Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szóbanforgó

104 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ToURmix vol 2 2011.11.28 20:22:00
 Legörvendetesebb hír, hogy megemelkedett a vendégforgalom a városban és erre nem kisebb bizonyíték az, hogy Eger a KSH 2010-es felmérése alapján újra visszakerült a Top 10 belföldi városok listájára, kiszorítva Debrecent. Az egyik legismertebb szállásközvetítő portál…..
Legörvendetesebb hír, hogy megemelkedett a vendégforgalom a városban és erre nem kisebb bizonyíték az, hogy Eger a KSH 2010-es felmérése alapján újra visszakerült a Top 10 belföldi városok listájára, kiszorítva Debrecent. Az egyik legismertebb szállásközvetítő portál…..
Egyik magyar felterjesztés az UNESCO szellemi örökség listájára, a matyó örökség, mely igazi hungarikum, élő magyar örökség. Mezőkövesd és környékének erős vallásossággal átszőtt kulturális identitása karakterisztikus népviselettel és népművészettel bír. Ennek…..
Nemzetgazdasági Minisztérium 2010. december 15-én indította el a TDM regisztrációt. A Kormányzati portál március 28.-ai információi alapján régiónkból már 5 helyi TDM szervezet regisztráltatta magát. A korábban pályázaton nyertes tokaji, a…..
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság „A Pannon-tenger kiállító-épület kialakítása, és a múzeumi rendszerben történő működtetése" című projekt sajtótájékoztatója zajlott le múlt péntekenaz Észak-Magyarországi Operatív Program…..
Megjelentek a civil szervezetek 2011 évi működésének támogatására vonatkozó pályázati kiírások a Nemzeti Civil Alapprogramban. Mire lehet pályázni: A Nemzeti Civil Alapprogram a civilszervezetek fenntartható fejlődése érdekében az alábbi mőködési költségeket,…..
 Az Új Széchenyi Terv ismertetése percről percre:Itt követheted nyomon!..
A Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület Szaunázók Hétvégéje címmel kampányt indít február 11-12-én és 13-án az egészségtudatos szaunázás népszerűsítése céljából.Az akció különlegessége, hogy a finn szaunával rendelkező fürdők, szállodák stb. a…..
A készülőben lévő turisztikai szabályozás keretében az idegenforgalmi adóból lesz-e ’turisztikai forgalmi adó’, és ez a forrás valóban turisztikai célokat szolgálhat?Itt olvashatod ..
Több alkalommal is beszámoltunk már a mátraderecskei mofettát felkaroló, egyre erősödő szakmai lobbi harcáról, amely eddig nem vezetett eredményre. Forgó Gábor, a község újonnan megválasztott polgármestere úgy gondolja, hogy az ügy hamarosan új lendületet kaphat, mivel…..
A TDM-szervezetek képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a bükfürdői 4. Országos TDM Konferencia zárónapján, amely egy országos ernyőszervezet megalapítását célozza.Az egyelőre Országos TDM Szervezetek Egyesülete munkanéven futó szervezet létrehozásának igénye alulról…..
A Hegyalja Fesztivál nem 'Legalja' Fesztivál, s hogy ne is legyen az, elsősorban a tokaji és rakamazi turisztikai szolgáltatókon múlik – ez lehet az összefoglalója a 2010. november 29-én a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet és a Hegyalja Fesztivál szervezői…..
Az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottsága november 24-i ülésének első napirendjén a 2011-es költségvetéshez az ágazatot érintő módosítási javaslatok elbírálása szerepelt. A bevezetőben elhangzott, hogy a kormány nemet mond mindarra, ami a költségvetési egyensúlyt…..
A szakma már nagyon várja, de még mindig nem írták ki a TDM-pályázatok új fordulóját. Azt sem lehet biztosan tudni, csak helyi és térségi turisztikai desztinációmenedzsment-szervezetek pályázhatnak majd, vagy a kiírók gondolnak a régiós szintre is. Bár a szakmai vezetés…..
Az Autómentes Napon, szeptember 22-én, szerdán ismét kerékpáros felvonulás lesz Egerben! Indulás: Dobó tér, 17.00 Segítsetek a bringás felvonulás és a bringázás népszerűsítésében! Nyomtassátok ki a CM plakátot pár példányban és rakjátok ki suliban, munkahelyen, itt, ott,…..
Itt az ősz, és a szüret mellett a szemétszüret is beindul az egri borvidéken. Az egri önkormányzat, összefogva néhány szervezettel, illegális hulladéklerakók felszámolására adta a fejét - idén már nem először. A VEDD Észre, Tedd szóvá, Szólj RÁ! elnevezésű programban…..
2010. július 29-én kerül sor az Ipolytarnóci Ősvilági Pompeji turisztikai célú fejlesztése II. ütem című projekt ünnepélyes zárórendezvényére.A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2008-ban nyújtotta be pályázatát, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület…..
A VOLT Fesztivál és a Szegedi Szabadtéri Játékok után a 11. Hegyalja Fesztivál volt a Magyar Turizmus Zrt. és a MOL Nyrt. Fesztiválbuszának harmadik állomása július 14-17. között. A hõségben számos fesztiválozó „szomjazott” az észak-magyarországi és hazánk…..
 Miután néhány héttel ezelőtt új bútorzatot kapott az erdőbényei turisztikai információs iroda és prospektustartókat a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye helyi TDM szervezet többi irodája, az elmúlt napokban több mint öt és fél milliós informatikai…..
Hivatalosan meg nem erõsített híreink szerint több vezetõ poszton is várható új emberek kinevezése a nemzeti marketingszervezetnél. A hétvégén azonban vagy nem értük el az érintetteket (többek között Szûcs Balázs marketing vezérigazgató helyettest, Ujvári Ágnes hálózati…..
Az egyes állami tulajdonú vállalatok élén végrehajtott személycserékrõl szóló szûkszavú közleményében a Magyar Fejlesztési Bank tudatta azt is, hogy az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelõs vezetõ, a vezérigazgató gyakorolja. Az MFB a Magyar Turizmus…..
Egyetlen vállalat (a Magyar Export-import Bank Zrt.) kivételével az MFB portfóliójába tartozó cégek felügyelõbizottságai is megújultak. Az MFB közleménye szerint mostantól minden cég felügyelõbizottsága háromtagú lesz, s a tagok tevékenységükért nem részesülnek…..
Július 2-án több állami vállalat, közöttük a Magyar Turizmus Zrt. vezetõi posztján hajtott végre személycserét a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Az MT Zrt. új vezérigazgatójának személyével kapcsolatban az MFB pénteki közleménye nem közöl…..
Több mint ezren keresték fel a Művészetek Háza Eger N. K. K. Kft. által üzemeltetett kiállítóhelyeket szombaton, a Múzeumok éjszakáján. Leginkább a Kopcsik Marcipánia édes látványosságaira volt kíváncsi a közönség, de több százan nézték meg a Történeti Tárház…..