Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slickfh

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
      „A tiszta tudomány alkalmazásával olyan eredményeket közzétenni, amelyek alkalmasak arra, hogy a fiatal generációk esetében – a 3–30 éves korosztályban – egy egészséges gondolkodás alakuljon ki”. Ezzel lehet ugyanis tudományosan megalapozni „a nemzeti identitás és emlékezet formálását”.…..
slickfh 2019.06.25 12:45:27
@jotunder: OFF, de talán érdekel. Havas Ádám is bejelentkezett a VörösMegadja lovagkeresztre, amit aztán Szűcs Zoltán elég korrektül a helyére is pakol.
merce.hu/2019/06/17/szimulalt-ellenallas/
merce.hu/2019/06/23/nem-oke-ugy-kritizalni-az-mta-t-hogy-a-szerzonek-halvany-dunsztja-sincs-a-temarol/
        Mondhatnám, hogy semmi bajom a Mércével és általában a mércizmussal, Alexandria Ocasio-Cortez-től a brit egyetemi diákszövetségig, de ez nem lenne egészen igaz.        Egy Kapelner Zsolt nevű CEU-doktorandusz (ja, ez most egy ilyen poszt) elmagyarázza Oakeshottot, világforradalomra hív az…..
slickfh 2019.06.13 10:05:10
@jotunder: ha már radprogleft félelem, szintén a Mércén a Tett vagy a Balra át! megvan mint jelenség? Kapelner szakmaiságát nem tudom megítélni, de abban egyetértek, hogy nagyon elnagyolt és méltánytalan cikk lett, Körösényiékhez képest töredéknyi gondolattal. Ha abból az alaptézisből indulunk ki, hogy embertelen és fenntarthatatlan világban élünk, akkor nemcsak a konzervatívokat lehetne berakni az újjobb/altright arcok mellé, hanem ennyi erővel a liberteriánusoktól a liberálisokon át a szocdemekig bárkit. Mehh.
     +++++++++++++++++   Following a vote in the European People’s Party (EPP) Political Assembly, the membership of Hungarian party Fidesz has been suspended with immediate effect (190 in favour, 3 against) after ajoint proposal from the EPP Presidency together with Fidesz. The suspension…..
      Az Ember Tragédiáját először 1883-ban állították színpadra.  Ekkor már játszották a Platonovot és a Nórát, Monet már megfestette a Napfelkeltét. Ekkor mondták ki magyar színpadon, hogy "voltál és leszesz".  Ami nem baj, nem adhatok mást, csak mi lényegem, a gép forog, az alkotó pihen, hódolat…..
slickfh 2018.12.26 00:52:24
@jotunder: a MITEM-et jó, hogy említed, kb. egyetlen igazán erős pontja az ő Nemzetijének. Amúgy te miért mész el még megnézni egy VA darabot? Mit várhatsz még tőle? Az első két évben néztem jó néhány darabját itt, és baromi élesnek tűnt a váltás (3N, Mesés férfiak, Ballada vs. Vitéz lélek, Körhinta, Isten ostora, stb.), és érthetetlen is a színvonalesés.

Amúgy is fura a kulturkampf színházi hadtere. VA művészete semmivel sem hiszem, hogy közelebb állna bármihez, amit a mostani rendszer képvisel, mint Alföldié. Ellenben nem hiszem, hogy hozzányúlnának. Az Újszínház után sem foglalták el a Víget. Nem értenek az egészhez, nem is szolgálná a javukat a bekebelezés, nincs az a "jóművész", aki bármekkora hátszéllel tudna működtetni egy színházat, és tuképp nem és nem is árt a létezésük. Érdektelenségbe fullad az egész.
Ahogy azt várni lehetett, az LMP kettéoszlott a hétvégi kongresszusukon. Túl nagyok voltak a törésvonalak a párton belül, így nem is maradt más megoldás talán. A párt szakadár szárnya hisz abban, hogy majd az Együtt 2014-en belül úgy tudják alakítani az erővonalakat, hogy az…..
slickfh 2013.01.29 23:18:21
@iii: 1. ez igaz, de ők akkor az LMP tagságának támogatását élvezve jutottak be LMP-sként, mert az akkori többség támogatta őket. azzal hogy kiléptek, már nem tartoznak elszámolással annak a pártnak, akinek helyüket köszönhették a listán
2. ezt sok helyen írják, mondják, szám szerint 2/3-ként. ellenben nem rémlik, hogy e mögött reprezentatív kutatás állna, de oké, valszeg tényleg sok közelmúltban LMP szavazó velük ért egyet. de akkor megfordítva a dolgot: ha egy képviselővel nem értenek egyet azok, akik anno megválasztották, akkor le kéne mondania?
3. nem tom, erről azokat a tagokat kéne megkérdezni, akik a platformistákat támogatták, de nem távoznak velük, de arra tippelek, hogy nem örül annak, hogy olyasvalaki képviseli pártját, aki ellenük is indul következő választáson. de amúgy úgy teszel, mintha azért gondoljuk sokan, hogy le kéne mondaniuk, mert nem értenek egyet Schifferékkel, nem azért mert kiléptek pártból.
4. ez technikai értelemben igaz, nyilván.
5. nos, ez akár igaz is lehet, de kicsit hasraütésszerűnek tűnik (persze ha képben vagy az alapítók döntő többségének személyével és véleményével, bocsánatod kérem). ami igaz, hogy a kilépő képviselők nagy része az LMP brand javát alkotta. többségében hiteles, fiatal, értelmes, esetenként vonzó politikusok. az lmp-ben meg schifferen kívül egy karizmatikus arcot nem tudok mondani.
Ángyán József, Révész Máriusz és Kovács Ferenc rekordnagyságú büntetést kaptak, amiért a frakciófegyelmet megszegve nemmel szavaztak az Alaptörvény harmadik módosítására. Vajon az ilyen büntetés összefér-e a szabad mandátum elvével? És milyen jogi relevanciája van a…..
Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást – hazugság. Feltűzni a sárga csillagot – az áldozatok emlékének meggyalázása. Nácinak bélyegezni a jobboldal kulturális identitását – gyalázatos kirekesztés. Indokolatlan félelmet kelteni – hideg cinizmus. Antifasiszta tüntetést…..
slickfh 2012.12.02 13:53:43
@naugye!:
a magyar társadalomnak szvsz a szélsőjobb és antiszemitizmushoz felé nyitottsághoz hasonló mértékű problémája, hogy a baloldali értelmiség és közvélemény jelentős része hajlamos rögtön náci skatulyába pakolni azt, aki nem ért egyet maximálisan egy antifasiszta tüntetéssel; aki zsidókról bármi pejoratívat mond, arra azonnal rásütik, hogy ő már nyilván ki is írtaná őket.
gyorselemzés a Brit NagydíjrólA Red Bull Racinggel kapcsolatban már kismilliószor elsütötték ilyen-olyan szóviccek keretében a „Red Bull szárnyakat ad!” szállóigét, ám Silverstone-ban Mark Webber megtapasztalta, hogy ha úgy adódik bizony nemcsak adni, hanem elvenni is…..
    Szerdán tartották Raymond Domenech ex-kapitány és Jean-Pierre Escalettes lemondott szövetségi elnök meghallgatását a francia Közgyűlés Kulturális Bizottsága előtt. Az esemény eredetileg nyilvános lett volna, majd Domenech kérésére zárt kapus mérkőzést terveztek…..
slickfh 2010.07.11 12:49:02
@aprobuba: nehogy már ez a blog előbb haljon be, mint a digóké, ők pedig folytatják, sz'al keep it up.