Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megkeseredett

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
megkeseredett 2019.01.16 16:37:04
@balfaszokkal sáncoló: Azért csak próbálkozz meg vele, kíváncsi lennék rájuk. Mondj néhány példát valóban prominens "nemfideszes" (direkt nem balliberálist írtam), hasonló szinten mozgó megmondó emberektől, nem random nevenincs trolloktól, amik jogosan kiválthattak egy ilyen folytonos emberalatti kommunikációt "Bayer úrtól". Mert vagy hazudik, vagy nem vagyok eléggé olvasott, mert egy kötelezős Kövér is előbb ugrik be, mint egy ocsmány módon fenyegetőző bárkimás.
A szerző ezúttal a második világháború legsúlyosabb katonai kudarcairól kívánta lerántani a leplet. Nézzük, hogy ez mennyire sikerült...
megkeseredett 2018.09.11 15:43:44
@Chiro71: Ma már? Honnan, milyen forrásokból? Kíváncsi lennék ezekre Mert amiket én olvastam (pl. egykorú háborús memoárok, akár Churchillé is) mind ezt támasztják alá. Konkrétan azt írja, hogy még pár napig támadják a reptereiket és teljes délkelet-dél Anglia vadász védelem nélkül maradt volna. Addigra már lehozták a tartalékaikat északról is, szóval ha nem változtatják meg a németek a célokat nem lettek volna képesek az angol vadászok számát fenntartani és összeomlott volna a védelmük. Ez pedig akár az Oroszlánfókát is lehetővé tette volna - bár ez azért ennél sokkal több tényezős hadművelet lett volna. Mindenesetre megnyitotta volna az utat a termelés, az ipar aránylag szabad bombázása előtt. Nem garancia a sikerre, ahogy az angolszász erők stratégiai bombázása sem volt egyértelműen sikeres, de jelentősen visszavetette volna Nagy-Britannia képességeit, akár Churchill "elkergetése" és a különbéke is szóba kerülhetett volna.
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
megkeseredett 2018.04.11 14:01:36
@Well...:
És leírod ahogy Orbánék kisebbségként a médiával hatalmat szereznek, ahogy a nácik tették, majd inkább ráfogod a libsikre. Te valami beépített ember vagy a kormány trolljai között aki hülyét csinál a Fideszből, ugye? ;)
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
megkeseredett 2018.03.22 13:43:26
@Colonel H. Stinkmeaner: Ugye nem néhány propaganda fotó alapján nyilatkozod ezeket? A "sokan" messze nem a "többség", pláne nem "mindenki", úgyhogy nem kellene általánosítani ill. afelé csúsztatni.
Ausztria belügyeibe a nácik eléggé durván beavatkoztak már korábban is, éppen azért voltak "kénytelenek" az akkor még nem túl felkészült és acélos német hadsereggel bevonulni, mert nem tudták választásokon elérni a náci párt győzelmét. Pedig volt bőven fenyegetőzés, megfélemlítés sőt ha emlékeim nem csalnak még az egyébként fasiszta kancellárt Dolfusst is megölték. Így azért az Anschluss_általános_ osztrák támogatását és a testvéri érzelmeket nem mondanám ténynek, de az biztos, hogy minden országban találni elég szimpatizánst _bármilyen_ rendszer mellett kiálló jól kinéző és dokumentálható tüntetéshez.
Gondolod hogy aki az adott fegyveres hódítókat nem kedveli azok látványosan kiállnak az út mellé és ezt tiltakozó transzparensekkel fogják hirdetni? Ennyire nem sokan hülyék...
Aki robotporszívó vásárlásra vagy nézelődésre adta a fejét, azoknak feltűnhet, hogy a Xiaomi termékei kitűnnek a kínai márkák közül. Bizony drágábban mérik őket, mint amiket a konkurenseknél láthatunk. De vajon mit tudnak? Rengeteg eszközüket próbáltuk már, telefonokat, okos órát, külső…..
megkeseredett 2018.03.02 15:09:56
@Dr. Trejo: Van már ilyen, ATM, ha van valami jó kis folyószámlahiteled hozzá. Olcsónak mondjuk az sem olcsó... :)
megkeseredett 2018.03.02 15:10:00
@ébrenjáró: Csak próbáld ki, meg fogsz lepődni. Vagy tapasztalatból beszélsz?
megkeseredett 2018.03.02 15:10:03
@xiaomifan: Pontosabban lesz rajta Vám és ÁFA (nem csempészik be :) ), csak éppen az EU-ba egy nálunk lényegesen alacsonyabb vámot és ÁFÁt alkalmazó országon keresztül hozzák be és ott rendezik ezeket a tételeket.
Lehet, hogy az emberek agyának manipulálásában verhetetlen a Fidesz, de képtelen az országot építeni. Pedig szükség lenne rá. ..
megkeseredett 2017.08.14 21:10:17
@VT Man: Értem. És aki a szocik alatt sem akart oda ruszki atomerőművet és most sem akar, az mi?
Vagy a mostani visszafelémutogatók nézik hülyének az embereket, vagy maguk is azok.
Képzeld, a ruszkik óvatos körülnyalogatása nem kis indok volt a szocik elzavarásában sokaknak. Érdekes, akkor még a mostani fidesz-barmok is ott hazaárulóztak. Bezzeg ha Vitya zsebében csörög a garas, akkor rögtön a világ legfaszább ötlete torokra venni Putyin bránerét.
Tudom, hogy választást, pláne az új törvénnyel már simán lehet 1 millió agyhalottra blazírozni, de azért vannak akik képesek 1,5 hónapnál régebbre is visszaemlékezni - és ezek kórusban nézik hülyének azokat akik ilyeneket írogatnak.
megkeseredett 2017.08.14 21:48:14
@EU zászlót mindenhova!: Milyen szerencse, hogy van aki pontosan tudja mi jár az _összes_ ember fejében. És eléggé arrogáns is, hogy ezt előadja.
Értelmezd. Azt írtam sokaknak. Nem azt, hogy mindenkinek. Ha így lenne akkor már lógna ez a nyomorult hazaáruló bolsevik bagázs, akinek nagyjából minden téren sikerült a jogosan elkergetett szoci brigád szennyes húzásait felülmúlnia.
Török Gábor már azért is érdekes figura, mert népes rajongótábora nem köthető oldalakhoz és szintén oldalfüggetlenül rühellik sokan. Könnyű parodizálni a miatt, mert állítólag sose mond egyértelmű véleményt, szerinte ez is lehet, meg az is. Nekem ez nem tűnt fel, de az…..
megkeseredett 2017.08.04 19:48:14
@\\\'tor: Még szerencse, hogy a Fideszt a programja alapján választják meg.
2010-ből pár programpont tőlük:
1. Nyugdíj védelme - ellopták.
2. Bűnözés csökkentése - maximum gazdasági vonalon, ott kinyírták a maffia konkurenciáját.
3. Irány az EU, csak semmi oroszokhoz dörgölődzés - Paks2, Metro, Putyin-felszopás minden fórumon, továbbisvan...
4. Adócsökkentés: mindenkinek aki nem elég jó matekból, hogy számolni is tudjon.

