Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalapácstollú

0 bejegyzést írt és 1240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak...
kalapácstollú 2020.11.27 10:23:32
@birkamenet: Fura logika. Aki nem szavazott a fideszre az mind ellenzéki? Függetlenül akár attól is, hogy van-e szavazati joga.
Szerintem pedig, akinek fontos volt, hogy változás legyen az MIND elment voksolni valamelyik ellenzéki pártra.
kalapácstollú 2020.11.27 10:45:02
@birkamenet: "... az EU 25 országában mindenhol megtanulták a jogi egyetemek elsö szemesztereiben, hogy mi az a jogállamiság."

A jogállamiság az, ha a megalkotott jogszabályokat betartjuk és betartatjuk. Nme pedig az, hogy a többség a jogszabályoktól függetlenül véleményezi a kisebbséget. Az EU pedig most erre készül, ez a gond vele. Akármennyire is cicabgározol itt. :)
Reaktor Becslésünk: Trump nyer! 2020.11.03 15:10:17
Nincs mit részletezni, a közvélemény-kutatásoknak mérsékelten lehet hinni, Biden aktívan kampányol a választás napján is, többek között a biztosnak mondott Pennsylvaniában. Vannak ugye a csendes, félős szavazók, és nem a Demokrata szavazó fél az autójára matricázni a világnézetét, őket nem mérik.…..
kalapácstollú 2020.11.03 16:51:12
@josef_1: Mi célból tenne ilyet bárki is?
HC Nové Zámky–MAC Újbuda 5-3  Majoross Gergely: „A legutóbbi itteni mérkőzésünkhez hasonlóan alakult a mostani meccs forgatókönyve is. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy a mérkőzés nagy részében megvalósult, amit szerettünk volna, de amikor nem, akkor még olyan elképesztő hibákat vétettünk,…..
kalapácstollú 2019.12.07 16:26:25
@1885*: Miért, a MAC-nak van?
kalapácstollú 2019.12.08 10:21:56
@1885*: az albérlet nem tulajdonlás. Még attetelesen sem. Ha rendeznek a tuskében egy vásárt vagy tudomisen, pingpong-meccset, a macnak onnét tirhulnia kell.
Javíts ki, ha tévedek!
kalapácstollú 2019.12.08 10:31:13
@1885*: Hogy a kérdésedre is valaszoljak: ha Fradi indulna az Extraligaban, akkor valszeg ugyanúgy albérlő lenne a Tuskében, mint most a Mac. Nincs olyan feltétel, hogy a zöldeknek szükséges az indulashoz saját csarnok.
Azonban kizártnak tartom, hogy a szlovákok beengednek a Fradit. Az Ebéd-részvételre is nagyobb a sanszuk annál.
Várhelyi annyira elhatárolódott Orbántól, amennyire anélkül lehetett, hogy Európa-ellenes diktátornak nevezné...
kalapácstollú 2019.11.19 20:42:33
@nincs1itt: Egyelőre itt csak te ostobázol mást, mert nem érted, hogy más véleménye is lehet valakinek.
Egyébként Várhelyi "tárcája" az egyik legfontosabb, az ellenzéki lapok azóta nevezik jelentéktelennek, mióta Várhelyi sikerrel vette az akadályt.
Amit belinkeltél épp azt mutatja, hogy fontos a téma. Ha tökmindegy, jelentéktelen lenne, akkor nem kellene mit fékezni rajta egyik állam szerint sem. Vita van a kérdésben, ezért is az egyik legfontosabb portfólió.
