Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spacecake

0 bejegyzést írt és 1269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több ijesztő elemzés is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy Orbán esetleg orosz támogatással, háborút provokál Ukrajnával és megpróbálja megszerezni Kárpátalja egy részét. Az, hogy ez mennyire reális, nehezen megmondható -talán azért mégse -, de már pusztán a provokáció is…..
Spacecake 2018.10.24 20:19:33
@maxval balcán bircaman: mégha valami is lenne, ezt max.helyi konfliktusnak hívnák és nem világháborúnak...semmi xtra, ma is van vagy 200ilyen szerte a világban...
Megállítható-e 2018-ban a Fidesz? Igen, taktikai szavazással. Ha listán a kedvenc pártunkra, egyéniben viszont a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazunk, akkor számos egyéni választókörzetet át lehet billenteni, és el lehet nyerni a kormánypárttól. Ha a Fidesz 15–20 körzetet veszít,…..
Röviden arról, hogy miért kezdett el érdekelni ez a téma: Nagyjából egy éve kezdtem el Python programozást tanulni egy nagyszabású projekt miatt, és gyakorlásként vettem egy Raspberry Pi 3-at is, hiszen ezen az olcsó miniszámítógép gyárilag képes Python programok futtatására, és a GPIO porton…..
Spacecake 2018.01.13 11:14:49
@Meridian74: nem 20-40szazalekkal olcsóbb,hanem a LEGO 10-20-40 százaléka.
Példa:
Lego 10221-449.990FT
Ue.Lepin: ca.42000FT

Csak szólok;)
Spacecake 2018.01.13 11:47:36
@TGT: akkor legyen 200 a LEGO ,és 40 a Lepin.na az hány százaléka is?;)
Spacecake 2018.01.13 11:56:50
@incognito ergo sum: ld. TGTnek irt korábbi válaszom.igy korrekt az összevetés?;)
Izzóbb bosszúvágy tombol Orbán Viktor lelkében, mint ahogy ezt bárki is gondolta eddig. Talán erős szavak ezek, de azok után, amit a Jobbik kivégzése érdekében az Állami Számvevőszékkel elvégeztetett, még a Fidesz hívei is meglepődtek. Eddig sokan gondolták ugyanis, hogy Orbán úgymond „tökös…..
Egész nap Facebookozol? Felkelés után első dolgod csekkolni az Instát? Na és 10 évvel ezelőtt milyen honlapokat böngésztél? Képzeld, a legtöbb még ma is működik, csak már jóval kevesebben kíváncsiak rájuk. Fedezd fel velem újra az internet legjavát!  1. KvízPart.hu Tisztán emlékszem a napra,…..
Spacecake 2017.12.10 01:51:29
@Eltévelyedés: a hotmail az Outlook-ra épül.semmi baj nincs vele.
Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét…..
Spacecake 2017.12.01 22:44:47
@Putyur: te kis Csekonics báró!!!;)ebédelgetünk?nem is egyszer?;)fű de menő vagy ecsém;))
Spacecake 2017.12.01 22:55:19
@wrstjnethn: kamat akármekkora betétre:0ft.
Csak hogy teljes legyen a felsorolásra;)
Nem először fordul elő a HírTV Szabadfogás című műsorában, hogy beengedik a beszélgetők közé Mészáros Imrét, – a Gój motorost – aki - mivel teheti, hisz éppen ezért ül ott – a minap is elismerte, hogy szerinte a ballibsik fegyelmezésére a tettlegesség a megfelelő…..
Jobb és biztonságosabb volt a régi, vagy felesleges hisztériakeltés megy és az új sávokkal sem lesz probléma? Szavazás...
Ha boldogtalan vagy a munkahelyeden, mondj fel! Ha tahó a főnököd, és nem látsz arra esélyt, hogy ez változzon, mondj fel. Mondj fel és keress egy olyan helyet, ahol megbecsülnek, és ahová mosolyogva járhatsz be reggelente – legalábbis ez lenne a cél. Itthon felmondani az elbeszélések szerint…..
Spacecake 2017.06.24 21:47:43
@Nouby: egy csomó multinál meg szimplán a policy része h nem adnak infót a volt munkavállalóról,se jót,se rosszat nem mondanak,el se jutsz a manager-ig....és sztem amugy is 1 marhaság ez az egesz referenciásdi ha belegondolsz:ha jóban voltál a főnököddel,akkor egy merő tömjénezés lesz(tele túlzásokkal) ,ha meg rosszban,akkor egy lehúzás(szintén indokolatlan túlzásokkal)...szerintem;))
Spacecake 2017.06.24 21:56:50
@Nouby: magyar cégeket nem ismerem,csak a multikat vmennyire,abból is csak néhány amcsit,de azokat jól.;)nem jellemző sztem h FB checken tul nagyon telefonalgatnának bárhova is...persze FBn nem érdemes odahányós buliképeket hagyni;)
Az meg h értesz e hozza sehany körben nem derül ki,plane ha jo a beszélokéd es szépen fűződ a bullshit multiszlenget,viszont 1-2 het alatt igen ,de legkésőbb a próbaidő végéig tuti ;)))
Spacecake 2017.06.24 22:01:50
@Nouby: hat sztem a videószerkeszto kiscsajnak 24oran belül volt par ajánlata es pont leszarhattak az előző főnöke véleményét;))
Eső után áztatott friss levendula illat, lelki szemeink előtt pedig szinte már fel is sejlik Provence festői tája. De ez az ingatlan most nem Dél-Franciaország ékét képezi, hanem a több, mint 7000 lélekszámú Pest megyei kisvároska, Őrbottyán dísze. Még több képért kattints a fotóra! A mediterrán…..
