Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandibacsi34

1 bejegyzést írt és 1033 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frederick Bywaters, Edith Thompson, Percy Thompson Csaknem éjfél volt 1922. október harmadikán, amikor az észak-londoni Ilford lakóit egy az utcán kétségbeesetten kiáltozó és zokogó nő jajveszékelése verte fel álmukból. A hamar kiérkező rendőrök szeme elé egy elvérző férfi eszméletlen, földön…..
Bandibacsi34 2021.11.28 10:31:17
@CSOKKI MÁLNA: Meg az arzenes asszonyok nagy reszenek is. Valojaban egy pipogya alak volt, mindent a Prónay, Hejjas es hasonlo embereknek koszonhetett. A kiugrast is megjatszotta..
@Örömhernyó: Anglia csak kb az 1960 as evektol demokracia. Inkabb egy Horthy rendszerhez hasonlo systema volt, de annal joval kemenyebb. Anno a napoleoni Franciaorszagban kb 7 fobunt buntettek halallal, Angliaban 300 at, a tyuklopast is beleertve. 1960 utan viszont atestek a masik szelsosegbe.
@az_igazi_trebitsch: Az itelet mint irtam felul teljesen igazdagos volt. A no szerepet jatszott a gyilkossagban, ha elengedik az mutattak volna meg, hogy buntetlenul meg lehet olni/oletni a ferjeket es ra lehet tenni a vagyonukra a kezuket(es jol elni nehany pocshuszarral).
Bandibacsi34 2021.11.29 08:11:01
@CSOKKI MÁLNA: Az csak metafora volt. Mivel a hadsereg, csendorseg es rendorseg mögötte volt, ez 1938-ban egyszerű volt. Mellesleg a németek sem tamogattak a nyilasokat(ahogy a Vasgardat sem Romaniaban)csak az utolso honapokban adtak nekik lehetőséget(mikor Szalasi hatalomra lepett mar Debrecennel folytak a harcok).
Bandibacsi34 2021.11.30 10:27:12
@ben2: Mit kellett volna még bizonyitani? Talan hangfelvetelt csinalni a korban?? Nem előítéletek, hanem nagyon is egyértelmű volt az ügy: meg akartak szerezni a ferj vagyonát, elore elterveztek a gyilkosság helyszinet es időpontjat, a nő "nem ismerte fel a támadót" (dehogynem!). Egyértelműek voltak a bizonyitekok. Miert olte volna meg a ferjet a szerető, ha a nő nem bujtogatja fel erre? El is szokhettek volna es abbol semmi nagyobb baj nem lett volna!
 „Tapasztalatom ezt a keserédes gyümölcsöt teremte… Szerintem, a legfőbb büntetés a bosszún kívül semmi mást nem szolgál.” - Albert Pierrepoint Egy legendás karrier vége 1976-ban egy BBC által készített interjúban Albert Pierrepointnak szegezték a kérdést, miként vélekedett általában az…..
Bandibacsi34 2021.11.27 21:36:09
@tükörfúró: Sok a hul.e liberalis duma. Termeszetesen fontos, hogy ne artatlanul iteljenek el embereket! Amugy meg nem feltetlenul van szukseg hoherokra! Az aldozat csaladtagjai is kivitelezhetnek a buntetest agyonkövezéssel vagy agyonveressel. Szinten fontos lenne, hogy a kivegzes nyilvanos legyen, hogy minel tobb potencialis bunozo lathassa, hogy mi lesz a vege annak, ha tullepi a hatarokat, akar a TV-ben is be lehetne mutatni. Minel inkabb szenved az elitelt annal jobb, mert annal inkabb megremiti azokat, akik hasonlo dolgokban torik a fejuket!!
Mas: Szerintem a szovjet kollegak alaposan lekoroztek ot az 1917-1954 kozotti idöszakban! Pl. en.m.wikipedia.org/wiki/Vasily_Blokhin
De szamaranyban a magyar Kozarek es Bogar sem maradtak le tole!!!
Bandibacsi34 2021.11.29 08:06:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A primitiv emberek hóhért is gyilkosnak nezik. Eszerint a meszarosok is allatokat ölnek. A hohersag lenyege a gyors iteletvegrehajtas a lincseles helyett.
