Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elod72

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy emigráns vagyok csupán a sok közül, ki magyar honból Németbe került. Bár úgy döntöttem, itt is maradok (minimum jövőig), én akkor is otthon szavazok. Itt még ebben a hónapban lesznek parlamenti választások, és én nem fogok szavazni. Az ok nem az, hogy ne lennék német…..
elod72 2013.09.02 12:19:28
Hogy lehet egy bevandorloi Nemetorszagban kettos allampolgar? Ugy tudom, hogy ez az orszag alapesetben nem engedi ezt meg, pont az ilyen komplikaciok elkerulese vegett (de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Staatsangeh%C3%B6rigkeit#Komplikationen_im_Zusammenhang_mit_mehrfacher_Staatsangeh.C3.B6rigkeit).
A fiam kettos (magyar-nemet) allampolgar, de o Nemetorszagban szuletett magyar szuloktol, es csak 18 eves koraig maradhat igy.

A helyhatosagi valasztason lakcim alapjan lehet szavazni, agitaltak is vagy 20 nyelven (koztuk magyarul) azon a telepulesen, ahol laktunk. (Ennek kapcsan eltunodtem, hogy vajon a magyar valasztasi plakatokon a rovasiras vagy a cigany nyelven irt szovegek fognak-e megjelenni.) Allando lakohyelbol is csak egy lehet az EU-ban, ha jol tudom.
A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában…..
Gerincre vágva Láthatatlan híd 2012.01.22 16:30:00
Eleve kicsit bizalmatlan vagyok a nagy marketingkampánnyal felvezetett könyvekkel szemben (hogy a marketingesekkel szemben hogyan érzek, az megint egy külön történet). A Láthatatlan híd azonban kapott a recenzensektől hideget-meleget, ez pedig épp elég volt, hogy felkeltse a…..
elod72 2012.03.09 08:41:00
@Mrs. Capote: A vege fele jarok, igy egyelore meg nem akarok a minosegrol nyilatkozni. Ugy kezdodik, mint egy Courths-Mahler, aztan az elso vilaghaboruval veget er ez az idill, a konyv pedig erdekesebbe valik. Mig a lathatatlan hid a zsido - nem zsido vonalon durvan osztotta kette a szereploit, addig a Csardasban vannak zsidok, akik nem elik meg zsidosagukat, felig zsidok, akik nem is ertik, mi lenne ezzel a gond, es egyeb magyar arisztokratak, akik koze az elobbiek "felemelkednek", meg magyar munkas/parasztok, akik koze "leereszkednek". A kep sokkal arnyaltabb, es ez nalam meger egy piros pontot.
Egy héttel a plágium botrány kirobbanása után, végre megszólalt Schmitt Pál. A felmerült vádakra eddig mindössze egy kevéssé meggyőző közleményt adott ki hivatala. Maga az érintett nem reagált. Nem reagált, sőt, nyilvános programjait (szintén meglehetősen nehezen komolyan…..
Sipos Péter blogja Fogják meg! 2011.06.19 15:20:00
Értetlenül nézem a melegekkel szembeni gyilkos indulatokat. Elfogadom, hogy  egy csókolódzó meleg pár látványa egyeseknek zavarba ejtő lehet, de úgy tudom, hogy a smárolók bámulása amúgy is illetlenség, tehát a kérdés egyszerűen megoldható a fej elfordításával. (Csak…..
Meglátjátok Feleim, jövőre már piros betűs ünnep lesz ez a mai nap. A Nagy Visszavétel napjaként fog bevonulni minden magyarok történelmébe kitörölhetetlenül. A MOL egy része ismét a miénk, hős kormányunk Kedves Vezetőnk vezényletével kiszorította a ruszkikat nemzeti -…..
Tegnap meggyőződhettünk róla ismét, hogy a Jobbiknál nem divat a színház. Nem értik a darabokat, zavarja őket a sok szöveg, és ráadásul Pörzse Sándorba beszorult egy adag orális frusztráció. Gondolom ennek egyenes következménye, hogy Semjén Zsoltot is képes volt legyőzni…..
A mai Magyarországon kollektivista ellenforradalom zajlik – mondhatnánk, ha lett volna bármikor is individualista forradalom. De nem volt, legalábbis a 20. században nem, pedig a nyugati civilizáció mindhárom alappillére – az antikvitás, a kereszténység és a felvilágosodás…..
elod72 2011.04.19 11:58:09
A cikk lenyegevel egyetertek.