Erre rájött még pár nem lebegtetett bónusz track.

2014-es program: Folytatjuk.
Na EZT sikerült betartani. Sőt kihagyták az "übereljük" kifejezést. Már az ük-ük-ük unokáik is a mi lábainkon állnak és fullos a state-capture.

Azért lássuk be, nem az a legveszélyesebb, ha ezekkel szemben ebben a pillanatban még nem terítik a kártyáikat az ellenzékiek. Hanem ha terítik.
Amúgy meg nagyjából tök mindegy, az emberek jó részéhez akkor sem jutna el az ellenzék programja, ha már most részletesen és szakmailag korrektül dokumentáltan készen lenne.
Balatonfüreden július 15-én kezdődnek a vizes világbajnokság versenyei. Ma (július 4-én) véletlenül pont arra jártam. Így néz ki a környék: Miért nem lehet egyszer valamit úgy megszervezni, hogy egy jó hónappal előtte készen legyenek a terek, az utak, a parkolók, és a szükséges egyéb…..
megkeseredett 2017.07.06 11:14:57
@ben2: Ja, szerencsére itt minimál költséggel oldják meg a beruházásokat, nem messze az osztrák árak felett. És persze ezek ki fogják termelni a fenntartási költséget, nem költségvetésből lesz ellopva a fenntartásra szánt és még csak nem is arra költött költség.

