Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mister47

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Politoxikománia 3 2010.05.11 09:01:00
Jó eséllyel már senki nem olvassa, de ez már csak ilyen, muhahaaaaa.....
Mister47 2010.09.01 15:04:24
Közel három éven át kellett a bringásoknak és a gyalogosoknak kerülgetni a munkagödröket a budai Duna-parton, mert az EuroVelo kerékpárútvonal részét képező szakaszról a főváros nem tudott dönteni, hogyan állítsák helyre. Júniusban végre megcsinálták a burkolatot, majd…..
Mister47 2010.08.18 11:56:25
@SÜN: Én örülök neki és használom is mindennap. Aki meg azt mondja, hogy biztonságosabb a kocsik között tekerni mint a bringaúton, az szerintem pedig meg van huzatva.
Mister47 2010.08.18 13:14:33
@Perillustris: Igen, valóban most felmartak pár négyzetmétert és ott van az óbudai kockaköves szakasz is (kb 200 méter), de a többi 16km meg teljesen jól járható. Hibát lehet keresni mindenben, de én nem a 200 méter úthiba miatt bosszankodom, hanem örülök az azon kívüli részeknek :)
addict United Colors of MDF 2010.02.18 17:00:00
Nem fogjátok elhinni, kik szavaznak az MDF-re! Lányok és fiúk! Akik ráadásul mosolyognak, szexin csücsörítenek és bizakodóan tekintenek a jövőbe. Közös tulajdonságuk a nyakfétis, ami miatt szalagot vagy színes sálat kell viselniük a nap 24 órájában. Érdekes, hogy amíg a…..
A karácsony előtti szezonban szinte észrevétlenül került a könyvesboltokba a HVG kiadójának jóvoltából  a Wired főszerkesztő-gurujának, Chris Andersonnak 2009-es sikerkönyve, az Ingyen! A címről ebben a környezetben persze mindenkinek az ingyenes letöltés, esetleg az…..
Mister47 2010.01.04 10:29:22
Nűnű 2010.01.04. 09:40:36:

Én pedig pont ellentétesen látom ezt:

- Szerintem a középszerű bandák lecsúszásával a megélhetési haknizók fognak eltűnni alapvetően, ami pozitív fejlemény. Akik a zene szeretete miatt csinálták (például sok rétegzene ilyen), azok ezután is ugyanúgy fognak zenélni sőt, számukra az internet korlátlan és ingyenes megjelenést is biztosít, a rajongókkal való kapcsolattartásról nem is beszélve. Aki akar, az tud is élni ezzel a lehetőséggel.

- A technika elérhetősége pedig nem csak a kutyaütőknek, hanem mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbálhassa magát, így végre megnyílt az esély arra, hogy olyan tehetségek is felbukkanjanak, akik eddig azért nem tudtak zenélni mert nem volt hozzáférhető a technika. Ráadásul most már megkerülhetők a kiadói monopóliumok is, így nem a fotelben pöffeszkedő managerek és kutyaütők, önjelölt „zeneguruk” fogják „kiválasztani”, hogy ki a jó és ki a tehetséges, hanem végre az döntheti el, akinek szól ez az egész, a közönség.

- Szükségünk van szupersztárokra? Nekem nincs. A szupersztároknak persze szükségük lenne a pozícióikra, hiszen rengeteg pénzt tudtak kaszálni vele (és a rajtuk élősködők is természetesen), de lássuk be, hogy ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy a kiadók segítségével ellehetetlenítettek minden más tehetséget, akik esetleg veszélyeztették volna a státuszukat. Ez egy mesterségesen létrehozott torz világ (csak gondolj bele, hogy egy kozsó például milyen helyet foglalt el a hazai zeneiparban), nem kár érte. És tegyük hozzá, hogy ennek mind semmi köze a zenéhez, márpedig az emberek többségét alapvetően a zene érdekli, nem pedig a zeneipar.

