Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seepheerd

17 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fizikumok hierarchiájában számos szintet különböztethetünk meg atletikustól, az átlagoson és a skinnyfat-en át a túlsúlyosig. A tápláléklánc legalján viszont kétségtelenül azok állnak, akik 20-30+ kilós súlyfelesleget cipelnek magukon. Az állatvilágban a hierarchiában elfoglalt pozíció a túlélési…..
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
seepheerd 2020.05.31 14:26:40
@Lynxxnyl:
Megérintette Isten = Dugott már temetőben
40-es = 25 évesekre vadászó 52 éves
Atletikus = Mindig megnézi a Forma1-et
Átlagos = Feltűnően szőrös az orra, a füle és a háta
Művelt = Folyton kioktat mindenkit
Szabad szellemű = Lefeküdt a húgoddal és a húgával
Szórakoztató = Jól elvan egy távirányítóval és egy láda sörrel
Ragaszkodó =Túlsúlyos, szőrösebb, mint egy medve
Érett = Idősebb, mint az apád
Fitt = Minden héten bowlingozik a haverokkal
Költői. = Felírta az ex-barátnője nevét legalább egy férfimosdó falára, majd a tiédet is felírja...
Érzékeny = Elbőgi magát, ha rászólsz
Nagyon érzékeny. = Homoszexuális
Figyelmes = Bocsánatot kér fingás után
stb...
A tengeralattjárós élet nem volt fenékig tejfel..   Egy német U-Boot fedélzetén az életkörülmények rosszabb voltak, mint bármely más hajón a tengeren. Minden járőrözés, vagy küldetés eltarthatott néhány héttől, akár hat hónapig is. A legénység nem tudott fürödni, vagy borotválkozni, hiszen…..
seepheerd 2020.05.15 13:46:07
@HartgeH3:
KM a Kriegsmarine rövidítése, ami létezett 1945-ig. Az S a hajót jelöli (KMS).
A németek nem használták a hajók megnevezésében a KMS-t.
Amit használtak az a Z - Zerstörer (romboló), T - torpedócsónak, TA - külföldi torpedó hajók, F - „Flottenbegleiter” (flotta kíséret), U - tengeralattjárók és néhány egyéb megkülönböztető rövidítés, amely az egyes hajóosztályokra volt jellemző.
Fentiek alapján az U-boot helyes (németül ugye) minden más helytelen.
seepheerd 2020.05.15 13:52:29
@CCnick: Bocs, de nem olvastam el a posztot, a képek jók, bár mind ismerős.
„Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek” – Orbán Viktornak ez az önleleplező, pávatáncra utaló mondása talán aktuálisabb, mint valaha. A szavak és a tettek a koronavírus okozta válságban sincsenek összhangban: az előbbiek a válságkezelésről, az utóbbiak viszont nem kis részben a…..
seepheerd 2020.05.08 16:33:11
@Kampfer: te szerencsétlen...
Még áprilisban feltűnt a következő figyelmeztetés a műszerfalon a gyújtás ráadásakor, illetve megjelent az iDrive képernyőjén is a jármű ellenőrzés alatt.   Nem igazán tudtam vele mit kezdeni, hiába kattintottam rá, de mostanra pirosra váltott a felső sorban a kis autó ikon (valamint a menüben a…..
Az előző bejegyzésben látható volt, hogy elérkezett a fékfolyadék csere, a rendszer figyelmeztetett rá. A BMW javasolja a fékfolyadék cseréjét 24 havonta. Van hozzá spéci technológiájuk, én a mezítlábas megoldást választottam váumbiszbasz hiánya miatt, erről lesz szó itt, alant. Először is a…..
Körforgalom, kanyarodás normál sebességgel, egy dübbenő hang hátulról. Fülelés, semmi furcsa. Pár kilométer után újabb dübbenés, csikorgó hang. Teljesen rendszertelenül, de legtöbbször kanyarodáskor. Mindez a jobb oldalról hallatszott - érdekes módon. Jobb oldalon a kereket leszerelve semmi különös…..
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
Az autószerelés egy szakma, tanulni kell, nem lesz senkiből egyik pillanatról a másikra szakember. Ettől függetlenül van néhány olyan művelet, amit bárki, aki egy csipetnyi műszaki érzékkel rendelkezik, elvégezhet. Mivel egyre többen döntenek úgy, hogy maguk is kipróbálják az autójukon való…..
Szeretem azt a rendet, amit a BMW követ, vagyis hogy időben szól: hé, komám, esemény lesz. Ha nem létfontosságú a dolog, akkor csak kiírja a gyújtás ráadásakor azt, hogy nézzünk rá a menüre és egy kis sárga autó ikon jelenik meg a displayen. Ha fontos az ügy (pl. defektes valamelyik gumi), akkor az…..
