Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vanyinorbi

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoli a 2012-es jegyeivel szeretett volna tömegközlekedni, de sajnos januártól már nem érvényesek, cserélni viszont csak az Akácfa utcában lehet: Autósként viszonylag ritkán használom a BKV szolgáltatását, így az újabbnál újabb szabályokat sem ismerem naprakészen. Még…..
Figyelem, ez a poszt nyomokban nyuggert tartalmazhat. Akit irritál ez a szó, kérjük, helyettesítse be vérmérséklettől függően nyugdíjassal, szépkorúval, tisztességben megőszülttel, esetleg vén fasszal. De talán érdemes inkább a mondanivalóra koncentrálni. Pár napja még ott…..
vanyinorbi 2013.05.15 10:46:31
@mokevar: Én is ilyenre tippeltem volna, de nem találom nyomát sehol ennek. Annyi kedvezmény viszont van, hogy ezt a gyorspótjegyet csak június 1-től kell megvenni a netes jegyek mellé (nagyon kíváncsi leszek, hogy a jegyvizsgálóknak vajon ezt elmondták-e).
A T-Mobile az NMHH-nak ugyan megígérte, hogy az új előfizetőknél nem lesz automatikusan bekapcsolva a szipolynet, de különleges alkalmakkor azért csak megjutalmazzák vele kiemelt ügyfeleiket: Azért írok nektek, mert a T-mobile-tól az alábbi sms-t kaptam mikulásra. A tárgya a -…..
Aranyos kis ügyességi játék lenne a Steampack, ha nem volna olyan végtelenül szemétparaszt, amilyen. Egy hátirakétával felszerelt urat kell benne elnavigálnunk a célig, de az irányítás olyan érzékeny, hogy ez sokszor lehetetlen feladatnak tűnik (én a képen látható pályán…..
vanyinorbi 2011.09.27 11:21:36
@doszy: Lehet benne valami. Volt hogy kb 1 órám elment a 18-assal, de most lendületből elsőre megvolt a 15-ös és a 18-as is.
A nagy sikerű "Térden rúgni egy lángost" című interjú után a Hiperkarma zenekar az eddigi menedzsere helyett a jövőben a Hírcsárdára bízza a zenekar PR-ügyeinek intézését.   A zenekar eddigi menedzsere megrendült rajongói levelek tucatjait kapta azok után,…..
Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőtől megint a kerékpárosokra fókuszál. A húsvéti időszakot is magábafoglaló fokozott közúti ellenőrzéssorozatban nagy szerephez jutnak majd a szondák.Az országos akció bejelentésénél Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti…..
vanyinorbi 2011.03.29 14:32:03
@ILLED:

kerékpár tartozékai a 116. paragrafusban:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh

kerékpáros "tartozékai":

sisakról a 26. paragrafusban, fényvisszaverő mellényről az 54.-ben.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM
vanyinorbi 2011.03.29 14:45:49
vanyinorbi 2011.03.29 19:19:33
@ILLED:

Nem teljesen. Ha amit kivonatoltál, az mind rendben van, akkor biztos nem lesz gond, de több kiragadott részlet is túlzó.

Például pedálprizma és szélességjelző csak lehetőség, de nem kötelező. A láthatósági mellény kötelezősége a látási viszonyokon is múlik, a sisak pedig azon, hogy milyen gyorsan mész (és az is csak lakott terülten kívül lehet kötelező).
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
vanyinorbi 2011.02.20 16:41:02
@Wendriner Tódor Emánuel:

Bajcsy és Oktogon között:

A sáv a parkoló autók jobb oldalán van. Sokan azt állítják, hogy ez azért veszélyes, mert az anyósülésről a biciklire nyitják az ajtót. Másrészről a parkoló autók miatt a biciklis takarásban van, így ha még elsőbbsége is lenne a sávját keresztező kanyarodó autóssal szemben, az nehezen fogja észrevenni.

Oktogon és Kodály körönd között:

Figyelmetlen gyalogosokat kell kerülgetni a gyalog és kerékpárúton.

Részemről mégis inkább azért tekertem inkább a szélső sávban a kötelező hely helyett, mert sokkal gyorsabb, mint minden kereszteződésben pirosat kapni (autósoknak zöldhullám, és a jobbra kanyarodónak úgy marad elsőbbsége a vele párhuzamosan tekerőkkel szemben, hogy a biciklis mindenütt pirosat kap).

