Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bocsek

13 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eléggé megosztó téma még tapasztaltabb tavasok körében is, de megpróbáltam összeszedni, hogy mikor, milyen pozitív vagy akár negatív hatása lehet a sózásnak. A kémiában azokat az anyagokat hívjuk sónak, amik vízben oldva hidrogéniontól és hidroxidiontól eltérő ionokra disszociálnak. Ebben a cikkben…..
Attól, hogy a víz kristálytiszta, még tartalmazhat halálos méreganyagokat, mint például az ammónia. Sajnos ránézésre nem tudjuk megállapítani kerti tavunk vízminőségét. Csak annyit mondhatunk biztosra, hogy a víz áttetsző, zavaros, vagy zöld. Az orvosok sztetoszkópjához hasonlóan, csak a víztesztek…..
  Szóval a tavad "borsóleves szindrómás"? És végül úgy döntöttél hogy valamit kezdenél az algák ellen? Vagy talán csökkentenéd a kórokozók kockázatát a tóban, hogy elkerüld a lehetséges problémákat a halaknál és növényeknél? Mindkét esetben egy UV szűrő kiváló megoldás a problémára. Miről fogunk…..
Alapi László klubtagunk vendégírása Irezumi Az irezumi (入れ墨, 入墨, 紋身, 刺花, 剳青, 黥 vagy 刺青) japán kifejezés arra a folyamatra utal, amikor a tintát a bőr alá juttatják, ezzel maradandó nyomot hagyva. Maga a szó többféleképpen írható, a legsűrűbben használt a 入れ墨 vagy 入墨, ami szó szerint a tinta…..
Az internet gazdag információforrás a tótulajdonosoknak, akár tó ötleteket keresel, az első vizes attrakciód építenéd, vagy megpróbálod kitalálni mi okozta az algásodást. De az interneten nem minden információ hasznos. Amikor a tavakhoz érünk, gyakran téves és félrevezető információt könnyebb…..
Ez a cikk eredetileg a 2016 All Japan Koi Show előtt készült, 2016 januárjában, frissítve lett a 2017-es és 2018-as esemény előtt, hogy a változásokat bemutassuk, és most itt a 2019-es kiadás. Remélhetőleg aki ezt olvassa, mindenki tudatában van annak, hogy ez a legnagyobb koi show a világon, az…..
 Masanori Shinoda a Shinoda Koi Farm-ról az egyik csapat tagjaként a nevezések összesítéséért felelős, és a Facebookon jelezte, hogy több mint 1700 koit neveztek be a 2016-os All Japan Koi Show-ra (AJKS). Nevezőlapok a 2016 All Japan Koi Show-n (Masanori Shinoda fotója)  Koit a Show-ra csak…..
 Kezdő tavasként sokan beleesnek abba a hibába, hogy bár elméleti szinten felkészülnek, de a tótechnikai részébe nem mélyülnek el. Kézenfekvő megoldásnak gondolhatjuk, hogy a pincében megbúvó búvárszivattyúval tápláljuk a szűrőnket. Rövidtávon megoldás lehet, de közép-hosszú távon semmiképpen.…..
Koi Mánia Blog Koi fajták 2018.11.04 17:25:00
A Koi Mánia Klub Facebook csoportban hétről-hétre egy-egy koi fajtát veszünk át, ezekkel folyamatosan fog bővülni ez a cikk. Asagi Az asagi a koik egyik legősibb tenyésztésű fajtája. Az asagik jellemzője a kék, nem fémes színű pikkelyek, a hálós gyémántszerű pikkelymintázat, és a vörös színű…..
 Üdvözöljük az aranyhal tartás csodálatos világában! Az aranyhalak már évezredek óta gyönyörködtetik a tulajdonosaikat, annak ellenére hogy az első aranyhalaknak nem voltak kidülledt szemeik és különleges uszonyaik amik miatt annyira megszerettük. Az aranyhal egyre népszerűbb…..
Koi Mánia Blog Kois tó építése 2018.09.22 18:00:07
Kerti tavat építene koik számára? Jó helyen jár, 9 pontban összeszedtük a legfontosabb dolgokat amire figyelnie kell ha belefog álmai tavának megvalósításába.  1. helyszín  Mikor egy tó építésén gondolkozunk, a megfelelő helye a látvány mellett csökkenti a későbbiekben ráfordítandó munkát. A…..
Az alábbi 10 pontos listával fel tudjuk készíteni tavunkat a téliesítésre, illetve a téli hónapokra. A téliesítésről egy későbbi cikkünkben olvashattok majd.  A nyáron felgyülemlett iszapot távolítsuk el, hogy megelőzzük a jég alatt az iszapból felszabaduló gázok felhalmozódását a…..
Ahogyan a víz hőmérséklete csökkenni kezd, úgy újra kell gondoljuk a halak etetési rendjét. A vízhőmérséklet csökkenéséhez a halak természetes módon hozzáigazodnak. Az emésztőrendszerük felépítése egyszerű, a legjobb ha diétát eszközölünk hogy a túletetés miatti…..
A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk…..
Bocsek 2010.04.26 23:13:59
Gratula a csapatnak!

