Adatok
aszakács
0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Most, hogy elkezdődött az influenzaszezon, meg a gyerekek az iskolából amúgy is mindenféle nyavalyát hazahurcolnak, egyre több citrusfélét eszünk. Jó móka a magokkal kísérletezni, gyereknek, felnőttnek egyaránt. Emlékszem, kiskoromban a nagymamámmal a hatalmas fikuszunk földjébe dugdostuk a narancs-…..
aszakács
2013.01.20 16:01:47
Gyermekkoromban én is csináltam ilyet, a plafonig megnőtt vártam, hogy teremjen, de soha nem tette....MA már beoltott citromfákban gyönyörködöm...
Biztos megmosolyogják a lelkesedésemet azok, akik kertes házban nőttek fel, de nekem, igazi nagyvárosi gyerekként, óriási élmény volt, amikor pár évvel ezelőtt a konyhaablakban virágcserépben felnevelt paradicsomcserjém meghozta első termését, 2-3 darab koktélcseresznye méretű…..
Most egye is meg a Goldenblog, amit kifőzött magának. Ha keserű akkor is. Mi azért abból indulunk ki, hogy jóhiszeműségből, a túlórázás/leterheltség (nem pedig szarokrája, vagy szimónia) miatt a Goldenblog nevezéseket versenybe engedő szerkesztő nem nézte meg a nevezőket,…..
aszakács
2011.08.16 18:10:02
aszakács
2011.08.16 18:14:33
Olaszország rengeteg gyönyörű helye közül is talán kiemelkedik az Amalfi-partvidék, azaz Costiera Amalfitana, a Nápolyi-öböltől délre, olyan híres városokkal mint Sorrento, Positano.
Ez itt például a positanoi apartmanból a kilátás. Megpróbáltam megunni...
Ez meg a…..
Mivel a mindnyájunk által üdvözölt és támogatott Nagy Magyar Gasztroforradalom bizonyos pontokon elkezdett gasztro-sznobériába átcsapni, felébredt bennem a küldetéstudat: ezentúl a korábbinál tudatosabban fogom kijelölni a magyar konyhaművészet általam fontosnak tartott mérföldköveit, és indítok…..
aszakács
2011.07.01 13:16:10
Ocimum basilicum – a tudományos név mindent elárul: az „ocimum” a görög „ózein” = ’illatozni’ latinos változata, a „basilicum” pedig a görög „király” = "basileús" szóból ered. Innen származik a népies…..
aszakács
2011.06.22 17:47:52
A mai nappal nagyot haladtunk. Nyitás, május 27-én, jövő pénteken. A képeken láthatjátok, épp azon ügyködünk, hogy a nyitásnál ne hibázzunk. Ezért időben felkészülünk. Egész jól állunk. A poharak elvágólag, ez akkor rendben, menjünk tovább. A borhűtők feltöltés alatt.…..
aszakács
2011.05.27 13:11:51
2011 húsvétja nem csak az új alkotmány miatt különleges, hanem mert ezen a napon zárult le az Index történetének leghosszabb projektje. Omarával, a világhírű cigány festőnővel 2010 március 18-án kezdtünk forgatni, és több mint egy év kellett, míg a kedves nézők elé…..
aszakács
2011.04.26 14:47:49
Külföldön, legutóbb épp Londonban, méghozzá egy Tescóban néztem irigykedve az önkiszolgáló sorokat: ezekben nincsen eladó, csak egy vonalkódos automata, az előtt kell elhúzni az árut, aztán már szabad is vagy. Két okból tetszett nagyon a rendszer: egyrészt, mert egy olyan…..
aszakács
2010.12.21 15:35:51
Halihó, gyömbérmániások! Figyelem! Most egy igazán intenzív gyömbér-ízű étel következik, amit elsősorban a legelvetemültebb gyömbérrajongóknak ajánlanék. Őrületesen gyömbéres! :D
Legalábbis én nagyon imádom! És mivel a gyömbér olyan növény, amelyet…..
Évek óta egyik kereskedelmi csatornának sem sikerült olyan műsort csinálnia, amiről nem csak a Barátok közt-függő zöldséges beszél, hanem az egész ország. Ami nem csak a Story Magazinban téma, de a kocsmákban is felhangosítják a tévét az adás alatt. A Megasztár és az…..
aszakács
2010.12.20 06:54:50
A Főzdefeszt legkedvesebb vendége a rozsnyói Kaltenecker sörfőzde, és annak sörmestere, Kovács László! A Zappa Caféban fogják csapolni a söreiket - konkrétan 4 félét - Rauchot, Maibockot, Chiliset és Meggyest! Alant a rozsnyói riport utánközlése. Rozsnyó felett fekete…..
aszakács
2010.12.06 13:30:40
Elfogyott a Giuseppétől beszerzett olívaolaj-készletem, és kipörögtem a fénybe, Giuseppét nem tudtam elérni, főzni pedig kellett, úgyhogy a boltból vásároltam. A Carapelli, Bertolli vonal jólismert ipari vacakjaihoz nem volt kedvem, nagyon olcsót meg pláne nem akartam venni, és a…..
aszakács
2010.11.04 15:41:11
Elég sokfelé próbálkoztam már finom ételek kóstolgatásával, de a kiemelkedően legfinomabb mégis egy olyan hússzelet (egyelőre), amivel épp csak pár percen keresztül volt munkája a szakácsnak. Nem volt több napos előkészítése, nem volt modern és bonyolult konyhatechnológia,…..
aszakács
2010.10.26 14:48:44
A poszt eredetileg 2010-ben készült, azóta frissült
2014. októberében a listáról levettük a Ringet. Üzemeltetőváltáson van túl a hely, ezért újrakóstoltuk, és nem a korábban megszokott burgert kaptuk. A hely szerint még nem forrt ki az új koncepció, ezért egyelőre,…..
Urbanista
Különleges loft a Kossuth utcában. 6,5 méteres belmagasság, klassz faszerkezet, kár hogy a Belváros sztrádáján van
2010.10.15 08:05:00
Annyi csúnya és vicces ingatlanhirdetés szerepelt mostanában az Urbanistán, hogy ideje valami igazán klasszat is bemutatni - igaz, ez sem szeplőtelen. Régi, nagy belvárosi műteremlakások, meg bátran egybenyitott tetőteri loftok ritkán bukkannak fel a pesti ingatlanpiacon, legalábbis…..
aszakács
2010.10.15 09:52:43
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz