könyvek tényleg számitanak. Van egy Story Group ami minden SW sztorit ellenőriz, egybefog. Igy kellett volna ezt már korábban is.

Egyébként pedig a régiek nem lettek 100 százalékosan kukázva. Számos régi használható ötlet került bele a régiből a mostani kánonba.
Körülbelül másfél hónap múlva látnak hozzá az Independence Day 2 forgatási munkálatainak. A hányatott sorsú projektet először a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások folyományaként állították pihenőpályára, mígnem többéves huzavona után zöld utat kapott tavaly novemberben. Sőt ekkor egy darabig…..