Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daraltbel

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mekkora fehérjebevitel szükséges egy hobbisportolónak, és annak, aki bitang izmokat akar építeni? Az izomépítéshez szükség van fehérjeporokra? Dr. Marics Balázs sporttáplálkozási szakértő vendégposztja következik...
daraltbel 2017.11.30 14:40:55
@Mérnork: Ha koxolsz, akkor megjobban erdemes odafigyelni a feherjebevitelre, mivel a cucc csak a regeneralodast gyorsithja, meg a feherjebeepülest javitja, de attol meg szükseg van az anyagra, ami beepül, ami a feherje. Szoval ha koxolsz, akkor javaslom, hogy zabalj, mint egy allat, különben potyara nyomtad a kurat.
daraltbel 2017.11.30 14:43:06
@instant vízpor: Nem igaz. Ez egy testepitö legenda, amit a marketingesek talaltak ki. Nem kell edzes utan azonnal feherjet bevinni, a proteinszintezis eltart egy darabig az edzes utan.
„Grandmaaaaaa welcome hooooome” – sivítja King Diamond a nagyszínpadon lábszár alakú mikrofontartóval a kezében, Andy LaRocque gitárjának hangzása pedig Chewbacca fejét is tükörsimára borotválná. Eközben pedig a frissen visszatért Mikkey Dee úgy gyilkolja a dobokat, ahogy csak ő tudja...
PATENT Árulkodó férfi cipők 2017.06.26 09:57:07
Az öltözködésben számomra a legnagyobb szerepe mindig is cipőknek volt, még a férfiak tekintetében is! Olyannyira, hogy kiszemeltem mosolya és keze után a cipő volt a nagy- vízválasztó, amelynek köszönhetően eldöntöttem, lesz- e valami a dologból. Őszintén bevallom, volt, hogy azért hagytam ott egy…..
daraltbel 2017.06.26 20:23:27
@Ylim: Minek huznek otthon polot, vagy akar nadragot?
Ismét itt a Valentin- vagy leánykori nevén Bálint-nap, a szerelmesek ünnepe, a nap, amikor a virágárusok, édességboltosok, élménykupont forgalmazók is nagyon boldogok. A kilencvenes évek eleje óta ezen az ünnepen a magyar szerelmesek is megajándékozzák egymást, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Én lennék az utolsó, aki azt várná, hogy egy retro-hangulatú, romantikus musical fogja lenyűgözni - de ugyanígy álltam egy látszólag a sportfilmes dramaturgiát másoló jazzdobos-felemelkedéstörténethez is, amelynek révén megismertem Damien Chazelle-t. Ennek megfelelően pedig már alig vártam, hogy a…..
daraltbel 2017.01.23 16:29:38
Tegnapelött neztem a filmet, es ugy ereztem semmi ertelme, aztan eszembe jutott valami:

Az egesz sztori ertelmet kapna, ha a ferfi föszereplö fekete lenne.
Ahogy ezen gondolkoztam, most mar biztos vagyok benne, hogy hogy eredetileg a sztori egy fekete jazzzenesz es egy feher szinesznö remenytelen szerelmeröl szolt., de valamiert megvaltoztattak a castingkor.

Elöször is: a filmben az összes jazzzenesz fekete, kiveve egy, aki a leggkomolyabban veszi a zenet, es az eletret teszi fel a jazzre, akinek a jazz törtenete az identitasanak alapjat kepezi, es aki a föszereplö.

Aztan ott a srac modora, ami szamomra total erthetetlen volt, több jelenetben ugy viselkedik, mint egy autista, de ha feketenek kepzelem el, akkor maris vilagossa valnak a motivacioi.

Nehany jelenet:

Amikor kirugja a fönöke:
A fönök hozzaallasa, modora, ahogy kirugja nekem nagyon fura volt. Az is, hogy miert viseli el ezt a föszereplö. Csakhogy ha feketenek kepzelem el, akkor maris ertelmet kap a jelenet: a feher fönök lekezelöen banik a tanulatlan fekete zenesszel.
Ami viszont a, legfurabb, ahogy majdnem fellöki a csajt, aki megprobalja megdicserni a zenejet.
Csakhogy ha arra gondolunk, hogy egy fekete zeneszt epp most rugott ki a feher fönöke a lehetö legundoritobb stilusban, maris erthetö, hogy nem vagyiok egy feher csaj leereszkedö bokjara, es azert olyan ellenseges, mert abban a pillanatban minden feherre haragszik.

Meg egy jelenet:
Amikor a baratnöjeert jön, a haz elött dudal. Mifele bunko csinal ilyet? Talan egy gettoban felnött fekete. Pont igy gondolja a lany lakotarsa is: "Ez most mar mindig igy lesz?"
Ebben a mondatban a faszi viselkedeseben megerösitest talalt elöiteletek szolalnak. meg. Apro, de nagyon szignifikans pillanat lett volna az eredeti koncepcio szerint.