Nincs értelme szerintem sírni a zeneipar hanyatlásán, az ember már az ősidők óta zenél és hallgat muzsikát, jóval azelőtt is ezt tette, hogy egyáltalán megjelent volna a pénz és az üzlet mögötte. És ebből a szempontból nyugodt lehetsz, akkor is fognak zenélni az emberek amikor a teljes zeneipar eltűnik a semmiben (ha lesz ilyen egyáltalán).
Pilu FUCK THE POLICE! 2009.12.18 14:15:00
 Miért nem lepődünk meg az alábbi képsorok láttán? Tán’ csak nem emlékeztet a 2006-os pesti történésekre? A jelek szerint az emberi mivoltából való kivetkőzés nem a magyar rendőr sajátja, a dán kollégáik éppen olyan barmok, mint a mieink. Egysejtű, írástudatlan…..
Onlinemarketing blog Anyátok, azt! 2009.08.26 22:39:26
Már ekéztem a hazai direkt marketing szabályokat, hogy azok túl szigorúak, így egész egyszerűen bizonyos hirdetési formák (legálisan) nem használhatóak kellő hatékonysággal. Az állandó példám az e-mail reklám, ahol bár mostmár elég "csak" nevet kérni az engedély…..
Kisember megunta, hogy az autósok egy részét egyáltalán nem érdekli, ha egy gyalogos át akar kelni a zebrán, akkor sem, ha az már lelépett. Inkább gázt adnak, hogy még átférjenek előtte, meg a felpörgő motor hangjától majd úgyis megijed a puhatestű. Ha egy irányba megy kettő…..
A brit cégnyilvántartásban fellelhető irat szerint „Mrs. Istvan Kocsis” a fő tulajdonosa annak az offshore hátterű brit cégnek, amely egymilliárd forintért adott bérbe az MVM-nek egy horvátországi szállodát. Az MVM akkori vezére Kocsis István volt...
Ma délelőtt levelet kaptam Dr. Fodor Gábortól, az SZDSZ elnökétől. Hozzám hasonlóan valószínűleg mind a kétszázezer+1 iwiwes ismerősének elküldte az elnök a szavazásra hívó levelét, ezért a válasz is több lehet, mint magánlevél. Az egyszerűség kedvéért itt teszem…..
FérjBlog Hűség 2009.06.04 07:25:00
Definíció szerint állhatatos, kitartó ragaszkodás. A hűtlen pedig az, aki a hűségre tett ígéretét szegi meg.Érdekes, mert nagy általánosságban mindenki arról beszél, hogy a megcsalás hűtlenség. Pedig nem az. Hűnek a másikhoz, pontosabban a kapcsolatunkhoz lehetünk. Attól,…..
A Fideszt, mégpedig láthatóan elsöprő többséggel. Kívánja még az ingatlanadó, a ____adó és az *****adó ötletének elvetését, a korábban kivetett adók egy részének eltörlését, hétfőre Győzikét, péntekre a Dallast, valamint, úgy tűnik, a Bors magazint, amely a lappiacon…..
Mister47 2009.05.14 19:51:49
@phorvath 2009.05.14. 17:51:48
"1. A parkolódíjat a parkolóhelyért fizeted. Ha ugyanis nem lenne parkolódíj, akkor még többen járnának mindennap autóval és egyáltalán nem tudnál parkolót találni. Jó lenne, ha nem lopnák el az ebből befolyó összeget, hanem a tömegközlekedésre költenék."

A parkolóhelyért fizetem? Miért az enyém lesz ha kifizetem? Nem kapok semmilyen szolgáltatást a pénzemért, nem őrzik a kocsit, nem mossák le stb. Ellenben az utat amin parkolok az én adómból építették, és az én adómból tartják karban (szarul). A parkolódíjak meg a fene tudja hova tűnnek. Autóval meg nem azért jár az emberek többsége, mert flancol, hanem mert a tömegközlekedést leamortizálták (kilopták a pénzt abból is), és használhatatlan sok esetben. Amúgy én BKV-zom, mielőtt mást gondolnál, nap mint nap élem át minden szépségét.

"3. Igen, nagyon nagy gáz, amennyit ellopnak. De ez legrosszabb esetben is kb. a beszedett adó 5 %-a. A többi 95 % a tanárok, orvosok, tűzoltók, rendőrök és katonák fizetése, a nyugdíjasok nyugdíjának egy része, a családi pótlék, stb."

Nagyon derűsen látod, szerintem nem 5% amit ellopnak, hanem megközelíti az 50%-ot. Maguk a politikusok közvetlenül lehet, hogy kb az 5% ebből, a többi 45% meg a lentebbi szinteken párolog el, kézen-közön. Amit a sajtóban hallani (ami nem kevés), az csak a jéghegy csúcsának a legteteje csak.

"4. Nem mindegy, hogy mire, és hogyan szednek be adót. Az adórendszer ösztönözhet munkára is (alacsony szja), megtakarításra is (alacsony pl. a befektetésekből származó jövedelmek kamata). Büntetheti a fogyasztást (magas ÁFA) és az értéket nem termelő vagyonfelhalmozást (drága autók, nagy házak magasabb adója). Az ingatlanadó hatására pl. a gazdagabbak inkább kisebb házat vesznek és a maradék pénzüket vállakozásba fektetik. Ez pl. a gazdaságot ösztönzi."

Ez valóban nem mindegy, bár az ingatlanadó és egyéb vagyoni adók alapvetően kérdőjelezik meg a saját tulajdonhoz való jogot (ha a saját tulajdonom után rendszeresen fizetnem kell valakinek, és csak addig az enyém, amíg fizetek, azt ugye akkor nem tulajdonnak nevezzük, hanem bérleménynek), így alkotmányossági vetülete is van.
Rémálom blog Szép új világ? 2008.01.19 19:03:00
Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a…..
Mister47 2008.01.21 19:32:50
#Bolgarka 2008.01.21. 19:05:33

Azért elég lazán nyomod az elődeidhez képest :-) Ők még csak-csak próbálgattak érvelgetni...