Az meg már egészen hajmeresztő, HA valaki abból indul ki a XXI. sz-i világban, hogy az EU-nak nincsenek is szomszédjai, tehát lényegtelen a szomszádságpolitika.
kalapácstollú 2019.11.19 20:46:44
@morph on deer: Már megint ezzel íz írásban tett nyilatkozattal jössz: elárulom, egyáltalán nem vonatkoznak rá más szabályok, mint az összes többi biztosra. A ballibek Brüsszelben azzal akarták vígasztalni magukat, hogy kiszorítják a magyar jelöltből, hogy ő bizony Orbán esküdt ellensége. Nem jött össze. Az EU-biztosok kötelezettségeit egyébként nem az határozza meg, hogy egy szakmai helyett politikai csürtében adott válaszaiból a vele nem szimpatizálók mit szeretnének kihallani.
kalapácstollú 2019.11.19 21:57:47
@nincs1itt: Valaki szerint fontos a bővítés, más szerint nem az. Ez a vita. És szerintem nagyon fontos, hogy lesz-e bővítés vagy sem. Tehát ez egy fontos kérdés. Hogy Várhelyi posztja fontos-e? Lényegtelen, hogy szerintem az-e. Sokkal érdekesebb, hogy szerinted igenes, az. Miért gondolom ezt? mert én vitázni akartam, de te mindent megtettél, hogy helyett egyetlen érved legyen, a vitapartnered elvakult fideszbáb. Vagyis te egyetlen tengely mentén vagy képes látni a világot: imádni vagy gyűlölni a fideszt. Egyszerűen nem vagy képes megérteni, hogy más nézőpontok is lehetnek. No mindegy, ah ezen egy tengely mentén vagy képes szemlélni a világot, akkor nyilvánvaló, hogy az ellenzéki médiumok megnyilatkozásai számodra az egyedüli mérvadóak, iránymutatóak. Az index pedig azt írta, hogy ez az egyik legfontosabb biztosi portfólió. Igaz, ezt még azt megelőzően tették, hogy Várhelyit továbbengedték volna. Azóta nyilván megváltozott a véleményük, különben miért szajkóznád azt, hogy ez a legjelentéktelenebb biztosi poszt és az EU-nak nincsenek is szomszédai? :)
Teljes a zavarodottság a Fideszben...
kalapácstollú 2019.11.10 11:44:30
@eszti.....: A csemegepultnál sok helyen kimérve kapható.
kalapácstollú 2019.11.11 22:58:11
@eszti.....: Általában nem értek egyet veled, de ami a közös múltra vonatkozik, azt hasonlóan látjuk.
A székely zászlóra leegyszerűsítve azt mondani, hogy marketingtermék...hát, azért érdekes, mert akkor mi nem az? Szóval, itt a szándék valami lekicsínylő volt, de a székely zászlónál nek kevésbé marketingtermék bármely más állami/etnikai zászló vagy címer vagy logó.
A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban...
kalapácstollú 2019.11.02 13:05:47
@eszti.....: Ki dönti el, hogy egy gondolat valóban frazis-e? Nem lehet, hogy csak azért tekinted némelyiket annak, mert nem érted és csípőből elutasítod azt?
kalapácstollú 2019.11.02 14:05:58
@eszti.....: Tehát, ha sokszor megkérdezed, hogy kettő meg kettő az mennyi és folyton azt mondjak, hogy négy, akkor az frazis. Bezzeg, ha néha hármat vagy ötöt hazudnanak, az mennyivel hitelesebb lenne....
kalapácstollú 2019.11.02 14:38:46
@eszti.....: Ha ugyanarra mindig ugyanaz a válasz, akkor nem feltétlen a válaszban a hiba. Talan túl sokszor tetted fel a kérdést. És, mint kiderült, már te sem tudod, hogy miért... :))
Orbán Viktor éppen azt fejtegette, hogy a Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, amikor a független ellenzéki országgyűlési képviselő odalépett, és egy táblát tartott elé. Orbán megpróbálta elvenni a táblát, de nem tudta. Végül Kövér embereinek (update: fideszes képviselőknek!) sikerült.…..
kalapácstollú 2019.10.24 14:33:26
@Paráss: Ezt most próbáld meg betűelütés nélkül!
Viszont nem zárható ki, hogy a válasz igen. :)))
kalapácstollú 2019.10.24 20:59:04
@Sir Bates dö Hól: Mert hadhazy valahol megkapargatott valamit, ami csepp a tengerben, attól...szóval nem ő találta fel a spanyolviaszt. A normális parlament pedig attól elsz normális, ha normálisan viselkednek a képviselők, nem pedig attól, ha neked tetsző a politikai összetétele. Ami a normális viselkedést illeti, hadházy perpill az utolsó helyen áll.
