Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rogen

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szolgálati közleménnyel kezdek: ez nem egy pirotechnikai blog, tehát tessék a címet helyesen artikulálva* olvasni. S akkor a kifejtés: most az a meglepetés, hogy elmaradt a meglepetés. Idén szokatlanul hatékonyan működött a szivárgás, Orbán Viktor ma azokat mutatta be leendő…..
rogen 2010.05.04 07:31:24
@bariga: szvsz azért nem lett Varga miniszter, mert a király körül mégiscsak egy herceg lehet... ;)
Bocs a káromkodásért, de ez a trailer kihozza az emberből az esszenciát. Kedvenc stúdiónk a Terminátor 4 tiszteletére kijött a The Terminators című filmmel. Kész....hihetetlen...
A lemilblogtól megszokott könnyed, olykor tréfálkozó hangvétel most egy egynapos, rendkívüli kimenőt kap, mert mai témánk meglehetősen komor. Szerkesztőink, szerzőink és olvasóink egy része hivatásszerűen vagy műkedvelő módon bár, de foglalkozik kül-, biztonság- és/vagy katonapolitikával. Lehet,…..
rogen 2009.07.13 18:48:09
Mindig is gondolkoztam azon, lennék-e fasza csávó, ki mernék-e állni, amikor éles a szitu.

1944-ben, az biztos, hogy nem köptem volna be senkit (se magyart, se zsidót, senkit). Ebből a szempontból már fasza gyerek vagyok, csak még mindig nem eléggé :)). Faszább már ott kezdődik, ha bujtatott is vkit, legfaszább meg akkor, ha ő ment a dolgok elébe, és mentett ötezerrel. Lehet nem elég cizellált még a felállított rendszer, nézzétek el nekem első hozzászólásomként :) De nem tudom a választ, hogy fasza gyerek lennék-e, mert nem voltam soha ilyen szituban, még messzi párhuzamban sem. Passz. (és egyébként is mondjuk ott a családom, akit féltek, és így tovább..)

Könnyen pofázik mindenki a gép előtt kényelmesen ugye, szokták mondani, hogy igen, ez meg az milyen szemétség volt, de miután jól felháborodott, ezzel kb le is tudta a kötelező részt (és ezekről szívesen is beszél jól felháborodva), de attól még nem fog erkölcsösen is viselkedni a továbbiakban.(szar a párhuzam, de mégis: úúú, szegény afrikaik hogy éheznek, aztán a homeless mellett úgy megyek el, hogy megmagyarázom, igen, ez a köcsög iszik, ennek nem is... bár egyszer én is akartam kaját venni, visszautasította. na, ez a másik jó magyarázkodás, hehe ). Jóvan, hát nem mindenki lehet Teréz anya..

Miután kis kitérővel leelemeztem gyarló lelkem, rátérek a helyzettel kapcsolatos véleményemre.
Szerintem lehet elemezgetni mindent, hogy az ENSZ bürokrácia miatt, a nemzetközi helyzet volt olyan, a szerbek ellen esély sem lett volna stb., mindezek együtt.

Nem volt sehol legfaszább csávó. :) Mint ahogy vki fentebb citálta Ruandából azt a parancsnokot. Mert lehet, hogy a hollandusok nem is tudták, mi készül, de amikor nyirbálták már a muzulmánokat keményen, azé akkor már kellett volna lépni.. Valakinek a gépezetben kellett volna vállalni a kockázatot, hogy esetleg kiszélesedik a konfliktus, satöbbi. Mert ha a hollandokat nyírják, ott már lehet mozdulna fullosan Aviano meg mindenki..
Aki akkor bárhol volt a szituban, és olyan poziban volt, ahol ha elég kitartó, megakadályozhatta volna ezt a mészárlást, legyen az Karremans vagy ENSZ tisztségviselő, USA elnök etc. Ki kicsit, ki jobban. Ja, és ha 44-ben nem mentettem volna meg, amikor mondjuk hozzám fordul egy zsidó család segítségért, lenne egy lelkiismeretfurdalásom... És remélem, mindenkinek van is az említettek közül, nem mintha visszahozná a legyilkoltakat..

És még egy gondolat:
Vki elemezgette, hogy egy szervetben hogy lelassulnak ezek a "segítő erők" (ENSZ bürokrácia, nemzetközi együttműködés is ide sorolható), még az is lehet hogy eltűnnek a legfaszább csávók (hm, van arról tapasztalatom, mint mindenkinek, hogy kinyírja az embereket a hatalom erkölcsileg, tisztelet a kivételnek, vagy igazán faszák nem is kerülnek poziba?...).
Valaki tud olyan szervezetről, csoportosulásról, országról, egyházról, ami sok emberből állt, és a holocaust idején mentette a zsidókat, Hitler ellen lépett fel más módon, a zsidók érdekében? Vagy az Igazak mindig "egyedül" voltak, pár "haver", családtag segített nekik? (de zsidó szervezetet nem ér..)

És hát igen, tiboru hozta az érvet, hogy mire is esküdnek fel a kéksisakosok meg az ENSZ tisztségviselők? Nemáhogy nem kéne ilyenkor beavatkozni.. Karremansként ha gebasz lesz később, mert közbelépek, ha az ENSZ kibasz, akkor az ENSZ mehet a picsába, mint ahogy mondták is többen már, de mondjuk a lelkem akkor legalább ok. Sztem neki azé ott vannak álmatlan éjszakái ott spanyolban..

Na, én ezt az erkölcsi vonulatot akartam megpengetni, remélem hozzá tudtam vmit tenni.. :) és nem volt pofátlanul hosszú.
rogen 2009.07.13 18:51:42
rogen 2009.07.13 20:25:31
@tiboru:

ENSZ alapokmányra tuti felesküdnek, mint ahogy az ENSZ főtitkár is.. Bár nem találtam meg, az oath-ra nem dobott ki semmi használhatót, csak a főtitkárnál.

Tényleg, lemondott valaki? Főtitkár, satöbbi? Hm? Jajj, hát meghalt 8 ezer ember, de hát nem is tehettünk róla. De a holland kormány lemondott.. Különben nem tudom hogy van jogilag megoldva, de azok a holland srácok a holland fegyveres erők tagjai sztem... És kb "kölcsönadhatják" békefenntartani őket. De lehet hülyeséget mondok.