#azóta ezekre már válszoltam, ugyhogy ha nem haragszol nem irnám le mégegyszer.
#Elötted kettövel.

Visszaolvastam. Anafeb, töröltél esetleg bejegyzést? Mert nem találtam ott választ a kérdéseimre. Bár a szokásos szci technikát kiválóan alkalmazod („olvasd el ezt, meg azt a könyvet LRH-tól”, „ezt már leírtam, nem ismétlem magam” stb.)

#továbbá: a szcientológusok, nem csak szcientológusok, hanem szakmával, és
#saját gondolatokkal rendelkezö emberek.

Ez utóbbit („saját gondolatokkal”) erősen vitatnám. Legalábbis a kommunikációik és érvrendszereik alapján, mintha sorozatgyártott gépekkel társalogna az ember (mind ugyanazt, ugyanúgy mondja, ugyanazzal érvel és ugyanúgy távozik sértődve, magas lovon). Ha visszaolvasol itt a blogon, akkor magad is látni fogod. Persze nem kizárt, hogy csak 1 szci írogatott ide több néven ;-)

#viszont, ha nem ismerik a tech-et, akkor kb. kinaiul van nekik az egész, és pl nem
#értik mire valók az adatok... azaz enm tudják érdemben kiértékelni.

Ne misztifikáljuk túl a dolgot, nem olyan bonyolult ez. A szci „szakkifejezései” a legtöbb esetben erőltetetten kreált műszavak, olyan fogalmakra amelyek előtte is rég közismertek voltak. Tehát jól hangzik ez a „tech” szöveg, nagyon csiri-biri meg minden, csakhogy ettől még nyugodtan ki lehet értékelni bármilyen kutatást, ugyanis minden vizsgálatnak van előre dokumentált módszertana, dokumentált körülményei és értelmezése stb. tehát a vizsgálati eredmények csak ezekkel együtt érnek valamit (ez nem csak a szci-ben van így, hanem bármilyen kísérletnél vagy kutatásnál), szóval gyenge indok erre hivatkozni.

#hogy mi van a pszihiátriával ezt is már leirtam. megértem, hogy nem támogatják öet,
#mert szerintem, ök jobban tudnak segiteni... viszont kár, hogy ellenségekké váltak. pont.

A „nem támogatják őket” nem kicsit gyenge megfogalmazás, ha pontosak akarunk lenni akkor az „engesztelhetetlen gyűlölettel viseltetnek irántuk” a helyes. A „kár, hogy ellenségekké váltak” is elég vicces, a tények ismeretében. De hát az üzleti élet az már csak ilyen, elvégre gonosz „pszi” miatt rengeteg kiszolgáltatott ember kizsebelésének lehetőségétől esik el a szci…
Mister47 2008.01.22 09:14:37
#Bolgarka 2008.01.22. 00:54:46
#Mister:
#én nem vagyok szci, és ebböl kifolyólag nincsenek elüdeim sem.

Mivel a való életben nem ismerjük egymást, így nem tudom, hogy ki vagy, itt csak egy nickname vagy, és csak az alapján tudlak megítélni amit leírsz. Írásaid alapján ez a logikus következtetésem.

#hogy nem találtad meg a valaszokat az rajtad múlott és csak arra tudlak kérni, amire
#anafeb kért engem. olvasgass figyelmesebben!!

Felteszem, hogy az én értelmi képességeimmel van a baj, megköszönném ha idéznéd saját korábban adott válaszaidat, az én később feltett kérdéseimre. (ctrl+c, ctrl+v)

#nem nyomok semmiféle szci maszlagot. ha véletlen olyan mondok, amit más szci-k is
#montak már, akkor az azért van, mert talán én is úgy gondolom.

Ha úgy beszélsz és gondolkodsz mint egy szci, akkor miért ne néznénk szci-nek?

#és nem is fofok sértödve távozni, mert engem érdekel ez a beszélgetés. ha
#figyelmesen olvasnál, én kiváncsiságból vagyok itt, nem elvakultságból.

Nem tudom miért vagy itt (ezt csak te tudod), de én örülök, hogy itt vagy. A szci-ket is nagyon érdekelte mindig a beszélgetés, csak amikor jöttek a kényelmetlenebb kérdések, és az előre bebiflázott válaszokat és könyvajánlókat nem voltunk hajlandók elfogadni, hanem saját véleményt és konkrét válaszokat kértünk, akkor mindig jött hirtelen a „magas ló” („ti itt hülyék vagytok”, „kár veletek foglalkozni” stb.) és a sértődött távozás. Persze válaszokat nem kaptunk. Remélem te más vagy.

