Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seepheerd

14 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem azt a rendet, amit a BMW követ, vagyis hogy időben szól: hé, komám, esemény lesz. Ha nem létfontosságú a dolog, akkor csak kiírja a gyújtás ráadásakor azt, hogy nézzünk rá a menüre és egy kis sárga autó ikon jelenik meg a displayen. Ha fontos az ügy (pl. defektes valamelyik gumi), akkor az…..
Gyümölcsös tál mint űrállomás, vasaló lézerpisztoly gyanánt és a Kárpátok Kirk kapitánya. Erős volt az első magyar sci-fi...
Ha tészta, akkor nálunk kétféle verzió szokott lenni: paradicsomos vagy tejszínes alapú. A tejszíneset főként azért kedvelem, mert az otthon éppen fellelhető készletek alapján gyakorlatilag teljesen szabadon variálható az alaprecept. Most még kihasználtam, hogy vannak itthon friss zöldségek, de ha…..
Folytassuk hát a vezetést megkönnyítő dolgokkal, amelynek része lesz a világítás is. S508A, Park Distance Control PDC, népszerű nevén tolatóradar. Persze a tolatáson túl másban is segít, hiszen a kocsi elején is ugyanúgy megtalálhatók a szenzorok, tehát helyesebb, ha ferdítjük az angolt és…..
A hét közepének egyik sokat ígérő eseménye volt, ahogy Eger újonnan megválasztott polgármestere, Mirkóczki Ádám bemutatta azokat a listákat, amelyek alapján a helyi Fidesz listázta az embereket, és így gyakorlatilag kasztrendszerbe sorolta az élő-mozgó választópolgárt (aki meghalt, annak is külön…..
Az előző bejegyzésben már belekaptam a szórakoztató elektronika - vagy multimédia - részbe, folytassuk hát.  S609A, Navigation System Professional, professzionális navigációs rendszer. Ma már szinte alap az autókban az a rendszer, amely elvezet bennünket egyik helyről a másikra. Ehhez szükségünk…..
Mint tudjuk, minden rendes márka rendelkezik olyan kóddal, amely egy csomó információt tartalmaz az adott autóról. Ez többnyire az alvázszám utolsó 7 karaktere, bár vannak olyan programok, amelyek kérik a teljes alvázszámot. Hogy hol található a VIN? Elsősorban ha kinyitjuk a forgalmit, az…..
Az úgy kezdődött, hogy elkezdett remegni a kép a displayen, navigálás közben. Csak pár csík ugrált néha, de egyre zavaróbbá vált, ahogy telt az idő. Végül már csak mákos kép jelent meg, mindenféle színekkel, ugyanez történt a BMW Assist, a Night Vision képernyőkön is, a többi menü kifogástalan…..
Avagy 2019. szeptember 12. Az anyakönyvi kivonat szerint súlya 1940000 gramm (2520000 együttesen), hossza 5179 mm, 2993 köbcentis 306D3-as szív dobog benne, környezetvédelmileg megfelelt (megengedett "K" érték 1.5, mért "K" érték 0.05), így 10-es besorolású lett az Euro IV-esek családjában. Persze…..
Nagy valószínűséggel sokan belefutottak már abba a hibába, hogy a kormánykerék gond nélkül mozog ki/be, viszont fel/le nem lehet állítani a kormány bal oldalán található kis joystickkal. Fórumokon utánajárva találkoztam olyan bejegyzéssel, ahol már két éve ez volt a helyzet. Én is ezt tapasztaltam…..
Minden gond nélkül letekerünk 2100 km-t, és akkor itthon, állás közben megbolondul? Na neeeee! Másfél hónapra elszólított a kötelesség, tevéket nézegetni: http://mayree-uh-uh.blogspot.com/2019/07/amolyan-teves.html Hazajöttem, leszedtem a ponyvát, hogy végre kicsit körbenézzek a birtokon. A…..