Ugyanezt jatsza el amikor a csaj hazaköltözik a szüleihez. Amikor a lany könyörög neki, hogy hagyja abba a dudalast az utcan, akkor nem csak a dudalas miatt szegyenkezik: fel, hogy a kisvaros lakoi meglatjak, hogy egy fekete srac jött erte.

De a legfontosabb: miert is kellett szakitaniuk a film vege fele? Nekem ez egyaltalan nem volt megindokolva. A pasi befutott mint zenesz, a csaj a siker kapujaban volt. 7 honapra parizsba kellett mennie forgatni. En azert ismerek olyan törteneteket a valo eletböl, ahol ennel többet is kibirt egy par.
Csakhogy az elmeletem szerint a hatterben az allt, hogy a nö nem akarta vallalni a vegyes kapcsolatbol adodo nehezsegeket, a srac pedig nem akarta ezzel terhelni a karrierje legelejen, ezert döntött ugy, hogy hagyja elmenni.
Nyilvanvalo, hogy a srac tovabbra is szerelmes volt, hiszen a klubjat is a csajrol nevezte el. De a lany ugy döntött, megmarad a sajat szocioökonomiai retegeben. Ezert lett vege köztük.

Szoval en ugy gondolom, hogy ez egy egesz jo tarsadalomkritikus (hollywood-kritikus), szentimentalis törtenet lett volna, de valami miatt (ami hollywood rasszizmusa es kapzsisaga) kihereltek a sztorit es egy semmitmondo ertelmetlen katyvaszt adtak el.
daraltbel 2017.01.23 21:46:36
@danialves:
Igen, kb ez a végleges verzió kicsengése. Én személy szerint nem nevezném az évtized romantikus történetének.

De visszatérve, figyeld meg a kis, jelentéktelennek tűnő részleteket, ahogy jelentőséget kapnak az elméletemben:

Az egész dudálás dolog arra lenne jó, hogy jelképezze a két főszereplő közötti kulturális/szocializációs különbséget.
A lakótárs megjegyzése jelképezné a lány környezetének a hozzáállását, ahogy tolerálják a kapcsolatot, de odafigyelnek az előítéleteiket megerősítő apróságokra.
A jk simmons jelenet a srác által elszenvedett megaláztatásokat reprezentálná.
Aztán ott van az éjszakai jelenet a szülői ház előtt. A hangoskodáson túl add hozzá, hogy a kisvárosi lány nem igazán szeretné, hogy a szomszédok egy fekával lássák. Ezért könyörög, hogy maradjon csendben.
Aztán ott van egy apró jelenet, amiben a srác nővére megházasodik. Egy fekete csávóval! Gondolj bele, mekkora súlya lenne annak a felesleges kis jelenetnek.
Ne is beszéljünk a csávó irracionális fried chicken rajongásáról, mert az már politikailag inkorrekt.
Ha megnézném újra, biztos találnék még ilyeneket.
daraltbel 2017.01.23 22:52:26
@danialves: lehet, kár hogy pont az ellenkezőjét érte el vele, mert most rasszistázzák több helyen, ahogy olvasom.
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
daraltbel 2016.07.18 14:34:18
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
daraltbel 2016.04.01 14:36:19
@sokol: Hát ilyen próbavásárlókat kellett volna koordinálnom. És a munkakör megnevezésében szerpelt a "menedzser" szó, lol.
Elég sokan dolgoztak ott egyébként, fiatal, egyetemről épp kikerült srácok, mint én.
daraltbel 2016.04.01 14:46:09
@peco28: Igaz, meg min. 20 centis fasza.
„A csúnya épületek, politikusok és kurvák előbb-utóbb mind köztiszteletben állóak lesznek, ha sokáig húzzák” -hangzik el az Eiffel-toronyra, olajmaffiózó szenátorokra, amerikai nyakkendős MDF-esekre és Medveczky Ilonára egyként érvényes tanítás a Polanski-mestermű Kínai negyedben. Roman Polanski…..
daraltbel 2013.11.06 12:18:23
Miley Cyrus látható a Rolling Stone következő számának címlapján. Október 10-én megjelenő cikket már az újság netes oldalán elolvashatjátok, én most főleg azt a részt emelném ki, amire úgyis mindenki kíváncsi: hogyan élte meg ő személy szerint a VMA-s fellépés utáni…..
Jó-e a világ, amelyben annyi a szenvedés? Jó-e az Isten, aki hagyja ezt? Ezek a kérdések hangzanak el leggyakrabban, ezek tartják a legtávolabb a kor emberét templomainktól, és miért is tagadnánk, hogy a hívők többsége nem igazán tud jó választ adni rájuk. A kérdés bonyolult,…..
Ha már felsorakoztattunk olyan filmeket, amik a sulis vagy tiniélet gondjait, problémáit vagy épp önfeledtségét boncolgatja, akkor gondoltam összegyűjtök pár sorozatot is amik e téma körül forognak. Ilyen egyébként van bőven (ezért kénytelen voltam két cikkbe szedni), de még…..
Hamburger-történelmi jelentőségű esemény történt: a Burger Blog ellátogatott Marika néni kávézójába. A csillagok megálltak egy pillanatra, a galaxis önmagába fordult, és a fény is megpihent a Tejút csúcsán. Révbe értünk, hazatértünk. Hat évvel ezelőtt szeles nyári…..
A Rolling Stone volt olyan jó fej, és összeszedte minden idők tíz legemlékezetesebb színpadi verekedését, amit kamera is rögzített. Természetesen bekerült Axl Rose és Henry Rollins is, de van itt óriási rapper tömegbunyó, könyöklő Amy Winehouse és egy kis dzsúdóbemutató a…..
daraltbel 2013.08.07 00:46:21
A cosplay kifejezés az angol costume és play szavak összemosásával jött létre, köszönhetően a japán Takahasi Nobujukinak, aki az 1984-es Worldconon(ami egy sci-fi találkozó) teljesen elképedt a jelmezes rajongók láttán. Ez az egész "beöltözős játék" annyiban különbözik a…..
daraltbel 2013.04.06 21:27:22
Kettős Mérce Szabadnak lenni jó 2011.06.19 05:43:00
Régen volt ilyen jó magyarnak lenni. Magyarnak lenni sok más mellett azt is jelenti, hogy együtt élni ebben az országban, a barátaiddal, az ellenségeiddel, és a honfitársaiddal. Tegnap ez a meleg méltóság mentén megvolt. Rég éreztem annyira a szabadságot a szeretet, és az…..
daraltbel 2012.07.07 17:09:51
@jarlaxl3: Inkább legyen a fiam lázadásból buzi, mint habzószájú jobbikos. Amúgy meg faszt szopni még csak lehet divatból, homoszexuálissá válni nem hinném. Ugyanis a szexuális orientáció nem abból áll, hogy milyen nemű partnerrel baszol.
Régi-új hungarikum van születőben. A világ legszebb kávéházának választott budapesti New York Kávéház nemcsak burzsujoknak ajánlható, persze a fine dining étterme elsősorban az ő kedvencük lehet. A mintegy 120 éves épület néhány éve már régi pompájában áll, egyelőre…..
daraltbel 2012.07.02 00:14:09
Filmdroid TOP 10 börtönfilmek 2012.06.23 11:11:00
Mel Gibson karrierje soha nem látott mélységekben, a botrányairól elhíresült remek színész régóta nem tudott igazán sikeres filmmel jelentkezni. A héten már a magyar mozikba is megérkezett legújabb filmje a Börtönregény. A filmről a kritikát itt olvashatjátok. Ebből az…..
daraltbel 2012.06.23 16:22:48
@koimbra: Ezen én is gondolkoztam. Végül arra jutottam, hogy valószínűleg csak a felső része van a falra erősítve, így felhajtható és visszaereszthető.
daraltbel 2012.06.23 16:29:29
@BeniMan: Egy koncentrációs tábor miért kevésbé börtön, mint egy hadifogolytábor?
  A Kiskirálylány Budapest talán legnépszerűbb szobra. S bár felállítása (leültetése) óta ellepték a fővárost a zsáneralkotások, melyekkel remekül lehet fotózkodni a turistáknak, mégis csak ez marad az egyik első és az egyik legklasszabb. Marton László saját kislányát…..
Ott sincs semmi. Mostanában sokszol olvasom itt-ott, hogy itt már nem lehet élni, ergo menni kell innen el. De hova? Arra mindenkinek van egy ötlete. De megéri? Szerintem nem.Előre bocsátva, hogy nyilván nem tudok minden ország helyzetéről mindent, de amiket hallok ismerősöktől…..
Hogy egy olyan gyenge szóviccel éljek, aminek a leírása után magam is elszégyellem magam, azt mondhatom, áll a bál az operában. Az opera szóra persze a legtöbb olvasó legyint, hiszen ennél halottabb műfaj nem igazán létezik és a feltámasztása is legalább annyira lehetetlen, mint…..
2perc Durva: játékfüggők kezei 2011.06.29 20:37:00
daraltbel 2011.06.29 22:42:55
Subba Facebook: Emergency House 2011.06.19 21:16:00
A legjobb fotóalbum a Facebook-on EVER! (Egy ilyen témájú beöltözős házibulit azonnal)Köszi Zoz! ..
daraltbel 2011.06.20 11:34:16
@HofEE: Sajnos.