#a szci kifejezések szerintem túl vannak lovagolva. kb azért, hogy tovább tartson a tanfolyam,
#többet lehessen kérni érte.. legalábbis szerintem. persze ez nem készpénz!! és talán nem is
#tudatos a szci-ktöl sem.

Meglepne, ha náluk lenne bármi is ami „nem tudatos”, vagy ne kerülne pénzbe. Azt hiszem pont erről szól a szci, hogy mindent tudatosan és/vagy pénzért csinálnak...

#továbbra is állitom, ha vetted volna a fáradtságot, hogy utánanézel mi a szci, akkor nem
#állitanád, hogy bárki ki tudja értékelni, mert sokszor itt sem értitek miröl ir egy szci...ezt
#is már leirtam elöbb.

Nem értjük, hogy miről ír egy szci? Hát persze, hogy nem értjük, ha ahelyett, hogy válaszolna, csak megkerüli a kérdéseket. A legtöbbjük például „saját tapasztalatokra” hivatkozik (vagyis leellenőrizhetetlen), vagy a „családjában/ismerősi körében tapasztaltakra” (vagyis leellenőrizhetetlen), egyházi statisztikákra és vizsgálatokra melyeket természetesen nem tud itt a blogon bemutatni (vagyis leellenőrizhetetlen)… és hosszan folytathatnám.

Ha nagy néha vették a fáradtságot és esetleg belementek érvekkel is egy kérdésbe, akkor pedig hamar jöttek a logikai bukfencek és önellentmondások. Nehéz így érteni bármit is :-)
Friderikusz Sándort, aki Tamás Gáspár Miklóshoz méltó kanyarok után mostanában ismeretlen okból a Népszava és a Klub rádió közös mozgóképes kiadásaként futtatja magát, kedden este megtréfálták: a szokásos ülőbútora helyett egy Bűvös Széket csenpésztek a feneke alá.…..
Mister47 2007.11.28 11:12:14
Stanmore, ne keverjük a szezont a fazonnal.

Nincs azzal semmi baj, hogy Friderikusznak van saját véleménye, még érdekel is, ha ezt akkor fejti ki, mikor ő a riportalany. Viszont a „Friderikusz most” egy politikai/közéleti háttérelemző műsor, aminek az lenne az értelme, hogy a folyamatokat, eseményeket mélyebb összefüggéseiben is megvilágítsa, feltárja az ellentmondásokat, ez pedig csak úgy megy, ha hiteles a műsor. A hiteles műsorhoz pedig olyan műsorvezető kell, aki nem alákérdez, nem huny szemet a nyilvánvaló hazugságok és csúsztatások felett stb. és mindezt különösen nem csak az egyik oldal irányába gyakorolja.

Friderikusz pontosan ettől hiteltelen, a műsorvezetése egyoldalú, sokszor a tényeket ferdítő (vagy teljesen mellőző), elfogult, saját véleményét sokszor hangoztató… a meghívott „szakértők” szinte kivétel nélkül mind valamilyen módon (nyíltan vagy burkoltan) kormányközeli funkciókat töltenek be… folytassam?

Nem az fáj, hogy Friderikusz eljátszik a saját kis homokozójában az ATV-n, hanem az, hogy lassan nem marad ebben az országba egyetlen hiteles újságíró sem, ebből adódóan pedig az újságírás sem képes betölteni az igazi szerepét, vagyis nem képes „ellensúlyként” megjelenni a „demokrácia” mérlegének másik serpenyőjében. Az újságírásnak – különösen a mai Magyarországon – az lenne a dolga, hogy lerántsa a leplet a sok disznóságról, szembesítse a vezetőket saját hazugságaikkal stb.

Azért írom, hogy ez ma különösen fontos lenne, mert akiknek ez lenne hivatalból a dolga (rendőrség, ügyészség, bíróságok, hivatalok, felügyeleti szervek stb.), akiket ezért fizetünk az adónkból (és biztosítunk számukra kiváltságokat), azok nem teszik a dolgukat. Egyedül a sajtó maradna, aki nyilvánosság erejére támaszkodva valamelyest féket tudna vetni a gátlástalan harácsolásnak, és sokszor nyilvánvaló törvénytelenségeknek…
Mister47 2007.11.28 12:41:00
Stanmore, nem a köztévére és nem a fidesz korszakra gondoltam akkor, mikor az alákérdezésről beszéltem, hanem Friderikusz jelenlegi műsorára. Mivel jelenleg nem tartozik a témához, így nem érdekel sem a köztévé elfogultsága és szakmaiatlansága (annak ellenére, hogy felháborító), sem a fidesz időszakában történt disznóságok. Erről lehet külön posztot nyitni.

