Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spelljammer

135 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bejelentette a WotC hogy közel 25 év után újra Spelljammer kiadványt fog megjelentetni. Ez ám a jó hír. :)Persze, biztosan lesznek benne jelentős változások az eredetihez képest, hiszen mindjárt az elején valószínűsíthető, hogy a Szivárványtenger (Flogiszton) lecserélődik az Asztrál tengerrel. A…..
  Hosszú idő telt el az utolsó bejegyzés óta, most megpróbálom pótolni, mi is történt időközben a Sötét Csillaggal, és legénységével. Mivel a játékülések 1-2 évvel ezelőtt zajlottak, ezért most csak egy rövid összefoglaló következik. A hajó legénységét egy maszkos antilan nemes és közel tucatnyi…..
  Bár jelenleg Titán világán kalandozunk, azért a Spelljammer sem merült feledésbe. Az elmúlt években több-kevesebb intenzitással elkezdtem készíteni egy összefoglaló anyagot, amely tartalmazza az innen-onnan átvett szabályokat. Így legalább egy helyen lesz megtalálható minden, amit használunk. Bár…..
Kijelenthető: Ron Howard 2018 -as Han Solo spin-off filmje bukásnak minősül még akkor is, ha egy (eddig) 344 millió dolláros bevételt produkáló filmet, mely 250 millióba került, nem szokás EGYÉBKÉNT bukásnak nevezni. De a Disney és a Star Wars egy külön világ, itt egészen más dimenziókban szokás…..
  Napfényben alaposan szemügyre vehették a templomot, és látszott rajta, hogy már legalább egy évszázad eltelhetett azóta, hogy az isten, akinek szentelték, elveszítette a híveit. Minden romos volt, a szobrok mostanra megkoptak, sokat madárürülék borított, és a tetőn is lehettek lyukak, mivel több…..
  Végül Erragal helyismeretének köszönhetően egy, az erdőben lévő, romos tanyaépületben találtak menedékre az eső elől. Szerencsére volt olyan rész, amely viszonylag épen maradt, bár az elmúlt évtizedekben alaposan benőtte a gaz. Itt végre nyugodt körülmények között lehetőségük nyílt áttekinteni a…..
  Mindenki döbbenten nézte az ork tábor romjait. A sátrakat összedöntötték, az épületeket lerombolták, a kidöntött totemoszlopot pedig a rászáradt vér mellett vágások és ürülék borította. A legmegrázóbb azonban azoknak a nőknek, gyerekeknek és férfiaknak a holteste volt, akik lemészárolva hevertek…..
Így év elején arra gondoltam, valami könnyedebbel indítanék (ha már az év nehezen indul), mondjuk egy kis pontozós játékkal a mesélőknek.Jó szórakozást!..
spelljammer 2018.05.03 12:19:27
  Reggel sűrű ködre ébredtek. A fél-elf erdőjáró őrködött a végén, aki - amikor már pirkadni kezdett - elment élelmet szerezni és körbenézni a környéken.Ejtett is egy őzet, illetve ahogy újra megvizsgálta a nyomokat arra jutott, hogy az erődöt megtámadó és a hágó felé távozó támadók legalább…..
Tudom, régen jelentkeztem már, de jelenleg elég hektikusan alakul az életem. Mostanra viszont a lelkiismeretem odáig ostorozott, hogy arra jutottam, összedobok valamit. Manapság nagyon divatosak a top 5-ök, így élnék én is a lehetőséggel, és összeállítanám a sajátomat. Már csak azért is, mert utána…..
  Az első kalandot már lejátszottuk, körülbelül 5 játékülés alatt. Az alábbiakban annak beszámolója következik most két részletben, a fontosabb dolgok, események leírásával. A kaland kezdetén a játékosok Újvár városában vannak, amelynek és a környező tartománynak az ura Tholbur báró. A báró…..
  Élőholt feletti uralom átvétele esetén: Amennyiben – az elűzésen kívül – olyan élőhalott felett akarja a játékos átvenni a hatalmat, amelyet a Káosz, vagy annak teremténye, varázslója keltett életre, akkor előbb varázshasználói próbát kell tennie (1k20+varázshasználói szint, maximum 10) ellen,…..
