Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciprike

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Durva sztori volt az elmúlt kettő, ami számomra azért is ijesztő, mert 1 hónap muálva születik az első gyerekünk, de itt egy apró nüansz a jelenlegi magyar egészségügy bugyraiból... Be kell valljam, én már csak röhögni tudtam a dolgon, mert annyira tragikomikus.Végre a…..
Kegyeletsértő-e, ha egy elhunyt pornószínész képei fennmaradnak a neten? Az alábbi eset ezzel a nem mindennapi jogi problémával foglalkozik.Tisztelt Zugügyvéd! Egy újabb érdekes eset házunk tájáról…„Finoman” fenyegető levelet kapott szerkesztőségünk egy…..
ciprike 2010.08.04 22:26:45
@El Argentino:
én is így gondolom.
Normális esetben a család (akár szülők, akár házastárs, gyerek) örül, ha fenn marad az elhunyt szerettének a munkája az utókornak. De ehhez olyan munkát kell vállalni. (rossz lehet az apának ezt látni, de nem a pornókészítők tehetnek arról, hogy ezt a "munkát" a csaj elvállalta)
Levetetni, visszavonni gyakorlatilag lehetetlen. Sok probléma volt ilyenből már, mikor valaki saját maga akarta levetetni a saját anyagát, mikor később megbánta, kárát látta, de azt sem lehetett, mert az egész úgy kezdődik, hogy a cég aláíratja a szereplőkkel, hogy az anyag a cég tulajdona, és nem a szereplőé. Ezt mindenki fontolja meg, mielőtt beáll hasonló munkára (akárcsak modellnek is), hogy többé már nem rendelkezik az anyaggal, ha ilyen papírt aláírt.
ciprike 2010.08.04 23:06:45
@droid_: igen, de ez csak a felvétel elkészültéig igaz, hogy a kész terméket megnézve még visszavonhatod. Amikor a kész filmet látva aláírtál, már nincs visszaút.
ciprike 2010.08.04 23:10:25
@droid_: igen, de ez csak a felvétel elkészültéig igaz, hogy a kész terméket megnézve még visszavonhatod. Amikor a kész filmet látva aláírtál, már nincs visszaút.
Hogy is lehetne bármilyen filmet csinálni, ha azt bármennyi idő múlva (mikor már neten, dvd-n elterjedt)bármelyik szereplő (ill. haláluk után még a család is) letilthatná?? Letiltani az első nyilvánosságra kerülésig van jogod, ha már látva, ismerve aláírtad, nem a te tulajdonod, hanem a produceré, készítőé.
Sziasztok! Tavasszal vesztettem el a kisbabámat. Az orvosom, akihez évek óta járok, a magánrendelőjében olyan volt, mint a vaj. Na persze, nem kevés pénzt hagytam ott neki.Aztán a kórházban, amikor a műtétet végezte, a két nap alatt (amíg bent voltam) összesen harminc másodpercet…..
ciprike 2010.08.04 22:55:28
@Irise: Na!!!! Azért a 120 ezret kikövetelő nőgyógyászok nem a nyomorgó, nélkülöző kategória!!! Azok nem a megélhetésért rohannak magánrendelőről magánrendelőre, hanem a következő (4. v. 5. ) autóért, motorcsónakért, amilyenről a százezret kinyögő beteg életében nem álmodhat. Akikről beszélsz, hogy alig élnek meg, kevés fizetés, stb, az nem ez a kategória! Aki minden szülésért elkér 120 ezret, holott a kórházi fizetését megkapja, az csaló ( ha nem követel, szerintem akkor is kap egy szülész hálapénzt, lehet szerényen csinálni, és akkor is nagyon jól él, nehogy pont a szülészeket sajnáljuk!!! Lélekápolni meg nem kell, de bunkónak lenni sem.
Ja! és érdekes, hogy a szegény túlterhelt dokinak arra azért volt ideje, gondja, hogy a szövettant a megánrendelőbe vigye, hogy pénzért adja oda, és ne "ingyen" (ami persze nincs ingyen, hisz fizetést kap, és a beteg is fizet TB-t, )
Teendő: ilyen dokit messze elkerülni a jövőben (vannak tisztességesek is), szöv. eredményt meg kikövetelni, ha a kórház nem adja ki, büntetendő, személyes adattal való visszaélés.
ciprike 2010.08.04 23:03:51
@szomorutojas: Nem, a goromba orvos nem fáradt, hanem goromba. A durvasághoz is erő kell, könnyebb normálisan beszélni.