Viszont gondoltam itt a kormányfő meghívására, aki kerek 1 héten át (5 nap) fejthette ki bőséggel „reformelképzeléseit” (egyetlen kényelmetlen kérdés nem hangzott el), vagy az újságírás mélypontjára, mikor meghívta Lázár Jánost az „egészségügyi reform első áldozata” ügy kapcsán, aki nem igazán akarta hagyni, hogy letorkollják és olyasmit adjanak a szájába amit ő nem akar mondani, majd egy következő adásba meghívott Friderikusz két „szakértőt” akikkel egy egész műsort szántak arra, hogy a Lázár interjúban „megkeressék a hazugságokat”…

…arról már nem is beszélve, hogy az öszödi beszédet „igazságbeszédként”, a tavaly októberi rendőri fellépést „teljesen törvényszerű intézkedésként” értékeli, majdnem minden adásban (hol burkoltabban, hol nyíltabban) az internet cenzúrázását szorgalmazza, de ugyanilyen buzgón kardoskodik a nyílt és szabad vélemény nyilvánítás („a demokrácia”) ellen is. Az egyik legjobb viszont az volt, mikor lényegében arról beszélt, hogy ő nem is érti, hogy az „átlagemberek” hogyan dönthetnek fontos kérdésekben, hisz nem is értenek hozzá. Már vártam, hogy mikor mondja ki: nem szabadna választásokat tartani, nehogy már a buta pórnép mondja meg itt, hogy ki kormányozzon… :-)

És amikor a jelenlegi kormány disznóságairól kellene szólni, akkor előjön az óvodából ismert érvrendszer (a tiéd is az): „de hát azorbán is ezt meg azt csinálta”… kb. 6 évesen még lehet ilyen érvekkel operálni (a homokozóban még meggyőző lehet), de felnőtt emberként pontosan tudjuk, hogy mások szemétsége nem szentesíti a miénket. És ez igaz vica versa.
Rémálom blog Elnyomók 2007.09.14 09:16:00
Olvasgatok. Híreket, blogokat, mindenfélét. Szcientológust és nem szcientológust is.         Szinte minden héten felröppen egy-egy új hír, hogy éppen kinek, hol, miért van elege a szcientológiából. Az eddig európai helyzettel tisztában…..
Mister47 2007.10.23 19:23:16
#kerek 2007.10.23. 18:57:18
#Ez rossz behelyettesítés, mert a zsidókat azok, akik ki akarják írtani őket,
#felszines és minden alapot nélkülöző vádak alapján tették bűnbakká.

Ez ugyanígy elmondható a szcientológiai egyházról is, az elnyomóvá nyilvánítással kapcsolatban.

#Az elnyomó személyre vonatkozó viselkedési, magatartási formák nagyon is
#egyértelműek, és mindenki számára jól láthatóak, amennyiben alaposan
#megvizsgálja őket az ember.

N. Zoltán esetében például mi az ami ennyire „egyértelmű és mindenki számára jól látható”, hogy egy kategóriába soroltátok hitlerrel?

#Továbbá azért sem jó példa, amit behelyettesítettél, mert én egy konkrét nevet
#mondtam, ami ténylegesen egyértelmű példával szolgál(gondolom ezt te sem vitatod),

Nem vitatom, hogy te konkrét nevet mondtál. Csakhogy az eredeti szövegben „elnyomó személy” szerepel, ami nem konkrét név, pontosan ugyanolyan általános mint a „zsidó” vagy az „ázsiai” stb. Te konkrétan vettél egy különösen extrém (gyakorlatilag egyedülálló) példát, az eredeti szövegben pedig egy általános meghatározás van.

#Értem, hogy mire gondolsz, de nagyon nagyon kevés elnyomó személy van, aki
#úgymond "levadászható".

A definíció szerint minden elnyomó személy levadászható, nincs mérlegelés, vagy differenciálás meghatározva. Így ez nem áll meg, amit mondasz.

#Egyébként biztos vagyok benne, hogy a szcientológusok nem arra pazarolják az
#energiájukat, hogy azt a néhány tényleg komoly elnyomó személyt próbálják
#"megsemmisíteni". N. Zoltánt sem akarja senki sem "megsemmisíteni".

Még szép, hogy a gyakorlatban nem ezzel töltik a szcientológusok az idejüket. Itt nem is erről van szó, hanem az elvről.
Tegnap óta van már precedens értékű ítélet p2p-fájlcserélővel szemben. Ugye a Jammie Thomas-ügyről van szó. Na meg arról, hogy a RIAA köntösébe bújt zenekiadó vállalatok triumfáltak egy nagyot: 24 zeneszám megosztásáért 222 ezer dollár büntetést kellene fizetnie a…..
Mister47 2007.10.08 09:07:34
atleta.hu:

Ott bukik amit írsz, hogy itt nem egy adóról beszélünk és nem közjót támogatunk belőle, hanem magáncégek profitját garantáljuk törvénnyel.

#ez az ara annak, hogy msolhass magancelra.

