Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gg

3632 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Native Instruments bejelentette a december végi ajánlatát, amelyben a Komplete 13-at egy merevlemezen kínálják 299 dollárért, ami eredeti árának pontosan a felével egyenlő. Így fogalmaznak erről: "Utolsó lehetőség, hogy beszerezz egy KOMPLETE 13 merevlemezt, amely tartalmazza a GUITAR RIG 6…..
A KV331 Audio bejelentette, hogy a SynthMaster One iOS univerzális szintetizátor alkalmazásuk (a legendás Synthmaster kicsinyített verziója) ingyenesen letölthető, 2022. november 30-ig (egyébként 19,99 USD az ára). A SynthMaster One iOS a KV331 Audio első teljes értékű univerzális szintetizátor…..
A Synthplex 2022 rendezvényen, amelyet 2022. október 27. és 30. között tartanak Burbankban, Kaliforniában, a Synclavier bemutatott egy új hardver szintetizátort, a Regent. A Synclavier Regen a Synclavier II DSP erejét kínálja, amelyet továbbfejlesztettek és optimalizáltak. A Regen színes…..
A Knobcon 2022 szervezői bejelentették a kiállítók listáját, akik részt vesznek a háromnapos szintetizátorkonferencián, amelyet 2022. szeptember 9. és 11. között tartanak Chicagolandben. A kiállítók között szerepelnek: 1010 Music 4ms ALM / Busy Circuits Analogue Solutions Artisan Electronic…..
A Modern Sounds bejelentette a Pluto nevű új kompakt, két hanggal rendelkező mini-moduláris szintetizátor elérhetőségét. Így írnak róla: "A Pluto kompakt és hordozható, képességei messze túlmutatnak kis méretén. Öt modulációs csatorna (melyek a Pluto öt holdjáról kapják nevüket), két hang, két…..
midi.blog.hu Elhunyt Vangelis 2022.05.18 15:58:00
Vangelis, a zeneszerző és szintetizátorművész, tegnap 79 éves korában elhunyt, kórházban, kezelés alatt. Vangelis (1943. március 29. - 2022. május 17.) a szintetizátor valódi ikonja volt, sikert aratva a rock, a pop, a filmzenék és a klasszikus zene világában. Leginkább olyan filmzenéiről ismert,…..
A Novation ma bejelentette a Summit és Peak szintetizátorok fontosabb firmware frissítéseit. A 2.0 verziójú firmware számos új funkciót kínál, amelyek bővítik a szintézis lehetőségeit, beleértve a sztereó vezérlést, modulációt, kiszámíthatatlanságot és effekteket. Íme, mi új a Summit & Peak…..
A többcsatornás hangstreamelési folyamatok beépítése audiószoftverekbe egyre elterjedtebb. Egy új platform, a Streamwave Studio pont ezt célozza a szoftverfejlesztők számára: fejlett képességekkel és programozóbarát felülettel rendelkezik, hogy a sokcsatornás audioprojekt-tartalmak bármiolyen…..
Még nem történt hivatalos bejelentés, de úgy tűnik, hogy Dave Rossum cége, a Rossum Electro-Music tervezi a klasszikus E-Mu SP-1200 dobgép újbóli bevezetését. A Rossum Electro-Music alapítója, Dave Rossum egyike volt az E-Mu alapítóinak, és tavaly bemutatta a 35. évfordulós SP-1200 felújítást - egy…..
A 36 éves Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján, amelyet 2021. október 30-án, szombaton tartottak, hivatalosan beiktatták a német elektronikus zenei úttörőt, a Kraftwerk zenekart. A zenekar beiktatott tagjai a klasszikus felállásban résztvevő Karl Bartos, Wolfgang Flür, Ralf Hütter…..
A National Association of Music Merchants (NAMM) bejelentette, hogy a következő évben megrendezendő NAMM Show - amely általában januárban kerül megrendezésre - a COVID-19 járvány miatt törölve lesz. A NAMM Show hosszú ideje a legfontosabb esemény az új zenei felszerelések bemutatására, a…..
A SynthFest France szervezői arról tájékoztattak, hogy az idei esemény ingyenes online rendezvényként kerül megrendezésre 2021. június 6-án, vasárnap. A fesztivál az összes résztvevő számára elérhető lesz a SynthFest France YouTube csatornáján. Lehetőség lesz élőben végigkövetni az egész eseményt,…..