Bandibacsi34 2021.11.29 08:07:48
@Bandibacsi34: folyt. Mar irtam, hogy Matuska Szilveszter is szabadult1945-ben, eltűnt es élte vilagat....
„A legfőbb kegy, amiben részesíthetem őket, az, hogy méltóságot adok nekik és fenntartom bennük halálon innen és túl.” - Albert Pierrepoint  Tish és Tosh barátsága A fejpénzekből egyre tetemesebb összeg gyűlt össze, így Albert úgy döntött, hogy főállását jövedelmezőbb üzletágra cseréli, és…..
Bandibacsi34 2021.11.29 08:03:20
@consul: Ez is egy munka es elegge sokan csinaljak. Minden meszaros rohadek, mert allatokat vág le??? Persze húst enni nagyon is jo dolog ugye?
Vagy a gyilkolas rendben van? Aztan jön a sok hülye duma, hogy eletfogyt hat pl. A Matuska Szilveszter, aki felrobbantott 50-80 embert 3 helyen is(Ausztria, Németország, Magyarország) kiszabadult 1945-ben es elte a világát! De lehetne hóhér ok helyett az, hogy az aldozat csaladtagjai agyonkovezik vagy agyonverik az elkovetot es akkor nincs szukseg hoherra....
„A munkám szent számomra. E szentség kell a legnyilvánvalóbb legyen a halál órájában… Mind az ismeretlenbe távoztak, és minden olyan ember előtt, aki az ismeretlenbe megy, megemelem a kalapomat.” - Albert Pierrepoint A meglepetés erejével Az elítélt kivégzését a lehető legpraktikusabban oldották…..
Bandibacsi34 2021.11.29 07:56:35
". A háború azonban a hóhérokra is megnövekedett feladatokat rótt, így nem lehetett kihúzni őt arról a bizonyos listáról. Még akkor sem tették ezt meg, miután csaknem tragédiába torkollott az egyik kivégzése." Ennyit a nagy szakertelemrol. "Szükség törvényt bont!"
A tulterheltseg sulytott nalunk is "A háború és a statárium bevezetése Bogáréknak egyre több munkát ad, ami már erősen megterheli a korosodó bakót. 1932 és 1941 között 34 akasztásnál kellett a hóhérnak eljárnia, az ezt követő háborús években pedig előfordult, hogy Újvidéken egyetlen nap alatt 18 szerben kellett halálos ítéletet végrehajtani. A tömegesen hozott halálos verdiktek időszaka a háború végével sem zárult le, 1945 áprilisa és 1946 júliusa között 100 kötél általi halálos ítéletet mondtak ki a népbíróságok. Idősebb Bogár Jánosnak ezeknél az akasztásoknál már nem jut szerep mivel 1944-ben visszavonul.(...) A fegyőri munka napi fárasztó rutinjára panaszkodó Bogárnak kedvére volt a kényelmes hóhérélet. Évente csak pár alkalommal kellett akasztania, ideje nagy részét a számára kedves kerti munkákkal tölthette. Ezt a kényelmes tempót felborította a háborús törvénykezés. A hóhért külön „sínautóbusszal” utaztatták országszerte, hogy a rögtönítélő bíróságok által kiszabott halálos ítéleteket végrehajthassa. Nem tudni, hogy valós kimerültsége, vagy a hirtelen rázúdult akasztásokkal járó kényelmetlenségek elkerülése miatt, de az idősebb Bogár 1944 áprilisától nem jelenik meg többet az akasztófa mellett. Szögre akasztja a kötelet, azaz többet nem akasztja szögre a kötelet. (A cölöp bitófák tetején egy kampósszeghez volt rögzítve a felső hurok.)"
Sokan már akkor féltékenykedni kezdenek, ha partnerük mással is szóba áll, ezzel nem egyszer bosszantva minden felet. De vajon miért alakult ki mindez, ha még csak néhány ezer éve élünk (már ahol) monogám kapcsolatokban, miközben előtte évezredek teltek el poligámiában? Ma egyre többen hangoztatnak…..