A megfogalmazasaval kevesbe. Teli van konnyen kikezdheto allitassal. Egy pelda:

"...Európában azokban az országokban a legmagasabb a női termékenység, ahol a legnagyobb a nemi egyenjogúság, ahol a legmagasabb a nők iskolázottsága és foglalkoztatása?"

Jo is lenne. Itt egy kep:
de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Fertilit%C3%A4tsrate_2009.png&filetimestamp=20100630100715

Bizony, ott szuletik a legtobb gyerek, ahol nem lehet tenni ezellen...

A kereszteny moral elutasitja a szodomiat, es ehhez joga van. A problemat ott latom, hogy ezt a moralt egy kisebbseg a tobbsegre is alkalmazza. A moral nem alszent. Csak egyszeruen "nem etikus".

PS: Vicces lenne a colibatus ellen azzal ervelni, hogy ilymodon ferfiakat vonunk ki az utodnemzesbol. Kicsit ez a logika huzudik vegig az irason.
elod72 2011.04.20 09:27:33
@kolbenheyer: Nyugat-Europara a legkevesbe sem igaz, hogy a termekenyseg egyenes aranyban allna az iskolazottsaggal, foglalkoztatottsaggal. Sot, a Nyugat-Europai nepszaporulat ott magas, ahol sok a kepzetlen bevandorlo (ld. az elozo linket). Talan leginkabb emiatt izmosodott meg a jobboldali politika egesz Europaban, de ez most nem tema.

Az viszont szepen ide kapcsolhato lenne, hogy a tobbseg-kisebbseg viszonyaban meddig ervenyesitheto a "Ne itelj, hogy ne iteltess" elv. Hitem szerint vannak egyetemes ertekek, amikhez muszaj ragaszkodni. Europaban ez bizony gyakran a kereszteny moralt jelenti. Fontos kivetel a nok egyenjogusaga, amely eppen nem kereszteny tan.

Valahogy igy mondanam: "csak akkor itelj, ha nagyon muszaj, de akkor hatarozottan" ;-)
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
A jótét magyar lélek hajlamos azt hinni, hogy pártunk és kormányunk már semmivel nem tudja meglepni. De, tudja. Az orbáni vezetés legújabb ötlete: fizessék ki a polgárok az államadósságot. "Összefogás az államadósság ellen" név alatt alapot hozott létre a…..
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
A közelmúltban egy külföldi lapnak nyilatkoztam. Orbánról akart kifaggatni az újságíró, mert mostanában a magyar miniszterelnök jól eladható sajtótéma a nyugati világban. Döntései feszültséget keltenek, szavai meghökkenést okoznak, elképzeléseire értetlenül tekint Európa…..
elod72 2011.03.01 15:04:58
@tomwar:

Az allamadossag es a jolet nem feltetlenul forditottan aranyos egymassal. Ime egy oldal: www.debtclock.ca/

A kanadai allamadossagot mutatja. A GDP szazalekat tekintve Magyarorszaghoz hasonlatos. Ehhez kepest Oroszorszagban nincs is allamadossag. Na most akkor hol jobb az elet ugy nagy atlagban?
elod72 2011.03.01 15:29:52
@áDám: Nincs kozottunk vita. En csak annyit probaltam jelezni, hogy az allamadossag alacsony volta nem feltetlen a jolet fokmeroje. A hitelfelvetel nem az ordogtol valo.