Ez a VB _NEM_ lehet nyertes. Nem kell ahhoz botrány, hogy a büdös életben ne térüljön meg semmilyen szinten ez a kiadás és akár ránkrohad az egész pár év múlva, akár további súlyos milliárdokat költünk rá, sem a társadalmi sem a gazdasági haszna nem lesz mérhető a költségeihez.
Megalomán értelmetlen példája a hűtlen kezelésnek - ha finom akarok lenni. Mérhető az 50-es évek és persze a mostani Népstadion projektjeihez.
A reprocesszálás nem újrahasznosítás. A reprocessing és a recycling két egymásra ugyan (bár mérsékelten) hasonlító szó, de a kettő egészen mást jelent...
megkeseredett 2017.05.15 16:42:23
@GyMasa: És lévén állami cég, milyen szerencse, hogy ezt visszaforgatják az ellátás biztosításába és a költségvetésbe, ahogy az a feladatuk lenne és a részvényesek - a NÉP - érdeke. Így nem fordulhat elő olyan, hogy kamu álcivileket tömnek ki a Paks1 olcsó direkt költsége és az áram eladási árából nyert hasznon.
Oh wait...
megkeseredett 2017.05.15 16:49:01
@molnibalage: Leegyszerűsítve: ha többért el lehet adni mint a mozgó ár, akkor nyereség keletkezik, ha kevesebbért, akkor veszteség.
A veszteséget egyértelműen a költségvetés állja. Ill. az adott időszakban éppen nem térülő a befektetés. A nyereséget meg vagy visszafordítják a költségvetésbe - ami finanszírozta a projektet -, vagy pl. bizonyos fogyasztók költségeinek a csökkentésére használható.
Így értetted, hogy "nincs köze ahhoz amit fizetni fogok" kitételt?
   Téma előtti nap kérdése: tudjátok, hogyan lehet földönfutóvá tenni sok embert egyszerre? Lezavarjátok őket a járdáról a fűre, hogy ott fussanak...      A napokban a kisfiammal orvoshoz kellett mennem. Le kell szögeznem előre, hogy amiről írok, az csak erről a konkrét esetről fogalmazódott meg…..
Tisztelt Főpolgármester és Polgármester Urak! A római-parti mobilgát tervei kapcsán március 6-án tartott lakossági fórumon Önöknek sikerült ismét megalázniuk a III. kerület lakóit, a független szakembereket és civileket, ezzel gúnyt űztek a demokráciából, miközben a képviseleti demokráciára…..
megkeseredett 2017.03.07 19:18:04
@Parasztlengő az imperialistáknak: Gondolom a lopással neked is csak addig van bajod amíg kihagynak belőle és ugye simán vannak akiknek szabad lopni, másoknak meg nem. Túl összetett lenne a világot abszolút értékek mentén megpróbálni megítélni, nem kell vele fáradni. Jobb az ha megmondják minden napra, hogy ma mi az irány.

Azért segítek: nem az Együtt kizárólagos "személyes" problémájáról van szó, nem köztük és a "demokratikus kétharmad" közötti viszály van éppen soron. Adott egy sok éve húzódó helyzet egy közösségben, amiről van egy véleményük. Ezt el is mondják, hogy mások is tisztában legyenek vele, hogy ők mit gondolnak erről. Felháborító mi? Van akinek más véleménye van és még hangoztatni is meri.
Tudom, nem olyan összetett, mint kormányprogramnak 4 évre a "Folytatjuk amit elkezdtünk..." és ráadásul könnyebben is számon kérhető.
Persze írhatna minden, a fenti ügyben résztvevő blogot a gondolatairól, véleményéről és valószínűleg sokan mások is megteszik. Remélem ők is zsidók és libsik ha nem értenek egyet, mert mi mások lehetnének.
Egy pártot viszont nem másért, kizárólag ezért "tartanak", ezért szavaznak rájuk. Tehát nekik kutya kötelességük ezt tenni és leülni vitázni róla, stb. akkor is, ha parlamentben nincs elég szavazatuk ahhoz, hogy gyakorlatilag bármit átnyomjanak.
Azokat kell elmarasztalni, akik meg sem említenek egy ilyen ügyet, nem is kérik ki az emberek véleményét, mert kérdés, hogy ők mennyire végzik a munkájukat a választóik _KÉPVISELETÉT_.