Maximálisan értem én, ha elszakad a cérna. Csak nem szeretem. Hadházy Ákos a mai politikusi garnitúra egyik legtiszteletreméltóbb tagja, szélmalomharca a narancsos korrupció felderítéséért megsüvegelendő, kis túlzással egyedül többet tett azért, hogy kiderüljenek a rendszer sötét ügyei, mint az…..
kalapácstollú 2019.10.24 14:23:43
@morph on deer: Ez azért valahol minősíti a netes szavazókat is. :\
kalapácstollú 2019.10.24 14:24:02
@math0: "Ha a Fidesz bukik, és az új ellenzék ugyanilyen diktatúrát csinál..."
Én úgy tudom a jelenlegi ellenzék több ereje (Mszp, Dk) épp a legutóbbi diktatúra állampártjának jogutódja és/vagy a vezetői szerepet játszottak a diktatórikus államhatalom fenntartásában.
A velük szövetkező Momentum vezetője épp tegnap jelentette ki, hogy nincs diktatúra az országban. (Mondjuk, fura is lenne, ha egy diktatúrában az ellenzéki erők előretörnének, helyhatóságokat ynernének el.)
Csak arról, hogy kik is vettek részt diktatúra fenntartásában vagy kialakításában.
kalapácstollú 2019.10.24 14:24:20
@morph on deer: off Ez nem helyesírási kérdés, attól persze még jogos lehet, ha szóvá teszed az összemosást. on
Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli [ti. azt, hogy a homoszexuális párok örökbe fogadhassanak]. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok…..
kalapácstollú 2019.06.21 11:46:46
@Attilajukkaja: Ez viszont nem természetes útja a szaporodásnak.
Dilemma Katolikus keresztény vagyok, vagy meggyőződéses Fidesz szavazó? Nagyon röviden így foglalható össze az a kérdés, ami sok hívő magyar katolikus keresztény fejében megfordulhat a napokban Ferenc pápa erdélyi látogatásával kapcsolatban. Hiszen Őszentsége a pápa a Római Katolikus Egyház feje,…..
kalapácstollú 2019.06.01 22:04:12
@Igazamvanvagyigazamvan?: Hát, a viszonyítási rendszerben el kell tudni, mihet viszonyítunk. GDP-hez vagy pénzromláshoz. De valamihez kell. Ha csak azt mondod, hogy az adósság ennyiről ennyire nőtt, az bizony nem informatív.
kalapácstollú 2019.06.01 22:05:41
@kalapácstollú: jav. (el kell tudni DÖNTENI)
kalapácstollú 2019.06.01 23:03:19
@Igazamvanvagyigazamvan?: Mit miért is? Miért kell viszonyítani? Gondolom, hogy értelmezni tudjuk a számokat, azért.
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
kalapácstollú 2019.04.29 16:30:55
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Várj csak, ez valami ellentmondás! Ne komcsik legyenek a hatalomban, hanem a nép egyszerű gyermekei? Hát nem épp a komcsik aposztrofálták (bocsánat! úgy értettem: hazudták) így magukat?
kalapácstollú 2019.04.29 16:53:24
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: A jogász neked nem jó, mert az azt jelenti, alkalmatlan volt a szakmájára, azért vált politkussá. Ugyanez a helyzet ezek szerint a tanárral, a gépésszel, a pszichológussal, az orvossal, a közgazdásszal vagy a katonával is. Sőt! Mint írtad, tulajdonképpen helyeseled, hogy politikusi szakképesítéssel lehessen valaki politikus. Vagyis ne a választópolgárok dönhessenek arról, ki lesz a képviselő.
Visszasírod te a kommunizmust, vald csak be!
kalapácstollú 2019.04.29 19:48:33
@morph on deer: Az, hogy a választópolgárok döntenek arról ki lesz a képviselő, az nem azt jelenti, hogy ők döntenek arról, ki akar képviselőjelölt lenni.
