Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wartaz

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb médiatörténelmi pillanathoz érkeztünk, a Demokrata egykori munkatársa, akinek logikai hibáktól, véres szájú kommunistázástól és zsidózástól hemzsegő jegyzeteit az előző Orbán-kormány idején a Magyar Rádió is lehozta, ma újra visszatért a közmédiába. Lovas…..
wartaz 2011.01.13 19:30:10
@zsebatya: Keress a Google-ben, vannak fórumok. Jó szórakozást hozzá.

Másrészt itt Európáról és a világról van szó, a világot nem fejtem ki, a Európai Parlamentben frakciójuk van (Lovas erről beszélt), nézd meg a Wikipedia-n, kommunizmus szóra keresve.

Mi a baj ezzel ?
wartaz 2011.01.13 19:32:08
@zsebatya: Ja, egyébként pont a zöldekkel tömörültek, hoppá !
Közeleg az év vége, hamarosan mindenki közzéteszi, hogy szerintük mely filmek voltak 2010 legjobbjai. Stephen King jó szokásához híven ezúttal is elmondta, hogy szerény személyének az idei felhozatalból mik voltak a kedvencei (az Entertainment Weekly hozta le a cikket. )Nos, lássuk,…..
wartaz 2010.11.24 23:20:05
@tunderninja: Szerintem mind King, mind Koontz kiváló író a maguk - közös - műfajában.

Azonban kicsit szerintem mind a ketten... keresem a jó szót, mintha kiégtek volna. Legalább is a nálunk utóbbi időkben megjelent könyveik alapján.

Kingnek a régi művei zseniálisak voltak, a rossz nyelvek szerint azok, melyek az alkoholos/kábítószeres időszakában íródtak. A Tortúra (Misery) utánozhatatlanul eredeti és borzongató (mégpedig azért, mert bárkivel megtörténhet), nem különben a Végítélet (nekem egyik kedvencem), vagy az Az (It), meg a tavalyi listánál emlegetett Remény Rabjai (novella) . És mivel ez egy filmblog, meg kell említeni, hogy kiváló filmek készültek King műveiből, ilyen az említett Végítélet (az egyik - ha nem a - kedvenc filmem), illetve a Remény rabjai, de nekem a Dolan's Cadillac is tetszett (most láttam), noha a filmen érezni, hogy egy novellát próbáltak szétnyújtani 85 percesre, de említhetnénk a Tortúrát is, természetesen. Én magam nem vagyok Ragyogás filmrajongó (a könyv zseniális), a Kubrick film nekem nem tetszett, a másik verzió sem, de nekem jobb, mint a Kubrick féle - talán, mert a könyvet sokkal előbb olvastam.

Az utóbbi időben azonban King számomra kissé "szófosóvá" vált és ezáltal elveszik a történet a sok mellédumálás és túlrészletezett jellemrajz-áradatban.

Koontz esetében a helyzet - bár egészen más problémát látok -, de hasonló. Kiváló íróval van dolgunk, nekem nagyon tetszett az Amnézia című könyve, illetve az Idegenek. Koontz könyveiben mostanában rengeteg marad benne a történetben, az újabb könyvei végén az az érzésem, hogy ebből sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni (példának említeném a Legsötétebb éjszaka c. könyvet). Gyönyörű leírások vannak az újabb könyveiben, a stílusa végtelenül "érett" lett, de mostanában a történettel nem foglalkozik annyit, jók az alapötletek, jó a lendület az elején, de a közepére ez elfogy, majd a vége pedig már néha szinte izzadtságszagú.

Mindezek ellenére két kiváló íróról van szó és aki ezt a műfajt elfogadja annak, ami és szereti, ez a két író egyszerűen kihagyhatatlan.
wartaz 2010.11.25 22:09:33
@tunderninja: ezekben egyetértünk, és örülök, ha a Védelmező jó lett, Spanyolországban élek és akkor veszem meg az éves "termést", amikor Magyarországon vagyok. Karácsonykor beszerzem a Védelmezőt - és az új könyvét is -, és a leírásod alapján alig várom.

Kingnek valóban sokkal több filmje van, tényleg jobban fekhet a filmgyárosoknál, meg talán jobban filmre (is) termettek a könyvei, különösen a régebbiek. Szerintem az utóbbiak olyanok, mint Schumacher visszatérése, letett rengeteget az asztalra, de talán jobb lett volna, ha otthon marad és nem a pályán köröz. Teljesen igazad van, az újabb könyvei nagy része töltelék, rizsa, ahogy írtad.

Koontz könyveit lehet, hogy jobb, ha nem viszik filmre. Egész más író, mint King, félek, hogy filmen elrontanák (nézd meg azt a kettőt, amiről én tudok).

Azon, hogy melyikük jobb, szerintem nincsen értelme vitatkozni, hiszen elférnek a piacon, és ahogy látom, megvesszük mindkettőjük könyveit és megnézzük az általuk írt művekből készült filmeket. A műfajnak pedig a királyai egyértelműen (bár, ahogy mondtam - és egyetértve, hogy a Köd elképesztő, nekem nagyon tetszett pld. A coloradoi kölyök is, a régebbiekről pedig írtam - King kezd unalmas lenni, Koontz pedig nem hozza ki a könyveiből, ami pedig az alapötletben benne lenne).
Na, akasztják a hóhért, ráadásul több lába is van, mint kettő. Az RTL Klubon éppen most is zajló Való világ 4 műsorvezetője ugyanis az a Stohl András lett, akitől a csatorna korábban elhatárolódott, kihajította minden műsorából, ha lehetett volna, azt is letagadják, hogy…..
wartaz 2010.11.21 15:00:26
Tisztelt comment:com !

Szerintem a címet kissé módosítani kellene a következők szerint "A comment:com blog megvezeti az olvasóit !".

Értem én, hogy egy hatalmas reklámhadjárat van a VV körül, meg mekkora húzás, hogy az ország erről és a VV-ről, meg az RTL Klubról beszél, és lám, most én is erről írok, de azért nyíljon ki egy kicsit a szemünk. Merthogy a Google-be beírva, hogy 'Stohl András Való Világ' és szemezgetve a találatok között, ezeket találjuk :

gumicokor (a Velvet hírblogja) - 2010.08.18. : "Stohl András is lehet a Való Világ 4 műsorvezetője"

propeller.hu - 2010.11.17. : "Lilu és Stohl András vezetik a Való Világ negyedik szezonját"

Index.hu - Kultúr (!!!) - 2010.10.15 : "Stohl András vezeti a Való Világ 4-et."

Stop.hu - 2010.08.27 : "Fordulat: Stohl András kezébe kerülhet a negyedik ValóVilág!"

Hirado.hu - 2010.10.15 : "Ez a való világ: ismét műsort vezethet Stohl András"

És így tovább. Nem volt ez akkora marha nagy titok, ugye ?

Őszintén szólva korábban én magam is szívesen olvastam az Önök blogját, hiszen egy korrekt, jó humorú és a hibákra rávilágító oldalnak találtam. Amikor tegnap elszörnyedve hallgattam, ahogy a "szakértők" értékelték a versenyzőket - köztük egy ormányos medvével, vagy mivel (és nem kell huhogni, értem a poént) -, meg is jegyeztem, hogy alig várom, hogy a c:c hogy fogja "ekézni" ezért "Retekéket".

Most meg vagyok döbbenve, hogy Önök (is) beállnak ebben a médiabuliban a sorba, melynek során a sok "agyhalott birkát" vezetik meg. Tudom, hogy a média erről szól, hogy minden reklám, reklám, csak beszéljenek rólunk, de azért...

(és akkor magáról Stohlról és a szerepeltetéséről nem is szóltam, de végül is megtették előttem több százan és végül is ő maga is elénekelte : "Rossz vagyok, de használható !", ebben minden benne van, kórkép az országról és a magyar szórakoztató médiáról).
wartaz 2010.11.21 15:36:19
@sixx: Nem akartam megbántani, csak jeleztem, hogy egy nagy reklámhadjárat, "szivatás", stb. megy, ment itt, aminek ezek szerint Ön és még sokan beugrottak. Ma a teljes on-line média azzal van elfoglalva, hogy : "nahát, Stohl lett a műsorvezető, mekkora húzás !". Az RTL-nek meg pontosan erre van szüksége, mert ugye a negatív (?) reklám is reklám. Ehhez azonban szerintem kár alájuk adni a lovat, mert mind az, hogy Stohl-t visszahozták, mind az egész műsor színvonala - szerintem - nem érdemli meg.

Ha bántó volt bármely mondatom, sajnálom, nem akartam bántani. Tényleg tetszenek az írásai - ezt meg is említettem.
Igazi jó bicskanyitogató sztori X-é. Olvasónk Rómából jött Budapestre Alitaliával. Viccelhetnénk olcsón, hogy aki ilyet tesz, magára vessen, de nem viccelünk. X. kiszálláskor az ülések közé ejtette a mobiltelefonját, amit a reptér épületébe érve azonnal észrevett, és…..
wartaz 2010.10.21 16:17:09
@Sátán meg a Jocó: Nem vagyok "magyarfóbiás", szeretem Magyarországot. Ezért szeretném jobbnak látni, már bocs'. Ezért lenne jó, ha megértenéd, hogy pont nem kellene a posztolót itt folyton lehúzni, ha igazságtalanság éri, mint most is. Hogy miért hagyta ott a telefonját. De ha jól van így, akkor jól van, csak legközelebb neked fogja azt mondani valaki, hogy szarunk a bajodra és neked fog fájni. Ezért lázadozom itt mindig, hogy ne már a posztoló legyen a hülye a többség szerint mindig, amikor minden rohadt drága Magyarországon, a színvonal pedig gyenge. Ez nem "etnomazochizmus", hidd el - kéretlen - nevelő és javító szándékkal írogatok ide (lehet hülyeséget). De tudod, mit : befejezem.