És ismétlem: arra volt ideje, hogy a magánrendelőbe elvigye a leletet? Erre hogy maradt energiája, figyelme??? Külön kikeresni, kikérni, eltenni, majd a magánrendelőben elővenni... Pedig túl sok amúgy is az adminisztráció. Ez nem etikátlan, hanem pofátlan, de nagyon, az ilyen dokit legalábbis ki kéne tiltani a kórházakból, van egy csomó normális szülész, meg egy csomó, aki normálisabb lenne kicsit, ha látná, hogy a nagyon pofátlanokat kirúgják.
Kedves Mindenki! Egy kis cégnél álltam alkalmazásban, és a bérezésem szerint x összegre voltam bejelentve, és y-t kaptam még mellé feketén. Ez volt a megállapodás. Pusztán azt nem közölték, hogy ebben az y-ban már benne van az adójóváírás havi lebontásban. Utalták is…..
Ma Magyarországon kevés lenézettebb hivatás létezik a kukásokénál. Sokszor eszembe jut, hogy ha ők nem lennének, megfulladnánk az általunk tonna számra termelt szemétben, és anyáznánk, miért van ilyen mértékű rendezetlenség és szemét az utcákon. Persze egy eldobott…..
 Tegnap délután miután végeztem a szilveszteri előkészületekkel, míg vártam a vendégeket, unalmamban végigkattintgattam a tv-csatornákat, így került sor az ATV-re is. Betelefonálós műsor ment, nyerni lehetett 150 ezer forintot, plusz játszani a 2 milliós főnyereményért. A…..
ciprike 2010.01.01 20:35:27
@Pszt!: hírtv- n nincs ilyen. Meg sok más tv-n sincs. (Lehet, hogy akik azt nézik, azok közül túl kevesen dőlnének be ahhoz, hogy megérje) Rendszeresen van viszont RTL-n és ATV-n
ciprike 2010.01.01 20:44:47
@Tihh: Ennyi erővel bedobhatták volna:
1X10000-9989=11
és
18X10000-9989=170011
A helyes megoldás: 170011
Megint ugyanaz a játék: gondoltam egy számot, találd ki!
Nem egyszerű dolog a tanárság. Egy kivűlállónak szimpatikusnak tűnhet az őszi-téli-tavaszi-nyári szünet és a viszonylag rövid kötött munkaidő. Mirci úgy gondolta, hogy a rengeteg hátulütőjét is vállalni tudja azért, hogy a gyerekeivel több időt tudjon tölteni, de kiderült,…..
ciprike 2009.12.14 10:44:31
@Бабаяга: Igen, tényleg akkor szembesül az ember igazán, amikor a saját gyereke issza ezeknek a levét...
És nincs abban ellentmondás, hogy páran leírták, hogy nekik semmi rossz élményük nincs egykori iskolájukból.Különbözőek vagyunk, különbözőek az iskolák, a tanárok. Van, akinek tényleg kijut egy szerencsésebb garnitúra, vagy egyszerűen kevésbé érzékeny. A nagyon átlagos gyerekek könnyen megússzák. Ha valaki az átlagnál elevenebb, butább vagy okosabb, kreatívabb vagy lustább, vagy egyszerűen tényleg családi zűrök vannak, azt rosszul tolerálják bizonyos pedagógusok, akik között tényleg egyre több a nem odavaló, és egyre több, aki a magánéleti kudarcát a gyerekeken bosszulja meg.Biztos sokan hallottak már az aggszűz, gyermektelen, férfi- és gyerekgyűlölő tipusról, majdnem minden iskolában akad egy. Akkoris, ha valaki most azt írja, ohgy az ő sulijában nem volt. Attól még a legtöbb helyen van, és a nagyon átlagos gyerek (aki ráadásul más sérelmeire nem érzékeny, hogy abból tapasztalna)lehet hogy nem kerül vele összetűzésbe. De attól még van és rombol.