Spacecake 2017.04.20 23:42:30
Szinte állandó dilemma a munkavállalók körében, hogy megszerzett tudásukat milyen cégeknél kamatoztassák. Sokan azt gondolják egy multiról, hogy mivel nagy, összetett rendszereken alapuló vállalat, sokkal személytelenebb az ott uralkodó hangulat. De fontos felismerni, valójában milyen előnyökkel,…..
Spacecake 2017.04.11 23:33:39
@Hollandexxonvaldez: na azért megpróbálom ezt egy kicsit árnyalni;)
Gyanítom,h a gyári melós is pislogna h beültetnék SAP-t püfölni és nem csak a fullautomata bondoló gép mellett kéne óránként egy OK-t nyomnia(és azon gondolkodnia mikor mehet cigizni)
Az h szalag mellett van meló,az azért van, mer meg lett szervezve h legyen anyag hozzá-mindig.ez nem is olyan egyszerű mint gondolnád...
Olyan nagyon ne aggódj,mind a Conti mind a Denso elhúz a picsába lassan Malajziába meg a Fülöp szigetekre-legalábbis a gyártás-mer ott olcsóbb és van gyári melós dögivel,na ezt az 'irodistával'nehezebben tudja megtenni,mer nincs meg-és még sokáig nem is lesz meg ott a tudás ehhez.
És aztán végképp ne irigyeld azt a min.3-5szörös fizut tőle,ő még vagy 10évet ráhúzott a iskolából,amikor te már a szalag mellett áltál és pénzt kerestél-igaz,akkor se sokat,na de azt be kell hozni vmikor ugye;)
Üdv,
Egy Conti beszállító-multis irodista semmittevő;)
Spacecake 2017.04.12 17:00:34
@nem vagyok itt: akár elege van,akár nincs,neki nincs sok választási lehetősége.a különbség az az,h míg az irodai melós kb 5p alatt megtanulná az ő munkáját,addig ez fordítva nem lesz igaz.amúgy meg nem értem,lehet jelentkezni irodába...jaaaa hogy nem árt 2-3idegen nyelv ismerete meg 1-2diploma??smafu,mineeeek aaaz;)úrihuncutság!!;)
Kedves Őszinte Ingatlanos! Külföldön élek és lakást szeretnék vásárolni befektetés/kiadás céljából Magyarországon. 14.5 millió forint megtakarítással rendelkezem. A kérdésem: mely városban lenne érdemes befektetni ezt a pénzt ha a kiadás az elsődleges cél? Úgy látom, hogy Budapesten ebből a pénzből…..
Nehéz nem látni, milyen kéjes örömmel fogad a magyarországi kormánypropaganda minden egyes nyugat-európai merényletet. Hogyan játszanak rá, hogyan adják a lovat az emberek félelmei alá, történjék a támadás Nizzában, Párizsban vagy Berlinben...
Orbán Viktor ismét fellebbentette előttünk politikai ars poétikáját. Ezúttal Donald Trump frissen megválasztott amerikai elnök erényeit sorolva rajzolta meg éles kontúrokkal, milyen világot szeretne építeni a szövetségesei segítségével. Nincs abban semmi meglepő, ha Orbán Trumpért szorított a…..
Együnk-e húst? Vajon rákot okoz-e a kolbász? Miben van igazuk a vegetáriánusoknak/vegánoknak, és mit tanulhatunk a paleósoktól? Mikor lehet kockázatos a húsfogyasztás? Megpróbáljuk szélsőségektől mentesen és objektíven összeszedni, vajon mi értelme létezik a húsevésnek, és milyen veszélyeket rejthet…..
Spacecake 2016.11.05 22:16:51
@Advanced Flight: es mennyi a heti ajánlott tojásbevitel?3-4db?na azzal lakj jól..
Spacecake 2016.11.05 23:57:08
@wmiki: mondja ezt egy mentálisan sérült egyén.abszurd.
Spacecake 2016.11.06 09:45:23
@Advanced Flight: rehabilitálva...persze...'akár napi 1-re' a korábbi heti 3-4helyett..
De tőlem aztán ehetsz minden reggel 9tojásos rántottát is,jó étvágyat hozzá.;)
Az ilyen pár évente történő 'rehabilitáciokkal' az a baj h totálisan végletesen értelmezik sokan őket..