Ezért kár elküldeni a picsába.
wartaz 2010.10.21 16:23:36
@anarch: A Ryanair ügye példa volt, alátámasztandó, hogy a fenti - szerintem - nem korrekt eljárás még drágán is történt. Kár a Ryanair ügyén lovagolni, egy másik történet, az érme két oldalával. Helyettesítsd be így : a magyar repterek drágábbak, mint sok másik európai, drágább a parkolás (pld. Tenerifén [TFS] fél óra ingyen van, utána is fillérek, pedig a repülőtér nagyobb, mint a Ferihegy1 - nézd meg, mit ír becike4, fél óra 2,5 €), stb. Ennyi. Legalább jó lenne és színvonalas kiszolgálás. Ezt bátorkodtam, hosszan leírni.
wartaz 2010.10.21 16:25:40
@enamel: max. nem olvasod el, a képernyődre kifér, átgörgeted, nem ég bele a TFT-be. :) De abbahagyom, marjátok egymást. Üdv.
Az etyeki boros-evős fesztiválokról írtam már himnuszt is, sok újat mondani nem tudok, azonnal a lényegre térek tehát. Mint tudjuk, a tavasz a Pincefesztiválé, az ősz a Kezes-lábosé, utóbbi esedékes ezen a hétvégén, miszerint szombaton és vasárnap. Ez a nyolcadik ilyen a sorban,…..
wartaz 2010.09.23 13:55:45
Akit érdekel, itt írtam kimerítőbb véleményezést az etyeki fesztiválokon szerzett tapasztalataimról :

albertgazda.blog.hu/2009/09/24/fogjak_a_poharukat_menjenek_etyekre

sajnos eléggé szétesett formában. És nem ártani akarok a fesztiválnak, hanem felnyitni az illetékesek szemét végre, hogy szolgáltatni kellene. Mielőtt "lebértollnokozna" valaki megint (például Te, kedves savmart).
wartaz 2010.09.25 19:44:16
@AG 2.0: Már ne haragudj, de ne csak a fesztiválon nézd, keresd a mosolygó arcokat. Nyilván Te idén is ki fogsz menni, én pedig nem. Kérlek szépen, hogy számold már meg a mosolygó embereket nekem a "parkolóban" (ha mosolyog, azért, mert megúszta tengelytörés nélkül). Vagy tedd meg, hogy százalékban megnézed este a buszmegállóban azt, hogy hány százaléka mosolyog az ott várakozóknak. Vagy fent a buszon. Aztán mondd már meg nekem, kérlek, hogy a gyermekesek mennyire elégedettek. Pedig este már fűti őket az elfogyasztott finom borok alkoholtartalma. Köszönöm előre is.

Sajnálom, de nincs igazad, az etyeki rendezvény nem a félig-teli-üres pohár esete, abban a pohárban nincsen semmi. Pedig tele lehetne, méghozzá a finom borok, pálinkák kóstolása utáni szép emlékekkel, de ezt kiöntik belőle és lehúzzák a wc-be. És ebben az emberek szívében létező pohárban hazatérvén szerintem düh és értetlenség marad. Értetlenség, hogy miért kell így elkúrni.

A másik kérdés a parkoló kérdése, amit itt felvetettél és Bzoltán már kitért rá. Két lehetőség van : az egyik, hogy ha egy rendezvényt csinálok, akkor azt megcsinálom rendesen, a másik, hogy nem csinálom meg. Ha nem tudnak normális parkolót csinálni, meg egyáltalán emberi körülményeket teremteni, akkor 1.) Ezt a rendezvényt nem kell megtartani, el lehet vinni ezeket a kiváló borokat pld. a Várba, vagy más rendezvényekre és akkor Etyeken nem lesz ilyen. 2.) Be kell engedni az autókat a faluba, vagy a környékére és a biztonságiak ellenőrizzék, hogy a mentőautó beférjen mindenhol (állítólag ezért nem lehet bemenni). 3.) Azért, kedves Barátom, a lebetonozott, ingyen parkolótól, a kukoricás mellett, kaszálatlan, méteres fővel benőtt és tankcsapdákkal borított, autót próbáló, méregdrága borzalomig hosszú az út. Ezen az úton az előbbihez közel lehetne elfogadható megállót találni, nem ?

Tipikus magyar hozzáállás : - Csináljunk fesztivált ! - Oké, csináljunk. De nem tudjuk megcsinálni jól, mert nincs pénz. - Nem baj, megcsináljuk szarul. Csak legyen fesztivál.

Észre kellene venni végre, hogy sokszor jobb nem tenni valamit, mint rosszul csinálni. Ha nem mennek a kulturált körülmények, akkor ezeket a borokat nem kell bemutatni ilyen fesztivál keretében, az elköltött pénzt lehet más kiállításokra és marketingre fordítani.

Ráadásul itt még rosszabb a helyzet, mert a "régi nagyöregek" azt írják, hogy voltak ezek a fesztiválok kulturáltak is. Na, akkor ez még magyarabb, valami működött, hát, elrontjuk.

Arra is várnék Tőled választ, hogy miért jó, hogy a busz a messze áll meg, mikor beérkezik és felnyomnak rá, mint marhákat a vagonba, a fele nép lent van a parkolóban, türelmetlen, a zsúfolt busz, amelyre egy hangya , nemhogy emberek, nem fér fel, áll vagy tizenöt percet a téren ? Ebben hol a ráció.

Én idegenforgalomba dolgoztam le 14 évet. Ha egy utazást szervezel, úgy érdemes megcsinálni, hogy lehetőleg az eleje és a vége nagyon jó legyen. Az nem baj, ha a közepe is az, de az eleje adja meg az alaphangulatot, a vége marad meg a legmélyebben. Az nagy rész lesz abban a bizonyos pohárban. A szervezők ezt sem tudják. Elsz(a)úrják az elejét, meg is van az alaphangulat, majd a közepe egészen jó (kisebb hibákkal), tényleg finom borok, stb., majd jön az egészben a legrosszabb. És ez rá is nyomja az egészre a bélyegét.
wartaz 2010.09.25 19:58:54
A pohár miatt fanyalgókat, őszintén nem értem. Igen, drága, de nem kötelező. Nem kell, nem veszel, kóstolsz helyette kettőt. Én vettem, amikor kint voltam, mert tetszett, ez egy jó pontja volt az egésznek.

szorgalmas és akik ezt non-profit rendezvénynek gondolják (vagy erről írnak):
már ne haragudjatok, olyan korlátoltak vagytok, mint akik a Forma 1-es magyar futam szükségességét az eladott jegyek utáni haszon és a licenszdíjak különbségéből számítják ki. Egy non-profit rendezvény vagy karitatív vagy bizony közvetett reklámértéke van. Ennek is lenne. Ez a fesztivál marketing, azt szolgálja, hogy kedvet kapjál az ott kínált italokhoz, ételekhez, megismerd Etyeket, emellett ezért pénzt kérnek. Mondjuk, hogy non-profit legyen, ne veszteséges (ez lenne a normális). Ez az első mérleg. A másik fele a közvetett haszon, a hosszútávú hatása egy ilyen fesztiválnak. Mert amikor bemész valamelyik hipermarketbe egy ilyen fesztivál után, ha minden jó volt, egy ideig az etyeki bort részesíted előnyben. Mert elmondod a havernak, hogy "apám, milyen rohadt jó bort ittam Etyeken". Mert elkezdesz etyeki bort inni, ha azelőtt nem tetted. És a többi.

Én magam is a fentieket mondanám el szívesen, ehelyett idejárok és szidom a fesztivált (sokan vagyunk így), azért, mert én magam megalázottnak éreztem ott magam. Pedig a magyar bornak borzalmasan nagy szüksége lenne a marketingre. Én már külföldön élek, és senki nem is tud róla itt Spanyolországban, hogy milyen jók is a magyar borok. Például az etyekiek. Pedig nagyon, nagyon finomak. De ha erre a fesztiválra kimennek, akkor nem is ezt viszik szét a világban. És ezt az ottani borok és borászok nem érdemlik meg.
Átlagos személygépkocsi-használat mellett Budapesten nincs gazdasági racionalitása az autó fenntartásának. Ennél ugyanis költségtakarékosabb a közösségi közlekedés, a kerékpár, szükség esetén a taxi vagy az autóbérlés igényeinkhez igazított mértéke.Magyarországon egy…..
wartaz 2010.09.20 00:22:05
Hát, kedves posztoló barátom, ez az egész egy hatalmas csúsztatás, ahogy van, bár az utolsó mondat elbizonytalanított, hogy vajon ez a Te véleményed, vagy a LMCS tanulmányának közlése, mellyel Te sem értesz egyet igazán, és valóban vitaindítónak szánod. Ha valaki leírta, amiket én fogok, sorry, nem olvastam el az összes kommentet.

Először is egyből egy ellentmondás : ha valaki vásárolt egy új autót (és az elmúlt idők devizahitelekkel "megszórt" társadalmában nyilván sokan tették), akkor miért is kellene brutális összegeket költenie az autója karbantartására ? De ha mégsem vadiúj kocsiról van szó, akkor is, a karbantartás miért kerül csillagászati összegekbe ? Nekem egy dízeles autóm van, amelyet 15000 km-ként kell olajcserére, stb. vinni. Korábban Szlovákiába hordtam ki szervízbe, egy 15000-es szervíz kb. 25-30000 Ft volt. A szakszervízben. Ha nem ragaszkodsz a szakszervízhez, mondjuk mert a garanciális idő lejárt, akkor nem szakszervízben, max. ugyanennyiért megcsinálják az olajcserét, meg ami ilyenkor kell Mo-n is. Az első nagy szervíz nekem 120000-nél volt, az drágább volt, de amúgy ennyi. Ha egy átlagos magyar 10-15000 km-t megy évente a poszt szerint, az azt jelenti, hogy 15000 km-t kb. 15 hónap alatt tesz meg, vagyis 1 km neki (az alapszervízt figyelembe véve) 2 Ft-ba kerül, vagyis havi 2000-2500 Ft-ba. Nekem hat éves az autóm és eddig komolyabb bajom egyszer volt vele, kiment benne egy ventillátor, 45000 Ft-ért. Ezen kívül apró ügyek (pld. csomagtartózár, stb.). Ha ezt hozzáadom, akkor havonta a karbantartásra költöttem max. 3000 Ft-ot. Nem hiszem, hogy ez egy átlagkereső jövedelmének brutális része lenne.

A másik, a jelenlegi benzinárak mellett is, ha mondjuka város két végén, jelesül a II. kerületben, hegyvidéki részén (pld. Adyliget) lakó 4 fős család meg akarja látogatni a XVII. kerületben lakó nagymamát hétvégénként (a lakhelyek lehetnek fordítva), nyilván van ilyen. Ha nem bérletben számolunk, hanem buszjegyben, mert mondjuk otthon dolgoznak, és a gyerekek is oda járnak suliba, akkor irányonként 4 db buszjegyet használnak fel személyenként, vagyis összesen oda-vissza 4x4x2 = 32 db buszjegybe, vagyis 32x320=10240 Ft-ba és hétvégén kb. 6 órába kerül ez a dolog, míg autóval kb 2 óra (hétvégén) oda-vissza, nem sülsz-fagysz-ázol meg és 80 km-re az én autóm max. 7 l-es fogyasztásával, kb. 1800-2000 Ft-ban van (tudom, extrém a példa, de a fenti esetben nagyon a bérlet sem éri meg, ha amúgy nem használom). Magyarul a BKV is csak, és kizárólag akkor olcsóbb megoldás (bérlette), ha pld. az autóban egy ember ül és napi szinten, keresztül-kasul jár a városban fel-alá, és akkor is kérdéses, hogy megéri-e, hogy egy hosszabb útja sokszor annyi időbe kerül, időnként bőrig ázik, vagy jéggé fagy (mert ugye : "kimaradt egy járat... meg aztán még egy..."), beteg lesz, kiesik a munkából, stb.

