Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noirp

7 bejegyzést írt és 2596 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló köldökgyertya 2016.05.22 09:15:41
Van egy kis fölösleges pénze? Javaslom, ajánlja fel valamilyen jótékony célra. Persze van, aki nem ezt teszi: a papírpénz meg is gyújtható, sőt, a WC-n is le lehet húzni. De ami még jobb: teljesen haszontalan temékeket is vehetünk belőle. Sokakat ez nagyobb elégedettséggel tölt el, mintha tábortüzet…..
noirp 2016.06.01 08:19:26
@kodpiszkalo: ...teljes, ha a gyertyát a megfelelő helyre dugod (szerintem nem kellene kifejtenem)
noirp 2016.07.21 08:54:41
@Vincente82: Fogászok is használják, úgy vettem ki, fertőtlenítésre, tisztításra -- nekem legalábbis azt mondta az agyarász, mikor véletlenül a képembe fröccsent pár csepp az oldatból, hogy 3%-os H2O2 (s elnézést kért).
Manapság (megj.: egyszer ez a szó is sorra kerül) kéjes borzongással keresi az emberiségnek a posztmarxista értelemben vett proletariátus szellemi örökségét kinőni képtelen, faéknél egyszerűbb gondolkodású, életének középpontjába a vasárnapi rántott húst helyező szelete a sokkoló híreket, melyeknek…..
Megszavazta a parlament a szülőtartásról szóló törvénykönyv módosítást. Ezentúl az intézmények is perelhetik a gyermeket, ha az nem fedezi az eltartás plusz költségeit. Ez az ügy viszont sokkal nehezebben megválaszolható kérdéseket is felvet a jövőre nézve. Amíg ma a 65 éven felüliek teljes…..
noirp 2016.06.20 11:38:57
@szub.jektiv: 1) MIBŐL?! 2) Marha motivált lesz a ma még éppen csak nem minimálbéres diplomás, mikor azt látja majd, hogy az emelt minimálbérrel egy éjjeliőr is keres annyit, mint ő.
noirp 2016.06.20 11:40:06
@BircaHang Média szerkesztősége: Volt egyszer egy nagy csoda/Neve birkaiskola/Ki nem szólt, csak bégetett/Az kapott dicséretet
Az idei Media Hungary-n jelentették be, hogy a TV2 egész pályás letámadást indít a magyar kábeltévé piacon és 10 új csatornával hódítanak. Ezekből nyolcat jelentettek be, 2 meglepetés lesz majd. Bővebb részleteket nem lehet tudni, de a csatornák hamarosan elindulnak, a DTV News először hozta…..
noirp 2016.06.02 07:29:18
@heimdall: Nem annyi. Több !!
Ayaan Hirsi Ali írása  Sokszínűség – nagyra értékelt elve ez a társadalmunknak, az erény, az erkölcsi fejlődés és a befogadóbb társadalom ismérve. Politikusok, vállalatok, médiák, és főleg az olyan egyetemek, mint a Harvard, mindenféle fajú, etnikumú, társadalmi…..
noirp 2016.06.01 15:46:52
Stephen Hawking, Az idő rövid története című könyv szerzője, a Cambridge-i Egyetem korábbi matematika professzora, világhírű fizikus szavai a szíriai háború kapcsán. Arisztotelész, a görög filozófus azt hitte, hogy a világegyetem öröktől fogva létezik. Úgy gondolta, hogy…..
noirp 2016.06.01 15:38:49
A betegek, a vásárlók bíznak a gyógyszerészben és bíznak a gyógyszertárakban kapható termékek minőségében (az ún. "gyógyszerkönyvi minőségben"). Ez az oka annak, hogy sokszor olyan anyagokat is a patikában keresnek, amelyeket a sarki vegyesboltban is megvehetnének. Ők azok, akik megdöbbenéssel…..
noirp 2016.05.10 12:42:07
@pannonfunk: Persze, nem is azért írtam, hogy üssek egyet azokon, akiknek van/akik terveznek vízgőzdesztillálót; csak csúfolódtam. Egy gombaház méretű garzonban lakom -- egy embernek elég annyi takarítanivaló is, szvsz -- ott képzelj most el, mondjuk, egy Clevenger-apparátust az előszoba-konyhában...:-)
noirp 2016.05.10 12:43:16
@noirp: ...a fűtőkosár alá az áramot mondjuk kitermelném szobabiciklivel...na, hülyeség ende.
noirp 2016.05.10 12:44:46
@kodpiszkalo: Kösz szépen! Ámen, legyen meg a józan ész szerinti változás és várjuk a listát! Kiteszed majd, ha kijön?
