Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szvaccs

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Nemzeti felmelegedés 2009.08.25 11:30:00
Közeledik a buziparádé napja, és ahogy közeledik, úgy lesz egyre idegesebb a felvonulni szándékozó homoszexuális vagy pártoló tag, a köcsögösködésre készülő szélsőjobb, meg az utóbbi megakadályozására hivatott rendőr. Igazából tudja, akár ki is mondja a…..
szvaccs 2009.08.25 15:31:49
@Lacccc01: "Mire is jó valójában? "

Mi a felvonulás apropója? Így emlékeznek meg azokról a melegekről, akiket azért vertek vagy öltek meg, mert mertek önmaguk lenni, és így hívják fel a figyelmet arra, hogy még mindig vannak hátrányos megkülönböztetések, jogi egyenlőtlenségek ember és ember között példának okáért nemi identitás ürügyén. Az egész1969-ben kezdődött a StonewayInn nevű meleg bárnál, ahol a törzsvendégek megelégelték, hogy a rendőrök puszta heccből rendszeresen zaklatják és verik őket és az utcára vonultak. 1970-től tehát már tudatosan vonultak fel, direkt vitték utcára a szőnyeg alá söpört problémát, hogy végre erre is odafigyeljenek, és végre nekik is legyenek egyenlő jogaik. (Tudniillik, még mindig nincsenek a melegeknek és a heteroknak egyenlő jogaik)

A megbotránkoztató jelmezekről egy érdekesség: eredetileg (és most is) a karneválok színes, vidám hangulatát idézik a tarka kosztümök, amit toleráns városokban annyira szeretnek, hogy a heterók is beírják a naptárba, nehogy lemaradjanak a buliról! :P

Azért jó a meleg téma, mert azon évekig lehet vitatkozni, egymás torkának esni. Szociológiai méréseknél pl pont arra használják, egy-két hasonló vízválasztó kérdéssel együtt, hogy belőjék a megkérdezett helyét a jobb-bal tengely mentén :-D
(Bár Jörh Haider esete néha elgondolkodtat :-D)

Személyes vélemény: a felvonulásokon az a vicces, hogy senki észre sem veszi a leszbiket, akik szépen, kedvesen, egyszerű(bb) ruhában vonulnak, okos kis plakátokkal, mindenki csak a pasikat nézi, akik közül a legtöbb harsány, és túl sok. (nem tök olyan ez, mint a heterő világban? :-))
Sziasztok!Nekem is van néhány "problémám". A barátommal 3 és fél éve ismerkedtünk meg neten keresztül. Minden szépen és jól indult. Hetente találkoztunk 3-4 napot, mert ő Pesten lakik, én meg vidéken. Akkor még a gyakorlatomat töltöttem, meg készültem az…..
A vásárló Vituki-uszoda 2009.07.17 08:35:00
Szokásommal ellentétben mostanában párszor úszásra adtam a fejem, mégpedig a fenti műintézményben. Az objektum pár percre a Lágymányosi-hídtól, az Obi mögött található - ám amilyen közel, olyan suttyó helyen: ha gyalog mész, akkor egy kemény trógertelep mellett kell…..