Azt valaki leírta, hogy persze az autóval nem csak a város közigazgatási határain belül lehet járkálni és nem csak arra, amerre a busz megy. Ezt a posztoló vagy az LMCS vidáman átlépi, hiszen ha MÁV-BKV-VOLÁN kombókkal számolok, egy 4 fős családnak bérletekkel sem biztosan olcsóbb, arról nem beszélve, hogy a kocsival viszonylag olcsóbban leugrik a család a Balatonra hétvégén, az említett 7 l-es fogyasztással és mondjuk 120 km-rel ez kb. 5800 Ft-ba kerül, ezt csináld meg mondjuk MÁV-val, BKV-val és a helyi buszokkal. Oda-vissza, 2 felnőtt, 2 tanuló.

A következő ugye, hogy mi történne, ha hirtelen 150000 autós letenné az autóját és áttérne a tömegközlekedésre. A jelenlegi BKV hogyan bírná el azt a kb. 375000 utast (úgy tudom Budapesten 2,5 ember ül átlagosan egy autóban), ha azok holnap rászabadulnának az amúgy is túlzsúfolt BKV járművekre. És ugye a nagy részük akkor, amikor a buszok, villamosok, metrók jelenleg is "pukkadásig" telítettek, vagyis a munkakezdet előtt és a munka végeztével, nem véletlenül van ekkor dugó a városban. 150000-rel kevesebb autó lenne az utakon, lehet, hogy nem lenne dugó az úttesten, hanem a megállókban. Vajon erre van megoldása akár a posztolónak, akár tanulmány készítőjének.

A következő kérdés gazdaságpolitikai. Mi lenne, ha 150000 autós, letéve autóját holnaptól nem tankolna, nem hordaná a szervízekbe az autóját és nem venne új-használt autót, mert ők BKV-val járnak ? Mennyi pénztől esne el a költségvetés mondjuk a kieső ÁFA-jövedékiadó-útalap, meg mit tudom én mi van még a benzin árában ? Mennyivel jönne be kevesebb regisztrációs adó ? Mi lenne az önkormányzatokkal, akik elesnének a 150000 autó utáni "súlyadótól" ? Pótolná-e ezt a bérletek után befolyó összeg, mármint adószempontból ? Persze, hogy nem. Pontosan nem tudom, hogy mennyi a tömegközlekedés ÁFÁ-ja, de biztosan kevesebb, mint a benziné, jövedéki adó nincsen rajta, útalap szintén, reg. adót, meg súlyadót pedig nem fizetünk a busz, villamos, troli, stb. után. Vajon ki fizetné ezeket a kieső bevételeket ? Te, kedves posztoló vagy a tanulmány írója ? Nem, az adózóknak kellene, ahogy az előbbi pontban felvetett új megállók kialakításának költségeit, új buszok, villamosok, metrók vásárlásának, pályáik építésének költségeit. Nem lehet, hogy többe lenne annak is, aki nem is járt eddig sem kocsival ? Mi lenne az autókereskedésekkel, akiktől nem vennének autót azok, akik eddig időnként lecserélték a meglévőt ? Mi lenne a tönkrement kereskedésekben dolgozókkal ? Hm ? Ezzel számoltak a T. Szakértők ?

A döntéshozóknak és a javaslattevőknek pedig egy-két javaslat eme hosszú komment végére. Jó lenne, ha végre nem a lakosságot próbálnák kiszállítani az autókból, mert normális közlekedésszervezéssel többre lehetne jutni. Mondok példákat : ha vennék a fáradtságot, hogy a közlekedési lámpákat úgy hangolják össze, hogy segítsék és ne akadályozzák a forgalmat. Nézzétek meg, hogy a Hegyalja út-Erzsébet híd-Szabad sajtó út-Kossuth Lajos utca-Rákóczi út-Keleti Pályaudvar útvonal hol van mindig csúcsforgalomban ( és sokszor azon kívül is) "berohadva". Az Astoria kereszteződésében lévő lámpánál. Nyilván oka van. A nagyobb kereszteződésekben rendőrnek kellene felügyelnie (nem büntetgetve, segítve a forgalmat), hogy ne "ragadjanak" a kereszteződésben autósok, nem ?

Aztán mondok még példát, mélyen tisztelt szakértő urak ! A körútjainkon két oldalt egy-egy sávot elfoglalnak a parkoló autók (a Kis-Körúton csak egyet). Mondjuk a Nagy-Körutat nézve, ahol irányonként a háromból egy sávot parkoló autók foglalnak el, ennek a sávnak a felszabadítása nem segítené a haladást. Vajon hánnyal több autót engedne át egy nap zökkenőmentesen, ha irányonként 50 %-kal megnövelnénk az autók számára biztosított útfelületet ? Hány autó halad át egy nap csúcsforgalomban a Körúton ? Nyilván 50 %-kal több tudna, 50 %-kal nagyobb útfelületen, vagyis a jelenlegi mennyiség simán haladhatna, jól beállított lámpákkal, stb. Ki kell számolni, valószínűleg nem lenne messze a 150000-es számtól ? Nem érte volna meg ezeket az autókat, amelyek ott parkolnak kiépített, olcsó parkolókba terelni, a sávot felszabadítani. Mondjuk az elmúlt 20 évet tekintve. És egyben maradna a gazdaság, az adó is folyhat be szépen, stb., a zaj és a környezetszennyezés is csökken, ha az autók haladnak és nem egy-két métert "ugrálnak" előre, aztán állnak percekig.

Vajon mennyire szennyezik a környezetet a rosszul karbantartott BKV járművek és a világ minden tájáról ide behajtó teherautók ? Hm ? Nem kellett volna 20 év alatt megépíteni az M0-st (persze eleve normálisan, autópályának, nem ahogy pld. a régi szakasz most van, meg lehajtókkal, hogy ne haljon meg az egész egy balesetnél) és úgy csökkenteni a városon áthaladó forgalmat, zajt, szennyezést, hogy - akár ingyenes - alternatív utat biztosítunk azon autóknak, melyeknek semmi dolguk a városban ?

Nem ezekről kellene tanulmányokat és posztokat írni ?

Könnyű egy-egy problémát a mikrokörnyezetében vizsgálni, és abból következtetéseket levonni a saját szánk íze szerint, de vajon nem kellene a makrokörnyezetet is figyelembe venni, amikor ilyeneket leírunk ?

Én nem tudom, csak kérdezek.
Mivel tegnap csak új off topicot kaptatok, valódi, érdekes posztot galád módon viszont nem tettem ki. Cserébe most a szokásosnál korábban olvashattok egyet, amit Tibor küldött, szemléltetve az igazságos és egyenlő mértékű bírságolási gyakorlatot, vagyis ennek hiányát. És a…..
wartaz 2010.06.16 17:59:08
@Taligamajom: nem csak itt jön ki, olvasd el a Homárt ! Oda is jár a sok empátiahiányos idióta, aki szerint a hatóságnak, a multiknak mindig igazuk van. Ezért tartunk itt, többször leírtam.

És egyesek szerint rendben van, hogy ugyanazon a helyen ugyanazért a szabálysértésért három különböző bírságot szabnak ki. Agyam megáll ! Úgy megnézném, hogy mit szólnának az ilyenek, ha egy piros lámpáért ők kapnának 2 éve letöltendőt, míg a garázda kapná a 30 ezres csekket érte. Na, a rács mögül lehetne pofázni. (tudom, hogy extrém a példa).

Peetee : ha bemész és megfellebbezed, ők pedig nem tudják igazolni, hogy elkövetted a szabálysértést, akkor nyert ügyed van. Engem egyszer megbilincseltek - szerencsére csak a kocsit :) -, hogy állítólag túl közel álltam a kereszteződéshez. Leszedték pár óra múlva a bilincset, miután befizettem a pénzt, majd bementem megnézni a filmet. Rajta volt a rendszámtábla, a parkolójegy, a kocsiban szétrakott cuccok, a kislányom plüsscicája, csak a kereszteződés nem. Hozzáteszem, szerintem bőven jó helyen álltam. Kérdeztem a nénit, hogy honnan látszik, hogy nincs meg a megfelelő távolság és írni akarok egy fellebbezést. Szájhúzogatás, morgás, hogy minek ezt. Megírtam a fellebbezést, hogy térítsék vissza a pénzt és minden káromat, ami abból eredt, hogy az üzleti megbeszélésemre nem értem oda. Hamarosan kaptam egy levelet, hogy nincsen igazam, de MÉLTÁNYOSSÁGBÓL visszatérítik a büntetést. Haha, méltányosságból. Erről ennyit...
wartaz 2010.06.16 20:29:11
@PeriAttila: Tudod mit, Neked van igazad, mindenben. Azóta én nem Magyarországon élek, itt nincsenek minden méteren traffipaxok, a rendőrök nem a bokrok mögött állnak, elbújva, értelmetlen helyeken (sok van belőlük, ott, ahol van értelme), közterületesek sem dobálják ki a céduláikat lépten-nyomon, sőt a rendőr előtt is megállhatsz a parkoló autók mögött, ha nem akadályozod a forgalmat, viszont udvariasan elküldenek (igen, büntetés nélkül), ha akadályozod egy pillanatra is, de úgy, hogy elmondják, hogy "uram, ne itt álljon meg, a következő utcában van egy parkoló, kérem szépen oda parkoljon." És tudod, mi van ? A helyiek betartják a sebességkorlátozást, nem akadályozzák egymást a parkolásnál, de rugalmasan kezelik a közlekedési helyzeteket. Minden egyes esetben megállnak a gyalogátkelőnél, ha gyalogos van a közelében és igen, én is megállok. Működik a rendszer megabüntetések nélkül is.

