Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kannás

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozatunkban most a lengyel „kötelezőket” listázzuk – egy nagyon szűk, ötös listán, ami természetesen egyéni preferenciák alapján bővíthető, kiegészíthető. Továbbra is olyan filmeket kerestünk, amelyek nemcsak közelebb visznek az ország filmművészetéhez, de az adott ország kultúrájáról,…..
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
1939. 1960-68 között. Kivégzésére váró elítélt a gázkamrában az Egyesült Államokban. Fején a csuklyán a Westinghouse Electric logója látható..
Összehasonlító jelleggel érdemes megvizsgálni a vietnami konfliktus harceszközeit is. Lássuk tehát a háborúban használt legjellemzőbb hadipuskákat és gépkarabélyokat, melyek között megtaláljuk a huszadik század legmeghatározóbb kézifegyvereit is, amint az hamarosan kiderül...
1985. A szovjet távol-keleti Csukcsföld központjában Anadirban fizetésnapon egy italbolt előtti tömött sor  ..
Kannás 2016.05.29 22:15:28
@coyote55: Tévedés, ez nem a 2000N, bár az is képes hordozni az ASNP nukleáris fejjel is ellátható robotrepülőgépet, de az jóval modernebb és kisebb gép, a mai napig szolgálatban van.
Ez a hatalmas Mirage IV, mely még az AN-11 és 22 nukleáris bombákkal a hidegháborús atom-fenyegetés francia tagja volt. A Szovjetunió összeomlása után mint nagy magasságú és sebességű fotófelderítőt használták, részt vett az Öböl-háborúban és a NATO délszlávakcióiban is.
en.wikipedia.org/wiki/Dassault_Mirage_IV
A Mirage sorozat elő tagja, a III-jelű vadászgép rekorder: javarészt Izrael jóvoltából a valaha legsikeresebb (legtöbb légigyőzelem) szuperszonikus vadász, utódja, az F-1 egy is nagyon sikeres, szép vonalú gép, a 2000-es Mirage se kevésbé impozáns, a mai napig modern gépcsalád.
Tudjuk, hogy napjainkban miféle eszeveszett dolgokat kaphatunk automatákból. Az egyszerű buszjegyektől kezdve a frissensült pizzáig és az aranyrúdig mára már csaknem mindent. És akkor még nem is beszéltünk a japánokról. Ott a vákuumcsomagolt használt (!) női bugyitól az élő (!) rákig tényleg MINDEN…..
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
Pár nap múlva beveszi a mozikat a Csillagok háborúja sorozat új fejezete, amelyet előre láthatólag egészen 2019-ig minden évben egy újabb és újabb követ majd. A jegy eladások már most rekordot döntöttek, és valóságos lázban ég a világ. Mondhatnánk a siker garantált. Pedig…..
A TEK rendszeresen hülyét csinál magából. Éppen ezért nem véletlen, hogy sorozatos bénázásaik az internet népét újra meg újra megihletik. A napokban például mindenki azon röhög, hogy a TEK történelemkedvelő felvidéki fiatalokat hitt potenciális dzsihádistáknak: TEK…..
A film bő évszázados történetében számtalan alkalommal történt meg, hogy bizonyos kellékek, tárgyak elhomályosították a főszereplőket. Többek között ez az autóknak is sikerült, amik közül számos legendás státuszt vívott ki magának. Rengeteg példány volt képes hatást…..
Kommentár nélkül. Kíváncsi vagyok ki mit lát meg benne, mi jut eszetekbe, van-e valami, amiről mesélni tudtok? Kommenteljetek bátran, ahogy eddig. 42 ritkán látható, színes fotó jön...
Ebben a korokon keresztül vérrel, félelemmel, halállal, és háborúval kiformált, gonosz, ellenséges világban nehéz, nagyon nehéz tisztának, ártatlannak, tisztességesnek maradni. Teljesen őszintén egyikünk sem mondhatja el magáról, hogy száz százalékban jó ember. Még a…..
Már megint a nyolcvanas évekbe utaznék vissza, és most elővenném azokat a slágereket, amik így, harminc év múlva is szívesen eszembe jutnak. Ebben a bejegyzésben próbálok olyan előadókat választani, akik nem túl sok dallal büszkélkedhetnek a saját slágerlistámon, azok előbb utóbb úgyis külön…..
Remélem a Citroënnel jössz haza- kommentelte Perkó Rudi az elhagyott Méhari láttán. Romokat nézni indultam Karthágóba, és végül romokat is találtam, de még milyeneket! Nem mernék rá megesküdni, hogy a pun háborúk általános iskola végi, vagy gimnázium eleji tananyag-e, de a…..
Bár a kézügyességemet ismerve elég reménytelen ötletnek tűnik, de egy időben elég komolyan próbálkoztam repülőgép makettek összerakásával. Ez úgy 5-6 évig tarthatott, ami alatt körülbelül 30-35 műanyag csodát raktam össze - de egyszerre sose volt 10-12 darabnál többem,…..
Kannás 2014.12.18 22:39:05
@Levente B.: bizony, hogy más volt a brit Phantom! A rövidebb hajó-kifutópálya miatt a GE J79 helyett az erősebb és takarékosabb RR Spey kétáramú hajtóműhöz lett áttervezve, szélesebb törzzsel (nagyobb hajtómű, nagyobb levegő-igény) enyhén lefelé billentett körkörös (nem virágszirom) szűkítős fúvókával. Látványos különbség volt még a hátsó-oldalsó plusz levegő-ajtó, és a svanc tetején a radarsugár-jelző (RWR). A kiszélesítés miatt lassabb volt amerikai elődjénél, de jobban gyorsult, nagyobb volt a hatótávja.
@Neoprimitív: a Märklin boltos festék felszínezőzött Wallkyd szintetikus falfesték volt, szét is vált fehér,és áttetszően színes rétegekre. Még a feketének csúfolt sötétszürke is! Nővérem a Pannóniában volt rajzfilmes onnan csaklizott 1/A minőségű festéket...
A Trinátnak meg minden színe durván besárgult!
A műegyetemes öreglánynál volt Tamiya akril, szintén brutál áron, de keverhető volt az Ápisz-os Pelikan "Plaka" festékkel.
A Cutlasst meg persze, hogy megvettem a Csanádyban, szép makett volt! Ahogy az Emhar F-3H Demon-ját Pozsonyban!
A Fujimik nagyon látványosak voltak, de egy kicsit pontatlanabbak a Hasegawa-Tamiyánál. Pont a Cutlass és az A-7-jük ellenben tökéletes volt...
Nem kell ide semmit írni. Analóg szuperautó-teszt. EVO Magazine, respect! ..
Kannás 2014.08.18 21:50:45
@szmoker (Homo Trollicus): Én ott laktam a környéken. Sokat állt a Pacsirtamező úton is, a Goldberger magasságában, és valójában egy VW bogár alapú replika volt. Piros színben. Közelebbről a hézagokon, első lámpán látni lehetett.