ciprike 2009.12.14 10:51:57
@Dervenkál Egon: Hogy legyen mit szkennelni...:)
(akkor kaptak szkennert vagy akkor tanulta meg használni. internetje nics vagy nem tudja használni);
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
ciprike 2009.12.01 02:06:14
Bizonyos esetekben tuti felelőtlenség az otthon szülés (még akkor is, ha vki egyébként emellett dönt), pl. nagy súlyú baba (4-5 kg!), ikerterhesség!!! De Geréb már ezeket is bevállalta otthonra. Mintha elment volna az esze. Emlékszem 10-12 évvel ezelőtti tévéműsorban beszélgetett erről szülészekkel, akkor még szimpatikusnak tűnt, sok mindenben igaza volt(pl a túlzott mesterséges kórházi ellátás, sok nyers, embertelen bánásmód), azóta mintha belecsavarodott volna, nincs józan ítélőképessége. És ha a kórházi állapotok rosszak is, nem biztos, hogy otthon szülés a megoldás, talán a kórházi körülményeken kéne (egyszer... majd...) javítani.Érdekelne, hogy azok a szegény nők, akik ÍGY elvesztették a gyereküket, évek múlva mit gondolnak. Hogy mesélik el az esetlegesen világra jövő későbbi gyerekeiknek meghalt testvérük történetét? Úgy kezdik, hogy tudod, kislányom, akkoriban(is) nagyon ridegek voltak a kórházak, meg az a sok modortalan orvos, inkább itthon próbálkoztunk, a testvéred meg ezért nem él.
Egyébként Mo-n nagyon kevés helyen lehetnek meg az otthoni feltételek. Pl. ha vki 10 percre lakik a kórháztól, teljesen egészséges, 30 év alatti, semmi egyéb baja...
Azt írja, aki kórházban szül, annál is eltelik 30 perc, mire műtik. És aki otthon szül, annál mennyi telik el??? 30 perc alatt jó, ha beér. Meg volt olyan, hogy vki a János kórház közelében szült Gerébbel, és már órák óta gondok voltak, mire mentőt hívott...
ciprike 2009.12.01 02:15:16
@Dr. Morcz: A statisztikához hozzá kell számítani azt is, hogy a kórházi statisztikában aztán benne van minden zűrös, problémás eset is: 40 feletti nő, akár 3-as ikerterhesség, toxémiás anyák, és rengeteg egyéb betegség magzatnál, anyánál egyaránt. És ebből jön össze ennyi újszülött halál. Gerébnél meg az elvileg "egészséges, problémamentes" terhességekből. Ha a kórházaknál lenne olyan statisztika, hogy egészséges anyák problémamentes szülései után mennyi a születés körüli halál, az valószínű, még ennél is kevesebb lenne.
 Bár szorosan véve nem tartozik a pedagógusok alapfeladatai sorába az a közutálat, amit a tanártársadalom nagy része Magyar Bálint iránt érez, ez a jelenség mégis működik. Ő ugyan aligha tudhat erről, a mértékéről pedig valószínűleg lövése sincs: azokon az oktatással…..
ciprike 2009.10.15 23:08:47
@borovi: ezt a 20 órát meg szüneteket honnan veszitek? A kötelező óra is több, de van még egy csomó osztályban töltendő idő, pl. összevont napközi (ma már szinte csak ilyenek vannak felsőben, mert 25 fő a minimum) esetén meg kell várnod, míg a másik osztálynak is vége a tanításnak, addig +1 órát őrzöd a gyerekeket, míg beér a napközis, aki addig az alsóban énekórát tartott, mert a napköziből (este fél hatig) sincs telve a kötelező óraszáma. Apropó! Az iskolák 6-ig vannak nyitva, nem tűnt fel? Akkor hogy végezne mindenki egykor? Délután rengeteg korrepetálás van, ami nem számít bele a köt. óraszámba. Meg szülőik, fogadók, (ez utóbbi speceiel havi 5-6 óra, este) meg programok szervezése, stb és csak ezen felül a készülés.(meg adminisztrációk: tervek tanmenetek, statisztikák, naplók, teljesítmény kimutatás, igazolások) És a gyerekekkel külön beszélgetés ilyen-olyan bajaikról.
