Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BoomB

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klímát szeretnél társasházi lakásodba? Tisztában vagy az esetleges buktatókkal? Kellemetlen kérdéseknek jártunk utána a témában...
BoomB 2020.07.14 00:10:19
@Vén motoros: Jó tippek, annyit hozzátennék azért, hogy én kihívnék 2-3 szerelőt is felmérni, azért egy normális, nem feltétlen átbaszásra szakosodott ember lehet hogy jobban ki tudja találni a helyét, főleg egy nem triviális elrendezésű lakásban, mint laikusként gondolnád. Én végül egy értelmes mester tanácsának köszönhetően vígan elvagyok egy nagy lakásban egy nagyobb kapacitású klímával - olcsóbban, egyszerűbbren jött ki és hűvös van mindenhol, az eldugottabb sarkokban 1 fokkal van több, cserébe nem kell 2, vagy - ahogy egyik ajánlotta - 3 klíma ugyanabba a lakásba.

Úgyszintén, értelmes és nem átbaszós mester megoldotta a nagyobb klíma nem triviális szerelését (több átfúrás, belső vízelvezetés, 10+ méter réz kábelezés) nettó 60 ezerből, ezt az anyagköltségekkel együtt nem tartom horribilis összegnek.

Szóval + tanács: nézzetek jól szét, kérjetek be több cégtől vagy szerelőtől felmérést és ajánlatot.
Ebben a blogban elkalauzollak a portugál szörfparadicsomba, Penichére, az UNESCO bioszféra-rezervátumához tartozó Berlengas-szigetekre, végigvezetlek Lisszabon imádnivaló szűk utcáin és te is lepillanthatsz a Cabo De Rocáról a végtelen Atlanti-óceánra. Pontos árak, közlekedési módok és egy halom…..
BoomB 2020.03.06 12:11:58
@Dora Dora: Az nem stimmel, hogy az iróniát nem érted, nagyon rátettél még egy lapáttal a válaszoddal :)
Az nem stimmel, hogy egy útinaplót olvastam volna örömmel, ehelyett minden második mondatban valami jelentéktelen összeg akkurátus adminsztrálásába botlok.
Az nem stimmel, hogy egy utazó, utazást leíró blog is a fapados blog fillérbaszó szintjét és filozófiáját tükrözi.

Tudom, "De...", de alapvetően különbözik valószínűleg az életfelfogásunk.
Rövid idő alatt kétszer is megszívatta az utasokat a Ryanair, akik Gran Canariára repültek Budapestről. Először állítólag a csomagszállító berendezés romlott el, és hagyta itt a csomagok javát a gép, másodszor bizonyosan túlsúly miatt pakolták le a bőröndök egy részét. A történtek után sok téves hír…..
BoomB 2018.07.25 14:28:00
@szepipiktor:
Tessék: index.hu/belfold/2018/07/23/a_nyaralojaratok_megboritjak_a_ryanairt/

Egy kicsit részletesebb és a témát jobban körüljáró cikk. Mi a f.szom köze van ehhez a gender propagandának, meg a veronai buszbalesetnek, azt nem tudom, de jó hogy idekeverted, hogy tudjam, nem vagy komplett és ne is vitatkozzak még véletlenül se Veled :)
Biztos veled is előfordult már, hogy többet vásároltál a tradicionálisan húsvéti harapnivalókból az ünnep előtt, mint amennyi a valóságban elfogyott volna. A mókusok soha nem pazarolnak se mogyorót, se húsvéti finomságokat! De van az a mennyiség, amikor már a füleden folyhat ki a főtt tojás, sonka,…..
SERTEPERTE Söreltérítő 2017.08.22 19:56:59
Nagyon úgy látszik, hogy manapság elég egy sör címkéjére ráírni a bűvös három betűt: IPA és a siker garantált. Gyakran vissza is élnek ezzel. Elég baj ez, hiszen a mozaikszó mögött munka van, több ezer kísérletező kedvű hobbi sörfőző munkája, akik az elmúlt harminc évben rangot adtak ennek a…..
Bencsik Rita Amszterdamot, ha két szóval kellene körbeírni azt mondanám, hogy a csatornák és a biciklik városa. De vajon mi van még ott, amit nem érdemes elmulasztani, ha arra járunk mondjuk egy hétvégére? Az alábbi összeállításból ez is kiderül...
BoomB 2016.03.14 18:01:43
Köszönjük a listát, ennél klisésebb, gagyi turizmust erősítő sor nem is lehetne, amitől épeszű ember haja égnek áll :) (leszámítva a Van Gogh múzeumot, ami az egyetlen értékelhető pont a listáról).