Persze, biztosan Neked van igazad és nekem "nincs fingom" semmiről. Csak azt mondd meg, hogy miért működik mindez külföldön ? Vagy Te csak az országhatárig látsz ? Látod, ez a baj a döntéshozókkal is. Mert nyilván idővel működne otthon is, ami a határon túl. Nem lehet, hogy az emberekkel van a gond ? A gondolkodásukkal ? A Tieddel is ?

A büntetéseket pedig nem az anyagi helyzet alapján kell mérlegelni, barátom, hanem a tett súlyossága, a helyzet alapján, az alapján, hogy valakinek van-e ebben a kérdésben előzménye (mondjuk naponta követ el szabálysértést). Amikor a büntetésben -tól -ig határokat adnak meg, akkor a jogalkotó azért építi ezt be, hogy ezt lehessen mérlegelni és ne az anyagi helyzetet. Ez a demokrácia ! Amiről Te beszélsz, az nem az. Egyébként pedig nem is éri el a célját, a "nagypapának" egy 5000es bírság is nagyon fáj, apuci X5-ösével járó gyereknek pedig egyáltalán nem fáj a 20000-es sem, mert azt is apuci fizeti. Aki szintén leszarja.

De tudod mit, legyen igazad, épüljön úgy az ország, ahogy Te képzeled. Csak szar lesz...

Megj. amit streetfighter leírt, az is igaz, kiegészítve : saját szememmel láttam már baleseti helyszínelőből traffipaxolni, persze lehet, hogy tévedtem, de egy kamera nézett az útra az autóban és egy rendőr valamit csinált vele. Balesetnek nyoma sem volt. És láttam olyat is, hogy a falu vége táblánál a forgalommal szemben véletlenül fel volt állítva egy hatalmas reflektor, egy jó egyenes úton, így nem látszott a traffipax. Nem mondom, hogy ezért volt ott, de ott volt, a reflektor is, a kamera is és a kamera nem látszott. Nem sokkal később újra arra mentem, és nem volt ott a traffipax sem és a reflektor sem. Biztosan nincsen összefüggés ! Később ugyanezen a helyen láttam ugyanezt. Ez nem veszélyes, ugye ? És szerintem sem pénzbeszedésről szólt. Nem lehet, hogy naív vagy egy kicsit ? Ha azt írtad volna, hogy miről kellene szólni, akkor rendben. A statisztikák, amikben pedig hiszel, hááát... Pláne, ha azt ilyen-olyan tv-műsorok tálalják.
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
wartaz 2010.06.15 23:24:20
@miklos.rabai: sajnálom, nem értek veled egyet, nem csak az a szabálytalanság, amit megítélnek szabálytalanságnak. Ilyen erővel csak az a bűncselekmény, amiért le is fülelnek és el is ítélnek. Ez nincs így, bűncselekmény az, amit a Btk. annak minősít, függetlenül attól, hogy megkapod-e érted a büntetésedet. Ugyanez a helyzet a szabálytalansággal is, ha egy játékos pld. felrúg egy másikat, szabálytalan, akkor is, ha a bíró lefújja, akkor is, ha nem.

Másrészt : nagyon jó fejek vagytok. A posztírót itt fikázzátok a véleménye és az leírásának stílusa miatt. A ti stílusotok pedig ez :

gyumir : "aki maradonát egy dagadt csalónak nevezi, az egy szánalmas barom!!!"

megmondtam?megmondtam : "a zsidókurvaanyád, az... "

meg a többi széplelkű.

Mindezt azért, mert nem egyezik a véleményetek és kifogásoljátok a stílust. Gratulálok.

Ezek után nem is vitatkozom veletek, bár nem is kértétek.
wartaz 2010.06.16 00:26:29
@miklos.rabai: abban, amit most leírtál száz százalékig egyetértünk, én sem mondtam mást. Ahogy az eredményt sem fogják 0:0-ra változtatni, mert valaki visszanézte videón. És ez így is van jól, mert :

1. Megölnék vele a focit.
2. Jelen esetben onnan kellene újrajátszani a meccset, hiszen abból a kifelé történő szabadrúgásból lehet, hogy Nigéria előreívelt és gólt lőtt volna, akkor pedig...

Ez őrület lenne. A fociban abban a pillanatban dől el és a bíró dönti el, hogy jelen esetben gól vagy szabadrúgás kifelé. A bíró úgy döntött, hogy gól... ennyi, Argentína győzött.

Csupán felhívtam a figyelmedet, hogy egy szabály megszegésének ténye nem attól függ, hogy rájönnek-e, hogy te voltál illetve észreveszik-e. Az ártatlanság vélelme megint más dolog, a bűncselekmény bekövetkezik függetlenül attól, hogy sikerül-e rábizonyítani a bűnösre. Viszont ártatlannak kell tekinteni mindenkit, amíg nem bizonyosodik be a bűnössége. És ez nagyon helyes, képzeld el a fordítottját. Ja, és én sem vagyok jogász. Meg tulajdonképpen egyet is értünk... :)
Attila a mifelénk sajnos szokásosnak mondható módon világosodott meg 10 év Vodafone-hűség után. 3 új telefont szeretett volna előfizetéssel, de annak ellenére kértek tőle darabonként 80 ezer forint kauciót, hogy nem hitelre akarta venni, és hogy a telefonok értéke sem haladta meg…..
wartaz 2010.06.16 00:12:03
Kedves Attila ! Igen, a Vodafone-nál ez a szokás Magyarországon és ez volt már sok-sok évvel ezelőtt is, amikor a most nevet váltó társaságtól átmentem hozzájuk. Akkor is szó volt max. 80 ezres kaucióról és igen, ezt csak Te nem tudtad. De...

Mindez azért van, mert egyesek elviszik a telcsit (amit neked 20 ezerért adnak, de a boltban sokkal többe kerülne, igaz, el tudom képzelni, hogy a Voda még ennyit sem fizet érte, persze nem biztos), és már az első havi számlát sem fizetik be, hanem kikódolva használják a telefont. Soha nem szoktam védeni a multikat, de ez most egy kétoldalú játék, amiben hibás mind a két fél. Nem, nem te, hanem egyesek.

Én, amikor átmentem hozzájuk, felnyaláboltam vagy két évnyi Pannon számlát, hozzátűzve a csekk és betoltam nekik. A srác ezt is csatolta a "hitelbírálathoz" és csont nélkül kaptam meg a választott telefont, nulla kaucióval. Ebből gondolom, hogy azért nem végletesen elvetemült dolog ez, hanem tényleg arról szól, hogy egyesek visszaélnek a dologgal.

Kérdés persze, hogy jogos-e a kamat nélküli pénzhasználat, de lefogadom, hogy valahol aláírod, hogy elfogadod, akkor pedig jogos.

Emellett a Vodafone-nak azért voltak kemény húzásai, a családom több tagja is náluk fizet elő.

Spanyolországban is használom a Vodafone-t és itt volt egy időszak, hogy bizonyos okokból mindenkinek, aki náluk volt, be kellett jelentkeznie és egyeztetnie az adatokat. Valamilyen terrorelhárítási ügyből kifolyólag volt erre szükség, ha jól emlékszem akkoriban volt valami balhé Mallorcán. Aki nem jelentkezett be időre, annak a letiltották a ki- és bejövő hívásokat is. Így jártam én is, és közepesen volt egyszerű újraindítani a cuccot. A lelküket kitették, hogy segítsenek, rengetegszer felhívtak, bocsánatot kértek, pedig tulajdonképpen nem ők voltak a hibásak. Volt egy szabály, én nem tudtam, ők korlátoztak. Nagyon kérték, hogy ne menjek el tőlük a probléma miatt. Pedig csak feltöltőkártyás voltam !

Na, ez különbség ! A magyar Vodafone-osok tanulhatnának a spanyol kollégáktól. Lenne értelme !
wartaz 2010.06.16 00:13:56
@Bartoki: Én magyar állampolgár vagyok, és kb. akkor mehettem a Vodafone-hoz. Az előző kommentben leírtam, hogy miért nem kértek tőlem, pedig arról volt szó, hogy kérni fognak, ezért is vittem a Pannon csekkeket.
  Pénteken, az 1. szabadedzés közben ment a pályára az állatka, épp nem jött kocsi, megúszta. Kis gondolkodás után egy menekülőnyíláson hagyta el a pályát.  Montrealban nem ritka az ilyesmi, három éve Ralf Schumacher majdnem elütött egyet, centiken múlt.…..
wartaz 2010.06.13 20:13:40
@indaraider: Czolner, mint szakkommentátor. Hmh. :)
wartaz 2010.06.13 20:19:06
@Sferrari: oké, értem én, de ez a mormota-hód, vagy milyen ügy, azért nem központi kérdés.

Mosolyogva figyelem Schumi "botladozását", csak nem kellett volna visszatérnie, vagy nem ide, vagy nem most. Bár, szerintem semmikor, lerombolja a reputációját, aztán futhat utána, a görcstől pedig még gyengébb lesz. Tudom, szar az autó... Rosberg sokkal jobban ült megint.

Reméljük, Alonso Valenciában tényleg egy versenyképes autót kap. Ez most nem volt olyan, mint eddig, de a versenyképes alatt a győzni képest értem.
f1 Schumacher feladta a szezont 2010.06.11 11:14:00
A német elismerte, hogy az idei Mercedes nem elég jó, és nem is lesz az, már 2011-re koncentrál. "Mindig a bajnokság a cél, de egy bizonyos ponton rájössz, hogy ennyid van. Az év még hosszú, de nem igazán vagyok abban a helyzetben, hogy vb-t nyerjek, vagyis a szezon inkább már…..
wartaz 2010.06.11 14:26:53
@MosoMasa: Igen lesz, igen ott. :) Schuminak pedig a visszatérés után a visszavonuláson kellene elgondolkodnia. Szar az autó ? Rosberg 32 ponttal többet szedett össze, mint ő, nyilván nem másik autóban ül. Ez az autó tavaly világbajnok volt. Feladta ? Nyilván nem ezért fizetik. Jövőre sem fog nyerni, mert már kevés ebben a mezőnyben, amit ennyi idősen tud. Rengeteg ez is, de mégsem elég. Kár, volt visszatérnie, mert mindenki úgy emlékezett volna rá, amilyen a csúcson volt, most futhat a renoméja visszaszerzése után, egyre görcsösebb lesz és egyre távolabb kerül a győzelemtől. Ez pedig csak kommunikáció, egy versenyző soha nem adja fel, megy egy-egy pontért, egy-egy dobogóért, világbajnok pedig úgyis csak egy lehet.
wartaz 2010.06.11 14:43:00
@Brawn1: Hát, basszus, igazad van. Megnéztem, 22:50-kor adják felvételről. 4 órával később, mint valójában lesz. És milyen csodálatos műsorok szorítják maguk mögé : a magyar nép szellemi tápláléka, a Fókusz Plusz, majd a Csodacsibe (!) c. animációs csoda (Oscart neki), utána pedig a színészi szakma gyöngyszeme, Steven Seagal főszereplésével a Halálod napja. Ezután következhetünk mi, F1 rajongók. Gratulálok !