Szünet? Tavaszi szünetben tantermet festettünk, nyáriban napközis tábor ( napi 9 óra, napi bruttó 2500 FT-ért!!!) így a nyári szabi: 5 hét, azaz 25 nap, kicsivel több, mint az átlag, de van mit kipihenni és előre olvasni, tanulni. Mert nem az a buta, aki tanul, készül 50 évesen is, hanem az, aki nem fogja fel, hogy erre szükség van. Az én tanítványaim még sosem mondták, hogy milyen könnyű lehet tanárnak lenni (pedig nyolcadikosok, épp ez a téma) sokkal inkább azt, mennyit kell bajlódni ennyi kamasszal.
Tanulságos esszé következik két családról, akik képtelenek világosan kommunikálni egymással a gyermekeik érdekében. Ez az érzelmi kötélhúzás két igen fiatal szerelmesnek okozott életre szóló törést, visszavonhatatlanul rossz emléket. A szerelem a legerősebb méreg: a fiút…..
Újabb ingatlanközvetítős trükk történetével lepett meg bennünket az alábbi levélíró. Az ügy kivételesen bérlőközvetítéssel és nem lakás eladással kapcsolatos. Tisztelt Zugügyvéd úr,Van egy történetem, ingatlanos szintén. Társasházi lakásom legutóbbi…..
ciprike 2009.10.08 22:30:47
@Rejtélyes: te nem keverted össze a foglalót a kaúcióval? Foglaló akkor jár vissza (duplán,), ha bérbe adó eláll az üzlettől
Újfajta sportág volt a válság előtt, hogy az albérlők úgy vettek fel hiteleket, hogy a bérelt lakást jelentették be állandó lakcímként, a bank meg nem ellenőrzött le semmit. Utána  meg a volt bérbeadók szívnak.Tisztelt Zugügyvéd!Van egy érdekes esetem, amiben tanácsát…..
ciprike 2009.10.07 21:57:42
@guy: mármint ki kellett volna fizetnie a tartozást? vagy mi az együtt működés? Ha beengedi őket, akkor valószínűleg azok már pakolnak is, ahogy a módszerből következtetni lehet. Ha bírósági a végrehajtó, akkor vajon miért nem tudott a levélíró a tárgyalásokról?
Ha per- és tehermentesen vette meg a lakást, akkor onnan bizony semmit sem lehet végrehajtani. Az az egy számít, volt-e konkrétan erre az ingatlanra ráterhelve bármi is. Ha nem, akkor ez tényleg zaklatás. Nekem egy rokonom járt így, neki azt javasolták a rendőrök, az adásvételi szerződés MÁSOLATÁT tartsa a bejárat közelében, arról látszik a dátum, név, stb, meg persze a földhivatalból beszerzett tulajdoni lapot. Azért az elég abszurd, hogy a millió bedőlt hitel miatt még az sem alszik nyugodtan, aki fel sem vett.
Egyébként meg azok a szerencsétlen emberek, akiket tényleg valaha vki megrövidített, sose fogják tudni behajtani a kárukat. Miért csak a bankoknak vannak ilyen "szorgalmas" végrehajtóik?
Nem egyszerű kérdés ez, akárhogy is nézzük. Egyrészt egy tisztességben megöregedett, jó pedagógus tapasztalata, ismeretanyaga kincset ér, amit valamilyen formában jó, ha át tud adni a gyerekeknek. Márészt viszont egy 60 vagy akár 70 feletti ember nagyon kevéssé tud már…..
