Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kemény Husi

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkerült a világhálóra két kép és némi infó a Jurassic World mutáns főgenya dinójáról. Az előbbi fele és az utóbbi – mivel SPOILERES lehet – a hajtás után található. Legalul lehetnek SPOILEREK. A fotók a film alapján gyártott játékok egyikéről készültek.…..
Még mindig ComicCon, ezúttal egy kis Godzilla. A szintén Gareth Edwards irányítása alatt érkező második epizód kapott egy kis kedvcsinálót, amelyben felfedték a második részben látható kaijukat. Sajnos a video egyelőre nem nyilvános, de a tartalmáról be tudunk számolni. Az…..
Kemény Husi 2014.07.27 00:16:19
Kemény Husi 2014.07.27 22:52:08
@doggfather: az első ghidorás filmnek kaiju-fronton szóról szóra ez volt a sztorija, szerintem ezért mer ilyen specifikus jóslatokat felvázolni tanult ba(rna)rátunk :)

@Sándor Kilencz: nyugodtan vonatkozass el tőle, a szó jó hatvan évvel a Tűzgyűrű előtt került közhasználatba, valahogy a nyolcvanas évek óta pedig nemzetközileg is jelen van.
A Comic-Con apropóján a Warner végre az arcunkba robbantotta az első mozgóképes anyagot George Miller évek óta készülő Mad Max filmjéből. Mivel gyakorlatilag forgatókönyvük sem volt, mindössze sztoriboardok alapján kezdték el a filmet, így az előzetest sem a csavaros…..
Kemény Husi 2014.07.27 22:32:26
@Ecco: a shaky cam hiánya még hagyján, de sehol egy sivár monokrómmal szűrt képkocka! Mikor láttunk utoljára lepusztult poszt-világvégés sivatagot, amit engedtek ilyen szép színekben pompázni?
aeon flux trailer: tusk (2014) 2014.07.26 11:05:00
Ha azt hitted, hogy Edgar Wright filmötleténél ma nem hallasz furábbat, akkor tévedtél, hiszen Kevin Smith is új trilógiába kezd, amelyben beavatja majd a világot Kanada misztikumába. Az első felvonás már ősszel a mozikba kerül, ebben egy fiatalember (Justin Long) készít…..
Kemény Husi 2014.07.26 22:20:03
@sidek: fura, én úgy hallottam eddig, hogy a Red State volt a trilógia első darabja, a rozmárkodás pedig már a második.

A Tusk forgatókönyve egyébként hónapok óta kering a neten, zsákbamacska-árulásról pedig nincs szó, ízig-vérig Százlábú-sploitation (jajj) horror, némi Smithes humorral keverve. Semmi olyan, amit ne láttunk volna eddig. Ellenben egész vicces sztori, hogy honnan jött az egész filmötlet:

www.imdb.com/title/tt3099498/trivia?item=tr2083843
Számon tudja még valaki tartani, hogy a Marvel hányadik fázisnál tart? Pénteken a Disney öt(!!!) új időpontot jelentett be, egyelőre címek nélkül, amikre a július 26-i Comic-Conig kell várni. Az elolvasom után konkrétumokat is közlünk, aztán a kommentekben beindulhat a tipp- és/vagy kívánságözön: ki…..
Kemény Husi 2014.07.19 16:47:48
"Éjszakák". Ezzel a megjegyzéssel tweetelte Colin Trevorrow az alábbi képet, de talán nem is kell ennél több magyarázat hozzá, hogy a jövő nyáron érkező Jurassic Worldben egy régi ismerőst köszönthetünk majd újra. UPDATE: Kattintás után néhány kép látható a forgatási…..
aeon flux kritika: godzilla (2014) 2014.05.12 23:15:00
- SPOILERMENTES - Valamit mindig eltusolunk. Abban nagyok vagyunk. Például egy (valójában nem létező) japán város atomerőműjének összeomlását is egy földrengés nyakába lehet varrni, mert arrafelé amúgy is nagyon virgoncak a tektonikus lemezek. Ám az exerőmű biztonsági…..
Kemény Husi 2014.05.13 10:35:54
@Zalaba_Ferenc: itt lépném meg a white knightkodást, hogy áhá, ezért nem alapozunk idejétmúlt, a stúdió akarata ellenére netre szivárgott concept-anyagra, csak ugye az első hivatalosan kidobott teaserbe szintén bevágták azt a kilapított vonatot, szóval nem lenne helytálló. Cö producerek, cö marketingesek.