A műsortervezés másik csúcsa, hogy ott van nekik a SportKlub, legalább ott nyomnák élőben. De nem ! Ott 22:45-kor kezdődik, ugyanakkor mint az RTL-en (5 perc csúszás). Hátha valaki két TV-n, két különböző csatornán nézi ugyanazt kánonban. F@sza.

Egyébként az M1-nek nem hiszem, hogy lenne most erre pénze (Palikra biztosan nem). Dávid Sándor pedig, akinek a régi közvetítéseit én szerettem, mára eléggé megkopott. Nem tudom, ott ki közvetítené. Palik és Czolner egy idióta, de néha ez a jó. Időnként üvöltök a TV-nek, hogy mekkora baromságokat mondanak. Nekem ez már hozzátartozik.

Az viszont nagyon kemény, hogy 4 órával később nyomják, a két adón ugyanabban az időben.
wartaz 2010.06.11 19:30:10
@sanyix: másképpen hívták (Brawn), a csapat ugyanez volt lényegében. Fejleszteni pedig télen mindenki fejleszthetett. Nekik kevésbé sikerült, de azért teljesen leírni azt az autót... hiba. A Red Bull előnyben van, piszok jó lett az a gép, a Meki fejlődik nagyon. Nyilván le vannak maradva a többiek. De pld. a Ferrari a jelenlegi küszködése közepette nem hiszem, hogy klasszisokkal jobb autóval rendelkezik, mint a Merci. Mégis Alonsonak 79, Massának pedig 67 pontja van. Schuminak 34. Ez a különbség nincs meg a két autó között.

Vagy ott van a Renault. Kubicának szintén 67 pontja van. Ne mondd nekem, hogy a Renault kétszer olyan jó autó, mint a Merci.

És végül Rosberg. Biztos az ő autója is sokkal jobb. Nem, itt vezetői kvalitásokról van szó, Schumi nagy versenyző VOLT, akkor amikor az autója valóban kimagaslott a mezőnyből, és ezek a versenyzők még ébredeztek, akik most megverik. "Légüres térben" volt, nagyon jó géppel, nagyon jó pilóta.

Most legalább 5-6 olyan képességű pilóta van, mint akkor ő volt (Alonso, Hamilton, Vettel, Kubica biztosan, Button, Webber talán, szerintem Sutil is eléggé jó lesz, ha beül egyik top csapathoz). Ő pedig már messze nincs azon a szinten, és pláne nincsen azon, amin hiszik, hogy volt. Ha akkor ezek a versenyzők, egyszerre, mind ott vannak mellette, az autója nem magaslik ki annyira a mezőnyből, messze nem lett volna ennyi VB címe. Jókor volt, jó helyen, jó képességekkel.

Kár volt visszatérnie, rosszkor, rossz helyre, megkopott képességekkel.
f1 Alonso kiborult a Ferrarira 2010.06.08 10:41:00
"A kocsi Kína óta nem változott, leszámítva az F-csatornát, ami viszont nem hozta, amit vártunk tőle, csak elterelte a mérnökeink figyelmét" - nyilatkozta a spanyol a Marcának. "Bahreint leszámítva csak védekeztünk, sosem támadtunk. Remélem, Valenciában sokat javul…..
wartaz 2010.06.08 16:19:54
@Breki77: hát, "nem barátom", te egy orbitális nagy idióta vagy. Tudod, én kint töltöm az év nagy részét ezek között a "spanyol cigányok" között és külföldiként csak kedvességet, segítséget és baráti hozzáállást kaptam tőlük. Legtöbbször sokkal többet, mint annak az országnak, a nem roma állampolgáraitól, ahol születtem. Tudod te egyáltalán miről beszélsz ? Vagy puffogsz csak, minden alap nélkül. Beszéltél már egyetlen egyszer is, egyetlen szót egy spanyol emberrel ? Tudod, hogy állnak itt az emberek mondjuk a kislányomhoz, aki velünk együtt egyetlen szót sem beszélt spanyolul, amikor elkezdte az első osztályt ? Az iskolája nemcsak neki, hanem a szüleinek - nekünk is - külön spanyol tanfolyamot szervezett. Mindezt ingyen. Az országon belüli repülőjegyek, hajójegyek, egyáltalán a közlekedési költségek felét kifizeti a helyieknek a kormány. Ezeket tudtad, vagy idejössz és cigányozol, te idióta.

Az F1-ben pedig semmi helye a "cigányozásnak", "niggerezésnek", "nácizásnak". Menjél el valami eszement politikai fórumba, aztán ott puffoghatsz. Ez nem erről szól !

Alonso pedig az egyik (ha nem a) legjobb pilóta, ahogy Hamilton, Vettel és Button is az, függetlenül attól, hogy hófehér, kreol vagy sötétebb a bőre színe. A versenyautóban pedig ez számít, meg a technika, meg a taktika. És emellé a szerencse.

Az, hogy a Ferrari le van maradva, egyértelmű, ez a sport ilyen. Nyilván Alonso nem erre számított, amikor odament, hanem az ő tudásával legalább esélyes akart lenni a győzelemre. Most csak 14 pont a lemaradása, de nyilván ez a különbség nőni fog, ha nem javul az autó. Ez pedig érthetően frusztrálja.
P. baromi kitartó és alapos, jó előre megérdeklődött mindent, aztán mégis pofára esett a Cetelem jóvoltából. Az Extreme Digitalnak és a banknak írt sirámaira csak a ED válaszolt, így velük próbált meg dűlőre jutni, de talán a bank is megerőltethette volna magát, végülis…..
wartaz 2010.06.04 16:26:30
kedves, @vatamadafaka ! Én általában nyugodt ember vagyok, de te és a hozzád hasonló társaid, akik rendszeresen idejárnak fikázni a posztolókat, nem gondolkoztok el rajta, hogy talán azért tartunk itt, azért lehet mindent megcsinálni velünk, magyarokkal, mert ilyen emberek vannak, mint te. Már próbáltam ezt elmagyarázni nektek az Aerovivás, elhíresült ügyben is, de nem értettetek meg.

Azért mert idejön hozzánk egy multicég valahonnan, nem jelenti azt, hogy rabszolgaként megvásárolt volna minket, vagy az ország az övék lenne. Nem ők vannak értünk, barátom ! Milyen alapon veszed te a bátorságot, hogy amikor halvány fogalmad sincs az egészről, akkor itt bírálgass egy másik embert, hogy kamu sztorikat ad itt le. Honnan tudod ? Ott voltál ?

Én konkrétan TUDOM, hogy minden szó igaz, ami ide le van írva, annak ellenére, hogy nem én vagyok P.

A többieknek : miért nem vehet fel valaki hitelt (pláne 0 %-osat), ha valakinek vannak alkalmazottai vagy vállalkozó. Mert csípi az irigy szemeteket.

Persze, inkább ugorjunk egymás torkának, aztán hagyjuk, hogy ilyen hozzáállás legyen a cégeknél. Ti nem fogtok sírni, amikor veletek történik ? Vagy csak akkor fáj, amikor a ti golyótokat szorongatják ! Szégyen.

A Homárnak az lenne a célja, hogy segítsen tisztábbá tenni a mindennapi életünket, de az ilyen kommentelők belecsinálnak (nem akartam csúnyább szót használni) ennek a nemes célnak a közepébe. Gratulálok !

Neked, meg vatamadafaka ! Nyilván nálatok, amikor te ülsz ott, ugyanilyen korlátoltan intézed, mint az ED ügyintézője. Neked is gratulálok !
wartaz 2010.06.04 16:36:31
@drill_: köszi ! mindig is idegesített a sok idióta, aki szerint az a hibás, akit átvernek, meg sikeres ember nem lehet. Már leírtam ezt az Aerovivás ügyben is, hogy nem kellene mindig fikázni a posztolót, de ezek után ez a nevében is intelligens, kiverte a biztosítékot.
Tizennyolc pozíciót javított a futamon a spanyol, a 24., utolsó helyről lett hatodik. Természetesen ennél jóval kevesebbet előzött közvetlenül, de több helyet korábban senki nem jött föl. Holtversenyben első Andrea de Adamich-kal, aki 1973-ban 25.-ről hetedik és Guy…..
wartaz 2010.05.21 02:25:23
@victor vacendak: Ja, ez az előzésrekord pedig persze, hogy marhaság, mint minden statisztika. Ha tisztán nézed hány helyet került az indulási pozícióhoz előbbre, akkor rekorder, ha levonod a kiesett versenyzőket, nem az. Ha hozzáadod a napsütéses órák számát Monacoban, akkor megint más az eredmény. Hülyeség az egész !
Világos, hogy a vulkánkitörés vis maiornak számít, és hogy egy utazási irodától nem várható el, hogy napokig fizesse egy rakás utas kinttartózkodását. Egy visszatérő ügyfélkörre alapozó, neves irodától viszont bőven elvárható, hogy legalább segítsen a bajba jutott…..
wartaz 2010.04.20 23:37:31
És akkor a konkrét esetről, bár az első dolgot leírtam. Előre elmondom, nem dolgozom sem az Aeroviva-nál, sem egyik konkurens irodánál sem, nem vagyok érdekelt bennük, semmi közöm hozzájuk, viszont szeretek utazni. Elsősorban magam szervezésében, de vannak helyek, ahova csak irodával lehet.
Véleményem szerint az, hogy egy utazási iroda jó vagy rossz és kerülendő, két szinten mutatkozik meg : először is, hogy milyen utakat szervez, milyen szolgáltatásokkal, programokkal, milyen áron, másodszor pedig, hogy ha az utas bajba kerül, hogyan áll a helyzethez. Az utóbbival - szerencsére - legtöbbször nem találkozik az utas, pedig igazán ott mutatkozik meg, hogy milyen jó utazási irodával van dolgunk.