Bandibacsi34 2021.11.28 10:22:47
@Örömhernyó: Ez nagyjabol Europara is igaz volt a XX szazad kozepeig. Svajcban pl csak az elsőszülött orokolte a foldet, a tobbi vagy pap lett, vagy jol hazasodott vagy mesterember vagy katonaskodott. A muszlimoknal is ritka a tobbnejuseg, ugyanis nagyon draga dolog(a filmeken persze a leggazdagabb uzeltembereket, politikusokat mutatjak be). A regi amerikai erkolcs rossznak tartotta a szerető tartast mert affele poligamianak is neztek(ezert nem birtak a Mormonokat). Europaban a gondot a jarvanyok lekuzdese es a segelyek, nyugdijak kiterjesztese oldotta meg: keves gyerek szuletik igy megoroklik a vagyont es nem mennek haboruzni vagy kapnak szocialis segelyt.
Bandibacsi34 2021.11.28 18:12:58
@luis5: Mintha az agyasokat nem temettek volna velük... Ez a szokas valoszinuleg csak a középkorig maradt neg(+a korai mongol uralkodoknal bar az elegge matriarchalis volt, pl Dzsingisz kan felesegeit sem ölettek meg). A poligamia minfig is a gazdag emberek kivaltsaga volt a ferfiak eseteben. A tobbferjuseg meg a szegeny tarsadalmakban volt es van, ahol a ferjek egymas testverei.
„Az elítéltet rám bízták egy olyam döntés után, amit én nem változtathatok meg. Ez egy férfi vagy nő, akiről az egyház mondja, némi kegyességet érdemel.” - Albert Pierrepoint A tiszta halál Albert Pierrepoint huszonöt éves pályafutásának legnagyobb szakmai megpróbáltatását 1941. december 10-én…..
Levélírónk kedvező anyagi helyzete az ellenkezőjére fordult és most döbbent rá, hogy eddig miért is szerették a nők.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha…..
Bandibacsi34 2021.11.27 11:36:05
real history Mások hatalma 2021.11.16 18:16:28
 Az összeesküvés elméletek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Amint egy szokatlan esemény bekövetkezik, rögtön a szkeptikusok felteszik a kérdést, bízhatunk-e a hivatalos magyarázatokban, vagy esetleg több dolog húzódik meg a háttérben, mint amit közölnek velünk. De mi az a mélyen fekvő ok,…..
„Az időmenedzselés elnevezés félrevezető, hiszen a valódi feladat nem az idő, hanem önmagunk hatékony menedzselése.” (Stephen R. Covey) Időhiányban szenvedünk. Loholunk egész nap és úgy érezzük, soha nem érjük utol magunkat. Meg a dolgainkat sem. Ha le is tesszük a munkát, a feszültség ott lebeg a…..
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom. A francia rendvédelmi erők történetéről kellett írnom egy szakdolgozatot, és mivel hasonló témában nagyon nem jelent meg semmi magyarul, úgy döntöttem, hogy ide is kirakom (a bevezetést és a forrásokat leszámítva), meg kerestem…..
Bevallom, mindig érdeklődve olvasom, milyen benyomásokkal gazdagodnak a Magyarországra látogató határátkelők. Érdekes ugyanis látni, mi az, ami szerintük jól működik, mi tetszik és mi nem. Így voltam Steve történetével is, ők most ősszel töltöttek egy hónapot Budapesten...
Bandibacsi34 2021.11.14 17:09:48
  "Orbán gyáva." "A kabinet egymásnak ugrasztja a munkavállalókat és a munkáltatókat." "A kormány kibújik a felelősség alól" - Ilyen és ezekhez hasonló kritikákat hallunk nap mint nap, mióta bejelentésre került: a munkáltatók megkövetelhetik alkalmazottaiktól a koronavírus elleni védőoltást. Vajon…..