Fentebb - bár gondolom nem olvastad el - fel lett téve 7 kérdés. Ezekre kellene először válaszolni. Mert ezek nem kizárólag az "1%-os pártot" érintő kérdések, hanem az összes ott lakót - sőt mindenkit aki adót fizet, amiből ezt megvalósítják. Akármilyen szavazó, hívő, stb.
Persze ha te nem fizetsz, akkor megértem, hogy nem érdekel, csak akkor észt osztani sem illik. Vagy neked mindegy mire mennyit költenek a befizetéseidből? Akkor majd küldök számlaszámot, dobjál már nekem is néha egy keveset.
  Egyre élesedik a helyzet az olimpia-rendezés elleni aláírásgyűjtés körül. Olvasóink jelezték, hogy a Móricz Zsigmond körtérnél az egyik LMP-s aláírásgyűjtőnek egy borospalackkal megütötték a fejét. Információink szerint a rendőrség a helyszínen intézkedik a sérültet azonban nyílt sebbel kórházba…..
megkeseredett 2017.02.16 11:36:05
@Skankhunt42: Látom sikerült megfogni a lényeget. Mehetsz is a CÖF irodába felvenni az apanázst. Vagy több karaktert várnak? Akkor hajrá, húzz bele, ha már normális munkát nem sikerült találnod, csak a seggnyalást.
  Bezuhant az építőipar tavaly – nem kicsit, nagyon. Az ok viszonylag egyszerű: tavaly kevesebb brüsszeli pénzt tudott elverni a kormány. Ilyen furcsa háborúban áll Magyarország az EU-val: ha nem kapunk pénzt, nem tudunk ellenük hadat viselni...
megkeseredett 2017.02.15 12:14:39
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Teljesen igaz. Pláne ha kiszámoljuk, hogy mennyi EU pénz érkezett a GDP %-ban és mennyi a GDP növekedés az adott ciklusban. Csak nehogy kiderüljön, hogy a GDP még annyit sem nőtt mint amennyi pénzt az országba beletoltak. Nemhogy fejlődést, de még fenntartást sem sikerült belőle összehozni.
Persze ezt számításba kellene venni korábbra visszamenőleg is, amióta a pénzek érkeznek. Ezt az országot nem 2010-ben kezdték elkúrni, oka volt az akkori 2/3-os győzelemnek. Csak utána a lopás nagyságrendje, pofátlansága, a kontroll hiánya és az arrogancia lépett szintet. Nem keveset.
megkeseredett 2017.02.15 12:23:52
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Röhögni fogsz, pont annyit nőtt."