Nem tettem ezt sokáig. Túlságosan stresszes volt. Inkább öt-tíz perccel korábban elindulok, ha arra kell mennem, a pirosakat kivárom, ahol nem látnak ott lassítok, de legalább nem dudálnak, ordítanak vagy szorítanak le.
vanyinorbi 2011.02.20 17:18:14
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Tudtommal sehol nem szabad sávok között kerékpározni. Így a Petőfi híd sávjai között sem.

Az 54. paragrafus írja, hogy hol lehet/kell kerékpározni:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM
vanyinorbi 2011.02.20 17:45:29
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
A Petőfin egyébként magam is át szoktam tekerni naponta kétszer, de még soha nem láttam olyan vakmerő biciklist, aki a két sáv között merne menni ott. Ha még látszólag be is lenne állva az autós forgalom, akkor sincs értelme ilyen akciónak. A külső sáv jobb szélén simán ki lehet várni. Az említett közlekedőtársad meg valószínűleg, úgy áll hozzá, hogy nekik mindent ki kell használni, ahol a bicikli elfér. Neki mutogathatsz KRESZ rendeleteket, amennyi akarsz :(
Kimondottan érdekes és sokak számára tanulságos történetet küldött a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe egy hűséges olvasónk. A fiatalember egy önkormányzati lakást vásárolt, amit a rövid határidő miatt készpénzben kellett kifizetnie, ezért csak utólag tudott rá hitelt…..
vanyinorbi 2011.02.07 09:46:57
@Zabalint:

Ha nem tudod lakáscélra használni, akkor az OTP-nél bukod az állami támogatás kamatát is. Sőt, ha felveszed az állami támogatást, de mégsem sikerül "jól" elkölteni, akkor visszafizetéskor azokra a napokra, amit nálad töltött a pénz, kamatot fizetsz a banknak.

www.otpbank.hu/otplakastakarek/file/ASZF_20101127.pdf

7. oldal, 5-ös pont.
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
Z. olvasónk gyűjteményéből jöhet az egyik jolly joker, sztorival együtt végképp hatalmas. ) - a szoba közepén lebegő, többé nőként már nem boldog kiskurva, a tégla elverése csalánnal, patkányságok... Vasárnapi intő következik, szülő-tanár üzengetéssel :) "Tisztelt Szülő! Értesítem, hogy gyermek -…..
Ember és lelketlen számítógép küzdelmének megrendítő lenyomata a pénteki nap költője, Bíró Péter levélverse. Ha párezer év múlva bárki kiváncsi lesz a XXI. századi fogyasztó általános létállapotára, elég lesz elolvasni ezt a költeményt. Kedves Péter, irodalomból…..
vanyinorbi 2010.10.01 12:52:41
@Punto:

Egy szám magában nem relatív prím. Relatív prím két vagy több szám lehet egymáshoz, ha a közös osztóik halmazában csak az 1 szerepel.

Lehet, hogy nem erre gondoltál, csak félrevezető a megfogalmazás.
Rendhagyó módon ért véget az őszi Critical Mass. A több ezres demonstráció csúcspontja ugyanis nem a szokásos bringaemelés volt, hanem egy politikai kerekasztal beszélgetés az esemény végpontjánál, a Gödörben. A szervezők a biciklis fejlesztésekkel kapcsolatban rendeztek vitát…..
vanyinorbi 2010.09.23 08:51:17
@belakis:

A csengő is kötelező:

"A kerékpárt fel kell szerelni... hangjelző berendezéssel, amely csak csengő lehet"

Szóval ha csak duda/kürt van, azért is megbüntethetnek.
vanyinorbi 2010.09.23 09:20:33
@Bárzongorista: @derabitz:

Engem nem kell meggyőzni, majd a rendőrt. Mondjuk nem hallottam olyat, hogy ilyen miatt büntettek volna.

(Halkan jegyzem meg, én már láttam olyan biciklist, akinek egy keze volt...)
vanyinorbi 2010.09.23 09:24:37
@Yumurdzsak:

Sisakot felvenni csak akkor kötelező, ha 40 km/óránál gyorsabban akarsz tekerni (ezt pedig lakott területen kívül teheted csak meg).
Minden évben szeptember 22-én rendezik meg az autómentes napot, az európai mobilitási hét keretében. Ez a csupa móka és kacagást ígérő rendezvénysorozat ma éri el csúcspontját, ami két részből áll: a Szent István körút Margit híd és Nyugati tér közti szakaszának…..
vanyinorbi 2010.09.22 13:32:07
@longlife: Hát, ha viszed magaddal a forgalmidat, a mávon ma ingyen utazhatsz. Kezdetnek nem rossz, talán valamikor majd csatlakozik a bkv is.
Két diplomával, 23 évesen, felsőfokú nyelvtudással, munkatapasztalattal, de pályakezdőként nem találtam munkát. Kb. 100 céghez beadtam a jelentkezésemet, amiből 5-6 vagy jelzett vissza. Többségében asszisztens, titkárnő, Hr-asszisztens (volt benne gyakorlatom) pozíciókat…..
vanyinorbi 2010.09.22 09:58:11
@igazságos: Megfelelő képzettséggel, tudással azonnal be lehet kerülni "rendes" állásba külföldön. Van ismerősöm, aki megcsinálta. Mondjuk ő nem úgy ment ki, hogy majd lesz valami, hanem csak akkor költözött, amikor megvolt az állás.
Szívatós Naptárral bankolni? 2010.06.16 09:00:00
 Egy olvasónk küldte az alábbi sztorit:  "Fél évvel ezelőtt még egészen szép kamatokat kínáltak a bankok. Az Ersténél sikerült is kifognom még egy 8 százalék feletti, egészen pontosan 8,2 százalékos akciós kamatot, amire egy komolyabb - mondhatni…..
vanyinorbi 2010.06.16 12:44:03
@BtK: Az otp leginkább 1%-ot ad újrakötéskor nem akciósan. Ha 5 millió fölötti összegről van szó, akkor is csak legfeljebb 2%.
vanyinorbi 2010.06.16 13:14:34
@Alonso Mosley:

Kamatadót most sem kell fizetni, ha megfelelő számlán tartod a pénzt, és 5 évig nem nyúlsz hozzá (ha 3 év után kiveszed, akkor 10%-ot kell fizetni).
vanyinorbi 2010.06.16 13:53:57
@Alonso Mosley:

Igazából nem muszáj nagyon előre látni. Hamarabb is megszüntethető a számla. Ilyenkor a teljes kamatadót ki kell fizetni, azaz majdnem ugyanott vagy, mintha a bank vonta le volna.

DE: Plusz költsége lehet a számlának, és a korai bontás sem feltétlenül ingyenes, így csak akkor jössz ki jobban, ha magasabb kamaton volt lekötve a pénz, mint a folyószámlán lett volna.
Kerékagy Bike the Strike, Budapest 2010.01.11 14:12:00
Komolyan megszívatta a budapesti utazóközönséget a BKV, azzal hogy rossz időben sztrájkol. A hideg miatt a legtöbben valószínűleg autóval próbálják majd helyettesíteni a tömegközlekedést, amitől nemcsak hogy büdösebb lesz a város, hanem idegtépő dugókat okoz. A…..
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
vanyinorbi 2010.01.04 16:02:22
@GG81:
webcast.tv2.hu/naplo/index.php?m=video&video_id=408853

"Csak" felfüggesztett börtönt kapott, és ő látta a biciklist, de gondolta, hogy majd az kikerüli.
Sárdobáló A biciklik polgárjoga 2010.01.03 07:00:00
Na, most megkaptuk a jogainkat. Az új KRESZ-módosítás egész furcsa lett. Két új kerékpáros-jogot emelek ki. Az egyik: az egyirányú utcákba való behajtási lehetőség. Mostantól akármelyik egyirányú utcába behajthat kerékpáros ellenkező irányból, feltéve, hogy van ott…..
vanyinorbi 2010.01.03 17:17:38
@Aladár69: A kerékpárút/sáv használata bizony kötelező, de az Andrássy úti biciklisáv többnyire csak ráparkolásra, árurakodásra, figyelmetlen rákanyarodásra, ajtórányitásra és gyalogosforgalomra alkalmas, kerékpározásra nem.
Kerékagy Eltolta, mert eltolta 2009.09.15 12:15:00
„Hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a putnoki férfit, aki egy kerékpárt lopott el, de eltolta, mert eltolta” - olvasható a rendőrség keddi közleményében. Elsőre mi sem értettük, hogy ez mit jelent, de a közlemény további részéből…..
Olvasónk eddig két alkalommal próbálta ki az E-Ticketet, de hazsnálni még nem tudja. Zuglóban mindig szétverik a terminált, így hiába vitte magával a kódját, jegyet kellett vennie a pénztárban. Miért nem adják ki az E-Ticketet a jegypénztárban? Miért nem csinálják…..