Bandibacsi34 2021.11.12 08:45:01
@Rodney2: Modt influenza szezon van. Amiatt halnak meg, csak eppen covid kent regisztralnak mindent mint tavaly. Furcsa betegseg ez a Covid. Nyaron szabadsagra megy, az USA elnokvalasztas elott nagyon aktiv volt, 6 honap alatt megcsinaltak a vakcinakat,pedig 5 ev teszteles utan szoktak oket engedelyezni. Homofob, a Pridera nem megy, de a jobbos rendezvenyeket szereti(a balos sajto szerint). En atestem rajta külföldi orszagaban(7 nap alatt. Rossz volt de napi 5000 adag C vitanin + Ca, Mg, D vitamin segitett) es kertek tolem verplazmat gazdageknak, akik nem oltatjak magukat(tudank valamit?). 5 millio ember halt neg a 7000 milliobol 2 ev alatt (evente 80 millio ember hal meg a Földon). Ügyes - ügyes...
Bandibacsi34 2021.11.12 11:40:59
Bandibacsi34 2021.11.13 18:54:44
@Rodney2: En csak Krakkoban es Zakopaneban voltam. Azok elegge "unalmas"-ak voltak. Persze lehet helyikent mas a helyzet.
“Bármelyik város törekedhet arra, hogy jobb hellyé váljon, de általában ugyanazon a tanulási görbén haladnak végig.” Brent Toderian világszerte ismert véleményvezér, elismert urbanista, Vancouver korábbi vezető várostervezője, cége a Toderian UrbanWorks a világ számos városát és haladó…..
Hol vannak azok a bizonyos „konzum idióták”, akikről gyakran olvasunk? Be kell látnunk, hogy alighanem mi magunk vagyok azok, illetve szoktunk lenni bizonyos esetekben (tisztelet a néhány kivételnek persze). Nyilván olyankor fordulhat elő ilyesmi, amikor éppen van elkölteni való pénzünk. Mindig…..
Bandibacsi34 2021.11.12 07:32:50
@BiG74 Bodri: Az Obi, Praktiker stb ad de egy napra kb a hurogep aranak a 75%-at elkerik. Szoval jobban megeri vasarolni...
Bandibacsi34 2021.11.12 07:43:50
@midnight coder: A telefonokba be van epitve a tervezett elavulas. A szoftvert es az akkumlatort is kb 2.5 evre tervezik. Vagy nem adnak frissiteseket a regi verziokhoz. Az iPhone szerint te nem a készüléket veszed meg hanem annak a lizingjet par evre.
  Az az igazság, hogy a legtöbben vajmi keveset tudunk a feketék és fehérek viszonyáról a nagy amerikai olvasztótégelyben. Tisztában vagyunk a ténnyel, hogy az Egyesült Államok 1865-ig rabszolgatartó társadalomként működött. Értjük azt is, hogy a 13. számú alkotmánykiegészítéssel (a rabszolgaság…..
Bandibacsi34 2021.11.09 22:47:32
@konrada: " hát egy lőfegyverrel egy gyilkos szándékú ötévesnek is sokkal egyszerűbb a dolga, mintha csupasz kézzel kellene agyonvernie azt, aki nem tetszik, és ráadásul erősebb is..."
Ezt magyarazd meg azoknak az idos embereknek, akiket a tuggyukkik vernek agyon, mert megzavarjak oket a betoresben. Ezek altalaban hordaban tamadnak, tobben mennek egy ellen. A lofegyver alapvetően a törvénytisztelő polgart vedi nem a bűnözőket, akik igy is szerezhetnek fegyvert, viszont ha csak a törvénytisztelő szerezne mindenki jobban jarna. Az USA-ban altalaban ott van toneges lövöldözés (pl Chicago, Los-Angeles, NY) ahol a törvénytisztelő embereknek nincs lőfegyvere. Mondjuk en is 25 vagy 30 ev feletti eletkorhoz kotnem.
Bandibacsi34 2021.11.10 14:07:13
@konrada: Nem tudom mifele statisztikara hivatkozik. Az USA-ban kimutattak, hogy nincs szignifikans kulonbseg pl Texas vagy Chicago/NY - ban arrol, hogy több vagy kevesebb lenne a gyilkosság. Ezt csak a Wikipédia(az angol) statisztikai is megerositik. Mexiko, Brazilia, Oroszország tiltja a fegyverviselest es megis magasabb a gyilkossagok aranya, mint az USA-ban. Joval inkabb szamit egy terület nagysaga, mennyire vannak lakatlan teruletei stb stb. Svajcban, Ausztriaban, Finnorszagban altalanos a fegyverviseles(a katonaviselteknel) es megis kevesebb a buncselekmeny.
