Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ponyvaregeny

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször jártam már a felújított Kopaszi-gáton, és nem kérdés, hogy az egyik legjobb "mesterséges" park itt van a városban. A félszigeten tiszta és kulturált környezetben lehet korzózni, miközben pár méterre két oldalról víz vesz körül: sima héderelés,…..
ponyvaregeny 2009.07.16 15:35:27
@avasarlo: A kérdés jogos. Bajban is vagyok, mit válaszoljak, hogy ne tekintsetek tök hülyének. Nem innen tudom, de ha ott vagyok, valahogy mindig mást látok. A felsorolt összes probléma két gondolatban összefoglalható: 1 nem lát a pincér a pályán és ettől lassú, 2 az ételek minősége változó.

Most magyarázkodom: az alap koncepció egy különleges hangulatú kiváló konyhával, egyedi folyton változó étlappal rendelkező akár drága hely létrehozása az ismert környezetben, családias, a már emlegetett beszélgetős Bercsényi utca ponyvaregény kiszolgálási minőségével. INNEN INDULTUNK.

A baj akkor kezdődött, amikor csak mi lettünk a gáton, és nem napi 500, hanem napi 2000 embernek kellet enni adni a fenti elvárásokkal. Rájöttünk lehetetlen és most futunk az események után. A 4 jó pincérből lett 12, az egy jó szakácsból lett négy, és a kis raktár mellé külön raktárt béreltünk, hogy legalább tudjunk adni. Ez mind a minőség rovására ment.

Ez lehet nem mentség… és nem a bogról tudom csak amit tudok. Csak néha azt gondoltam az utóbbi időben, hogy ha a napi 5-10 vendégpanaszból napi egy lesz, az azt jelenti, hogy működik a rendszer. DE a blog rámutatott számomra, hogy maximum az úton vagyunk, hogy működjön. Ez most egy arcba szembesülés volt, ráadásul eredményes. Hétfőn dolgozói meeting, a blogbejegyzések alapján, hétfőtől minden nap éjféli nyitva tartás konyhával, és egy szakácskurzus, az ehetetlen kiszűrésére. (az a baj, hogy a főnök és az ismerősei sosem azt kapják, ami úszásban néha kimegy a vendégnek.)

Összegondolva tehát nem most tudtam meg, de most szembesültem vele…

Még egy mentegetőzés. Nem vagyunk vendéglátósok (szerintem hála istennek) vendégként próbálunk felnőni a feladathoz! Ez egyszer már kicsiben bejött a másik Ponyvaregénynél, aminek a fénye az elmúlt 12 évben csak a cigifüst miatt kopott. Remélem a hozzáállásunk miatt ez a hely is megéri a kamaszkort.
ponyvaregeny 2009.07.16 15:44:55
@aszakács: így van, ahogy írtad, ezért halgatnám meg személyesen a véleményedet és ötleteidet.

remélem találkzunk majd
ponyvaregeny 2009.07.16 16:26:31
@avasarlo: ha az én szemem enyire gyenge, kénytelen vagyok a vendégre hagyatkozni, meg talán erről is szól a vendéglátás, úgyhogy igyekszem...