@Németh Barna: harcmodor? Felüti a fejét akkor valami hangos, fényes és kék? (Ironikus módon melyik CGI blockbusterben nincs ilyen vizuális cucc manapság? :)) Sold!
Kemény Husi 2014.05.13 11:16:32
@Németh Barna: óh máj! Erre gondoltam, igen. Helyes. :)
Kemény Husi 2014.05.16 04:15:01
@Zalaba_Ferenc: neeem is volt giliszta, csak százlábú :)

És Mothra-utalás.

Meg "rengeteg hal."

@Németh Barna: esküszöm, Godzi nélkül, MUTO-filmként is működött volna.
aeon flux fiat vs. godzilla 2014.05.06 08:40:00
Hm. Szerencse, hogy a lenti reklámot még az előtt abszolváltam, hogy magamhoz térjek a reggeli kábultságból, különben itt jézusmáriáznék, ugyanis ez a promó hiába használja fel az új Godzillát, mégis Emmerich "klasszikusát" idézi (parodizálja? azt? minek?), de úgy, hogy a…..
Kemény Husi 2014.05.07 20:26:37
@Zalaba_Ferenc: Fakkjú, már most hétvégén látjátok? Küldj be magad helyett, ember, úgysem fog neked tetszeni;)

Egyébként nehogy már pont az legyen elfogult, aki helyén tud kezelni egy ilyen promót. Tuti csak a Gareth-iszonyd meg a múltkori promis megjegyzés miatt hívsz itt mindenfélének.

(^ Vicc volt, do not ban plz.)
aeon flux filmklip: godzilla (2014) 2014.05.03 11:00:00
Kevesebb, mint két hét múlva a gyíkok gyíkja betrappol a világ majd' összes mozijába, köztük jó néhány magyarba is (többek között 2D-ben, 3D-ben és IMAX-ben is), de ha nem győződ kivárni, most megtekinthetsz négy filmrészletet, melyek nem csupán spoileresek (az egyikben szó…..
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2014.04.29 07:35:00
FIGYELEM! Az alábbi trailer rengeteg új jelenetet tartalmaz köztük az első igazán leleplező képsorokat a címszereplő (egyik?) (fő?)ellenfeléről. Megtekintése csak saját felelősségre ajánlott (főleg, hogy 16 nap múlva itt a bemutató). ..
Nem apróság. De nem csak méretei jelentősek, hanem a munka is, amely a megvalósításához kellett. Az alábbiakban néhány szédítő infót olvashattok a Gyíkról és a filmről - a MoziCom jóvoltából nálunk elsőként. 1 db királya van a szörnyeknek, ő pediglen Godzilla…..
Kemény Husi 2014.04.28 13:57:32
@Zalaba_Ferenc: ez sokkolni fog: lesz egy NAGYOBB tűzőkiszedő-fejű mutó is.

Vagy csak a military megen' nem tud majd célozni, mint '98-ban.
A többé-kevésbé önismétlő tévészpotok után most egy újabb 150 másodperces trailer érkezett színültig új jelenetekkel, melyek minden eddiginél jobban visszaadják a 11 perces previewban megtapasztalt fenyegetettség érzését. Az "elolvasom" után pedig spoileres screenshotokat…..
Kemény Husi 2014.04.06 17:33:41
@Zalaba_Ferenc: Náh, WikiZ nagyrészt csak fan-találgatás és pletykák, jobb kerülni. Az az eredetsztori sem helytálló.

SPOILER

Piszkáljuk őket laborban, de nem mi teremtettük a MUTO-kat. Ugyanabból a korból származnak, mint Godzi, amolyan természetes ragadozói/parazitái egymásnak a két faj. Trailer alapján nem nehéz kitalálni, honnan szerzünk mintapéldányt (hint: gödrök és csontok).
Kemény Husi 2014.04.23 19:33:25
@Zalaba_Ferenc: megvolt, köszönöm - a mutó továbbra is jóarc, de Godzi mellett eltörpülve inkább csak cuki :)

Atomkomoly hangulat helyett amúgy szerintem inkább olyan spielbergesen kalandos beütése volt a szökőárnak meg a reptérnek is. A kissrác vonaton pedig tiszta Short Round :)
Kemény Husi 2014.04.23 22:08:29
@Zalaba_Ferenc: Edwards szerint nagyon meg van vágva, és a filmben hosszabb lesz az egész jelent (aztán tudjuk, az ilyen kijelentések mennyire szoktak valósnak bizonyulni), de egyébként ha minden igaz, a prológussal meg a HALO-ugrással együtt egzakt ugyanezt a klipet vetítik mindenhol az SXSW óta, hullákról viszont őszinte leszek, csak nálatok olvastam eddig.