Bandibacsi34 2021.11.10 14:43:08
@Bandibacsi34: Csak ugy mellesleg: egy olyan lakotelepen nőttem fel, ahol sok volt az orosz/szovjet tiszti lakas. Tarva nyitva volt a kapu es megsem volt egy betörés sem, mert f.. tak, hogy lelovik oket megha csak a szomszéd lakasba is tornek be. 1991 tol 2000 ig sok betores volt, igy 1992 tol zarni kellett a kapukat es vasracsokat szereltek az ablakaikra a foldszinten es elso emeleten lakok. aztan meg pár hullám volt(gyerekeket kuldtek be a tuggyukkik), de mar nem eri meg a betores. Egyelőre....
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Bandibacsi34 2021.11.10 11:27:22
@hendrick: Önmagában nem volna hülyeség gettokat kialakitani, csak korbe kell keriteni egy nagy reszt es egy bejaratot hagyni. Mindenki tudna, hogy ne menjenek oda. Gondolom a Hős utca az egyik(Budapesten főleg a körvasút menten vannak a sz.r helyek pl. Mexikói út, de ezek semmik pl egy londoni gettóhoz kepest, igaz lattam en is embert bedrogozva, akit asoval kellett volna fejbe baszni bemutatkozas gyanant).
  "Lehet fotómodell, lehet színésznő, a színpad csillaga; Lehet Orsolya, lehet Ildikó, vagy Annamária. De a szívem előtte csukva áll, Rómeó csak Júliára vár." (KFT: Rómeó)   A helyzet az, hogy mi, férfiak nem várunk nagy csodákat a nőktől. Amikor életünk párját - vagy legalábbis meghatározó…..
Bandibacsi34 2021.11.09 11:36:21
@G. Nagy László: Egyebkent bar ez mindig letezett a biológiai es emberi tortenelem folyaman is, mostansag társadalmi problémává vált(valószínűleg mert joval tovabb elnek az emberek es a
varosi eletmod is zavart kelt a fejekben("van még idő")). Van egy erdekes cikk a masik odalrol:
marieclaire.hu/riporter/2021/11/08/femcel-kenyszeru-colibatus-nok/
1931. március 12-én délelőtt rövid telefonjelentést kaptak a hírlapok a szolnoki rendőrségtől, miszerint a Hatvanból Szolnokra tartó helyivonat egyik fülkéjében találtak egy elhagyott koffert, melynek felbontásakor meztelen női holtest került elő. Ez a járat a hajnali órákban közlekedett kizárólag…..
Bandibacsi34 2021.11.05 10:54:50
Ghosting, a köddé válás, amikor hirtelen csak eltűnsz a másik életéből, és nem szólsz semmit a másiknak... És volt pofája SMS-ben (ilyen még mindig létezik) szakítani velem! Velem, érted? Annyi nem volt benne, hogy..! Tegyük kicsit tisztába a dolgokat, barátocskám. Ilyeneket mond, hogy a…..
A határozatlan, mulya pasik előnye, hogy arra is lusták lennének, hogy esetleg később félrelépjenek, hiszen az munkaigényes és masszív tervezést követel. De erre alapozni egy kapcsolatot?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
Bandibacsi34 2021.11.04 11:06:07
youtu.be/6UAcYzbilbw
Ha megcsal akkor az a baj, ha nem csal meg akkor nem menő, az a baj.
Orbán Viktor miniszterelnök ismét felszólította az Európai Bizottság elnökét, hogy a testület térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit, hiszen ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, ráadásul a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs…..
A kínai honatyák úgy vélik, hogy a gyerekek viselkedéséért kizárólag a szülők tartoznak felelősséggel, ezért egy új törvényjavaslat szerint azokat, akiknek a gyerekei nem tudnak disztingválni, pénzbüntetéssel sújtanák és gyermeknevelési tanfolyam elvégzésére köteleznék...