Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gt_

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
gt_ 2017.11.02 00:52:44
@Brokkoládé: Nem hinném, hogy a posztoló arra gondolt, hogy a részegeket meg a hajléktalanokat kell pátyolni az étteremben, hanem azt, hogy a rendet nem szabad (az amúgy törvénytelen) verekedéssel kell fenttartani. Helyette vannak szofisztikáltabb, törvényes megoldások.
Anus Dei egy egészen extrém diszkriminációt detektált a Nemzeti Múzeumban. Újra kell értelmeznünk a család fogalmát - mint oly sok minden egyebet -, mert ezekszerint egy szülő és a gyereke, az smafu:Talán egy olyan országban, ahol az új állami kommunikációban a nagycsaládos…..
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
gt_ 2017.02.26 02:55:20
@piglets: Köszi! Pont ezt akartam írni.
gt_ 2017.02.26 03:08:22
@cardiobascuralis: Elkezdtem olvasni a hozzászólásaidat a profilodon, hogy meg próbáljalak érteni. Hát a másodiknál már meg is álltam:

cardiobascuralis 2017.02.25 18:59:11
"Ja, egyébként ami Freudot illeti: a pszichológia ugyanolyan hülyék által kedvelt divatos áltudomány, mint az asztrológia. Amikor valamit tudományosan kellene bizonyítania, mindig csődöt mond. Lásd pl. a maffiafőnök esetét, akit kb. 30 éven át vizsgált egy csomó pszichológus, és nem tudták megállapítani, hogy csak tetteti a hülyét. Az Index is megírta pár napja."

Csak annyit tudok javasolni, hogy néha lépjél ki az index burokból, és (alaposan) nézd meg mi van azon túl.
gt_ 2017.02.26 05:19:37
@cardiobascuralis:
Én meg csak annyit tudok neked javasolni, hogy próbálj meg egyszer szocializálódni.
Lehet, hogy elsőre nem fog menni, még tán másodikra sem, de ha sokáig próbálkozol egyszer majd sikerül. Bár lehet, hogy eleinte fájni fog, ahogy a mozgás az addig igénybe nem vett izmoknak.
Hogyan működik a közbeszerzés az olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt.-nél? Mi derül ki a dokumentumokból, és hogyan került sor egy személyes látogatásra a cégnél? Vigyázat, TLDR! A budapesti olimpiarendezés Magyarország számára egyszerűen akkor is rossz üzlet, ha tisztességesen és…..
Néhányan már unják, hogy mindenkinek a Békéltető Testületeket ajánljuk, aki nem jut dűlőre egy fogyasztóvédelmi ügyben egy céggel, de ettől még mindig ez a legjobb esély egy viszonylag gyors és hatékonyabb megoldás megtalálására. Kivéve, ha nem. Üdvözletem! Tavaly vettem az Euronicsnál egy Nokia…..
gt_ 2016.05.24 18:54:16
@atpijkamo96: Látom ráéreztél a lényegre! Csak így tovább, lehetsz máshol is az első :)
Az idei nyár nagy dobása volt a Minyon film, ami ennek megfelelően erős támogatást kapott promóciós oldalról. A kapcsolódó játékok közül a Nestlével közös nem az első, ami olyanra sikerült, mint a kutya vacsorája, és július óta két műanyag tányérra meg egy műanyag…..
gt_ 2015.10.15 16:01:28
@Firestarter.18: Tudom, hogy az emberek - jelen esetben egy nagyobb cég nevében - hazudnak, de ez a bolg éppen ezt próbálja kordába tartani. Én csak annyit szeretnék, hogy maradjunk a tárgynál.Éhező gyerekek, nem működő gazdaság, stb. is fontos téma, de nem ide tartozik. A tárgy bagatellizálása ezekre való hivatkozás alapján inkább árt mint használ. Ezzel inkább másik (egyébként létező) fórumokon kéne (kell) foglalkozni. A "titok" amit megosztottál, nem csinál bennem semmilyen törést, mivel pont egy multinál dolgozom, ahol vannak hasonló nyereményjátékok. Sőt azt is tudom, hogy itt nem tesz el senki semmit a nyereményekből. Talán ez annak is betudható, hogy mi nem szervezzük ki a dolgot, és kellően szigorúan veszik a lopást. Lehet ezt kellene a nestlénél is csinálni...
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
gt_ 2014.01.15 02:58:29
Engem személy szerint nem az zavar, hogy megtették ezek a kis taknyosok. Az élet úgy is megadja majd nekik ami jár.