  A karakterek 6. tapasztalati szinten kezdtek. A következőkben felsoroltak mellett a csapat tagja egy ember harcos is, illetve az Oroszlánszív Beloár történetében említett bárd karakter is feltűnt beugróként a játékülések során, így olykor az NJK-ból játékos karakterré lép elő...
  Ez nem egy Törmelékűr kalandjai bejegyzés lesz, és a közeljövőben ne is számítson ilyesmire senki, mivel most egy új kampányba kezdtem bele. Ez egy jóval hagyományosabb, klasszikusabb fantasy kaland, amelynek helyszíne a Kaland Játék Kockázat könyvek világa, Titán. Azt hiszem, ennél autentikusabb…..
  Szombaton folytatódott a kaland, amit - éjszakába nyúlóan - be is fejeztünk. Ha minden jól megy, akkor legközelebb november 25-én lesz Spelljammer játék (addig Vampire és Dragonlance lesz soron, ha jól láttam a beosztást. :) ).    A csapat: Roberto Silco "Rob", "Kufár" - ember férfi (varan)…..
  Meglehetősen hosszú idő kiamardt. No nem a szerepjátákból, csupán a Spelljammer játékok szüneteltek, mivel az utóbbi időben inkább Krynn földjén kalandoztunk, illetve m.a.g.u.s, Shadowrun és Star Wars volt leginkább terítéken. De most újra itt, lássuk, mi is történt legutóbb. Mivel meglehetősen…..
  Régi adósságomnak teszek most eleget azzal, hogy megírom ezt a posztot. Mindenki megnyugtatására, aki követi a blogot, nem hanyagoltuk el a kalandozásokat a Vadűrben, csak mostanában kevesebb alkalommal játszottunk. Ennek legfőbb oka, hogy bővültek a lehetőségek (értsd, új kalandmesterek léptek…..
  A legutóbbi játékülés végén meglehetősen meleg helyzetben búcsúztunk el kalandorainktól, lássuk hát, hogyan sikerült kimászniuk belőle.   A csapat: Roberto Silco "Rob", "Kufár" - ember (varan) kalandor/kereskedő Kenrik "Kapitány" - ember (varan)…..
  Bár úgy tűnik, hogy hosszú idő telt el a legutóbbi játékülés óta, ez csak részben igaz. Inkább csak nem volt időm arra, hogy megírjam a játékról készült beszámolókat, úgyhogy most következzen két játékülés történéseinek leírása összevonva, egy…..
Karácsony előtt érkezik a (még külföldön is lezáratlan) Rothfuss-trilógia első két kötetének utánnyomása, méghozzá új köntösben. Novemberben kerül boltokba A szél neve és A bölcs ember félelme, mindkettő borítóján Marc Simonetti lenyűgöző festményét…..
  A csapat: Roberto Silco "Rob", "Kufár" - ember (varan) kalandor/kereskedő Kenrik "Kapitány" - ember (varan) kalandor/csempész/pisztolyművész Boris Vislovski "Penge" - ember (calidian) harcos/varázsló/varázskard Devestätor "Dev", "Tűzvész" - ember (thoric)…..
  A csapat: Roberto Silco "Rob", "Kufár" - ember (varan) kalandor/kereskedő Kenrik "Kapitány" - ember (varan) kalandor/csempész/pisztolyművész Boris Vislovski "Penge" - ember (calidian) harcos/varázsló/varázskard Devestätor "Dev", "Tűzvész" - ember (thoric)…..
A Síkvándornak szerintünk minden sci-fi rajongó polcán ott a helye, de azért mutatunk belőle egy 20 oldalas részletet, ami segíthet a döntésben. A beleolvasót ezen az oldalon találjátok. A Mellékes igazsághoz hasonlóan pedig a Síkvándorból is olvashattok részletet .prc…..
  Újabb hétvége, újabb játékülés. Bár a folytatásig - jelen állás szerint - sajnos október közepéig várni kell.   A csapat: Roberto Silco "Rob", "Kufár" - ember (varan) kalandor/kereskedő Kenrik "Kapitány" - ember (varan) kalandor/csempész/pisztolyművész Boris…..