Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kendan

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gallup International Association minden évben izgalmasabbnál izgalmasabb közvélemény-kutatásokat készít, többek között olyanokat, amelyek alkalmasak arra, hogy a Lemilblog szakértői olvasóközönségének ingerküszöbét is megugorják. Az egyik ilyenről fogok most beszámolni azoknak, akik érdeklődnek a…..
A haditechnika szerelmeseinek következik most egy ajánló. Testvérblogunk a katpol ismét egy érdekes írással lepte meg a téma iránt érdeklődőket. A szovjet-orosz hadiipar elvetélt fejlesztéseiből szemezget a cikk. Mielőtt bárki is arra gondolna, hogy ebben a posztban csupa…..
Sajnos a magánéletben nem igaz – de a politikában sokszor igen. Blogsorozatunk zárórészében kiderül: azért is érdemes szavaznod, mert szavazatoddal is alakíthatod a politikai kínálatot. Sokszor megéri kompromisszumot kötni épp azért, mert ezzel hozzájárulsz, hogy később kevesebb kompromisszumot…..
A török függetlenségi háborúról szóló cikksorozat harmadik, befejező része. Az első rész itt, a második rész itt olvasható. 1921-ben már folyamatos tárgyalások folytak a sevres-i béke módosításáról, Ankara küldöttei és az elhúzódó háborút egyre kényelmetlenebbül…..
Vastagbőr Bolond péntek 2013.03.22 14:46:00
Péntekre általában a politikusok lemennek full kreténbe (pedig sose szabad fullba' nyomni) és a hétvége előtt még megterhelik a szerencsétlen ország polgárainak idegrendszerét.Reggel Orbán Viktor meséjére ébredhettünk, melyben volt szó a gonosz Rezsidémonról, a…..
Köztudott, hogy a vallásokról az átlagemberekben kialakított képet elég durván torzítják a hírek a fősodorbeli médiából, hiszen miközben például az iszlámról és a muszlimokról az olyan dolgokra szokás asszociálni, mint erőszak és terrorizmus, addig például a buddhisták…..
Kendan 2013.01.21 14:48:51
Azt hiszem ebben a kérdésben igen nagy szerepet játszik hogy honnan nézzük, és az a nézőpont éppen hol tart vallási-szociológiai szempontból.
Például a tamil lázadóknak és Sri-lankának más a megítélése a Közel-keleten mint idehaza; mi itt már csak a kulturális és földrajzi távolság miatt is kevesebbet hallottunk az ott történtekről.
A megítélést alapvetően befolyásolja a történelmi és kulturális háttér: a keresztény világ (benne kiemelten hazánk) sokáig rettegett az ottomán hódítóktól, és ráadásul az iszlámnak hasonlóak az alaptételei, Mohamed el is ismerte Jézus tanításait. Ezért a keresztény kultúrkörben nevelkedett ember hajlamosabb rossz néven venni, ha ők követnek el valami rosszat, egyrészt mert közelebb vannak, másrészt mert a néhány évszázaddal korábbi keresztény világra ismerünk bennük, és lehet, valahol tudat alatt, azt szeretnénk, ha nem ismételnék meg ugyanazokat a hibákat, mint mi.
A buddhizmus ugyanakkor más tőről fakad, más életszemlélettel rendelkezik, és földrajzilag is távolabb van.
Ehhez venném még, hogy a nyugati világban megfigyelhető egy elfordulás a keresztény tömeg eszméjétől, és sokan fordulnak helyette a buddhista alapú individualista tanok irányába. A kultúrális és földrajzi távolság miatt pedig hajlamosabbak vagyunk kimazsolázni magunknak azokat a dolgokat, eszméket, amik szimpatikusak nekünk, és nem tudomást venni a kellemetlen dolgokról.
„Kértem tőle egy utolsó találkozót, oda, ahol először találkoztunk. Ő sokkal érettebb volt, mint én, mert rögtön megkérdezte, hogy biztosan ezt akarom-e?” - Mennyire lehet tartós egy 35 éves férfi és egy 21 éves lány kapcsolata egy olyan világban, ahol a gyors,…..
„Egy rongyot sem rázott ki, se egy kávét nem főzött, vízzel sem kínált, kaját nem rendelt, és a nap végére ezek az apró kis figyelmetlenségek összeadódtak” – sose bízz az ex-csajodban, ha felhív a lakására egy kicsit takarítani, mert valószínűleg te jársz…..
IDDQD A legjobb Star Wars játék 2011.07.14 09:39:00
Amivel soha nem fogsz játszani. Kivéve, ha valamikor a chicagói University of Illinois egyetemen jársz, ott is az Electronic Visualization Laboratory feliratú ajtó mögötti laborban. Itt található ugyanis a Tactile nevű gigászi érintőképernyő prototípusa, amin a Fleet Commander…..
Kendan 2011.07.14 22:15:58
@Inner Circle: nézd meg jobban a végét még egyszer. Legalább 2-t kilő, igaz nem lett olyan látványosan meganimálva mint a filmben :)
„A tekintete egyszerre lágy és határozott, mint egy görög hetérának. Továbbmegy. A vegyi árunál majdnem nyomát vesztem, de a pénztárnál újra felfedezem” – gyerekek, ma irodalmi magasságokba emelkedünk egy fiatalemberrel, aki majdnem megszólított az utcán egy…..
