Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leitomi

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február elején sétáltunk egyet családilag a Palotanegyedben, ahol szerintem már évek óta nem jártam. Az az érzésem, hogy bár még bőven van mit renoválni a jobb sorsra érdemes környéken, a hangulat határozottan javult. Paloták, paloták mindenütt: balról a Gschwindt-palota…..
Hajónapló Hétfő. 2015.12.07 23:01:51
A neve "esernyő". Még a múlt hét előtt elhatároztam, hogy ha csak az időjárás nem teszi lehetetlenné, vasárnapra estére fent lesz a tető. ( Az eredeti határidő amit még nyáron jelöltem ki Karácsony volt.) Miután tartani akartam a magamnak tett vállalást, tegnap este az utolsó…..
Hajónapló Csütörtök. 2015.11.05 17:54:41
Feltöltöttem sóderral a járólapok közeit, ezzel a kerti ösvényt késznek nyilvánítom. Délután méretre vágtam az első 20X40-es zártszelvényt, ami a kocsibeálló ívelt polikarbonát tetejét fogja tartani. Nagyon pontosan mértem, milliméter pontosan bejelöltem körbe a vágás…..
Hajónapló Péntek. 2015.10.23 23:59:28
Hát nem hittem volna, hogy egy hétig tart a fugázás. Igaz, hogy ez nem olyan egyszerű volt mint mondjuk greslapokat, vagy mázas kerámia padlót fugázni, de azért elég sokat vacakoltam vele és nem is ment olyan módon ahogy elképzeltem. Miután vannak akik tanulnak a módszereimből,…..
Hajónapló Szerda. 2015.06.03 21:06:52
Ez egy nyolcrugós IFA kuplungtárcsa. Volt. Most már csak négy rugó van benne, a többi négyet a gépház bilgében, meg a Mercedes motor lendkerékházában találtam meg. Nem várom el senkitől, hogy emlékezzen rá hogy nézett ki Amapola hajtása. Tehát a Zetor traktorkabin gumibakokon…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Hajónapló Kedd. 2015.02.10 09:58:19
Most erre varrjatok gombot! A macska iszonyatosan válogatós lett a kényeztetés eredményeként. Csak azt eszi ki a kajából ami a fogára való, aztán nyávog, hogy újat kér. Piszok követelődzővé vált, ridegtarásra fogtam, addig nem kap újat amíg van a tányérjában a régiből. Mit…..
Hajónapló Péntek. 2014.08.15 10:36:25
No. Neszmélyben ülök a Neszmély nevű lapátkerekes gőzös hátsó fedélzetén , itt van wifi és a menetben papírra sebtében lefirkantott napi bejegyzésekből tegnap Amapolán offline megírt anyagot és a fényképezőgépből kimentett képeket szerkesztem össze és nyomom a netre…..
Belsőség ---!!!--- 2014.06.03 17:34:36
..
leitomi 2014.06.03 20:33:20
Hajónapló Csütörtök. 2014.05.01 07:01:50
Itt van május elseje, ég a gyomrunk belseje...(dallamára emlékeztek?) Tegnapi hír. http://www.moma.hu/media/kozlemeny/Botranyos-eljaras   Nem hiszem, hogy véletlen lenne. Első lehetőség: a Fidesz a választási hatóságot is, mint minden közhivatalt, szokása szerint telerakott…..
leitomi 2014.05.01 22:09:59
Egy kis off:
érdekes sztori, hajós kaland:
www.odysseus.hu
bal alsó menüpontban vannak a filmek, szép vitorlás képek
Hajónapló Kedd. 2014.04.08 22:51:57
Viharos szél csattogtatja a ponyvát odafent, hullámos lökdösik a hajót, betört az estére megjósolt hidegfront, holnap a mainál vagy 10 fokkal lesz hidegebb és még az is lehet, hogy alaposan el fogok ázni, merthogy kétnapos ügyintézésre indulok különféle hivatalokba. Elmondani nem…..
A négyes metró kapcsán meglehetősen átalakult a Baross tér, és az utóbbi tizenpár év után azt mondom, ideje is volt a változásnak. Az más kérdés, hogy sajnálom, hogy a 24-es villamos nem lett behozva a tér közepére, de állítólag a kettes metró új kijáratához tartozó…..
Hajónapló Kedd. 2013.12.31 13:38:50
Úgy döntöttem, hogy erre az évre vége a munkának. Ma délelőtt még betalicskáztam a maradék sódert, 21 talicskát az étkezőbe. A padló felszedése és a fa kereszttartók (amik egyúttal a padlódeszkák párnafáiként is szolgáltak) elbontása után, tegnap estére így nézett ki a…..
Folytatjuk túránkat a fantasztikus Skanzenben, újabb tájegységek és újabb időutazások várnak ránk. Látni fogunk régi, de működő vízimalmot, dombtetőn csodás templomot, kálváriát. A házak mindig nyitva állnak előttünk, gondozója korhű ruhában várja az érdeklődőket,…..