Ide tartozik, hogy (becsulet szavamra) szivesen odaadtam volna a magannyugdij-megtakaritasomat az allamnak, ha kiall elem (kepletesen) egy illetekes, aki elmondja, hogy a kormanynak ez az egy lehetosege van, ez egy szukseges rossz, ha valaki tud jobbat, akkor szoljon, amugy meg elnezest kerunk. Az On penzet pedig erre es erre fogjuk kolteni, ami igy illeszkedik a gazdasagpolitikaba. Ehelyett az az erzesem, hogy a realitasokat meg csak nagy vonalakban sem ismero, arrogans, kenyer helyett is cirkuszt kinalo kormany fosztott ki.
  A mai magyar oktatási rendszer leginkább egy Escher-rajzhoz hasonlatos: azt a képzetet kelti, hogy a megfelelő helyekről a megfelelő helyekre juthatunk, az utak azonban sehonnan sehova vezetnek. Az ember lánya áll és bambán néz ki a fejéből – nem hiszi, amit lát. Nem…..
Nem ördögtől való az egyes szavazók között különbséget tenni közösségi érték és hasznosság alapján, ám ebben az esetben a gyereknevelés nem lehet az egyetlen és kizárólagos szempont. (Fotó: Village Voice) A hírek szerint a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen…..
elod72 2011.02.15 17:53:19
Valahogy eddig meg nem olvastam, hogy a gyerekek utani szavazati jog megadasa mar mas orszagban is felmerult. Rogton itt a Spiegel harom evvel ezelotti cikke: www.spiegel.de/politik/debatte/0,1518,526076,00.html

Ami szinten elkerulte a VV (de nem a Spiegel) szerzoinek velemenyet: ha igy haladunk, egy 2030 koruli valasztast az a part fogja megnyerni, amelyik a leghatasosabban mozgositja a 65+ (szeretnem hinni, hogy nyugdijas, de ez messzire vezetne) korosztalyt. A fiatalok pedig egy elhanyagolhato kisebbseg lesz. Hoppa!

Az apa-anya ellentet megoldasa eleg kezenfekvo: mindketten gyerekszam/2 szavazatot adnak le a sajatjukon kivul. Tort szamokat is ossze lehet adni.

Amugy az egeszbol azert nem lesz semmi, mert Magyarorszagon nemhogy 20, de meg 1 evre is nehez elore tervezni... A politika szavazatmaximalasra optimalizal, nem arra, hogy mi lenne jo 20 ev mulva.
Az utóbbi időszakban picit pihent a blog. Most sem fogunk részletes elemzésbe belekezdeni, nem osztogatunk Dévényi Istvánnak, Stumpf Andrásnak, a Mandiner (felkészül: Aristo) és a Konzervatórium (jelentkezik: Dobray) kollektívájának sajtópribék díjat, az úgyis a Vincent blog…..
Michael Knight TTT 2011.01.04 22:10:00
Szerintem mindenkinek egyszerűbb lenne, és a felesleges és kínos vitákat is el lehetne kerülni, ha az NMHH végre közzétenné a tiltott, a tűrt és a támogatott zeneszámok listáját. (Az MSZP-kampánydalok esetleges lejátszása külön kategória, amely kettőtől öt évig…..
elod72 2011.01.05 11:18:02
@csikósnindzsa: Az inkriminalt problemat Istvan kiraly negy reszletben mar megoldotta...
Egy kollégánk jelezte, hogy az mr1 ma reggeli műsorában, valamikor hat óra tájékán egy perces, rögtönzött adásszünetet tartott Mong Attila műsorvezető. Az akcióra a ma hajnal három óra környékén elfogadott új médiatörvény sajtószabadságot súlyosan korlátozó…..
Lovasszobor, párducszekér... János király emlékműve, és a Semperopert díszítő Quadriga. Melyik Németország legszebb tere? A münsteri Prinzipalmarkt? A lübecki főtér? A kölni Domplatz? Szép német tereket hosszan lehetne sorolni, mégis, talán a legszebb nagyvárosi tér  a…..