Kendan 2011.07.14 09:25:58
@gernika: hát, be kell valljam, vettem egy könyvet, amit egy PUA írt :)
Kicsit féltem tőle, de kellemesen csalódtam. Bár írt csajozási technikákat, meg önbizalomerősítő gyakorlatokat, de folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy ne a darabszám legyen a cél... és a párkapcsolat megtartására is írt tanácsokat. De bizonyos dolgokat még így is gáznak véltem benne :)
Ja, és volt olyan nőismerősöm aki az első mondatából kiszúrta hogy PUA-tanítvány a csóka aki leszólította :)
Kendan 2011.07.14 09:31:47
@Devil2: lehet. franc emlékszik, annyira mély nyomot nem hagyott.
Ezért is örültem meg annyira ennek a fiúnak, aki első látásra (aztán még sokadikra is) szelídnek és érzékenynek tűnt, és mivel se humora, se jó csajozós dumája nem volt. Az én történetem sajnos se nem szép, se nem jó, de legalább tipikus, és arról szól, hogy…..
"...Avagy ha fegyvert hoznék amaz országra, és mondanám: fegyver, menj át ez országon! és kiirtanék belőle embert és barmot. És ama három férfiú benne volna, élek én, az Úr Isten mondja, nem szabadítana meg sem fiakat, sem leányokat, hanem csak magokat szabadítanák meg.…..
Mai (eredetileg külföldi) rövidhírünk csak nagyon-nagyon távolról cseng össze a magyar szolgálati nyugdíjasok problémáival, az igazságügyi államtitkár eszmefuttatásával a jogállamiságról és a szerződések mibenlétéről, a demonstráló rendvédelmisek tiltakozásaival, továbbá az élet, a halál és a…..
Véletlenül botlottam ebbe a témába: olvastam az Ouradourról szóló cikket, de bevallom, eddig nem is hallottam a lenti norvég történetről. Sajnos nagyon kevés anyagot találtam róla, épp ezért nagyon rövidre fogtam, egy kis áttekintéssel. Csak fő vonalakban, inkább a norvég…..
Kendan 2011.05.23 09:31:22
@tiboru: gondoltam nem veszed rossz néven ha szólok, hogy rosszul javítottad T.
Nem a de-t kellett volna így re javítani, hanem a következő tagmondat elején a hogy-ot.
Helyesen így gondolta a szerző:

"de a szövetséges erők azt nem ismerték el, így Norvégia jogilag megszállt ország lett."
„Vonzanak a nők, szexuális és érzéki értelemben egyaránt, a gond - többek között – az, hogy már nagyon fiatalon megtanultam kielégíteni magamat” - a történet szerint jelentősen visszavetheti egy pasi szexuális fejlődését az, ha túl korán felfedezi az…..
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
Kendan 2011.04.06 17:31:49
@buherator: igen, Ralph Langer úgy fogalmazott az előadása végén, mikor rákérdeztek hogy honnan származik a vírus, hogy bár a Moszad keze biztos benne volt, de az előállítást az USA-ban kellett végezzék, mert a cyberhadviselésben ez a rakétatechnika színvonala (a többi vírushoz képest), és erre szerinte csak ott képesek, mert ők a cybernetikai szuperhatalom.
Amúgy a link az eredeti weboldalra (bár már fent be lett egyszer linkelve egy másik oldalra):
www.ted.com/talks/ralph_langner_cracking_stuxnet_a_21st_century_cyberweapon.html
Hiripiri kolléga belépőjét olvashatjátok, amely pont 23 évvel ezelőtt, egy „baráti” ország hadseregében történt apró kis momentumot elevenít fel. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ugye katonaként mindannyian álmodtunk arról, hogy valamelyik vadbarom akkor kezd el…..
Kendan 2011.04.06 08:59:26
Papírzsepi sorozatának harmadik (befejező?) részét olvashatjátok az alábbiakban, aki azzal a biztató mondattal kezdi, illetve folytatja, hogy: atomreaktorok ugyanakkor nem csak fix telepítésűek lehetnek; járműre is kerülhetnek.Gondolom, mindenki örül - teszem hozzá ezt én, tiboru.…..
Az egykori határőrökhöz intézett, a határszolgálat kapcsán felvetődő leggyakoribb kérdés mindig az, hogy fogtak-e igazi határsértőket. Bizony fogtak, többet is, elvégre ez volt a feladatuk. Az alábbiakban Kelempájsz barátunk (akit a Milstoryblogon szólíthatunk egyszerűen csak…..
Kendan 2011.01.24 10:46:44
1941-es felépítésük óta a háború végéig több ezer angol életét mentették meg a steampunk lépegetőkre hasonlító Maunsell-féle tengeri erődök. 1967-óta egy hallgatólagosan elismert hercegség működik platformján, amely eurómilliókat termel önjelölt uralkodójának. A mesterséges sziget tulajdonjogát…..
A 2. világháború idején számtalan erőd, bunker, és egyéb védelmi építmény készült, amelyek közül sok még ma is látható. Egyes erődítések méreténél csak haszontalanságuk volt nagyobb. A briteknek viszont volt egy erődrendszerük, amelynek tagjai hasznosnak bizonyultak, és…..
„Egymásnak estünk az előszobában. Tényleg olyan volt az egész jelenet, mint egy hülye vígjátékban, levertük a fogasról a kabátokat, a komódról a kulcsaimat” - a csaj összejön egy nála valamivel fiatalabb sráccal. A kapcsolatot a fiú kezdeményezi, ám a lánynak sincs…..