Egy diktatúrában biztosan, de egy demokráciában, egy piacgazdaságban ez nem igaz. Mondok egy másik példát, hogy jobban érthető legyen:

Veszek egy íjat magnak, mert íjászkodom, mondjuk ezt a sportot űzöm. De a „veszprémi vadásztársaság” (fiktív név) feltételezi, hogy egy íjjal bizony lehet az ő erdeikbe illegálisan is vadászni, így kilobbiza, hogy hozzanak törvényt rá, hogy minden magyarországon eladott íj árába építsenek be 5000Ft „vadászati díjat” amit ők megkapnak, mert sok káruk van az illegális vadászok miatt. Én pedig 5000Ft-al gazdagítom őket, holott soha semmi közöm nem volt és nem is lesz hozzájuk, és soha nem vadászom… ezen az alapon aztán minden más vadásztársaság (vagy bárki, ha megfelelő indokot tud kitalálni) is beleépítheti a „jogdíjait” az íj árába… teljes agyrém!

Pontosan ugyanerről szól az adathordozó árába épített jogdíj. Nincs semmi jogalapja, ez csak és kizárólag egy szűk csoport lobbimunkájának köszönhető. És arról se feledkezz meg, hogy például egy CD esetében BIZONYÍTANI tudom, hogy nem jogvédett anyag került rá, ilyenkor hol van az ellentételezés lehetősége? Hiszen ha én a saját anyagaimat írtam ki a CD-re akkor BIZONYÍTHATÓAN jogtalanul szedték be tőlem a jogdíjat. Még egyszer kiemelném: ez nem adó!

#Ez meg azert van igy, mert jobb modszert egyelore nem talaltak ki.

Ne haragudj, de mégis kit érdekel, hogy nekik nehézségeik vannak a bizonyításban? Ez az ő problémájuk, nem a vevőké. Így működik a piac. Nehéz bizonyítani, hogy az emberek jogvédett anyagokat másolgatnak? Jaa, az mindjárt más, nehogy már még nekik kelljen dolgozni a bizonyítással és a védekezéssel, inkább hívjuk fel a politikus haverokat és hozassunk törvényt rá, hogy kényelmesen kaszálhassunk, nehogy már még nekünk kelljen megvédenünk a saját munkáinkat…

Én ezt a hozzáállást nem tudom elfogadni. Amit megveszek, amit birtokolok annak igenis hajlandó vagyok tisztességgel megfizetni az árát, vita nincs ebben. De az, hogy olyan szolgáltatásért fizettessenek velem, amit soha nem veszek igénybe, ráadásul BIZONYÍTANI tudom, hogy nem vettem igénybe, na ez elfogadhatatlan.
Mister47 2007.10.09 12:51:34
#atleta.hu
#Nem hiszem, hogy barhol irtam volna adorol meg kozjorol. Arrol irtam, hogy a
#_tarsadalom_ szamara jo megoldast kell keresni a problemara.

Mégis úgy beszélsz róla, mintha ez valamiféle adó lenne vagy közszolgáltatás, nem pedig szabadpiac. És nem a társadalom számára kell jó megoldást keresni, hanem elfogadni a piaci alapú működést. Arról nem is szólva, hogy a társadalom számára nem egy jó megoldás valakit 40 millió forintra büntetni, mert megosztott 24 zeneszámot…

#Blabla. Tovabbra is az van, amit fent leirtam. Nem diktatura, altalanydij.
#Nem ez az egyetlen ilyen. Ott van pl. mindjart a tarsadalombiztositas.

Pont itt erősíted meg amit írtam, a TB egy állami kötelezettségvállalás, a zene pedig 100%-ban magánpiac. A kettőnek semmilyen köze nincs egymáshoz, még csak logikailag sem.

#A torveny azt mondja, hogy igenis jogos elvaras, hogy az emberek
#masolatot keszithessenek a zeneikrol. Bejelntes es adminisztracio
#nelkul. Ugyanakkor a jogtulajdonosnak is jogos elvarasa a kompenzacio.

Nem zenéről beszélek. Idézem magam: „Biztos nehéz a felfogásom, de továbbra sem értem, hogy ha én például a saját verseimet írom ki egy CD-re, akkor miért kell ezért pénzt fizetnem az artisjus-nak?”

A kérdés továbbra is fennáll, miért fizetek egy magáncégnek én jogdíjat például a saját verseim után? Ennyi erővel a ceruza árába is beépíthetjük a jogdíjat, mert lerajzolhatok vele jogvédett műalkotást… de akár a szalvéta árába is, mert abból meg jogvédett szobrot hajtogatok… arról már nem is beszélve, hogy mi van ha megtanulok egy jogvédett szöveget és azt otthon elmesélem szóról szóra a barátaimnak, ebben az esetben a saját szám után is jogdíjat fizetek? Na ne vicceljünk már!
Rémálom blog Claritas 2007.09.04 09:35:00
TIT Kossuth Klub EgyesületClaritas SzakcsoportDokumentációs és információs központ az új vallási jelenségekről –jogi és lelki segítségnyújtás a vallási szervezetek kárvallottjai részére A Claritas Szakcsoport tevékenysége kiterjed:  1. az új vallási…..
Mister47 2007.09.12 09:57:41
#Bús Zsolt 2007.09.11. 22:54:50
#Amikor azt írod, hogy vannak ilyen meg olyan sérültek, szerencsétlenek, károsultak,
#becsapottak, stb, ebben az esetben olyan emberekről beszélünk (az én véleményem,
#megfigyelésem szerint), akiket a sarki közértben is valamilyen "baj" ér.