Egyszer egy közel-keleti országba utaztam a Haris Travel Club nevezetű céggel (leírom, mert megérdemlik) és egy idős utasuk otthon hagyta az útlevelét, ez a reptéren derült ki. A tulajdonos fia - aki a reptéren volt - bevágódott az autóba a hölggyel, hazarohant vele az útleveléért. Amikor a hölgy nem találta meg otthon, átfoglalták a repjegyét, és az út közepén csatlakozott a csoporthoz, és végigcsinálta az út második részét. Ez az utazási iroda is igyekszik egy állandó utaskört kialakítani, és tudtommal sikerül is nekik. Ha mindig így állnak hozzá, meg is érdemlik, mert ez abszolút nem volt elvárható tőlük, egyetértünk, ugye ?

Az Aeroviva árképzése meglehetősen "egyéni", valaki itt írt is róla, a meghirdetett árra sokszor az alapár jelentős része (50-60 %) jön hozzá, ilyen-olyan illeték, kötelező szolgáltatás, stb. címén (irány a honlap). Érdekes, de ki van írva, nyilván nehezen támadható.

Én utaztam az Aeroviva-val Myanmarba és rendkívül színvonalas és kellemes utat csináltak, kiváló, felkészült, segítőkész idegenvezetővel, nagyon jó áron, nagyon elégedett voltam.

Azonban az én tapasztalatom szerint ez az iroda egyáltalán nem ügyfélbarát, ha voltatok náluk, az a segítőkészség (a hiánya) vagy a megalázó sorban ülés, míg odavakkantanak, hogy mehetsz fizetni (!), már sokat elárul az irodáról.

Ha velem történt volna ez, az biztos, hogy lenne folytatása, mint mondtam, az utazási szerződés az utas és az iroda között jön létre és a vis major nem jelenti azt, hogy magukra lehet hagyni az utasokat. Ha igaz, hogy Münchenben szélnek eresztették őket, én megpróbálnám megkérdőjelezni, hogy ez rendben van-e, hiszen nekik Budapesttől Budapestig kellett volna szállítani az utasokat, véleményem szerint megkérdőjelezhető, hogy ezért extra pénzt kérhettek-e, stb.

sambalabammbumbumm : a számla nem csak arra szolgál, hogy "adózzá' köcsög" (bár, mondjuk ez sem mellékes szempont, ugye ?), hanem arra is, hogy ezt a kifizetést - mondjuk egy későbbi panasz esetén - igazolni tudjuk. A számlát - vagy a pénztárbevételi bizonylatot, vagy bármi igazolást - a kifizetéskor ki kell adni, nem utólag.

Ha utazásotok alatt hasonló történik, mindig jegyzőkönyvet kell felvetetni, csak akkor van esély ténylegesen fellépni.

A posztíró pedig ne hagyja magát, ha minden így történt. Ha nincs jegyzőkönyv, nyilván nem egyedül volt, vannak tanúk. És mielőtt jön az átkozódás, utálom a feljelentgetéseket én magam is, utálom a feljelentgető embereket, először mindig meg kell próbálni megegyezni a másik féllel (jelen esetben az irodával), aztán másodszor is. Legtöbbször sikerül.
wartaz 2010.04.21 11:31:57
@Kiralylany77: ha megnézed a korábbi hozzászólásomat, láthatod, hogy éppen a kommentelőknek próbáltam elmagyarázni, hogy mennyire nem oké, hogy osztják a posztírót, akivel kibabráltak (így ezt nem veszem magamra). Érzésem szerint megkérdőjelezhető, hogy jogos volt-e az utazási iroda hozzáállása, ha pedig az van az utazási szerződésben, amit írnak, akkor, hogy az megfelel-e mindenben a törvényeknek. Sajnos ilyen esetben más irodák is próbálják minél kisebb összegből megúszni a számukra is problémás helyzetet. Hogy ez ügyfélbarát-e ? Nem hiszem.

Tudtommal valamelyik felettes szerv (valószínűleg a Fogyasztóvédelem) felhívta a figyelmét az utazási irodáknak, hogy ne álljanak úgy az utasokhoz, ahogy teszik, és ne hárítsák a felelősséget - nem biztos, de így hallottam.

Egyebekben egyes hírek szerint külföldön azon is vitatkoznak a biztosítók, hogy ez egyáltalán vis major volt, természeti katasztrófa, vagy mi. Nyilván senki nem akar fizetni és próbálják az utasra tolni, ebben nem csak az Aeroviva ilyen.

Ha szükséged van a tanácsomra, menj be az irodába és próbálj megegyezni velük. Ajánld fel, hogy nem lesz Fogyasztóvédelem, újságcikk (mondjuk ezzel kicsit elkéstetek), APEH, stb., ha rendezik valahogy. Az utazási szerződést is meg lehet vizsgáltatni, nem biztos, hogy mindig, minden irodánál törvényes, és ha az törvénytelen, hiába írod alá, nem lehet rá hivatkozni. Próbáljatok megegyezni !

Ha bemész, ne állj le vitatkozni egy - a pultnál álló - kisfiúval vagy kislánnyal, úgysem kompetens, keress vezetőt, az iroda jogászát és ne hagyd magad lehengerelni paragrafusokkal, meg utazási szerződésben foglaltakkal, mondd, hogy akkor majd a Fogyasztóvédelem eldönti. Kérdezd meg, hogy ki a felügyelő szervük (ki kell függesztve lenni az irodában) és jegyezd fel pontosan, hatásos szokott lenni, a szándékaid komolyságát jelzi. A számlát pedig KP esetén kifizetéskor kell kiadni, nem levélben.

Biztosan meg lehet egyezni.

Még egy tanács, amiért nem fogsz szeretni. Bármilyen rövid időre is utazol, bármilyen közel, ne annyi pénz legyen Nálad, amennyi pont kell. Az utolsó €-kat ne költsd el az utolsó órákban, pontosan ezért. Ilyen ritkán van, de ha mondjuk - ne adja az Isten - bármi történik, mondjuk megbetegszel és a kezelés mondjuk 100 €-ba kerül, akkor a biztosító azt fogja mondani, hogy fizesd ki és utólag térítik. A kórházba/orvosnál Rád sem néznek, amíg nem fizeted ki. A kisebb összegű kezeléseknél mindig így van (a biztosító szempontjából pedig az egy-kétszáz € kisebb összeg, akkor is, ha egy átlagembernek nem az). Soha ne legyen egy út végén 20 € a zsebedben. Ne haragudj, hogy ezt írtam.

A korrektség pedig azt kívánja, hogy az Aeroviva válasza is kerüljön ki a Homárra, ne csak kommentként legyen jelen.

Sajnálom, hogy újra hosszú voltam.
wartaz 2010.04.21 11:38:48
@fodorb: A repülőjegyeken általában nincsen rajta az utazási iroda haszna, normál esetben jutalékot kapnak. Mondjuk a jutalékot úgy leszorították a légitársaságok, hogy mindenféle egyéb díjként ez próbálják kompenzálni.

Pld. érdekes, hogy egy Bécsből induló gépnél, ha megveszed egyes irodákban miért van, hogy - bár a jegy ugyanannyiba kerül, kivéve az árfolyamtrükköket -, a reptéri illeték sokkal drágább. Nem mondom, hogy mindig, de láttam már ilyet. Érdekes...
Praxis Majdnem meghaltam 2010.04.10 08:03:00
2 éve rosszul lettem, nem, kaptam levegőt és nem tudtam menni.Bevittek az ügyeletre mert nagyon szarul voltam!Pont a háziorvosom volt ügyeleten, annyit mondott menjek haza pihenjek és egyek kekszet és igyak teát!Hát én haza is mentem és hát igen nem lettem jobban.1 hétre rá elmentem…..
wartaz 2010.04.10 23:17:38
Ma Magyarországon az orvosok nagy része - hála azoknak, akik az egyébként úgy, ahogy döcögő egészségügy rendszer hatékonyságát és működőképességét lenullázták - méltatlan körülmények között végzi a munkáját... a legtöbben erejükön felül és jól. Azonban bármilyenek is a körülmények, az orvosokat külön kategóriába kell sorolni, ők nem adminisztrátorok, akik, ha elqrják, majd lesz egy rossz végösszeg az oszlop alján. Éppen ezért számukra csak két lehetőség van : vagy embernek és orvosnak maradni az embertelen körülmények között is vagy otthagyni a szakmát (lehet pld. külföldön munkát vállalni, ott jó a fizetés, a körülmények, stb.) Erről szól az orvosok esküje.

Elképesztő, ami ma folyik az egészségügyben, műhibák sora, embertelenség és egymásra mutogatás, amikor emberek halnak meg emiatt az embertelenség miatt. És ez nem csak az orvosokra vonatkozik, hanem minden egyes emberre (pld. nővérekre, műtősökre), akik nem tudtak szakemberek és főleg emberek maradni. Az egészségügy üzletté kezd válni.

Akik itt a bíróságot emlegetik, elgondolkodtak azon, hogy amennyiben a per végén megállapítják a felelősséget, azt a pénzt ki fizeti ki ? A kórház, rajta keresztül pedig mi, adófizetők.

Ez megoldás ? Egyáltalán nem. Hiszen az orvos egy rövid szünet után (ha egyáltalán) újra dolgozhat, és folytathatja azt az ámokfutást, ami ezt az egészet eredményezte. Így illik bele ez is az egész nagy képbe : egy következmények nélküli országban a valódi felelős büntetlen marad. Véleményem szerint az ilyen embertelen, oda nem figyelő, hanyag orvosoknak el kellene venni a diplomáját, hiszen azért sok-sok évig tanult. Annak lenne értelme. Amikor a tizedik orvos dobná kukába dr.-t a neve elől, akkor a tizenegyedik már nem viselkedne így.

Természetesen az egészségügyi dolgozók nagy többsége előtt, akik a mai napig a borzalmas körülmények között odaadó, emberséges, önfeláldozó munkát végeznek, meghajolok és becsülöm őket érte. Pontosan értük is lenne szükség radikális megoldásokra. Hála Istennek, még a becsületesek vannak többen !
wartaz 2010.04.12 19:43:23
@Mike36: Igen, az egészségügy külföldön is üzlet és sok helyen üzleti alapon működik... de ott nem olyan adóterhelések vannak, mint Magyarországon. Szerinted, ha nálunk bevezetnék azt a modellt, ami külföldön kiválóan működik, mi lenne ? Mert ugye az egészségügyet csak úgy lehet fizetőssé - üzletté - tenni, hogy a biztosítási rendszert is azzá tesszük. Egyesek megpróbálták üzletté tenni, jórészt ennek az eredménye a jelenlegi helyzet. Végre meg kellene érteni, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra, a körülmények, a teljes rendszer változtatása nélkül importálni részegységeket egy rendszerbe, ezt is megpróbálták (egészségügy, nyugdíjrendszer, oktatás), nézd meg tragédia mind. Azért mert egy fogaskerék egy gépben kiválóan működik, azt átteszed egy másik gépbe és az egésznek annyi.
wartaz 2010.04.12 19:57:24
@adamantium: "látom te a fő bűnöst az orvosban látod,"

Látod ebben óriásit tévedsz. Szerintem - mivel Te magad is orvos vagy - annyira kiboríthat ez az egész helyzet, hogy olyan szemüvegen keresztül olvastad el a hozzászólásomat, hogy csak azt láttad meg, ami az EGYES orvosokat sértheti. Olvasd el, légy oly' jó, a hozzászólásom elejét és végét is. Talán megérted akkor, hogy véleményem szerint az egészségügy katasztrofális helyzetben van és ezek között a körülmények között dolgozni tragikus, frusztráló és borzalmas lehet. Iszonyatos lehet azt látni, hogy egy ember azért lesz betegebb vagy hal meg, mert nem juthat hozzá valamilyen ellátáshoz. Borzalmas lehet, hogy hozzá nem értő emberek, íróasztalok mellől mondják meg, pusztán üzleti alapon, hogy mit tehetsz meg és mit nem.

