Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rib_zli

62 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg (rém)történet kering az emberek fejében a szüléssel kapcsolatban. Barátnők, kollégák rémisztik halálra szegény lányokat, akik emiatt félve indulnak el az anyává válás útján. Noha a szülés még manapság sem egy délutáni babazsúr, de azért nem is maga a világvége. Mivel nekünk nem…..
ChangeGears 33 2018.07.16 18:19:13
Épp Zadar felé tartok egy konferenciára, amiről eszembe jutott életem első repülése. 2004 szeptember 5-e. Alig másfél hónappal a 19. születésnapom után, 3 hónappal az érettségim, és 4 hónappal azután, hogy Magyarország csatlakozott az EU-hoz. És persze alig 6 hónappal egy szándékosan elrontott…..
Történt ugyanis, hogy Eszter nem csak szép, hanem okos is, és ezt nem csak én tudom, hanem az az ösztöndíj bizottság is, akik egyenest Ulmba repítették egy DAAD kapcsán. Adta magát tehát a lehetőség, hogy ha már Eszter az országban jár, meglátogassa Berlint is, és itt eltöltsön egy kellemes, és…..
ChangeGears Hogy vagytok? 2018.02.11 08:45:56
- Jól, köszi.  - Hékás, ennél azért bővebben kéne, mert mostanság igencsak eltűntetek.  - Hát igen. Az a helyzet, hogy nem történik velünk olyan sok minden, ezért nem postolunk túl gyakran.  - Akkor most unatkoztok?  - Ezt hívják pihenésnek. Jóleső, semmittevő pihenésnek.  - "Semmittevő". Na…..
No most, hogy kimentek a szobából a férfiak, megosztanám a házikrém receptet. Nagyon örülök, hogy ennyi embernek bevált amúgy, mert sokkal bőrbarátabb, környezetbarátabb, és személyre szabhatóbb, mint bármely minőségi bolti krém. Bár kétségtelen, hogy az időt (kb. 20-30 percet) időnként rá kell…..
ChangeGears Portóban jártunk 2017.12.26 21:27:01
Ami Portugáliában van. Tizenhét fokot vártunk amúgy december közepére, mikor foglaltuk a repjegyet (évtizedekkel ezelőtt), és 5 fok és eső lett belőle, mire odaértünk. Azért jó volt. Sokat sétáltunk, jókat ettünk, és álmodoztunk arról, hogy hej, be szépek is lennének az 500 éves csempék és még…..
Egyetek helyettünk szaloncukrot légyszi, mert a németeknek nem futotta szaloncukrokra a boltokban idén (se). Köszike. ..
ChangeGears A fodrász 2017.11.27 00:07:17
- Aélaaéfsa aélk er? - szegezi nekem a kérdést, majd hosszan néz a szemembe. Választ vár. Közben eltelik pontosan hárommillió fényévnyi idő. Hosszú szőke haja félig feltupírozva, kicsit már látszik a lenövés, ami persze csak egy árnyalattal sötétebb, mint a szőkített haja. Hiába, német, a szőkeség a…..
Az első, kezdeti impressziók után hangot adnék néhány egyéb, többhónapos megfigyelésemből származó berlini tapasztalatomnak.  Szélviharok Az egyik, számomra legérdekesebb történés az időjárás. Konkrétabban a szélviharok. Néha egészen elképesztő sebességgel tud dúlni a szél, ami innen a harmadik…..
Nem terveztem belefolyni, és hogy a változatosság kedvéért én is megmondjam a tutit. De az a helyzet, hogy ha már az élet úgy hozta, hogy egy alapvetően férfidominált szakmában dolgozom, akkor ha van olyan téma, ami mellett nem tudok csak úgy elmenni, az pont a szexuális zaklatás.  Rögtön…..
ChangeGears Kiszabadultak a csajok 2017.10.31 21:56:21
Az alábbi történet úgy kezdődött, hogy meglátogatott legjobb barátnőm, Kitti, akit sokan "csak" mint az esküvőmön hősiesen helytálló, sőt tanuskodó, szép gömbölyű pocakos leányzóként ismerhettek. Történt ugyanis, hogy az esküvőn még burokban jelen lévő második gyermeke 10 hónapos lett - amivel még…..
A hétvégére várt remek időt kár lett volna elpazarolni, így hát útrakeltünk a Berlin körüli vidék legszebbnek mondott tájára, a Spreewaldba. Ez a terület Berlintől délkeletre fekszik, és nagyobb részben biorezervátum.  Elmentünk vonattal a Tropical Islands-ig, onnan pedig lecsorogtunk Lübenauig…..
Mosolyogva olvastam egy kezdő háborúzó cuki történetét az indexen. Amatőr!  Egyúttal büszkén jelentem, hogy kb. 2 hónapja nem találkoztam mollyal. Najó, múlt héten Dávid lecsapott egyet, de ez simán bejöhetett kintről.  A tanulságok:  1. nyilván át kell válogatni a spájz (és hasonló helyek)…..