Engem sokkal inkább az zavar, hogy semmi nem történt (a rendőrség válasza nem volt éppen meggyőző). Sem közben (nem balesetre gondolok), sem utána.

Elárulom, hogy Google telibe***ja a Magyar Rendőrséget. Nincs nekik arra se kapacitásuk, se kötelezettségük, hogy a világ összes rendőrséget napi szinten logokkal szolgálják ki. És ez így van rendjén. Főleg annak fényében, hogy egy rendszámos időmérés nagyságrendekkel gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb megoldás mint a videó készítőjét "nyomozni", vadászni, kihallgatni, stb.

A sok okos rendőr nemrég duplázta meg a mobil traffipaxok számát. Kérdem én, hogy erre - az amúgy nem is biztos, hogy drágább, de biztosan jóval több életet mentő - rendszerre mi a bús-büdös fészkes fenéért nem jut pénz. Ja, hogy ezzel egy idő után nem tudnak majd kaszálni? Hogy ezzel nem lehet elbújni a bokorba egy ötven éve nem használt vasúti átkelő mellet? Áh, ja ez tényleg fontosabb mint életeket óvni. Nos, hát itt van a probléma hölgyeim/uraim/fiúk/lányok.
Amíg ez nincs megoldva, addig lehet itt puffogni minden egyes ilyen után (bár van akinek ez a lényeg).

Én viszont majdnem biztosan tudom, hogy még akkor sem lenne megoldva a dolog, ha a rendőrség jól lecsukná őket (az is megérne egy misét, hogy vajon hova raknák őket). Lesz ugyanis mindig egy újabb ilyen idióta (és van is, csak éppen nem hirdeti magát a youtube-on).
Néha hányni tudok ettől az országtól.

Amúgy a sok szájkaratézó kommentelő közül ki tett feljelentést? Állampolgári kötelezettségéhez hűen... mivel itt bizony bűncselekménynek lettek a tanúi.
Csak kíváncsi vagyok.
Naiv utazó váratlanul mobilnet nélkül maradt, aztán amikor felhívta az ügyfélszolgálatot, 10 percre várakozásra tették. Megpróbálta lemondani és újra megrendelni a csomagot 7000 forintért, de a pénz levétele után egy perccel megszüntették azt is: Engem a Telenor szopatott…..
gt_ 2013.11.19 01:45:57
Hahaha, miért nem vett a posztoló ottani prepaid kártyát? Nemrég voltam az osztrákoknál, ott egyenesen olcsóbb a net mint itthon (3G = 10€ ~3000ft: www.a1.net/internet/mobiles-internet-wertkarte).

Habár a németeknél már annyiba kerül mint amit te fizettél (www.o2online.de/tarife/o2-go-prepaid/?exclusivId=epo2p_4x6-b_tarife-zum-surfen), de a 200 mega helyett 5 gigát kapsz... és nem 10 napra, hanem egy hónapra. Máskor jobban nézz körül mielőtt elutazol :)
gt_ 2013.11.20 03:05:55
@eszenix: Csak példaként volt. Bármilyen is az O2, a posztoló megoldásától biztosan jobb. Persze mielőtt külföldre megy az ember, annak is utána tud járni, hogy melyikről milyen vélemények vannak.