Aztán lehet, hogy ott vannak, csak nehéz megkülönböztetni a humán uszályt a törmeléktől.
A filmre, mint művészetre tekintő alkotók szégyenkezve foghatják a fejüket az Álomgyárban az elmúlt néhány esztendőben lezajló folyamatok láttán. Túl a régen minden jobb volt gondolat mentén született károgásokon tisztán kirajzolódik egy új, tisztán anyagiakra épített…..
Kemény Husi 2014.04.19 14:01:29
@Szatyi93:

SPOILER

Jonesnak van kb. két jelenete, amiben mondják a keresztnevét, semmi mást. Könnyen lehet, hogy forgattak vele több dolgot (interjúkban olyanokat mondott anno, hogy Harry barátnője lesz és "jelmezt is hord" a karaktere), de ha volt is fekete macskázás eredetileg, az a vágószoba padlóján végezte.

SPOILER VÉGE

Baromi furán van vágva amúgy az egész film. Tessék majd megkérdezni magatoktól, az a kb. két perc alatt lezavart repülőgépes és kórházas krízis tulajdonképpen mit tesz hozzá a sztorihoz, és miért kellene, hogy jobban érdekeljen minket, mint pl. a 20 random tömegkarambol a film során, amire se Pók, se a nézők nem fordítanak semmi figyelmet.

De a trailerkben állandóan felbukkanó, a filmből pedig feltűnően hiányzó párbeszédfoszlányokkal (főleg Harrytől) is lehet ivós játékot játszani.
Kemény Husi 2014.04.20 22:28:53
@Zalaba_Ferenc: "Amúgy egy érdekes kérdés - ezen a filmen is túl -: az a rengeteg radioaktív pók közül csak egyetlen egy harapott meg bárkit is?"

Ezt speciel pont megválaszolja az új film, de az egésznek kb. annyi értelme van, mint a promis fekete lötty DNS-átszabó működésének :)
Kemény Husi 2014.04.21 00:49:51
@Zalaba_Ferenc: ejj, most, hogy mondod tényleg, talán pont az előző Pók-kritikánál került feketelistára a Promiról negatívan nyilatkozás. Figyu, ha a folytatásról véletlenül kiderül, hogy valamilyen - bármilyen - módon köze lesz Mr. Edwards nevéhez, vagy a Monsters crewhoz, akkor azt viszont lehet majd csuklóból osztani minden egyes infómorzsánál, ugye? ;)

SPOILER

A filmből kiderül, hogy szimpla elhalálozásokon kívül, amiket az OsCorp általában egy vállrándítással eltussol, gyakorlatilag semmilyen extra következményekkel nem jár a pókok csípése - kivéve, ha az áldozatban megtalálhatók Richard Parker génjei, aki anno a nagyobb jó érdekében kicsit szabotálta a projektet. De egyéntől függően még az öregből származó vérmintával is csak annyira kiszámítható és egyetemes a "szérum" hatása, mint a... őőő, izé, mint Stanley Ipkiss maszkjának.
Az egyik DVD-vel foglalkozó oldal brózolgatása közben bukkantam rá arra a hírre, hogy hamarosan Angliában is megjelenik BD-n a Re-Animator című Stuart Gordon-ópusz, amely nem csupán hihetetlenül intuitív és kreatív kultuszhorror (azt tudtátok-e, hogy egy Lovecraft-írás ihlette?),…..
Kemény Husi 2014.04.20 23:33:45
@Nyílméregbéka: csábos-fogas frizbi az szerintem a Without Warning lesz. Kevin Peter Hall volt benne a rém, aki később a Predátort játszotta :)

www.imdb.com/title/tt0081764/
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2014.04.02 20:40:00
Mára is jutott egy újabb szpot, amely Aaron Johnson és Elizabeth Olsen telefonbeszélgetésére épül, aztán a végén közbelép a Gyík. ..
aeon flux poszter: godzilla (2014) 2014.03.24 20:15:00
A Dreadcentreal lőtte ezt a promóciós lesi plakátot, melyen végre aztán tényleg mindenféle takarás nélkül láthatjuk Godzillát mancsostul, mindenestül. Jöhetnek a vélemények. ..
Nehéz helyzetben van az ember, ha ilyen eseményre kap meghívót, hisz ugyan fasza dolog jóval a premier előtt belepillantani olyan sikervárományos filmekbe, melyet kritikusként és filmrajongóként egyaránt nagy erőkkel vársz, de közel sem ennyire fasza az az érzés, mikor már épp…..
Kemény Husi 2014.03.21 14:35:34
Cranston és Binoche drámája nem érződött Spock/Kirk koppincsnak? Az első teaser óta húztam a szám arra a bizonyos jelenetre, de oké, legalább a film elején lesz, nem érzelmes klimaxként dobják be.