A Casio ma bemutatta három új Casiotone modelljét - a CT-S1, CT-S400 és az LK-S450-et. A CT-S1 61 teljes méretű, érintésérzékeny billentyűvel rendelkezik, és fekete, fehér vagy piros színben kapható. Sztereó nagyzongora-hangzása mellett további 60 AiX-technológiával meghajtott hangzást tartalmaz. A…..
Az Ableton arról tájékoztatotja az érdeklődőket, hogy két ingyenes webináriumot tartanak az Ableton Live és Push 2 viszonyáról. Az ingyenes webináriumokat Simon Lyon, a Ableton UK & IE termékmenedzsere, tanúsított oktatója és termékszakértője fogja vezetni. Az eseményekre a következő…..
Az 2021-es NAMM Show előtt, melyet idén online rendeznek január 21-től, a Yamaha bejelentette YC73 és YC88 Stage Keyboards nevű új tagjait, melyek a YC61 nagyobb testvérei. Az új billentyűzetek a 2020 januárjában bemutatott YC61-re építenek, olyan billentyűzeteket kínálva, amelyek a különböző…..
Az Expressive E ma bejelentette a projekt támogatói számára, hogy az Osmose most már végre gyártásban van, és az első egységek várhatóan idén december végén szállítódnak. Az előrendelt Osmose szintetizátorokat az előjegyzés sorrendjében fogják szállítani. Az Expressive E azt mondja, hogy az…..
A Synthesthesia 2020 - a Synth Expo szervezői által létrehozott új online szintetizátor esemény - bejelentette az esemény teljes programját és szállítóit. A rendezvény, amely ingyenesen látogatható, október 4-én, vasárnap kerül megrendezésre, magyar idő szerint este  8 órától hajnali négyig. A…..
A szintetizátor-művész Thorsten Quaeschning (Tangerine Dream, Picture Palace Music) bejelentette a Behind Closed Doors második évadát, amely egy sorozat élő stúdióelőadást foglal magában, különböző vendégelőadókkal. Quaeschning két epizóddal folytatja az első évadot: Hétfő 2020. augusztus 31.…..
gg.blog.hu A kiszervezésről 2020.06.25 07:26:51
Az elmúlt napok egyik közéleti slágertémájává az az átszervezési ötlet vált, amit tanácsadóként én terjesztettem az Index.hu igazgatósága elé a múlt héten. Mivel megbízásom elfogadásakor titoktartást kellett vállalnom, eddig nem beszélhettem róla, de tekintettel arra, hogy a dologból már úgysem lesz…..
Az elektronikus zene úttörője, Jean-Michel Jarre bejelentette, hogy virtuális valóságban fog élő koncertet adni a Fête de la Musique 2020 keretében, június 21-én 21:15-kor közép-európai idő szerint. Jarre azt reméli, hogy "üzenetet küld a közönségnek és az egész zeneiparnak: legyen az valós vagy…..
Az újonnan alapított Alan R. Pearlman Alapítvány ma (április 11-én) tartja a világpremierjét Alex Ball dokumentumfilmjének, az "Electromotive: The Story of ARP Instruments"-nek. A dokumentumfilmet az alapítvány Facebook-oldalán közvetítik 18:30-kor (Keleti parti idő, Egyesült Államok)/ 18:30 UTC…..
A SXSW 2020 szervezői Austinban bejelentették, hogy az idei eseményt törölték a koronavírus-járvány miatt. Néhány esemény esetleg újratervezésre kerül vagy online kerül megrendezésre. A SXSW 2020 azon események legújabb áldozata, amelyeket az 2019-es koronavírus betegség (COVID-19) okoz, ami egy…..
A Synthplex 2020, a nyugati parti szintetizátortalálkozó és elektronikus zenei fesztivál szervezői bejelentették, hogy most már elérhetőek az esemény belépői. A Super Bowl idején hétvégi kedvezményes ára 79 dollár lesz, ami február 3-a, 2020 hétfő éjszakáig érvényes. (A négynapos fesztiválra szóló…..
A Szalay-fivérek újból a színpadon: az idei sikeres, majdnem-zártkörű előadások után jövőre újra együtt játszik a Panta Rhei, a Szalay-tudóstestvérek legendás, erősen elektronikus jellegű csapata. Először Budapesten, az A38 színpadán láthatjuk-hallhatjuk őket, méghozzá április 19-én, csütörtökön -…..
Ennek is el kellett jönnie: megjelent az iOptigan, a világ első kísérőautomatikás hangszerének mobilos szoftververziója, mindössze 5 dollárért. Az 1971-ben megjelent csodahangszer hajlékony lézerlemezeken, analóg formátumban tárolta egy-egy dal kíséretének különböző loopjait rengeteg különféle…..