Gyümölcsös tál mint űrállomás, vasaló lézerpisztoly gyanánt és a Kárpátok Kirk kapitánya. Erős volt az első magyar sci-fi...
Ha tészta, akkor nálunk kétféle verzió szokott lenni: paradicsomos vagy tejszínes alapú. A tejszíneset főként azért kedvelem, mert az otthon éppen fellelhető készletek alapján gyakorlatilag teljesen szabadon variálható az alaprecept. Most még kihasználtam, hogy vannak itthon friss zöldségek, de ha…..
Folytassuk hát a vezetést megkönnyítő dolgokkal, amelynek része lesz a világítás is. S508A, Park Distance Control PDC, népszerű nevén tolatóradar. Persze a tolatáson túl másban is segít, hiszen a kocsi elején is ugyanúgy megtalálhatók a szenzorok, tehát helyesebb, ha ferdítjük az angolt és…..
A hét közepének egyik sokat ígérő eseménye volt, ahogy Eger újonnan megválasztott polgármestere, Mirkóczki Ádám bemutatta azokat a listákat, amelyek alapján a helyi Fidesz listázta az embereket, és így gyakorlatilag kasztrendszerbe sorolta az élő-mozgó választópolgárt (aki meghalt, annak is külön…..
Az előző bejegyzésben már belekaptam a szórakoztató elektronika - vagy multimédia - részbe, folytassuk hát.  S609A, Navigation System Professional, professzionális navigációs rendszer. Ma már szinte alap az autókban az a rendszer, amely elvezet bennünket egyik helyről a másikra. Ehhez szükségünk…..
Mint tudjuk, minden rendes márka rendelkezik olyan kóddal, amely egy csomó információt tartalmaz az adott autóról. Ez többnyire az alvázszám utolsó 7 karaktere, bár vannak olyan programok, amelyek kérik a teljes alvázszámot. Hogy hol található a VIN? Elsősorban ha kinyitjuk a forgalmit, az…..
Az úgy kezdődött, hogy elkezdett remegni a kép a displayen, navigálás közben. Csak pár csík ugrált néha, de egyre zavaróbbá vált, ahogy telt az idő. Végül már csak mákos kép jelent meg, mindenféle színekkel, ugyanez történt a BMW Assist, a Night Vision képernyőkön is, a többi menü kifogástalan…..
Avagy 2019. szeptember 12. Az anyakönyvi kivonat szerint súlya 1940000 gramm (2520000 együttesen), hossza 5179 mm, 2993 köbcentis 306D3-as szív dobog benne, környezetvédelmileg megfelelt (megengedett "K" érték 1.5, mért "K" érték 0.05), így 10-es besorolású lett az Euro IV-esek családjában. Persze…..
Nagy valószínűséggel sokan belefutottak már abba a hibába, hogy a kormánykerék gond nélkül mozog ki/be, viszont fel/le nem lehet állítani a kormány bal oldalán található kis joystickkal. Fórumokon utánajárva találkoztam olyan bejegyzéssel, ahol már két éve ez volt a helyzet. Én is ezt tapasztaltam…..
Minden gond nélkül letekerünk 2100 km-t, és akkor itthon, állás közben megbolondul? Na neeeee! Másfél hónapra elszólított a kötelesség, tevéket nézegetni: http://mayree-uh-uh.blogspot.com/2019/07/amolyan-teves.html Hazajöttem, leszedtem a ponyvát, hogy végre kicsit körbenézzek a birtokon. A…..
Tekintsük át azokat a dokumenteket, amelyeket a kezünkbe nyomtak - oszt isten álgya magikat -, majd útra eresztettek. Az első ugye a rendszám, nélküle egy tapodtat nem megy az ember (autó). Szép kis kartonlap, az első szélvédőre kell belülre applikálni. Egy másolatot pedig hátra. Persze pecsétes,…..
Nem egyszer fordult már elő életem során, hogy azt állították, a hitet nem szabad összekeverni a vallással. Keresztény koromban persze én is vallottam eme szent igét, viszont a meglepő dolog az, hogy még az ateisták között is vannak, akik megkülönböztetik a kettőt. Na most, ha teljesen korrektek…..
seepheerd 2019.08.15 19:05:48
@BéLóg: Egy ateista nem retteg. Ha retteg, akkor hívő :D
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
Reggel korai ébredés, pakolás, az ideiglenes rendszám (egy kartonlap gyakorlatilag, pecséttel, érvényességgel ellátva) felapplikálása az első és a hátsó szélvédőre, belül. Az első utunk a benzinkútra vezetett, telepakoltuk a 88 literes tankot, majd lemostuk a több hetesnek saccolt, ráégett szúnyog…..