Alimento Soha többé autizmus 2016.04.03 11:22:58
Április 2-a az Autizmus Világnapja, beszéljünk hát egy keveset ismételten erről. Mivel az autizmus és az étrend, illetve étrend-kiegészítők kapcsolatáról volt már egy sorozat, az abban foglaltakra inkább csak utalnék, nem szeretnék felesleges ismétlésekbe keveredni. Viszont, hogy legyen aktualitás…..
ködpiszkáló jó ionok 2015.11.11 20:47:12
Szeretnéd ha energia állapotod folyamatosan magasabb szinten lenne? Szeretnéd, hogy szervezeted harmónikusan működjön? A negatív ionos karkötő ill. nyaklánc segítségedre lehet ebben! Olvashatjuk itt. Már a felütés is elég erős, továbbolvasván pedig megtudható, hogy mi…..
ködpiszkáló pektinveszély 2016.03.14 11:11:40
A böjti időszak sokak számára a fürdőruhaszezonra való felkészülés kezdetét is jelenti. Ilyenkor megsokasodnak a fogyókúrás receptek, hasznos, haszontalan és veszélyes tanácsok az interneten. A legnépszerűbbek természetesen azok a módszerek, amelyek nem igényelnek sem életmód-, sem…..
noirp 2016.03.24 17:25:01
@mildi: Mondjam vagy mutassam? :-)
Alimento A füvesember tanácsot ad 2016.03.18 07:13:04
Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember” jellegzetes alakja a magyar alternatív gyógyászat világának, nevével nem csak a népi gyógyászat címszó alatt találkozhatunk, gyakorlatilag a gyógynövények alkalmazásának egyfajta hazai tekintélyének tekintik sokan. Pedig nem kellene.....
noirp 2016.03.21 10:49:01
@Munyi cica: Nekem vizsgálati céllal kellett megvennem (máskülönben majd bolond lettem volna: gyógynövény = Herbária vagy "sárgazacskós" Mamanövényei, vagy SAJÁT; fűszer = Kotányi vagy Horváth Rozi vagy Szilas, vagy SAJÁT). Oregánó esetén nagyon durva volt látni a különbségeket illóolajtartalomban, antiox. képességi vizsgálatokon...de még az érzékszervi jegyekben is.
Teszem hozzá, gyógyszerkönyvi minőségű növényi anyagnál -- de szerintem jó minőségű fűszernél is -- 10% a maximális aránya a szárrésznek, vagy más, az anyanövényhez tartozó, de nem hatóanyagtartalmú részeknek.
Hát Gyuri bá nem gyógyszerkönyvi minőségre hajtott, az az érzésem...de azért jó drágán árulja a dolgait. Eszetlen, mit megenged magának az a cég a növényi anyagai minőségével kapcsolatban.
Azt, hogy van-e valami -- bármi -- hatóanyag-vizsgálat, mielőtt kipasszintják a cuccost a pultra, nem tudom. Szerintem nincs (Herbáriánál meg de).
noirp 2016.03.21 12:20:05
kodpiszkalo.blog.hu/2013/03/13/minden_gyogyithato_gyogynovenyekkel

Ajánlom mindenki figyelmébe. "Maratoni mélyszántás": a szegedi egyetem gyógynövénytudósai elemzik Gyuri bácsi tanácsait. Ugyanezen a blogon több más poszt is foglalkozik az öregúr állításaival.
noirp 2016.03.24 17:14:44
@Munyi cica: A Mamadrog? Azt kifejezetten jónak találtam --- már persze abból a 8 növényfajból, amivel foglalkoznom kellett --- a Herbária előzte csak meg, már amiből volt Herbáriás gyártmány.
RIGOL L-3000 HPLC system A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékén egy nagy teljesítményű folyadékkromatográfiás műszer (High Performance Liquid Chromatography, HPCL) segítségével végre sikerült kimutatni a Kereszténydemokrata…..
A hozzá nem értő hályogkovácsok bugyutábbnál bugyutább, az internetet elárasztó írásain lehet mosolyogni, lehet bosszankodni, de van egy pont, ahol a szakértőként tetszelgő kóklereknek megálljt kell parancsolni. Egy friss írás (jelen poszt megjelenése előtt 3 órával publikálták) ugyanis néhány…..