Pár kiegészítés azoknak is, akik nem feltétlen az 1 órás, tömegturisták közti sorbanállást, és a piától és fűtől szétcsapott angol legénybúcsúsok hordái közt tévelygést preferálja:

1. a Heineken a sörök legalja, ehelyett fedezzük fel Hollandia több száz kis sörgyárának a főztjeit (vagy Belgiumét) a hangulatos, több száz éves "bruin café"-nak nevezett sörözők egyikében
2. a két említett múzeum mellett több tucatnyi nagyon érdekes, kisebb-nagyobb múzeum jobb élményt és kisebb tömegnyomort eredményez
3. a csatornákat érdemes gyalogosan felfedezni, sokkal több valós élményt szerzünk az amszterdami életből is, és többet is látunk, mint egy turistákkal tömött hajó ablakaiból
4. ha füves vagy, messze elkerülöd a lehúzó, drága és rossz minőségű cuccokat áruló, Amszterdam központjában lévő shopokat, ehelyett egy külvárosi helyen veszel és szívsz - és nem, nem az utcán szívod el ahol még a holland törvények szerint is illegális, hanem bent a shopban (ami nem shop, inkább kocsma féle, alkohol nélkül). De leginkább ne szívj csak azért, mert Amszterdamban vagy és szabad, ha egyébként nem vagy füves, mert az erős füvektől tuti szarul leszel
5. a piros (nem "vörös") lámpás negyedet messze elkerülöd a fent említett említett angol úriemberek miatt, magyar és ukrán kurvákat itthon is látsz :) de ha mégis érdekel a városnak az egyébként legszebb és legrégebbi része, délelőtt-dél körül sétálsz ott egyet, amikor még elviselhető a tömeg és hangulat
Kocsmablog Belga sörkalauz 2014.05.22 12:00:00
> Az V. Belga Sörfesztiválon, hogy a 150 különböző sört látva ne tévelyedjünk egészen el, segítséghez nyúltunk. Egy újsághoz. Egy útikalauzhoz. A Belga Sörfesztivál hivatalos lapjához, melyben olyan általános információk is össze voltak gyűjtve, ami hiánypótló. Most…..
BoomB 2014.05.22 13:47:18
Szép összefoglaló, de azért pár javításra szorul:

Szerintem már bőven 120 felett van, a kisebb sörfőzdéket is beszámítva, inkább több száz lehet. Már Hollandiában is 200 fölött van, pedig Hollandia jóval hátrébb van sörkultúrában. De a számot látom is, sörös boltokban.

www.dutchnews.nl/news/archives/2014/05/more_than_heineken_the_netherl.php

A felsorolásokban szereplő La Trappe, habár belga típusokra hajaz és trappista, de holland sör (és volt tavalyig az egyetlen nem belga trappista sör).

A lambic és a geuze pedig érdemel egy kicsit jobb magyarázatot: a lambic a spontán erjesztésű alap, de ez ritkán kerül forgalomba (és nem is olyan jó). A Geuze több, különböző évjáratú (általában 1, 2 és 3 éves) lambic keveréke, fahordókban még tovább érlelve.
A felsoroltak egyike se igazi lambic, ezek kommersz gagyiságok. Aki igazi Geuzue-t vagy Kriek-et szeretne, az keresse az "Oude" megnevezésűeket, csak ezek a valódi, fahordóban érleltek. Pl. Boon, Hanssens, 3 Fontein, Oud Beersel, stb.

A valódi kriek-et pedig nem sorolnám a kommersz gyümölcsösök közé, hanem a geuze-khez: az igazi (Oude) kriek-ek valódi meggy ágyon érlelt lambicok, és nem is kevés meggyen: 1000 literhez kb. 200 kg meggyet adnak. Ennek a kategóriának köze sincs a meggyesek közt felsorolt, nagyrészt szirupos műlöttyökhöz.