Szia Zsolt, kicsit ködös amit írtál. Mit jelent az, hogy „baj ér”? Az én értelmezésem szerint két dolgot tudna jelenteni:

1.
Például rádől a konzervespolc valakire, vagy épp bejön egy rabló aki lövöldözni kezd stb. Ezt nevezhetem úgy, hogy baj ér, bár azt hiszem ez vallási, filozófiai, származási
hovatartozás nélkül bárkivel megeshet.

2.
Megpróbálnak átverni, gorombán beszélnek velem az eladók, romlott árú van a polcon
stb. Ez esetben is baj ér, ilyenkor az ember reklamációt fogalmaz meg (többek közt ezért van vásárlók könyve – ha tudod mi az) és elmondja a panaszát, sőt van aki felháborodik.

Tehát kíváncsi vagyok magam is, hogy miként tudsz segíteni ezeken. Talán valami
fogyasztóvédelmi dologról van szó? Vagy miféle „baj” az ami éri az embert? És te ebben
mit segítesz? Ráveszed az embereket, hogy ha problémájuk akad a boltban, akkor nehogy megoldják ott helyben, hanem vegyenek egy újabb auditálást, majd ott kikezelik :-)

#A Szcientológiában az ilyen emberekre van egy kifejezés: Lehetséges bajforrás.

Ha most olcsó poénkodásba akarnék kezdeni akkor mondhatnám, hogy mi is így hívjuk a szcientológusokat: Lehetséges bajforrás. :-)

#Ez egy olyan személyet jelent, aki valamilyen módon kapcsolatban áll legalább egy
#elnyomó (antiszociális) személlyel, és az ő ártalmas hatása alatt áll!

Érdekesek számomra ezek a „más hatása alatt álló” megközelítések. Mintha a szcientológia el sem tudná képzelni, hogy valaki önmagától is képes gondolkodni, dönteni és cselekedni. Mindig ez a magyarázat.

Nyílván ciki lenne ugye a beszervezendő alanynak megmondani, hogy a hibái nagyrészét
a saját butaságának/felületességének köszönheti a többi meg szimpla pech, sokkal
célravezetőbb azonnal egy „külső ellenséget keresni” (elnyomó személy) aki ellen
közösen felléptek, így egyből már „azonos oldalon állhattok” – azzal szemben aki esetleg
még észhez téríthetné a beszervezendő alanyt - és a bizalmi kapcsolathoz
(befolyásoláshoz) vezető ajtó ki is nyílt...

#Azért hívják lehetséges bajforássnak, mert sok bajt jelenthet önmaga és mások
#számára (balesetek érik, megbetegszik, hibákat követ el, ... )

De hát még a nagy „ron” is megbetegedett, sőt be is csődölt a végén. Tehát akkor ha inverz módon nézem amit írsz, azt jelenti, hogy akit baleset ér vagy megbetegszik az mind „lehetséges bajforrás, aki más elnyomó hatása alatt áll”? Ha megfázol akkor ez azt jelenti, hogy te is az vagy? A logikai láncolatra már ki se térek, hogy ugye ezek szerint kell lennie egy „ős bajforrásnak”, aki a piramis csúcsán van, hiszen mindenki csak valaki más befolyása alatt áll, mint egy piramisjátékban.
Mister47 2007.09.13 06:49:16
#Bús Zsolt 2007.09.12. 23:45:10
#Nézd meg a szótárban a baj jelentését!

Szia Zsolt. Nézzem meg a szótárban? Miért, te nem tudod leírni? Tudod itt a blogon már sokszor volt szó erről, - de hátha elkerülte a figyelmedet -, hogy nem linkekkel meg könyvcímekkel vitatkozunk (érvelünk), hanem ha megkérdezik, hogy TE mit értesz bizonyos szavak/kifejezések alatt akkor kifejted. Természetesen engem most is az érdekelne, hogy TE (tehát konkrétan TE) mit értesz a „baj” alatt és milyen értelemben használod, a saját szavaiddal írd le azt amit te gondolsz erről.

Ha szótárra hivatkozol, akkor joggal feltételezem, hogy te nem is érted a szó jelentését - noha használod azt - csak bebifláztad amit leírtak a szótárban, és ha kérik, hogy fejtsd ki, akkor csak mutogatsz a szótárra. Erre a számítógépem is képes, ezért kár beszélgetni.