Az osztrák A1-et mondjuk tudom ajánlani. Egy évig adják a 3Gigát (10€), így akár a következő kiruccanásra is eltehető. Sőt egy euróért az időtartam meghosszabbítható. Egy bibi van, hogy nincs internetes-bankkártyás fizetési lehetőség, csak helyieknek (internetbankkal). Így csak - amúgy rengeteg helyen, pl összes postán kapható feltöltőkártyával lehet tölteni. Nekem mindenhol volt térerő.

Mindegy amúgy, a lényeg nem a szolgáltató volt, hanem a helyi megoldás :P
(Többen kérdezték már, hogy miben mások a magyar munkakörülmények külföldhöz képest? Igaz-e, hogy "nyugaton" kevésbé stresszesek az emberek, és jobb körülmények között dolgoznak, miközben hazánkban a szart is kitapossák a munkásból? Erre a kérdésre szeretnék egy kicsit…..
gt_ 2013.07.17 17:55:23
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"S nem kell Svédországot meg Hollandiát nézni, elég a szomszédos államokat. Ott valahogy megoldották, hogy ne legyen ennyi elvonás."

A megoldás egyszerű: be kellene fejezni az ipari mennyiségű lopást. Olvastam egy kutatást, ahol arra jutottak, hogy - óvatos becsléssel is - minden itthoni adót minimum. 40%-al lehetne csökkenteni, ha nem lenne korrupció.
A színvonaltalan, összeszedetlen és megosztott ellenzék helyett erős, kritikus és konstruktív pártot hoz létre a Fidesz-MPP. A Nemzeti Ellenzéki Együttműködés Pártja azokra a szavazókra számít, akik bizonytalanok vagy kormányellenesek, de az ellenzék egyik alakulatában…..
Hogyan lehet jobban elrontani a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című filmet, mint hogy magyarra szinkronizáljuk? A királyi televízió megoldotta a szinte lehetetlen feladatot, szerda este ugyanis megtörtént az, amivel utoljára a kilencvenes évek végén találkoztam az…..
Az OMV-nél tankolók a blokk mellé kaptak egy cetlit, azzal a szöveggel, hogy visszanyerhetik a tankolás árát, ha elküldik a cetlin látható kódot smsben. A "játék" elvileg 1 hónapig tartott tegnapig, de ma azonnal újraindult. Naiv ügyfél sérelmezi, hogy élőben nem zeneletöltő…..
A végső mindent államosító roham előtti kétségbeesett költségcsökkentésben a Digi saját alkalmazottaival is szó nélkül kibaszott karácsonyra. Eddig ugyanis ingyen kapták a leglassabb internettel egybekötött mindenes csomagot, amit amúgy 4200 forintért kínálnak az embereknek,…..
gt_ 2012.12.17 18:49:40
@uraaam: ezt hogy érted. csak nem azt gondolod hogy én bárki is vagyok ott?

Mindezt csak azért írtam, mert volt már hasonlóhoz szerencsém.

Amit még hozzátennék:

Kíváncsi vagyok, vajon mit várt a kedves levélíró amikor mindezt megalkotta? Ez nam olyan téma, ahol majd jön a kereskedelmi egység tulajdonosa és majd jól elkezd mentegetőzni. Nem kell hozzá sok ész, hogy tudjuk: a büdös lével teli gödröt ezzel csak szélesíteni lehet, betemetni aligha.
14 óra 20 perckor jött ki az MTI híre ami Ángyán József "igazi arcára mutat rá". A hír egy blogbejegyzésre hivatkozik, egy olyan blogra amiről életünkben nem hallottunk. 16 óra 30 percig senki nem találta a blogot az interneten, aztán meglett. Addig ezt írtuk:…..
Tamásnak egy megállót kellett volna utaznia a Volánnal, hogy vehessen jegyet a sofőrtől, mert a végállomáson nem adhat, de jegy nélkül azt meg nehéz: A Stadion-autóbuszpályaudvaron szerettem volna felszállni a buszra, ám a sofőr közölte, hogy nála nem lehet jegyet venni, hanem…..
 Észak-, vagy Dél-Korea? Kelet- vagy Nyugat-Németország? Ha közelebb jövünk időben és térben: Görögország, vagy Írország? A jó- és rossz kormányzás közötti különbség eredménye már néhány évtized távlatában is ég és föld, menny és pokol, vagy visszafogottabban:…..
Itt tipródok ezen a felütésen, hogy merjem vagy ne merjem ilyen aszályos, schmittpaliktól sújtott időkben. A kezdőmondat úgy szólna, hogy: Bréking nyúz! Szőcs Géza úgy adott egy kétoldalas interjút, hogy egyszer sem említette a kulturális gps-t!, de emiatt a brékingnyúz miatt…..
Január óta "működik" az új kártyás kajajegy, amit azonban olvasónk észrevétele alapján szinte sehol nem tudnak kezelni. A projektre tavaly októberben alakult Multi-Pay Zrt. honlapján is arra panaszkodtak január végén, hogy 14 megkérdezett ételfutár közül egy igérte a…..
autózz! Levelek a gázolajról 2012.01.08 22:38:00
Így is nagyon drága már a gázolaj és a benzin is, ezért még bosszantóbb, ha lehúznak; kevesebb és rosszabb minőségű üzemanyagot kapunk. Árpád például így járt, de nem hagyta annyiban, panaszt tett az illetékes kúthálózatnál, leveleit és a kapott válaszokat nekünk is…..
autózz! Vinné a bank az autómat 2012.01.14 08:42:00
Gabriella helyzete nem egyedi, a svájci frank alapú autóhitelekkel sokan elúsztak az utóbbi években. Különösen nagy gondot jelent az ilyesmi akkor, ha valakinek munkaeszköze is egyben a kocsi és azzal keresi a kenyerét. Közületek van, aki hasonló szituációba sodródott? Ti mit…..
gt_ 2012.01.14 23:42:43
@SvenH.: Hát ha engem kérdezett volna... én annak idején mindenkit beszéltem lefelé a valuta alapú hitelről, de még a hitelről magáról is. Aki akkor megfogadta (ketten csak sajnos) az ma nagyon hálás.

@Shipmaster: Veled nem tudok egyetérteni. Ez a bilikék autó egy alsó kategóriás autó. Nyilván lehet 4-500ezerért venni egy 1.0-ás régi swift-et, ami köztudottan egy mozgó koporsó és a diákok csak akkor választják, ha más nincs és az a lehető legolcsóbb opció. Igen, én is olyanon tanultam, a rutin vizsgát meg kellett ismételni, mert leolvadt az akkumulátor az autóban és egyszerre pattantunk ki, mert a mérgező gáz jött be az autóba...
Egy felelős autós oktatónak azért kell egy minimumot húznia, és válság ide vagy oda, 2012-ben európa közepén ez a bilikék autó a minimum.... szerintem...
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
gt_ 2012.01.12 12:56:36
@myofibrillum: Dehogy is kell lefeküdni. És nem vagyunk senkinek sem a szukái.

Az a helyzet, hogy itt nagyon nehezen tudják elképzelni, hogy amit az EU szeretne, azt éppen nekünk is a legjobb lenne. Más szóval: pont a mi érdekünkben harcol a kormánnyal. De azt sem tudja az átlag állampolgár elképzelni, hogy az EU elveivel - amit most éppen számonkérnek rajtunk - itthon is igen sokan (én is többek között) egyetértenek.

Ez azért van, mert itt érzelmekre, sztereotípiákra épül az átlag ember politikai gondolkodása. A politikusoknak persze az a jó, ha az emberek nem gondolkodnak. Magyarázás helyett nyomni kell egy olyan szöveget ami pozitívan hat rájuk (vagy éppen negatívan) és már azt mindenki a magáénak érzi. A gondolkodás, informálódás úgy is fárasztó dolog... dologból meg van éppen elég...