Nem kritizálni szerettem volna, csak úgy érzem, a belgák valódi értékeit kéne propagálni, nem a felsorolt, nagyrészt kommersz illetve multik által felvásárolt cuccokat.
A napokban szembesültem vele, hogy a híres Nulladik óra, azaz a The Breakfast Club című film, a történet szerint 1984 március 24-én játszódik, tehát éppen 30 éve. A The Guardian készített is ennek örömére egy összeállítást, miszerint milyen menő év volt már 1984, mert a…..
NapiApp Spotify 2014.02.11 10:00:00
Az online zeneszolgáltatások igencsak divatosak manapság, de azok amelyek ingyenesek többnyire nem is tökéletesek. A Spotify nem túl régóta elérhető hazánkban és körülbelül annyi ideje használom itthon és az irodában is. Az egész közösség alapú és már rögtön kell a…..
BoomB 2014.02.12 07:40:30
@Udo von Raumschiff: Nem csoda, hogy egy ilyen 5 perc alatt idehányt cikkből erre jutsz - anno hogy eldöntsem, előfizessek-e a premiumra (egyébként előfizettem) negyed órás utánaolvasással többre jutottam, mint itt főoldalas cikket író bloggerünk.

Szóval pár javítás: jelen állás szerint eleve csak fél évig ingyenes, még reklámostul is, utána már max 10 órát hallgathatod egy hónapban. Free-vel továbbá mobilon csak shuffle módban hallgathatsz albumokat.

Van egy köztes, havi 5 eurós (és nem dolláros, eu-ban!) csomag ami feloldja a reklámokat illetve a fél év utáni limitiet, és a lényeg, a 10 eurós csomag, ami teljes mobil élményt ad, illetve, kérdésedre válaszolva (és aminek a blogger a kérdésed után nem tudott utána nézni) 320 kbitre váltható a stream, desktopon és mobilalkalmazáson is. Megint csak egy kis netes kutatással anno rájöttem, hogy a jelenlegi, komoly gyűjteménnyel rendelkező stream szolgáltatások közt a Spotify az egyetlen, ami ilyen magas minőségben streamel, és engem ez győzött meg. (persze ez esetben sokkal nagyobb adatforgalmat generál, mint a cikkben említett szám).
BoomB 2014.02.12 08:54:29
@Gombperec hídlakó: Én nyugat-EU-ban használom és onnan fizettem elő. Valami trükközés lehet az egészben, érdekes módon a /hu oldal tényleg csak 5 eurót ír, még más európaiak csak a 10 eurósat, és normális áttekintőt is csak a fórumokban találtam:

community.spotify.com/t5/Newcomers-and-Contribution/Subscription-Comparison-Chart/m-p/666916#U666916

Nálam az accountomon belül viszont van lehetőség az 5 eurós unlimited-re downgrade-elni.
BoomB 2014.02.12 16:17:18
@ST33L!: Nem kell sértődni és duzzogni azokra akik kijavítják aminek Te lusta voltál utánanézni, fogd fel építő jellegű kritikának.
És nem azt mondtam, hogy nem megfelelő, csak hogy nézz már utána jobban kérlek, főleg ha ez egy baromi érdekes, új szolgáltatásról szól, ami végre elérhető Magyarországon, és ha ez még - gondolom utólag derül ki - de címlap esélyes is.
Mint írtam, csak saját célra jobban utánanéztem a dolgoknak, mint Te a cikkírás céljával.
De van aki még jobban. Apropó ez nekem is meglepetés, hogy különböző EU országokban más csomagok vannak.
Fővárosi Blog Rejtvény 2012.12.19 07:00:00
A kérdés: hol készült a felvétel? További rejtvényekhez katt ide!  ..
BoomB 2012.12.21 13:13:17
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a sörnek van egy alternatív sötét történelme is, ami a tudatmódosítás ősi gyökerei közé nyúlik vissza. Az ókorban és a középkorban, a fajélesztők és az ellenőrzött erjedés ideje előtt nemigen lehetett rendes alkoholtartalmat generálni a…..
BoomB 2012.11.09 08:43:30
Ha már "gruit", egy újraélesztett változata ma is él, a kitűnő haarlemi Jopennek köszönhetően:

www.jopen.nl/jopen/bieren/vast-assortiment/jopen-koyt

Ha Hollandiában sok mindent is lehet, tudomásom szerint ebben tudatmódosító nincs :) Viszont annál érdekesebb, nem csak fűszeresnek ható, hanem igazán fűszeres íz. Nem mindennapi fogyasztásra való, de kétség kívül a Jopen egyik legkülönlegesebb söre.
Fővárosi Blog Rejtvény 2012.09.19 07:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk? További rejtvényekhez katt ide!  ..
BoomB 2012.09.19 20:12:30
Kedves olvasók! A Budapest Anno-n is beütött a nyár, így lassan én is átteszem a székhelyem a Balaton partjára, ezért a blog most 2-3 hétig biztosan nem fog frissülni. Augusztus vége felé remélhetőleg folytatjuk, addig pedig szép nyarat, jó pihenést és (vagy) bulizást kívánok…..
A budai Duna-part látképét jelentősen alakító, ma Várkert bazárként ismert épületegyüttes története az 1870-es években kezdődött. A cél az volt, hogy az ekkor már elegánsan kiépített pesti Duna-partnak méltó párját építsék fel a budai oldalon. Végül a területen ebben…..
Méltatlan ez az egész sztori: van egy cég, amelyik jó minőségű, egységesre fényezett autókkal sorakozik fel a reptér előtt a szerződésnek megfelelően, de túlságosan magas áron, nem túl jó minőségben szállítja az utasokat Budapestre, ráadásul elszámolási vitába kerül…..
BoomB 2010.11.18 10:38:35
@mcs: Kb. 3x utaztam zónával, mindháromszor idegbeteg taxis volt, aki 120-al ment az üllőin és a ferihegyi úton - túlzás nélkül. Pedig nem mondtam neki hogy siessen.
És az ilyen élmények után persze más taxit hívtam, mire megállt egy zónás, és rá akart beszélni hogy elvisz ő, és azt magyarázta, hogy úgyse fog jönni a másik taxis.
BoomB 2010.11.18 10:39:29
@RosszQtya: Na egyszerre, ezek szerint tényleg általános. A sebesség mellett persze a szabálytalankodás ezerrel is a stílusuk.
Joe Satriani @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.11.08. Amikor a XII. században Európa-szerte nekiláttak a jónépek istenigazából a gitár elődjének számító húros hangszereken muzsikálni, még csak nem is sejtették, mit szabadítanak a világra. Joe Satriani a tegnap esti…..
Appleblog Hétfői Apple-csaj: Demi 2010.11.09 15:43:00
Oké, lássuk be, egy nő nem lehetne 47 évesen még ennél is dögösebb. Sőt, egy nő nem lehetne 37, 27 vagy akár 17 éves sem dögösebb, Demi Moore a dögösség fokozhatatlan csúcspontja, megkerülhetetlen monolitja.Egyszerűen határtalanul jól néz ki, amikor csak úgy van:Twice as…..
BoomB 2010.11.10 09:50:56
@kovi1970: Nem is kérdőjelezem meg az általam linkelt cikkek, meg Demi "BB imádatának" reklám szagát.

Csak arra céloztam, hogy ezt Apple blogra kitenni fail :)
  A Folyékony Kenyér nem titkolt célja, hogy kilépjen a sörrel kapcsolatos állandósult közhelyek világából, és tekerjen egyet a megszokott hozzáállásokon, illetve agyonhallgassa a szokásos jópofa bunkóságokat. Az eleve nyilvánvaló volt, hogy nem egy meccsnézés közben…..
BoomB 2010.11.10 02:18:26
@Gössi: Ehhez annyit, hogy a Kasteel Belgiumban boltban kb. annyi mint nálunk a Dreher, (átlag) kocsmában meg olcsóbb vagy max. annyi mint nálunk a rakparti belgában...
ne legyen már annyira savanyű a szőlő :)
Szép dolog az egybe tömbhús, csak nem könnyű jól elkészíteni. A sör ebben is segíthet.Egy nagy félkilós malaccombot tartok a kezemben. Nem vágom fel. Úgy, ahogy van bepácolom némi olívaolajba, balzsamecetbe, három deci sörbe, sok köménymagba, paprikába, borsba. Már rájöttem,…..
Serbia Insajd Burek 2.0 2010.10.17 16:22:00
Vannak kaják, amelyek egyszerűen nem működnek, ha külföldre viszik őket. Az istennek se lehet eladni például a BurekOT Magyarországon. Legalábbis úgy nem, ahogy azt Szerbiában teszik. A topolyai piacon még mozgó burekos is volt korábban, úgy 10-20 éve. Nem valami kis kosárból…..