Ó, hogy én milyen hitetlen lipsi geci vagyok. A balt nem is hangsúlyozom, mert azt a vonalat már elfoglalták az őskomcsik a Fideszben. :)
"és aki bennünk nem hisz, a mi fényes jövőnkben sem bízik". Remélem jól idéztem. Hallhatatlan szavak. Kíváncsi vagyok mikor tiltják be újra, mert megint rendszerkritikusnak tűnik majd...
Ugye azzal adja el a Viasat ezt a vetélkedőt, hogy általános műveltséginek mondott kérdésekben (pl. Hol van Győr?) nem túl acélosan teljesítő játékosok adnak az embert síró- és/vagy röhögőgörcs szélére sodró válaszokat, és mi ezeken mulatunk. A felállás eddig az volt,…..
megkeseredett 2015.12.09 15:18:57
@tiller foch: Ja, mert az államiakban aztán a valóság megy... :)
Sok szó esett már az utóbbi években a közösségi média szerepéről a tömegmegmozdulásokon, legyen szó akár az arab tavaszról, a törökországi tiltakozásokról, a budapesti diáktüntetésekről, vagy éppen az Iszlám Állam propagandájáról. De abból is érdekes dolgokat…..
Emlékszik még valaki arra, mennyire trendi parkot alakítottak ki a lefújt Nemzeti Színház-építkezés helyén? Tele volt olyan menő megoldásokkal, amelyeket azelőtt nem nagyon látott még Budapest. (Legfeljebb a Millenáris büszkélkedhetett hasonlóan színvonalas kialakításokkal…..
A Mulholland Highwayről igazából ki kéne tiltani az embereket, hagyni a sziklákat békésen erodálni. A motorosokkal meg amúgy is csak baj van – nem véletlen, hogy a youtube teli van a kaliforniai hegyi úton készült balesetes videókkal.Tudjuk, Amerikában a kanyar csak kísérleti…..
megkeseredett 2013.05.09 17:26:25
@pannonkondor:
Majd ha itt is legalább annyira túlműködnek a bíróságok/jogászok, amennyire ott (ill. amennyire most egyáltalán nem működnek), hidd el itt sem lesz annyi agresszió, pláne nem szemtanúk előtt.
No meg a többség lényegesen kevésbé frusztrált/stresszelt arrafelé, mint itt. :)
megkeseredett 2013.05.09 17:36:19
@Bazsi(HUN):
+1. Ahogy bringán és motoron máshogy is kanyarodsz - legalábbis tempótól és tömegtől is függ (nem is beszélve valszeg a villaszögről, stb.), hogy kormányzással vagy ellenkormányzással teszed-e.
A motorosok jó része azon is meglepődik, hogy bár nem veszi észre, de viszonylag alacsony tempó felett már fordítva kell kormányoznia a kanyar bevételéhez. Csinálja automatikusan, de ritkán tudatosan.
Értelemszerűen a nézős úttartás sem úgy megy, hogy elkapod a szemed az aszfaltról és máris felöklelted a csinos csajt a buszmegállóban. :)
Nem tudom megfogalmazni jobban, mint "belefeledkezős" nézés, a lényeg, hogy működik. Érdemes aszfalton, nyugis körülmények között tesztelni, rádöbbenni, ugyanis tényleg komoly precizitással működik, akár terepen is - pár cm-es pontossággal akár.

A trollot meg nem kell etetni és kész. Neki is tovább bírja a kijelzője, meg neked is. :)
Szeptember elején derült ki az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának utasításából, hogy a július végén nagy örömmel átadott, 23 darab vadonatúj „B” típusú mentőgépkocsikban helyhiány miatt nem lehet szabályosan lélegeztetni a beteget a hordágy fejrésze mögötti…..
megkeseredett 2012.11.12 17:34:30
@kerek négyszög: E?
Ne tessék ennyire naívnak lenni, mert megárthat.
Bőven lehet ilyen eset üzleti szférában is, igaz felelősségrevonás is előfordulhat az államiban.
Max. az arányok nem hasonlóak, de azért ne általánosítsunk ennyire, mert még valaki elhiszi. :)
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
megkeseredett 2012.10.27 13:04:17
Vegyesek voltak a gondolataim a poszt olvasása közben. Valahol abban maradtam végül, hogy van igazságtartalma, csak a következtetéseket vonja le helytelenül a posztoló.
Jóval régebben, a 90-es évek első felében és jóval rövidebb ideig voltam kint, alig egy hónapig, de cserediákként, családdal élve, Köln felett.

Érdekes tapasztalat volt, de (nekem sem voltak pozitívak az első benyomásaim, nem kis részben azért, mert erősen túlértékeltük őket, hagyományosan.

A család szerintem közép-alsó közép osztály lehetett, de azért ez itt is családi házat és 2 autót jelentett akkoriban. A férj napi 8 órát dolgozott (úgy emlékszem nem mérnök volt, de nem is betanított munkás), a feleség 4-et + a háztartást vitte.
Nagyon spórolósak voltak (ez egyébként alapvetően tetszett, bár az én értékrendem szerint erősen túlzásba vitték), a személyi higénia nem volt az erősségük (rám pl. rámszóltak, hogy miért zuhanyzok naponta, hetente is bőven elég lenne + ne használjak 30 foknál melegebb vizet :) ), de nekem a legfájdalmasabb az élelmezés volt. Az ebéd szinte mindig 1db főtt krumpliból és ha megetted, akkor 1db ízetlen főtt húsból állt (a kettőt nem keverték, mert pazarlás, minek adjanak húst, annak, aki a krumplitól is jól lakik). Ők is ezt ették amúgy, szóval nem velem piszkálódtak, ez nekik teljesen természetes volt.