Valaki anno, mikor a jegyekkel kapcsolatos post volt, ajánlotta a
www.hotel-board.com-ot. Ott foglaltunk szállást, minden rendben volt, egészen míg oda nem értünk a hotelhez! (M Hotel)
Ott közölték velünk hogy a foglalásunkat törölték! Néztünk nagyot, közben elénk dugtak egy emailt, mely szerint a foglalásunk törlését kérte a Jacobonline. Ezekről nem is hallottunk, de mint kiderült, a hotel-board ezeken keresztül foglalta a szállást. A voucher-en szereplő hotel-board.com-os telefonszámon senki nem volt elérhető, míg a jacobonline-ék legalább felvették, de csak annyit tudtak mondani hogy náluk a hotel-board.com kérte a foglalás törlését. Hogy miért, nem tudták megmondani.
A hotel-board.com semmiféle üzenetre nem válaszol, telefont sem veszik fel. Telefonszám alapján amerikai cég.
Végül kifizettük a hotelnál a szállást, 123EUR mínuszban vagyunk, vagy ha azt nézzük, akkor 160EUR mínusz, mert ott helyben már ennyibe került.

Valaki tud fehérváron egy ügyvédet/jogászt, akitől kaphatnánk ingyenes tanácsadást, hogy mit tudunk tenni, azon kívül hogy leveleket irogatok?
A magyar válogatott története egyik legjobb harmadát produkálta a lengyel meccs utolsó húsz percében. A divízió 1-es világbajnokság második játéknapjának második meccsén egy harmad alatt négy gólt lőttünk a Szlovénia ellen még bivalyerős Lengyelországnak. Mivel negyven perc…..
Jégkorong Irány Szlovénia! 2010.01.14 17:15:00
Svájc után Szlovénia lepődhet meg a magyar jégkorong népszerűségének növekedésén, de aki eddig nem jutott jegyhez a sorsdöntőnek remélt magyar–szlovén meccsre, nem lesz egyszerű dolga. Két napja kora délután kezdődött a jegyértékesítés a ljubljanai divízió 1-es…..
Bocsek 2010.01.16 16:09:13
Jegyek megvannak, szállás a www.hotel-board.com-on lefoglalva, fizetve, már csak vissza kell igazolják hogy van még hely.
Bocsek 2010.01.17 15:36:51
@HAnonymus: M Hotelbe vettünk ki egy 3 ágyas szobát. 10900Ft fejenként, és ebbe benne van már mindenféle plusz költség. Tartalmaz reggelit is, valamint parkoló is van. Nem mellesleg közel van a Hala Tivoli-hoz, és nem hostel, vagyis biztos nem kerülünk egy 8 ágyas szobába 5 angol drukker mellé :D
Bocsek 2010.01.17 15:37:57
@Bocsek: Ja, és a www.hotel-board.com mellett szól az is, hogy lehetett paypal-lal fizetni :)
A szlovén szervezők hétfői tájékoztatása szerint kedden délben indul a 2010-es ljubljanai divízió 1-es világbajnokság belépőinek értékesítése. Magyarországon az IBUSZ-irodákban és a Ticket Express oldalán keresztül lehet jegyhez jutni. A többszöri változtatás miatt…..
Bocsek 2010.01.14 13:04:13
Én még ezt a szállást néztem: www.aladin-hostel.com/
Ez sem annyira drága mint a hotelek, viszont nem a belvárosban van, de kb ugyanolyan távolságnyira a csarnoktól mint az alibi hostel. Ráadásul van ingyenes parkolási lehetőség.