De ettől az orvosnak orvosnak kell maradni, mert amikor ő nekem gyógyszert ír fel, felvágja a hasamat, begipszeli a lábamat, vagy kezeli bármilyen nyavalyámat, az életemet, az egészségemet adom a kezébe. Ahhoz, hogy orvos maradjon, hű az esküjéhez, először ember kell, hogy maradjon. Ezért mondtam, hogy az nem megoldás, hogy ha nem elfogadhatóak a körülmények, akkor azt megbosszuljuk a betegen. Ha ez elviselhetetlen, fel kell állni, vagy külföldre menni, egyetlen hétvége alatt meg lehet keresni egy havi itthoni munkabért. Nem, ez nem lesz jó nekünk betegeknek, de amit én az elmúlt fél évben az egészségügyben közvetlen ismerőseim esetében láttam, emberektől tapasztaltam, az elképesztő. Emberileg. Hippokrátész forog a sírjában.

Ha Te nem ilyen orvos vagy és még mindig értünk - betegekért -, ilyen körülmények között, mindent megteszel, akkor meghajlok előtted is és köszönöm minden olyan beteg nevében, akinek segítesz.
Levélírónk egy megengedhetetlen helyzet fültanúja volt a napokban, a napközis tanító néni minősíthetetlen stílusban kiabált egy alsó tagozatos gyerekkel. Az igazgatónő tud ugyan a tanító néni viselkedéséről, de annyira kevés van neki már a nyugdíjig, hogy nem akarja…..
wartaz 2010.02.13 13:29:56
@ladik: vannak ilyen magán (alapítványi) iskolák, pld. a montessori iskolák. Szerintem rosszul működnek, mégpedig azért, mert egy angol rendszert, a környezethez való igazítás nélkül importáltak be az országba. Nyilván az angoloknál jól működik.

Ha megnézed a korábbi hozzászólásomat, látod, hogy szerintem a beilleszkedni képtelen gyerekkel külön vagy külön is kell foglalkozni, de ha ezt akarná tenni valaki, akkor liberális szörnyetegek azonnal szegregációt, kirekesztést és rasszizmust üvöltenek (függetlenül a gyerek bőrszínétől). Pedig ez a beilleszkedni nem tudó gyerek érdeke ugyanúgy lenne, mint az osztálytársaié. De Mo-n rosszul értelmezett liberális elképzelések miatt (vagy pusztán érdekből), nem lehet ezeket megtenni. Mert sokkal olcsóbb visítozni, mint külön ehhez értő tanárokat és pszichológusokat megfizetni. Pofázni ingyen van !

Persze, hogy Teri néni egy rosszul működő rendszer hibás fogaskereke, de ez őt nem menti fel. Mindig fel lehet állni (persze biztosan nem könnyű nyugdíj előtt, de ezt a frusztráltságot nem lehet éretlen gyerekekre átvetíteni). Nem a gyerek jogai miatt, hanem egyáltalán. Mert az a pedagógus, aki csak így tud nevelni, az állatidomárnak lehet jó, tanárnak alkalmatlan.
wartaz 2010.02.13 14:27:57
@Hamasan: Igazad van, ezt mondom, a szülőé a felelősség. Ezért nem verheti meg a tanár a gyereket. Gondolom Teri nénivel te sem értesz egyet. Komolyan mondom, egyszerre sajnállak és becsüllek téged, iszonyatosan nehéz lehet ebben az őrületben, ami most Mo-n van tanárnak lenni. Hiszen embernek maradni is egyre nehezebb. Én eljárok szülőire, mi a feleségemmel leülünk tanulni a lányommal (spanyolul kapja a leckét is, mi is szótárazzuk vele együtt) és legnagyobbrészt azért jöttünk ki, hogy értékesebb ember váljon belőle. Ahányszor hazajön, a feleségem megnézi, hogy azon a napon mit dolgoztak a munkafüzetekbe, és én is megkérdezem, hogy "Mi volt az iskolában ?". Tudom, mi szerencsések vagyunk, mert itthon vagyunk és dolgozunk, ez a gyereknek is jó, de vajon hány szülő kérdezi meg a gyereket - akár este is -, hogy mi volt az iskolában ? Nyilván a gyerekek nevelése a szülők feladata és felelőssége is elsősorban, de a nevelés a pedagógus feladata is, az pedig nem nevelés, hogy falhoz vágom, verbálisan és fizikailag megalázom. Azt bunkóság, agresszió, alkalmatlanság. És ezek ugyanezt szülik.

Ez már azoknak szól, akik szerint a tanár verheti a gyereket : szerintetek, ha Teri néni módszere annyira célravezető és jó, miért visszatérő probléma nála, hogy megver/aláz egy gyereket ? Az igazgató tudott az esetről, tehát ez így kell, hogy legyen. Úgy látszik, nem ért célt, ha pedig igen, akkor egy agresszív állat, hiszen minden ok nélkül veri őket.

Aztán majd oda jutunk, hogy a pedofilok is hasznos tagjai a társadalomnak, hiszen felkészítik a gyerekeket a szexuális életre. Tudom erős a példa, de pár éve a jelenlegi helyzet is piszok erősnek tűnt volna.
wartaz 2010.02.13 20:27:00
@Cartman (ex Cartman): "Terike néni (a maga kissé elhibázott módján) nyilván "tudja, meddig mehet el".
Ez - reméljük - így van, én arra gondoltam, hogy az ezzel egyet értő szülők szerint meddig lehet elmenni, amikor már nem értenek egyet vele.

"Az is érdekes, hogy milyen szépen látod, mi a különbség a két RENDSZER között, de azért Nálad és a legtöbb hozzászólónál is az merül fel elsősorban, hogy a tanár a hülye. Igen, persze sokszor hülye a tanár, de arról, hogy ilyen hülye tanárok is vannak, a rendszer tehet."
100 %-ig igazad van, persze, hogy így van. Tulajdonképpen - lehet, hogy hosszan - én is ezt írtam le. Csak az elfogadhatatlan számomra, hogy szülők egyetértenek, hogy a tanár nem buktathatja meg a gyereket szülői engedély nélkül, de addig verheti, míg bevizel. Ennyi.

A megjegyzésekhez :
1. Én is azt gondolom, hogy a tanárok jóravalók és tiszteletreméltó emberek, azért, hogy egy beteg rendszert életben tartanak. A rendszer viszont működésképtelen (de ezt Te is írtad).
2. De igen, lehet másképpen is, lehet erőszak nélkül. Persze ahhoz, hogy biztosan jól működjön, a jelenlegit el kell felejteni és újra építeni az egészet, mert alapjaitól szar az egész. Ehhez kell politikai akarat, morális változás, a fennálló problémák beismerése és kezelése, anyagi biztonság az iskoláknak, normális fizetések, tisztelet és megbecsülés a tanároknak, az, hogy alkalmatlan emberek ne legyenek tanárok, a szülők ne legyenek túlhajtottak, ők is tudják és akarják nevelni a gyerekeiket, stb. Ha a tanár szava elég a tisztelethez, akkor csak a pszichopaták fogják bántani a gyerekeket, azokat pedig el kell távolítani. Magyarországon ez lehet, hogy generációk kérdése.
A levélíró a sztori végén felteszi a kérdést, hogy mi mit tettünk volna, ha a kiválasztott 2 db süteményt nem adják el nekünk, mert már kinézték maguknak a pofánkba vigyorgó eladók, de egyelőre nem tudunk okosat válaszolni, mert nem látunk a pipától. Péksüteményes pult…..
A levélíró szerint a XIV. kerületi posta garantáltan nincs a helyzet magaslatán. Hiába várta a postást, annak állítólag egyszerűbb volt bedobni a postaládába a várt csomagot, mint becsengetni és szerintük ez jól is van így. Ahogy arról sem tehetnek, hogy a külföldről…..
Elképzelhető, hogy a következő szezon rajtjánál újra ott lesz a Szingapúr-balhé főszereplője, a Campos Metá színeiben.A Forma-1-egyik új csapatát az f1-live.com szerint apja, Nelson Piquet is pénzelni fogja, így akadna hely a Renault-csalást kitaláló, de vádalku miatt…..
wartaz 2009.10.11 01:35:17
@Seb: Megoldom a problémádat, meg a többiekét is, van ilyen oldal. Nem kellett mást tennem, csak a Google-ban keresni.

www.vezess.hu/forma1/palik_laszlo_monnyon_le_vagy/18903/

Jó, hírem van : még szavazhattok is, ahogy kérted. Itt ugyanis felteszik a következő kérdést : Kell-e Palik a magyar közvetítésbe? Van egy A: Igen és egy B: Nem mező. És lehet beírkálni is, hogy mekkora baromságokat mond (mert mond) Palik Laci.

dubist_tubist? : mivel szerintem ezzel neked is segítek, megvan a játékszered, szavazógép formájában, még nem mondok le, ha nem baj. De ha akarod, csinálok egy egy hasonló oldalt magamról, ott szavazhatsz.
wartaz 2009.10.11 01:50:15
@nemhiszem: azért nem értek veled egyet, mert állítólag az egésznek az ötletgazdája volt a drága kis Piquet, ő vette rá Briatorét, hogy csinálják meg a dolgot. Valószínűleg mindezt azért, hogy tegyen valamit a mérleg serpenyőjébe, mert nagyon dőlt a másik irányba. Aztán ő is volt a végrehajtó. Ismétlem : a saját ötletét megcsinálva csalt, Briatoréék tudtával és beleegyezésével. Aztán kussolt egy évig. Majd, amikor már annyira zsenge volt a teljesítménye (itt és nem a GP2-ben, mert azért az F1 más, számos nagy GP2-ben jó eredményt elért versenyzőből nem lesz jó F1-es versenyző), hogy így is kirúgták, akkor kipakolt.