A gyereknevelésnek sok csínja-bínja, praktikája van, számos módszer létezik arra, hogy a gyereket lebeszéljük valamiről vagy rábeszéljük valamire. Néha azonban a legmodernebb pszichológiai tudás is csődöt mond, a cérna elszakad, és jön az "ősi módszerek" valamelyike: a szülő elkezd prédikálni,…..
A blog kicsit hosszabbra nyúlt téli álmából nem mindennapi hírrel sikerült felébredni: költsünk 1500 milliárd Ft-ot arra, hogy a Balaton partján, 110 hektáron pufi fóliának álcázott vizes szórakoztató központot húzzunk fújjunk fel és 30 méter mélyre hotelt építsünk fúrjunk a tóba. Igen,…..
noirp 2016.02.26 11:17:09
@Bbogas: Tipikus magyarfelsővezető-hozzáállás.
"Folyamatosan képeztem, képzem magam. Többféle személyiség- és csoportfejlesztő, vezetőképző módszert elsajátítottam - Rogers, pszichodráma, relaxáció, hipnózis, imagináció, autogén tréning, T-csoport, bioenergetika, psy sebészet, prána-nadi" "..olaszokkal marhakereskedőként dolgozva, saját…..
Harrach Péter, az állítólag Keresztény, állítólag Demokrata, állítólag Néppárt frakcióvezetője alig egy éven belül már másodszor rúg bele verbálisan az éhező gyerekekbe.  Már az kiakasztotta a cinizmusmérőt, amit tavaly decemberben a köztévé riporterével közösen…..
Kedves Magyar Honfitársam, aki eddig vízumokkal, útlevéllel, okmányirodával, lejárati idővel, tartózkodási engedéllyel, pecsétekkel, ESTA-val, Arbeitsbewilligunggal piszmogtál! Egyszerűsítés. Ez a XXI. század kulcsszava. // // A mai napig görcsben van a gyomrod az alaptalan…..
Hartland Az utolsó páciens 2015.07.22 17:21:03
Egy forrú júliusi késő délutánon különös páciens érkezett a rendelés végére. Ahogy asszisztensem, Veronika kinyitotta neki az ajtót, jó másfél méteres, leginkább óriás pincebogárra hasonlító szürkésbarna lény kúszott be a szobába. Zamza Gergelyként mutatkozott be, majd…..
Az autóút közlekedési viszonyai miatt több tucat ember lett öngyilkos. A sztráda hídjait eddig kilenc alkalommal semmisítette meg az árvíz, a fagy, az eső és a permafroszt. Egy átlagos nap ősszel az orosz A-360-os sztrádán. ..
Ha felsorolnánk mindazon élelmi anyagok listáját a tojáson kívül, amelyekből készíthető rántotta, a halmaz elemeinek száma - részben összefüggésben a következményekkel - pontosan megegyezik azzal, amennyi értelme van a rántotta szó elé minden tetves alkalommal odamondani a…..
Ki az a Lencsés István? Kezdjünk 2013.07.15 15:23:54
Nos, István már jó ideje trollkodik itt-ott, de igazán csak a blog.hu-n kezdte kiélni kéjes szenvedélyét. A trollok minden ismérvét magán viseli, mondhatni tipikus, de amiért mégis megérdemel egy külön fejezetet az az: nem kis esély van rá, hogy ő valóban ilyen hülye, nem pedig…..
Nagyon becsülöm azokat, akik az elmúlt években sokat tettek azért, hogy a hazai gasztronómia kijusson több évtizedes hullámvölgyéből. Munkájuk eredményeként nemcsak a Michelin-csillagos éttermek száma gyarapszik, hanem az ehető ebédet szolgáltató menzáké is. A magyar konyha…..
Miért is ne? Hiszen köztudott, hogy növények nélkül nem lenne tiszta, belélegezhető, oxigéndús levegő, mint ahogy az is, hogy a szennyezett levegő milyen sok betegség oka vagy kockázati tényezője. Mindezt  (és az ebben rejlő üzletet) már régen felismerték, és a cél…..
noirp 2015.02.26 11:04:29
@Nűnű00: Na, ezen a borsón lementem hídba. Más kérdés, hogy amilyen falu bolondja vagyok, én is beszélek a növényeimhez... Zene: hát nálam Tangerine Dreamre vannak kárhoztatva elsősorban (lehet, hogy azt csak a Citrus fajok szeretik :D )