ciprike 2009.09.20 23:31:19
@Rabyn: Egyetértek a 7-9 évenkénti "pihenőidővel", csak ne hívjuk már így, s ne is pihenésre adják, hanem (mint külföldön is "rekreációs évnek" nevezik), tanulásra, továbbképzésre, fejlődésre, úgy, hogy addig nincsenek a tanárok nap mint nap osztályban, s ez így egyúttal kikapcsolódás az idegőrlő tanításból, de semmiképp nem "ingyenszabadság", hanem tanulás. Aki azt mondja, neki már nem kell tanulnia, na azt kell elküldeni, meg tényleg egyébként is vizsgálni kéne vhogy az alkalmasságot, ez sokszor nem annyira nehéz, mert olyanok is vannak a pályán, akik messziről nézve sem odavalók, másrészt meg nem könnyű, mert tapasztalatom szerint pont azokat szokta "nagy elismerés" övezni, főként a vezetőségtől, akik nagyon nem jól bánnak a gyerekekkel, de ezt nehéz észrevenni, mert mondjuk pont nála a legjobbak a gyerekek (hisz rettegnek tőle). Szóval elsősorban az ilyen gyerekalázó, félelmet keltve manipuláló tanároktól kéne megszabadulni, kortól függetlenül. És ez azért más, mint a fodrász, szabó, stb, mert a tanárral a gyerek szülő nélkül van, tehát kiszolgáltatott!!
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik hasonló stílusú ügyintézéssel, mint amit a kolléga is nehezményez.Szia Zugügyvéd,Minap postán adtam fel egy adásvételi szerződést a földhivatalba. A hivatal megküldte pár nap múlva az igazgatási díjról szóló csekket , ahogy szokta,…..
ciprike 2009.09.16 20:00:41
@kispista2: Nem, ez "csak" hanyagság, amit éppúgy büntetni kellene, gondolj csak a sofőr v. a kőműves hanyagságára.
Ideggyenge anyukákkal már engem is hozott össze a sors, legutóbb néhány napja voltam külső szemlélője egy jelenetnek reggel nyolc után néhány perccel, amikor a drága édesanya több ízben lebunkózta és parasztozta a 8 éves körüli lányát, mert az nem ismeri az órát. Neszta…..
ciprike 2009.09.13 01:41:22
@neszta: Az autó csapkodása (persze mindenképp túlzás) arra utalhat, hogy már jópárszor átélt ilyet, amikor rohant, elege volt. Lehet,hogy nem most rohant annyira, hogy ne lett volna ideje balhézni, hanem sok más ilyen eset feszültsége jött elő.
Te azért sokat javíthattál volna a helyzeten, ha nem azt mondod," nem tudom, mikor jön vissza a sofőr", hanem megnyugtatod, hogy csak 1 percre szaladt be, s ha nem jön 1 perc múlva, már rá is telefonálsz. És is jártam így kisbabával párszor(fizető parkolóban is!!!) és tényleg nincs idegesítőbb, mintha fogalmad sincs, meddig tart. Főleg, ha te ott vagy, még szólni is tudsz!! Így meg azt hitte, akár fél óra is lehet, az meg tényleg nagyon idegesítő tudat még 1 percig is.
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
A szegény, aknába zuhant kisfiú tragédiája természetesen meg- és beindította a Homár levélíróit is, hétfői lábrepesztős posztunk után jó pár levél csattant a  postaládánkban. Itt van kettő. Az elsőből az derül ki, hogy milyen kicsinyesen járt el az Aquaworld azzal a…..
ciprike 2009.07.28 14:21:57
@Jozsó_: Ja, hát minden nem rossz! Akkor senki nem menne oda. De ez veszélyesebb: sok jó dolog, ami vonz, s nem sejted, te pl. mekkora tragédiát úsztál meg. Ugye te is máshogy látnád, ha -Isten ments! - a te gyerekeddel történt volna?
ciprike 2009.07.28 14:27:47
@nothing.at.all: Igen, szerintem is az a legdurvább, hogy mégcsak átvizsgálásra sem záratták be egy pár napra, v. 1-2 hétre, hogy alaposan végignézzék, maradt-e még ilyen. (pedig büntetésből is be kéne zárni min. 1 évre, és szépen helyrehozogatni! Akkor ezután tán mindenki óvatosabban építkezne)
És van, aki komolyan gondolja, hogy ott, ahol egy akna minden biztosítás nélkül így hozzáférhető, ott az összes többi aknafedő duplán be van biztosítva, meg mindern más óvintézkedés tuti? Na ne!!
ciprike 2009.07.28 14:39:38
@Unbiased: ezt nem értem én sem! Egy buszvezető igenis megy a dutyiba (meg bárki, aki autót vezet)ha elüt vkit, egy másodperc késés elég! Csak egy pillanatnyi kihagyás! (ha meg hibás fékkel jársz, pláne!!!)