Ezek alapján azért nem az igazmondó juhászunkról van szó, hanem egy számító, hangsúlyozom az F1-ben semmit nem mutató pancserről, aki aljas módon is járt el és ezért még büntetlenséget is kapott (illetve nem ezért, hanem, mert apuci tolja hátulról a szekerét). Úgyhogy azért még ne emeljünk neki szobrot, mint az igazság bajnoka.

Nagyon remélem, hogy elásta magát és azért nem lehet mindent megvenni pénzért itt sem (tudom naív vagyok, dehogynem, ezt is meg lehetett). De jó lenne, ha legalább a jelenlegi csapatokhoz nem ülhetne be, vannak tehetséges pilóták, akik nem kapnak versenyzőként lehetőséget, csak jó esetben tesztpilóták és vannak feltörekvő fiatalok is, akár a kisebb sorozat(ok)ban. Azok a csapatok pedig, akik most kerülnek be, jó lenne, ha elgondolkodnának rajta, hogy a kis Piquet-t csak felvenni lehet, kirúgni nem és nem biztos, hogy ők is megússzák felfüggesztettel, hiszen nem akkora csapatok, mint a Renault.
wartaz 2009.10.12 20:18:27
@Seb: Teljesen igazad van, tényleg, mindenki azt ír be, amit akar, én még többnyire el is olvasom. Segíteni akartam, mivel azt írtad, hogy nincs olyan oldal, ahol szabadon lehet szidni Palik barátunkat, ezért írtam meg neked, hogy van, sőt még szavazhatsz is. Csak arra hívtam fel a figyelmeteket, hogy ez a poszt Piquet-ről szól, nem Palikról. Palikot én sem szeretem, értsd már meg, és Czolner is láncos kutya, bár mostanában vissza-visszaharap.

Csak annyit mondtam, hogy számomra élvezetesebb, amikor ketten nyűvik egymást, mint amikor mások kussolnak a közvetítés alatt és csak a motorhangot hallgatjuk, meg amikor egyesek (pld. Wéber) nanomásodperc különbségeket, pikoliternyi üzemanyag mennyiségeket és egyéb statisztikákat lök 2 órán át. Az unalmas. Nekem. Ettől még Palik és a láncos kutya olyan, amilyen, de legalább tépik egymást.

Részemről, ha egyetértesz vele, a vita lezárva.

A többieknek : persze, hogy nem tudunk semmit, egyesek szerint a Mr. X, mások szerint öreg Piquet, megint mások szerint megint más dobta fel az ügyet. Volt olyan hír is, hogy FIA már régen tudott az ügyről. Na, erre lehet csomót kötni.
A volt Renault-főnököt kitiltották az autósportból a Szingapúr-balhé miatt, a Motorsport Világtanács (MV) indoklásában természetesen írásban szerepeltek a szankciók, de az FIA-elnök egy interjúban a biztonság kedvéért felsorolta.”Briatore büntetése azt jelenti, nem lehet…..
Megint az van, mint múltkor, a konkurencia megírta ügyesen, mi esedékes a hét végén Etyeken, de hát az ilyen eseményekről nem szabad hallgatni sehol. Etyeknek persze egész évben érdekesnek kellene lennie – hiszen a magyar fővároshoz egészen közel terem igen jó borokat…..
wartaz 2009.09.24 16:50:58
@savmart: Sajnálom, hogy nem értettél meg és hogy ezen a szinten vagy. Én normális hangvételbe írtam és szólok most is hozzád, annak ellenére, hogy te majmozol, így meg sem érdemled. Velem ez történt, ha mással más, örülök neki, nyilván újra meglátogatja az eseményt, bármit is írok. Én meg nem fogom. Ennyi.
Szerintem pedig lehetséges, hogy Te vagy a bértollnok, hiszen fogalmad sincs, miről írsz : nyilvánvaló, hogy egy buszmegállót nem helyeznek át senkinek a kedvéért (persze dehogynem), de itt egy különbuszról van szó, barátom, ami egy parkolóból visz el elvileg egy esemény helyszínére, illetve kellene elvinnie.
A személyeskedést pedig szerintem tartsd meg Magadnak.
wartaz 2009.09.24 16:55:44
@vörösbor: örülök, hogy Te megértettél, pontosan erről akartam írni, hogy egy kiváló rendezvény lehetne Etyeken (a helyi adottságok ellenére is), egy kis odafigyeléssel és jól járnának a borászok is, meg az odalátogatók is. Ezt sikerül - szokás szerint - pár embernek teljesen tönkretennie a hozzáállásával. Sajnálom !
Janus-arcú élet sorozatunkban megint egy panziós sztori következik, abból a fajtából, amelyiknél minél mélyebbre ás az ember, annál kevésbé biztos abban, hogy mindig a Naiv Ügyfélnek van igaza. Persze az ellenkezőjét sem akarom állítani. A dolog úgy kezdődött, hogy a…..
wartaz 2009.09.21 14:28:36
@=Ford Prefect=: Ez így működik, ugyanis azt a szobát a panziós nem tudja értékesíteni, tehát kára keletkezik. Ezért is törvényes joga, hogy ezt a kárát megtérítsék. Jeleznie kell a lemondási feltételeket és aszerint eljárni. Próbáld ki néhány on-line szállásfoglalási oldalon, látni fogod, hogy a foglaláskor meg kell adnod a bankkártyád számát. Ha nem érkezel meg - jelen esetben ez történt -, már terhelik is meg a kártyádat. Aztán ha mész a bankhoz reklamálni, ők bekérik a szállásadótól, hogy miért is történt a terhelés illetve volt-e megfelelő tájékoztatás a foglaláskor (pld. a web-lapon) és ha igen, már vetheted is a kereszted a pénzedre.
wartaz 2009.09.21 14:35:18
@RAMBO: Természetesen az, hogy a foglalás biztosítva legyen, a szállásadó feladata (pld. bankkártyával). Abban igazad van, hogy ha a 15-ből megjelennek 10-en, nem azon a 10 főn lehet behajtani az 5 meg nem érkező szállásdíját. Ha a szállásadó nem biztosította a foglalását, az az ő baja. A meg nem érkezett (ún. no-show) vendégek után - pld. bankkártyás biztosítás és megfelelő tájékoztatás esetén - akár az első éjszaka 100 %-át is terhelheti a szállásadó.
wartaz 2009.09.21 14:39:03
@=Ford Prefect=: Ha Te mondod...
Repes a kitinpáncélunk: a magyar fogyasztók veszélyeztetett kisebbségi csoportjai közül a városi gyalogosok végre abbhagyták a punnyadást, és akcióba lépnek. Pompás nevű szervezetük, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportja szerdán délután hatkor a Budaörsi úton…..
wartaz 2009.09.09 20:02:09
sakha : ha rám gondoltál, hogy lehűtöttem a kedélyeket, és ezt úgy érted, hogy nem anyázzuk, barmozzuk, stb. egymást, akkor legalább itt egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a morális szinthez, amiről írtam.

Marcellusca : szerintem megnézheted a NEM rejtettkamerás felvételt valamelyik TV csatornán. Igazad van egyébként, szerintem is más az eredmény, ha elbújnak és úgy fényképezgetnek, miközben spontán jönnek mennek az emberek ide-oda, mert így hiteltelenné is válhat a dolog (de szerintem nem kellene feljelentgetni, van más mód is, ugye?). Egyébként én a fényképek bizonyító erejét is vitatnám, hiszen a rendőrség például hitelesített eszközökkel mér, fényképez, ellenőrzött körülmények között. Honnan tudjuk a fénykép alapján, hogy például a gyalogos nem akkor lép a zebra mellé mondjuk egy villanyoszlop takarásából, amikor az autó pont áthalad a zebrán és kattan a gép (tudom a tanuk). Nem feltételezek semmi ilyet, csak kérdezem, hogy vajon ezek alapján lehet-e eljárásokat indítani ?

egyenlítő : láthatsz majdnem ilyet, menjél ki az M1-esre, ahol jó darabon előzési tilalom van a teherautók számára. Próbáld ki, milyen érzés, amikor szabályosan 130 km/h-val mész az előzősávban és a kamion, amelyiknek a s..ggénél vagy olyan 70-80 km/h-val kijön eléd. Te meg imádkozol, hogy 1. ne kapd el hátulról, 2. téged se a mögötted jövő versenyző. Sokat jártam arra, többször megtörtént. Persze, mindig inkább fékeztem és elkerültem a balesetet, ahelyett, hogy előkaptam volna a mobilomat, hogy fényképezgessek, aztán feljelentgessek. Hozzáteszem, a rendőrök sem ellenőrzik, kint a tábla, azt' annyi. Nem feljelentgetni kell, hanem mivel mindannyian részt veszünk a közlekedésben, figyeljünk egymásra, akkor kevesebb lesz a baleset, ilyen bejelentett akcióktól lesz hírverés, topik az indexen, rengeteg hozzászólás (ilyen hosszúak is, mint az enyém), de kevesebb baleset és halott nem. Az emberek fejében kellene rendnek lenni.
wartaz 2009.09.09 20:09:44
@Roberto1: azért bambulnak, mert egyáltalán nem szokták meg, hogy átengedik őket. Látják a kocsisort, hát néznek előre és tényleg akkor ébrednek, ha szól a duda. A többivel egyetértek, szerintem is a STOP táblás megoldás értelmesebb lenne, attól tényleg kevesebb halott lenne, kivéve, ha a STOP táblásnak nem adja meg valamelyik autós az elsőbbséget, hiszen a STOP tábla nem betonfal. Viszont ha annak lenne ekkora hírverése, lehet, hogy azzal is be lehetne kerülni a TV-be, újságba, internetre. Én például olvastam róla, hogy - ha jól emlékszem - az iskolák környékén 1 hónapig rendőr segíti az átkelést. Őszintén szólva az egy hónapot (ha jók az emlékeim) nem értem, utána mi lesz ? Na mindegy, szóval a rendőrök ezzel az akcióval bekerültek a hiradókba és felkerültek az indexre. És mindenki jól jár...
wartaz 2009.09.09 20:28:59
@nanogyo: igazad van, sajnos teljesen igazad. De a hírekbe be lehet így is kerülni, nemcsak büntetgetve vagy feljelentgetve.