Feltételezem, ezt azért sikerül elfogadnod.
De abból, hogy ez nem volt világos számodra, két dolog következik: vagy nem tudtál túllépni a 80-as éveken (mikor ugye, a választópolgárok legfeljebb arról dönthettek, lesz-e rántotthús vasárnap az asztalon) vagy pedig épp ellenkezőleg, nagyon fiatalka vagy és lövésed sincs a választási rendszerről.
Na, most lehet hörögni.. Fogsz is! :))
Polt Péter ügyészsége szerint emiatt nem is történt velük szemben erőszak, amikor a fegyveres biztonsági őrök kidobták őket az MTVA-ból...
kalapácstollú 2019.01.22 15:00:17
@Sir Bates dö Hól:
Akkor viszont várjuk meg, mi sül ki ebből. Véleményem szerint ugyanis van annak némi alapja, hogy a képviselőknek ahhoz van joguk, hogy ellenőrizzék a közmédia működését, nem pedig ahhoz, hogy szabotázsakciókkal megzavarják azt.
Ami a hsz-od második részét illeti, abban talán igazad is lehet. Nem tudom. Én mindenesetre nem ismerem a jogszabályi hátterét a dolgoknak: mmint, hogy miként és milyen módon alkalmazhat biztonsági személyzetet egy közintézmény.
kalapácstollú 2019.01.27 12:11:16
@Sir Bates dö Hól: Ha az általad korábban megadott linkek alapján erre írta, akkor egyet kell értsek @alfredo: -val:
"1. munkafolyamat szándékos, tervszerű bénítása, akadályozása
2. rendelkezések végrehajtásának megtagadása vagy szándékos elodázása
3. rejtett, álcázott romboló tevékenység"

Véleményem szerint a munkafolyamat megbénítása/akadályíozása szándékos és összehangolt (tehát tervszerű) volt. Miközben előadták, hogy ők csak jogszerűen lépnek fel (tehát álcázott is volt a tevékenység).
Azt írod, " szükséges azt is megállapítani, hogy az elkövető szándéka mire terjed ki, ehhez azonban ki kell hallgatni az elkövetőt". Ha jól értem, ezzel azt mondod, hogy nem lehet őket jogszerűen bűncselekmény elkövetőjének nevezni. De hát nem is teszi azt hivatalosan senki! Mi itt beszélgetünk, a véleményünket mondjuk el. Hiivatalosan pedig az történik, hogy az MTVA feljelentést tesz (megtörtént), az ügyészség vizsgálatot kezdeményez, hogy történt-e bűncselekmény (úgy tudom, ez megtörtént), lefolyik a vizsgálat (ez még nem történt meg), mely alapján majd vagy megvádolnak valakit/valakiket vagy nem.
kalapácstollú 2019.01.29 14:57:19
@Sir Bates dö Hól: Bocs, de az első mondat első mondatrészét mire is írtad? :) Ne haragudj, de kezdenek szétcsúszni itt az oda-vissza pattanó gondolatok. :))

Ami a precedesnalapot illeti: nem vagyok jogász, de magyar jogrendszer nem precedensjog. Ez tudtommal azt is jelenti, hogy a bíróságon nem igazán állná meg a helyét egy precedensre hivatkozni.
Hogy a bíróságok mennyire elfogultak a kormány irányába, azon lehet vitázni persze. Közben, ha azt is figyelembe vesszük, hogy kvázi harcban állnak egymással, akkor az esetleges elfogultság iránya vélelmezhető...
Az utolsó bekezdésed mire vonatkozik? Milyen felsorolásomra? Ha a szabotázs 1-3. pontjára, akkor az 1. pont: a tévészékházban a stúdióba (élő műsorba) történő behatolás kisérlete, ill. a poroltózás szerintem kimeríti ezt. Mindezt arra hivatkozva, hogy nekik erre joguk van (nincs) az egyúttal megtévesztés is, amivel romboló tevékenységet folytatnak (3. pont).