Budapesten elég sok gond van a Budai Várba felmenő buszokkal. Ha Budapest Stuttgart lenne, ilyen probléma nem lenne, mert busz helyett villamos járna a Várhegyre. De komolyan, a Várfok utca valahogy így nézne ki: Ha egy város dombokra-hegyoldalakra épült, akkor vagy nehéz megoldani a…..
Hajónapló Péntek. 2013.11.01 18:05:28
Rendkívül eredményes nap volt.  Helyén a szennyvízátemelő akna, belekötöttük az 50-es kimenőt, lenyomáspróbáztam. Útba volt a ház bemenő vízcsöve, egy 20-as KPE. Addig feszegettük, hogy beférjen a helyére a nagy köcsög, amíg egyszercsak elöntött bennünket a víz,…..
Kétféle budapesti ember van: az egyik szerint a fővárossal az a baj, hogy még mindig minden ugyanolyan, mint harminc-negyven-ötven éve volt, a másik csapat szerint viszont végleg elveszett belőle valami, és semmi sem olyan, mint amilyen akkor volt, amikor még jó volt. Ha igazságos…..
leitomi 2013.03.06 16:32:14
@Nap Pali: Nem ide tartozik (hanem a dunai szigetek blog-ra ...olvassátok, jó) de a rómain az ártérre építkező tőke győzött az ész felett, megépül a gát.
leitomi 2013.03.06 19:44:38
@Rocko-: nem jönnek rá, naon sok pénz van benne, megszívjuk
leitomi 2013.03.07 13:58:59
@Rocko-: Ez így igaz, a víz győzni fog - mert Ő az Úr - de 3 milliárdért bevédeni az árteret fővárosi költségvetésből ehhez pofa és Tarlós kell. Erre írtam hogy megszívjuk.
Android Megjelent a Samsung Kies 2 2011.01.07 22:41:00
Samsung Kies szoftvere már nem béta többé, a végső verzió már letölthető. Megváltozott a teljes interfész, gyorsabb lett a szinkronizáció, egyszerűbb a firmware frissítés (a kapcsolódó eszközökról azonnal megmondja a Kies hogy lehet-e frissíteni a firmware-t), továbbá lehet…..
Három a magyar igazság*: az év első heteiben megnéztem a szegediek leendő 2-es villamosát, láttam tanulómenetet a miskolci 1-es vonal azóta már megnyitott hosszabbításán, és természetesen elmentem Debrecenbe is, ahol ugyan még kicsit távolabb állnak a megnyitástól, de itt-ott…..
TComment Sörért rendszámot 2012.01.18 06:15:00
A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is. Semmi baj, drágám... Mai cikkünk blogposztja...
Múlt héten Szegeden utaztam új vonalon, most hétfőn pedig Miskolcon fotóztam-videóztam villamost olyan vágányokon, amelyek még nem láttak menetrend szerinti forgalmat. Mit mondjak, a kötöttpályás városi közlekedés híveként el bírnám viselni, ha máskor is ilyen gyakran lenne…..
A "Gigant" becenevű V63-as mozdonyokról a múltkor volt már egy videó, de az ideális eseteket mutatott be - legalábbis ahhoz képest, amikor egyetlen (védő)kocsit rendezgetnek vele, vagy amikor ez a böhöm kocka dög kirohanós teherként három kocsival jár :) ..
Az ominózus fotó. Felül, a radar által tévesen észlelt sebességAz eljárást lefolytatják, és az vezető, néhány hónapnyi hercehurca, illetve körülbelül százezer forint elköltése után úgy érezheti, sikerült bebizonyítania: a Rendőrség néha nem elég körültekintő, a…..
leitomi 2011.09.27 23:43:31
@kamionmentés: A gépjármű közúti közlekedésben történő részvételének ellenőrzése hatósági feladat. A hatósági ellenőrzés akadályozása egyéb elbírálásoktól függően szabálysértési vagy büntetőeljárást von maga után. ... Ezen indoklás alapján ha közúti ellenőrzéskor a hatóság látókörébe kerül az ellenőrzést akadályozó technikai eszköz akkor.....megnézheted magad mi fog történni.
leitomi 2011.09.27 23:52:41
@leitomi: A fejlett demokráciával rendelkező országokban több helyen az un. SDDC sebességmérőt alkalmazzák mely számunkra sajnálatos módon jelzi ha a visszaérkező lézersugár frekvenciájában változás történt. A csendőr vagy rádiózik vagy motorozik ilyenkor........
Ma késő délután véletlenül arrajártam, és örömmel konstatáltam, hogy már megint kezdik leereszteni a városligeti betontepsit. Ez azért jó, mert a sáros beton látványa és az enyhén poshadni kezdő iszap szaga sokkal inkább illik egy világváros turisztikailag kiemelt…..
leitomi 2011.09.13 19:11:28
@Hamster: Persze, lentről naon jól néz ki, de föntről, mellette állva, hát....
De ami nekem nem tetszik az a kilátás hiánya, mert alant képített kilátók vannak, amik már nem kilátók, hanem erdőszéli helyek. Persze tudom védjük a zöldet (és a zöldeket).