Tekintsük át azokat a dokumenteket, amelyeket a kezünkbe nyomtak - oszt isten álgya magikat -, majd útra eresztettek. Az első ugye a rendszám, nélküle egy tapodtat nem megy az ember (autó). Szép kis kartonlap, az első szélvédőre kell belülre applikálni. Egy másolatot pedig hátra. Persze pecsétes,…..
Nem egyszer fordult már elő életem során, hogy azt állították, a hitet nem szabad összekeverni a vallással. Keresztény koromban persze én is vallottam eme szent igét, viszont a meglepő dolog az, hogy még az ateisták között is vannak, akik megkülönböztetik a kettőt. Na most, ha teljesen korrektek…..
seepheerd 2019.08.15 19:05:48
@BéLóg: Egy ateista nem retteg. Ha retteg, akkor hívő :D
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
Reggel korai ébredés, pakolás, az ideiglenes rendszám (egy kartonlap gyakorlatilag, pecséttel, érvényességgel ellátva) felapplikálása az első és a hátsó szélvédőre, belül. Az első utunk a benzinkútra vezetett, telepakoltuk a 88 literes tankot, majd lemostuk a több hetesnek saccolt, ráégett szúnyog…..
Valahol a svájci hegyek közelében... Aztán egy jó órás buszozás Milánó másik repterére és már láttuk is, amint kedélyesen pöfékel az Etna (az a púp, ott, a kép bal széle felé, kb. 60 km-nyire tőlünk, Reggio Calabria repülőteréről fotózva):   Az ügyvéd úr - nevezzük G-nek - már várt ránk,…..
Hosszú volt az út, amíg a 850-es fityótól eljutottam a 730-as BMW-ig, közben mindig jól éreztem magam az épp alattam berregő típusban. Az első Fiatom 22 évesen vettem, hárman összedobtuk a fizut hogy azért maradjon hó végére is, aztán hajts! Sajnos az fél év alatt szétrohadt alattam. Mit tudtam én,…..
Még. Pedig már minden voltam ebben az országban a szépkislányon kívül… Pufajkás, komcsi, áruló, és mert nem a propagandából szedem a gondolataim: a nácit is vágták már a fejemhez, ha épp a másik oldalt dicsőítettem érdemei szerint! Most azonban majdnem megdicsértek! Jó, csak közvetve, de azért…..
seepheerd 2019.07.17 12:43:42
@Pipas: patkány.
  Kész, vége, meguntam. Elegem van abból, hogy állandóan gondolkodjak mindenféle felesleges dolgokon. Belefáradtam, hogy megpróbáljak megérteni másokat, hogy több forrásból tájékozódjak, hogy érdekeljen embertársaim véleménye, és, hogy ne adj' Isten, értelmesen próbáljak vitatkozni tényeket fel…..
Ghána egyik legnagyobb bolga kosárgyártója, Dominic Abakuri azt mondja, hogy a kosarak szövésének gyakorlata n az ő népében olyan régi gyakorlat, mint maga a közösség, generációkról a generációkra száll.„Ha ide születsz, a gyermekkorodban egyfajta készségként tanulod meg, és később ez egyfajta extra…..
Nincs logikus magyarázat az akadámiai struktúra szétverésére - csak hatalmi, politikai indokok. Senki ne gondolja egyetlen pillanatig sem, hogy ettől jobb lesz az országnak - csak Orbán csicskáinak jut több konc...
Ne a szemednek higgy, hanem a propagandának...
seepheerd 2019.06.29 05:20:15
@atomic power 1986DucaDuca:
Voltál már kórházban mostanában? Na ugye :)
A többi csak propaganda duma.
Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. ..
Az 1955-ben az Ausztrál kormány déli sarkon létrehozott egy kutató állomást, aminek többféle funkciója is volt. Az állomás neve a semmitmondó THOM-9 nevet kapta. A rajta dolgozó kutatók pedig a 327-es kutatócsapat számot viselték. Elsődlegesen tudományos és katonai céllal rendelkezett, amely…..
seepheerd 2019.06.18 12:26:29
:)