Én is azt vártam, kit tartóztatnak le rögtön? Aztán vizsgálódás után a többit. És persze nem a legkisebb takarító- meg karbantartó személyzetre gondolok, akit esetleg tényleg aznap vettek fel, mert az előző lelépett, mert nem győzte...
Ez a szegény kisfiún meg családján már nem segítene, de a továbbiakban tán elővigyázatosabb lenne, aki ilyet üzemeltet, ha tudná, mehet a dutyiba.
Ja, és nem lenne senki ilyen apatikus a témában, aki nyilatkozik a cég részéről, mert ugye részvétnek nyoma sem volt az arcán.
Zsolt barátnője még a halálos baleset/gondatlanságból elkövetett emberölés előtt szenvedett balesetet az Aquaworld hullámmedencéjében. A személyzet nem bírt segíteni az ájulás szélére került fürdőzőnek, akinek a vérömleny alatt elrepedt a lábfeje: A szörfmedencébe,…..
ciprike 2009.07.27 14:23:29
@IGe: Na, végre!
Amúgy a hírekből kiderült: 10 napja észlelték az aknafedő lazulását!!!
ciprike 2009.07.27 14:30:44
@macsetta: Honnan tudsz a belebetegedőkről? Ismersz ott vkit? Biztos így van, de nekem már az is sok, ahogy az illetékesek reagáltak!! Ilyenkor nem kell, nem szabad keménynek lenni! A rendőrségi meg egyéb szóvivők (akiknek ez napi rutin) sem szoktak ilyen érzéketlenül beszélni ilyen rendkívüli tragédiákról. És az, hogy páran belebetegedtek (ez normál emberi reakció) azok közül, akik "kényszerből" voltak ott(mert ez a munkájuk) nem magyarázat arra, hogy emberek a millió hely közül pont oda menjenek másnap, ahol tuti nincs rendben egy csomó minden (azóta kiderült, hogy volt vezető, aki építés közben mondott fel, mert nem voltak betartva a biztonsági előírások és eleve veszélyesre építették a kapkodás miatt, és már ezt a hibát is tudták a hírek szerint 10 napja)
ciprike 2009.07.27 15:04:41
@manyibacsi: lehet ezt túl lihegni? (nem győzöm az okokat hangsúlyozni)mert ugye balesetek, halálesetek naponta vannak, de ez azért a totális felelőtlenség, többszörösen is. A gyerekek szórakozni járnak oda, s anélkül meghalhatnak, hogy bármi különösebben veszélyeset csinálnának, elég odalépni!!
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
Olvasónk július 9-én Budapestről Alsóörsre szeretett volna utazni, amihez jegyet váltott a Déli pályaudvaron lévő jegypénztárban. Kedvezményes jegyváltásra jogosult, ezért élt is ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg teljes árú jegyet vett volna, ha tudja, előre, milyen…..
ciprike 2009.07.17 11:04:57
@newtehen: Azért jár egy nagykorúnak 90%-os kedvezmény, mert (ahogyan írta) árva, és nappali tagozaton tanul, így van "nyugdíjszerű ellátása" , az árvaellátás, ami mellé jár utazási kedvezmény is.(ugye senki nem irigyli tőle? ez általában azt jelenit, hogy vkinek még kisgyerekkorában meghal anyja/apja)

Amúgy pedig szörnyű az egész történet, hát igen, bezárták a Lipótot, s most úgy látszik, a Mávnál (is) próbálkoznak ezek a szerencsétlen őrültek, és sajnos kalauznak felveszik őket, még jó, hogy mozdonyvezetőnek nem! Amúgy a vészfék indokolatlan használatáért nem jár büntetés? A többiről nem is beszélve, most minimum egy vezető beosztású vkinek fel kéne keresni ezt az utast sűrű bocsánatkérések közepette, egy látványos ajándékkal(pl. ingyen bérlet hosszú távra, mikor már nem lesz kedvezmény, és megegyezni a kártérítés mértékéről, és azt AZONNAL utalni!