@Németh Barna: Botsáskáról kérdeznek, és pont Kamacuras-t hagyod ki? :)

@Zalaba_Ferenc: vadi új kreatúra, elvileg ők is vonzódnak a sugárzáshoz (ld. a fő trailerben a telepetézett atomtöltetet), szóval nem véletlen, hogy lépten-nyomon összefutnak Godzival.
Kemény Husi 2014.03.21 19:49:18
@Vrahno: ezt valszeg még a Legendary sem döntötte el, ha a viral oldalt nézed, akkor M.U.T.O., a call sheeteken MUTO szerepelt*, a legtöbb hivatalos press anyag (magazinok, merch leírás) pedig a Mutót használja. Valamiféle military rövidítés ez elvileg, szóval a csupa nagybetűs alak talán a leghelyesebb, pontokkal vagy sem.

*ha az AE crew nem bánja, tudok linkelni egy nem teljesen hivatalos úton netre került kópiát (a "Nautilus" szó természetesen a címben és a jelenet leírásában is kódnév Godzillára): i.imgur.com/Ad9KZeE.jpg
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2014.03.18 19:20:00
A vadi új nemzetközi trailer rengeteg új jelenetet tartalmaz - főleg a Gyík és más lények rombolásának nyomait, valamint több humánumot és több drámát. Ezek után nehéz elképzelni azt, hogy ez a film is esetleg valami Tűzgyűrű-szerű pattanásos pre-pubertás filmejakuláció…..
A képregények kedvelőinek népes és egyre növekvő tábora meglepetten fogadta a hírt, mely szerint a szép emlékű Man of Steel egyenes ági folytatását, az egyelőre Batman vs. Superman címen futó, gigászinak ígérkező (ígért?) projektet a DC jócskán eltolta, ráadásul éppen…..
Kemény Husi 2014.03.14 00:00:33
A David S. Goyer (Az acélember, Sötét lovag-trilógia), Neil Marshall (A barlang, Trónok harca) és Daniel Cerone (Dexter) alkotóhármas kezei közül kerül majd ki a következő DC-hős, Constantine történeteit feldolgozó sorozat, amelyhez most meg is érkezett az első kép. A…..
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2014.02.25 20:33:00
Ős Godzilla-rajongóként csak annyit mondanék, hogy ez most olyan lesz, amilyennek egy nyugati átiratnak lennie kell. Legalábbis eddig nagyon úgy tűnik, úgyhogy plíííz Mr. Edwards, ne rontsa el! ..
Kemény Husi 2014.02.25 22:26:04
@Németh Barna: Rodanre jobban hasonlít :) De elvileg új arc a játszótéren, itt még nem lesznek Toho-jószágok a címszereplőn kívül.
Kemény Husi 2014.02.26 21:04:08
@Németh Barna: Ghidorának pedig háromszor annyi koronája van, mint amit láttunk :) A zuhanós jelenetnél inkább hasonlít egy pteroszakármire, de igazából lehetetlen kivenni.

@Zalaba_Ferenc: Te, ez remek teória!

@Gaudi: Szerintem mindketten jók. ATJ egyetlen mondata az egyik leghatásosabb pillanat.
aeon flux godzilla birodalma (2014) 2014.02.24 16:10:00
A Tűzgyűrű okozta méretes csalódás után meglehetősen távolságtartóan közelítettem meg Gareth Edwards Godzilla-remake-jét, és erre az "utálom a Monsterst" mantra is erősen rásegített, aztán a trailerek komolyságát látva kissé megtört bennem az ellenkezés, és tessék, itt…..
Négy Oscar és bő 250 egyéb fontos díj és jelölés után Woody Allen idén életműdíjban is részesült a Külföldi Újságírók Szövetsége részéről, melyet jó szokásához híven nem vett át, de a média most nem emiatt ismételgeti nevét, nem is a Blue Jasmine miatt, amely remek…..
Ami nem összetévesztendő a legrosszabb filmek listájával, ugyanis egy ilyen összeállításának már nem lenne sok értelme, hisz azokat a darabokat, melyekről eleve sejtem, hogy rossz lesz, inkább messzire kerülöm. Szóval az alábbiakban azon filmeket veszem lajstromba, melyektől…..