Azt húsz év múlva megint jön:upsz,tévedtünk,bocsi ;))
Tamás Gáspár Miklóst 1974 óta ismerem. Akkor jelent meg a Szövegek és körülmények című kötet, a pályakezdő erdélyi társadalomkutatók izgalmas tanulmánygyűjteménye. A fiatal filozófus nem sokkal később a magyarországi szellemi élet tevékeny részese lett. Tíz évvel ezelőtt meg is hívtam a csillebérci…..
Spacecake 2016.11.04 00:13:11
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
Ha bárki azt gondolná, hogy unalmasak a mindennapjaink, ki kell ábrándítsuk. Minden interjú egy új, izgalmas történet, egy élet, amelybe bepillantást nyerhetünk. A jelöltek pedig mindig tudnak meglepetést okozni. Hétről hétre akad egy-egy vicces elszólás vagy reakció, amelyből most kedvenceinket…..
A Grove Parki majdnem vásárlás után Kidbrooke került a látóterünkbe. Ez egy csendes kis környék a hármas zónában, ami most kezd talán fellendülni. Egy új lakópark ütemei épülnek, azzal együtt talán több bolt és üzlet is települ majd a környékre. Emellett a szokásos…..
A történet négy és fél évvel ezelőtt kezdődött, mikor budapesti életemet és karrieremet hátrahagyva Londonba érkeztem a páromat követve. Ő másfél év londoni munka és távkapcsolat után ultimátumot intézett hozzám, miszerint vagy én jövök Londonba, vagy ő tér vissza Budapestre, de tovább nem hajlandó…..
Spacecake 2016.10.25 00:35:39
@LondoniTódi: gratula bloghoz!!!nagyon testszik ,végigolvastam és követni fogom.

kérdés:építkezés nem játszik?
Biztos veled is előfordult már, hogy úgy érezted beszürkülnek a hétköznapok, ami ellen sürgősen tenni kell valamit. Ilyenkor jut eszedbe egy ízletes koktél vagy egy finom bor gondolata. Legyen szó baráti iszogatásról, randiról, csajos estéről vagy egy szimpla péntek estéről, a következő listában…..
Spacecake 2016.10.24 19:51:04
@medium size devil: rendben. ha így jobban hangzik:az LMBTQI közösség tagjai felülreprezentáltak voltak az átlagos budapesti szórakozóhelyekhez képest:-)
ebben azért remélem kiegyezhetünk:-)
Spacecake 2016.10.24 21:24:44
@medium size devil: hát akkor még1szer:szövegértés 1-es.
nyilván mindenkinek más a 'buzulás' fogalma,mint az előbb finoman próbáltam érzékelteni,de nekem-aki ott a pultban lehúztam (sajnos)pár évet bizony úgy tűnt,hogy 'sok a buzi':-)lehet,hogy Neked,aki haveroktól hallott a helyről,és talán még meg is fordult 1szer 2szer,nem úgy tűnt...
lehet hogy Te is buzi vagy,csak még abban a stádiumban vagy,h nem ismered be még magadnak sem,nemhogy felvállalnád....ejjjjj,hány ilyet láttam:-)
de tudod mit:az Oscar sose volt melegbár.
Spacecake 2016.10.24 23:02:56
@medium size devil: köszönöm.végülis minden kérdésemre válaszoltál:sértődött látens buzi vagy,és abból h véded a helyet(ami szép dolog)kiderül,h ezek szerint a mai napig is buzibár.köszönjük Emese.hajrá fiatalok,irány az Oscar:-)
A mai tüntetések lementek. Orbán kapott füttyöt, Vona előre menekül és előrehozott választást emleget, civilek és pártok végre és örömteli módon közösen demonstráltak - sok ezer ember előtt. Gyurcsány beszéde volt a legerőteljesebb, de jól szerepelt Molnár Gyula is. Karácsony Gergely úgy érezte,…..
Ez a kérdés sokszor felmerül bennem, és számtalan helyen és közegben feltettem már. Mindig más válaszokat kapok, de vannak ismétlődő motívumok. Néha nincs türelmem a dologhoz, de legtöbbször belemegyek az érdemi vitába, és az esetek több mint felében sikerül valamilyen konszenzusra jutnunk. Egy…..
Spacecake 2016.09.17 10:21:46
A szólás persze úgy szól, hogy nem minden az, aminek látszik. A kormány Brüsszelnek üzenő óriásplakátjai sem politikai üzenetek, hanem „társadalmi célú hirdetések”. Mármint a kormány és az ő hatóságai szerint. A társadalmi célú hirdetésnek (reklámnak) elég pontos definíciója van: - a közvetített…..
Gondolatok a közelmúlt építészeti emlékeinek pusztulásárói [A bejegyzés címét Perczel Anna zsidónegyedben történt bontásokról írt remek könyvétől kölcsönöztem: Perczel Anna: Védtelen örökség - Lakóházak a zsidó negyedben, Városháza Kiadó, Budapest, 2007.] A volt Országos Villamos Teherelosztó és…..