Az anyuka napi 4 óra munkától már teljesen ki volt, folyton panaszkodott, de vitte a háztartást is mellette. Visszagondolva, hogy teljesen normális itthon, hogy egyedülálló anyák 2-3 gyereket egyedül nevelnek + háztartást visznek napi 8, de sokszor 10 óra munka mellett, ezt lehetne lustaságnak hinni, de úgy gondolom, hogy aki megteheti, miért tegye magát tönkre - ott megtehették, hogy ne így éljenek. Igaz, ő pl. valszeg a nem dolgozó, takarítónős/au pair-es házakhoz viszonyítva érezte rosszul magát, de találhatott volna jobb összehasonlítási alapot is. :)

Szóval a leírás tényeivel nem vitatkoznék, de próbáljuk őket a saját környezetükben, hátterükkel megérteni és úgy (sem) ítélkezni ilyen rövid ismerettség alapján.
A magánéleti különbségekkel szemben a munkában viszont pl. egymás kölcsönös elismerését, sőt a bevándorlónak látszó (fekete bőrű, idősebb, dobozrakosgató) kollégák azonos módon kezelését tapasztaltam, ami nagyon tetszett. Emellett viszont azt is láttam, hogy a "képzetlen" munkák java részét a bevándorlók végzik. Vélhetően, ha nálunk is hasonlóan vonzó munkafeltételek (és általában működő gazdaság + munkahelyek) lennének, itthon is így alakulnának a dolgok, más kérdés, hogy tartok tőle, az egyenjogúságnak még kevesebb esélye lenne, mint ott.

Összességében azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ha valakinek késztetése van, menjen, ismerjen meg más országokat, kultúrákat és ha valamelyik jobban összeköszön az elvárásaival, bátran maradjon ott, ha pedig nem talál ilyet, nyugodtan jöjjön vissza. Senki ne erőszakolja bele magát olyan helyzetekbe, amiben rosszabbul érzi magát, mint a jelenlegiben.
Én már sajna elkövettem ezt a hibát, de nem a blog témakörében...
megkeseredett 2012.10.27 13:39:04
Ja és az általunk vélelmezett kultúra megjelenése a mindennapokban:
1. Az anyuka a földgömbön meg akarta keresni Németországot, hogy megnézhesse mekkora Magyarországhoz képest, merre van Magyarország, stb. Egyetlen ország volt barna színnel jelölve, Németország, de nem találta jóideig, amikor segítettem neki (Európa beazonosítása sem ment könnyen).
2. Szomszédaik voltak Plattenseenél, de nem mindent hittek el nekik, pl. azt, hogy itt is vannak bizony kőházak és a jurták meglehetősen ritkák még nekem is nehezen hitték el.
3. Annál a sztorinál, hogy BP közel 2 milliós nagyváros (Berlin is "csak" 5 millió körül járt akkor és hát ugye milyen kicsi az országunk a földgömbön) és még metró is van, szerintem csak udvariasságból nem hazugoztak le. :)
A suliban (akkor nekik nem volt szünetük, így velük jártam), azonos évfolyamban kb. 1-1.5 év tananyagával jártunk mi magyarok előbbre a szaktárgyakban (nem tudom azóta mi a helyzet), igaz nekik jóval kevesebb óraszámuk és sokkal érdekesebb gyakorlati jellegű tudást adó óráik voltak. Ha lehetett volna választani, valószínűleg az ő rendszerüket választom tanulásra, bár sokak szerint eléggé komoly problémák vannak azzal is.

A lexikális tudásukat gyengébbnek éreztem, de ez a mindennapokban nem túl nagy hátrány szerintem. Bár abban lehet valami, hogy nagyobb háttértudás birtokában pontosabb képet alkothatsz a világról, az eseményekről és okaikról, de ezeket nagyon nehéz a mindennapokban mérni.

Ráadásul az, hogy náluk "langyos lábvíz" jellegű életvitel mellett, minimál stresszinttel, kvázi lényegesen boldogabban el lehetett lenni, nálunk pedig a "nagy tudással" is napi szinten élethalálharc a megélhetés hozzájuk képest alacsonyabb szinten, szerintem ne a mi helyzetünkre és túlélésünkre legyünk büszkék, mert nem ettől lesz kiegyensúlyozott és teljes életünk. Gyanítom, hogy ők ehhez közelebb állnak, mi meg gyakran keresgéljük a kapaszkodókat, hogy igazoljuk a saját helyzetünket.