2017. augusztus 27. szombat A hazamenetelünk napja. De hogy ne kelljen 5 óra alatt lenyomni az utat, megálltunk  Wittenbergben városnézni. Ugyebár itt kiáltotta ki Martin Luther a 95 tézisét, az igen díszes templom bejáratánál - legalábbis így szól a legenda. Ennek az időpontnak mostanság ünneplik…..
2017. augusztus 25. csütörtök Egész délelőtt buszoztunk Weimar felé. Nagyon hosszú volt az út, és a gyomrom nem győzött liftezni a sok kigyorsítunk-lelassulunk szakasztól. Dávid közben podcastokat hallgatott, és türelmesen várta az utazás végét, mint mindig. A hotelünk igen kellemes hely volt, 5…..
2017. augusztus 22. kedd Würzburg felé vettük az irányt, de még “beugrottunk” a Frauenhof IT Security előadására és demonstrációjára. Hát az első 90 perces cégbemutatást úgy ahogy van elrontották, ami igen elkeserítő volt. A szokásos sales dumát nyomta le nekünk két nagyfejes ember, hogy milyen…..
ChangeGears 7-8. nap: Heidelberg 2017.09.24 09:19:44
2017. augusztus 20. vasárnap   Bonnból indulva a Rajna mentén csorogtunk tovább. Persze busszal, de azt megállapítottuk az ablakok mögött elsuhanó táj láttán, hogy Lorelei fésülködőhelyét egyszer alaposan végig kéne biciklizni. Először a Marksburgi kastélyba mentünk, ami egy 800 éve építeni…..
2017. augusztus 18. péntek   Dávid ismét nem aludt jól, pedig most egy viszonylag kényelmes ágy is jutott nekünk. A gyors reggelit követően (én tegnapról annyira tele voltam, hogy most 3 napig nem fogok enni...) már indultunk is Bonnba busszal.   Délben érkeztünk a Humboldt alapítvány központi…..
2017. augusztus 17. csütörtök   Reggel felkerekedtünk Münster felé, de előbb még megálltuk a Wattensee-nél. Ez egy olyan hely - a világörökség részeként - ahol a tenger apálykor kilométerekre visszahúzódik, és homokos-iszapos területet hagy maga után. Nagyon érdekes ennek a területnek az…..
ChangeGears 2.-3. nap: Hamburg 2017.09.21 19:50:26
2017. augusztus 15. kedd Jól aludtunk. Dávid némi noszogatás hatására fel is kelt, és lementünk reggelizni, ami nagyon jó volt. Azt állította, hogy az étkezési szokásaimból sosem fogja megtudni, hogy terhes vagyok-e, mert annyira bizarrul keverem az ízeket. Nem is értem, pedig a sajtoskenyér…..
ChangeGears 1. nap: Lübeck 2017.09.21 19:13:17
Mostantól folytatásos kisregényünk következik 8 részben, utazónaplónak álcázva. Elnézést a megkésett postolásért, szabadidőnkben a lelki békénkre vigyáztunk, nem blogot írtunk. Szörnyű, tudom.    Szóval. Első rész.  Íme az utunk vizualizálva. A cél az volt, hogy 11 nap alatt (augusztus 2.…..
ChangeGears Újra tornázom! 2017.09.20 22:26:04
Az egész idén januárban kezdődött, mikor nagy munkanélküliségem (hehe) kellős közepén kitaláltam, hogy mozogni kéne. Elvonszoltam magamat a legközelebbi fitneszterembe, és kipróbáltam 2-3 órát, mire rátaláltam az Izgaira: a DeepWork-re. Ez egy ilyen funkcionális tréning, vagyis az ember sokat…..
ChangeGears Vitorlázni voltam 2017.09.20 21:21:44
Csodás időben, napsütés és kellemesen lengedező szél szegélyezte utakon ruccantunk ki Berlin külvárosában, és mindezt tökingyen, a Humboldt Alapítvány meghívására egy kellemes vacsorával kombinálva. Igen, most lehet utálni.  Szóval a helyszínre megérkezvén feltűnt, hogy kb. harmadannyi éves vagyok,…..
Szóval most úgy állunk, hogy naponta (este) egy moly csapkodása a nehéz nappal járó jutalmunk. Ettől még mindig nem vagyok boldog, de jelen pillanatban többet nem tudunk tenni. A ruháknak mindenféleszaga van, a szekrénybe helyzett nehézbombázóktól, de egyelőre Dávid még bírja idegileg, és válást sem…..
Leányéveim hajnalán kedves kis társakat láttam a piciny zümmögő lepkékben, akikkel (amíg kevesen voltak)  jól megfértünk a lakásban. Najó, ez amolyan racionalizált kényszerperspektíva volt, mivel a tapéta és a fából készült galéria mellett esélyem nem volt felvenni ellenük a harcot. Aztán…..