Mi önként beléptünk az EU-ba. Szövetségest választottunk, tehát 2004-től egy hajóban evezünk. Az EU nem is hálátlan: évente felveszünk tőlük cirka 800milliárd forintnyi pályázott támogatást. Ebből épül a metró, az iskolák, satöbbi.
Na most, nehéz azt felfogni, ha ezek után a szövetségesek nehezményezik, ha a a közös hajóban jól hátbatámadjuk őket? Ráadásul miután jól laktunk? Ez sima átverés lenne, és még jó, hogy csak az ország egy része működik úgy mint a szélkakas.

Nekem például tökéletesen megfeleltek a régi irányok. A régi alkotmány. Én nem kértem őket, hogy forgassanak fel mindent. A szavazóik nagy része sem. A rendszer természetesen óriási javításokra szorult. Ettől még viszont nem kell a csak azért is minden olyat megváltoztatni ami működött. Olyat sem ami az EU-ban (még egyszer: Ők a szövetségeseink, ahova mi tartozunk) élő sok száz millió embernek természetes.

Szuverenitás? Bele gondolt valaki, hogy kinek a szuverenitása ez? Igen. Csakis Orbáné. Nem az országé, nem az Unióé, hanem Orbáné meg a körülötte lévő szűk köré. Nekik mi csak az eszközök vagyunk, akiken szeretett hatalmat lehet gyakorolni.

És ez az ami mindenkinek oly természetes. Az, hogy valaki uralkodik felettünk. Azon gondolkodik a sok ember, hogy most vajon kinek a kutyái legyenek, Orbánnak, vagy az EU-nak...
Azt már el sem tudják képzelni, hogy van olyan megoldás amivel mindenki jól jár. Azt, hogy a világ gyarapszik, ami csak akkor lehetséges, ha vannak olyan szövetségek, amellyel mindenki jól jár.
Magyarország most azért nem gyarapszik, mert a hatalom cserben hagyta a szövetségeseit. Finoman szólva sem tartotta a szavát, míg ők igen.

Ezzel szemben az emberek meg inkább olyat fogadnak a szövetségeseiknek aki valójában nem is az. Csak mert tudja, hol a magyar ember gyenge pontja. Vagy talán mert magyarul beszél... ki tudja...

A kérdésre válaszolva tehát: semmi értelme nincs új szövetségeseket keresgélni, mivel a mostaniak éppen a világ vezető hatalmai, de legalábbis olyan életszínvonaluk amit itthon mindenki szeretne. Ezt hajlandóak megosztani és segíteni abban, hogy mi is ott tartsunk. Persze, ebből ők is profitálnak (munkaerő, bővülő import/export piacok, stb.). De könyörgöm, hol van ebben a probléma? Ezzel itt mindenki jól jár. Akkor meg miért nem lehet hinni azoknak, akik már eljutottak oda ahova most mi szeretnénk. Miért nem akarjuk mi is megjárni az általuk kitaposott utat? Komolyan nem értem.
Az olasz újságíró-szövetség (Federazione Italiana di Stampa - FNSI) ülősztrájkot hirdet a római magyar nagykövetség elé január 11-én, szerdán 17 órára, többek között az újságírók listázása, az összpontosított hírközlés és Klubrádió elhallgattatása miatt.A…..
Csecsemő:éhes->sír->valami a szájába->szopás->megelégedés->gügyögés->öröm.Parragh: éhes->gügyögés->valami a szájába->szopás->öröm->megelégedés. Egyszerű ország, egyszerű összefüggések. Egyszerű szabályok, egyszerű visszacsatolású folyamatok, és a…..
gt_ 2011.11.16 00:56:40
@Lófasz esti fényben: "már legalabb a 3. fejezetnél járunk:
hu.wikiquote.org/wiki/%C3%81llatfarm"

Jajj, ne tudd meg nekem is hányszor az eszembe jut ez a kiváló írás :) Ezek a dolgok sohasem fognak megváltozni.