Amúgy érdekes kontraszt volt, ugyanazon a nyáron kb. 70km-rel odébb Hollandiában is eltölteni némi időt, de ezt inkább a család hozzáállásának tudom be, mert ott is belefutottak iskolatársak a "németeimhez" hasonló családokba. A különbség csak az volt, hogy míg a hollandoknál 7-3 volt a pozitív/negatív tapasztalat aránya (beleszámolva egy olyat is, akit pl. elvittek vitorlázni a tengerre és mivel nem bírta, ezt egyenesen bunkóságnak titulálta :) ), addig a német oldalon kb. 2-8 volt ugyanez az arány.
Az idősebbek, nyugdíjasok viszont mindkét helyen érdeklődőek és kedvesek voltak, érdekes módon néha tájékozottabbnak is tűntek a helyzetünkről, mint a középkorú/fiatal korosztály. Lehetséges, hogy ők még a "poroszos", itthon is továbbvitt iskolarendszerben szocializálódtak?
Állami monopóliummá tenné a kormány az időjárás-jelentést. Nyilván csak azért, hogy Orbán Viktornak csakazértis igaza legyen abban, amit a fülkeforradalom másnapján mondott. Nevezetesen hogy még a Nap is másként süt.Lassan nem telik el olyan hét, hogy ne kapnánk hír arról,…..
megkeseredett 2012.10.26 14:24:26
No, én azért megvárom, hogy mi lesz a _pontos_ végeredménye a dolognak, nem kezdenék el előre hurrogni.
Ahogy szita-szita Úr/Hölgy is megénekelte, az OMSZ valóban ezzel küzd már egy ideje. Emlékeim szerint valamikor 6-8 éve léphették meg először azt, hogy az online prognózisaikat szándékosan kevésbé pontosra gyártották, a weboldalon a korábbiaknál pontatlanabbul lehetett pl. egyes területek adatait lekérni és kevésbé részletes adatokat kapott vissza az érdeklődő.
Mit ad isten, a királyi médiában nyilatkozó OMSZ adatokból dolgozó arcok prognózisai hirtelen elkezdtek eltérni a kereskedelmi adók (TV/rádió) adataitól, ráadásul a legtöbb esetben nekik lett igazuk.
Lehet, hogy ez még nem hozta meg az elvárt eredményt, továbbra is a minimálköltségű "zugmeteorológusok" előrejelzéseit veszik meg a médiumok, sőt urambocsá az ingyenes oldalakét használják, ezt nem tudom. Az utóbbin ez a rendelet nem fog változtatni, maximum annyiban, hogy akiknek tényleg a lehető legprofibb adatok kellenek és nem elég az ingyenes, azok már csak 1 helyről szerezhetik be ezt. Tippem sincs, hogy ez mekkora biznisz.
Szerintem az idokephez es társaihoz ennek nem sok köze lesz, legalábbis amennyiben tényleg már most is csak a saját/netes ingyenes nemzetközi adatokból dolgoznak.
Legalábbis remélem, mert én is mérek nekik és nem örülnék neki, ha nem lenne egy ilyen online, országos felület.
Ha a kapitalizmus úgy működik, hogy a hasznot privatizáljuk a költségeket pedig szétosztjuk, akkor nem biztos, hogy ez a jövő útja.
Ahogy az állami monopólium sem vált be, ez igaz, de ebben a helyzetben eléggé speciális a viszony. A többi rendeleti megoldás mostanában viszont igenis erősen aggasztó...
Ezt pont nem érzem annak.
Nemrég megjelent ugye Borderlands 2, igen kellemes folytatás lett. A játék hazai forgalmazója meglepett egy sajtóajándékkal (amiért sajnos csak múlt héten küldtem futárt), és míg a játék kritikájának az Indexen volt a helye, ennek inkább az IDDQD-n van, mert mind a retro-, mind a…..
Napló. A társasház egyik lépcsőházában nincs gáz, majd egy hónapja. Mi csak tegnap hallottunk róla. Gázszivárgás volt ezért zárták el. Most viszont az e-on, finoman szólva is zsarolja a házat ill. a lakóit. Addig nem hajlandó megnyitni a csapot, amíg egy halom, fizetős…..
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..