Ha benéztem a kérésedet, akkor bocs!
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
kalapácstollú 2019.01.15 11:40:02
@Világít a torony: "Kíváncsi vagyok, mennyire volt érthető a firkám?"

Na, és azóta megtudtad már? Hogy kíváncsi vagy-e. ;)
kalapácstollú 2019.01.21 18:01:42
@Világít a torony: Pedig a mondatod arra utalt! ;)
Egyébként bocs, nem bántani akartalak, de nem tudtam kihagyni. Egy ilyen mondat végére tízből kilenc ember kérdőjelet tenne.
off
Ha ui. azt írod, hogy "Kíváncsi vagyok, mennyire volt érthető a firkám." azzal kijelented, hogy kíváncsi vagy arra, a firkád érthető volt-e. Ellenben a "Kíváncsi vagyok, mennyire volt érthető a firkám?" mondat esetén szeretnéd megtudni, hogy kíváncsi vagy-e (arra, hogy érthető volt-e a firkád). ;)
on
Több ijesztő elemzés is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy Orbán esetleg orosz támogatással, háborút provokál Ukrajnával és megpróbálja megszerezni Kárpátalja egy részét. Az, hogy ez mennyire reális, nehezen megmondható -talán azért mégse -, de már pusztán a provokáció is…..
kalapácstollú 2018.10.24 20:38:14
@contractor: ZóUkrajna egy mesterséges állam. A szétesése nem fantazmagória. Persze, nem is biztos a megtörténte. Az ukrán állam versenyt vív az idővel és egyre erőteljesebben próbálja kialakítani az ukrán nemzeti tudatot, átértelmezve a történelmet is. A részükről ez mondjuk teljesen érthető.
Hírünk a világban. ..
Mondjuk ez az ausztrál fehérnemű márkától nem szokatlan, ám idén még gyönyörűbb, még provokatívabb anyagot fotóztak  Indecent Manor néven. A képeket egy festői dél-franciaországi birtokon készítették a holland Dioni Tabbers és a francia Charlie Dupont főszereplésével. A kampány 11 új fehérnemű…..
kalapácstollú 2018.08.30 08:55:07
Miért mondott le valójában Szél Bernadett? ..
kalapácstollú 2018.08.28 16:40:21
@ColdWellEr: " A látszatra már ügyelni sem kell, hisz úgysem pampog miatta senki."

Akkor meg?
:)
kalapácstollú 2018.08.28 16:44:46
@high up!: Annyiban mindenképpen előnyösebb a mostani hatalom az országnak, hogy a többieket lehülyézők legalább ellenzékben vannak. Valóban nem lenne jó a hatalom közelébe engedni olyanokat, akik szerint a tőlük eltérően szavazók/gondolkodók hülyék lennének.
Nem tudjuk, jó hír-e, de egy friss kutatás szerint a többi ember sem szexel olyan gyakran (és sokat), mint gondolnánk. Mást ne mondjunk, az emberek azt feltételezik, hogy a fiatalok sokkal többet szexelnek, mint amennyit valójában; a férfiak különösen vadnak képzelik el a fiatal nők…..
kalapácstollú 2018.08.26 09:33:51
@Látens Inszinuáció: kb teged is megkerdeztek. Vagyis hozzad hasonlókat. De nem te vagy az átlag.
Konszolidáció? Ugyan, kérem! Ez a szó nem szerepel Orbán Viktor szótárában. Viszont rengeteg kifejezést találni a "harc" szó környékén. A permanens háború most sem szakad meg, sőt, ha lehet, a helyzet tovább fokozódik...
kalapácstollú 2018.05.11 10:45:16
@F1 L M: Azt kell mondanom, hogy valóban ésszerűtlennek tűnik, hogy szakemebert politikusi posztra (miniszter) helyeznek. Ez igaz mind az emmire, mind a hm-ra nézve.
kalapácstollú 2018.05.11 10:49:44
@whale: off Hadseregtábornok már nincs? Czinege után az kivezetésre került? on