#A Szcientológiában úgy tekintjük és ezt volt részem megtapasztalni az elmúlt 4 évben,
#hogy az ember mindenért SAJÁT MAGA felelős, ami történik vele!

Ezt fejtsd ki légy szíves kicsit bővebben. Főleg a miértekre (ok- okozati összefüggések) vagyok kíváncsi.

#Én is lehetséges bajforrás voltam régen, de megtanultam felismerni ezt a szzituációt és
#kezelni.

Értsük úgy, hogy téged sohasem ér baleset, és soha nem betegszel meg? Vagy már OT vagy és test nélkül is tudsz élni?

#Hogyha téged komolyan érdekel ez a dolog, akkor olvasd el L. Ron Hubbard-Az
#elnyomás oka című füzetet és döntsd el saját magad, hogy az úgy igaz-e vagy sem!

Ahogy fent is említettem, ne könyv és link ajánlókkal beszélgessünk hanem konkrétan. Tudod azért van az emberi kommunikáció (benne ez a blog), hogy mindenki elmondhassa a saját gondolatait/véleményét. Ha neked nincs véleményed se saját gondolataid, akkor nehéz lesz bárhova eljutnunk ebben a beszélgetésben, meggyőznöd az igazadról pedig érveléssel lehet, könyvajánlókkal, reklámmal nem.

Ha úgy érzed(érzitek), hogy ebben a füzetben van benne ami fontos e témában, akkor idézd belőle a megfelelő részt és írd le itt, hogy mindenki láthassa (főleg az akinek nincs meg ez a füzet és nem is akarja megvenni).
A mai napon véget ér egy korszak az Index életében. Nyilván mindenkinek megvan a maga elvárása az egyik legnépszerűbb magyar hírszájttal kapcsolatban. Ahány ember netezik Magyarországon, annyiféle új Indexet lehetne csinálni. Nehéz megmondani, hogy egy, a legszélesebb…..
Mister47 2007.07.23 08:34:34
Ez az új külső több szempontból is hiba. Kezdve a tartalom elrendezésével. A régi design-ban külön hangsúlyt kaptak a cikkek (kiemelve, középen), külön a sallang (menük, aloldalak, blogok etc.) a jelenlegiben teljesen ömlesztve, szétkenve az egész oldalon van a tartalom, sehogyan nincs súlyának megfelelően elválasztva/kiemelve semmi, teljesen átláthatatlan. Első ránézésre még néhol a reklámot se nagyon lehet megkülönböztetni az cikkektől... Ez alap hiba (amatőr).

Hírportál lévén nektek a használhatóság és a könnyű áttekinthetőség kellene, hogy a legalapvetőbb legyen. De az, hogy a különböző rovatok, blogok még csak színükben, szövegméretükben, stb. se különböznek egymástól számomra felfoghatatlan.

A cikkekben a bal oldalra rendezés teljesen indokolatlan (és nem is logikus), ezt a kb 500 pixeles hasábot inkább középre kellene tenni (hogy ne törjön le a dereka annak aki olvassa, ma már nem a 640x480 a default felbontás...), vagy ha már ennyire balra húztok akkor legalább a menüsort tennétek ki a kép szélére (alapból úgyis ott keresi mindenki) és csak mellé a szöveg.

Aztán ott van az egyedi jelleg. Ezt teljesen elveszítette az index, a jelenlegi "design" pontosan olyan mint valami beépített, alap websablon (gagyi), egyszerűen jellegtelenn. Az origo esetében legalább törekedtek valami egyedibbre itt sajnos ennek a nyomai se láthatóak.

A kritikámat nem bántásnak szánom, hanem építő jelleggel írtam, szerintem okosabb dolog lett volna a régi design-t szépen kipofozni (esetleg kisebb lépcsőkben váltani), szakmai szemmel nézve a régi arculat kategóriákkal volt komolyabb és használhatóbb/szebb ennél.

Néhány gondolat, hogy hol is tartunk most. A lánnyal kapcsolatban semmi változás, ezért nem is született új poszt. Szeretnék valami nagyon fontosat kérni tőletek, kedves Szcientológusok. Ha lecsupaszítjátok a rémálom történetet, mindenféle tanult szci ideológia nélkül mit…..
Rémálom blog találkozásaim 2007.05.07 20:47:00
Nézzétek el nekem, hogy a bloghoz elég ritkán írok új bejegyzést. Van egy olyan érzésem, hogy hosszúra nyúlik a történet, nem akarok senkit fárasztani az új bejegyzéssel, ami esetleg nem szól semmiről. A lánnyal kapcsolatban nincs semmi új dolog, az érzéseinket, gondolatainkat…..
Mister47 2007.05.30 18:16:26
#sz.csabiii 2007.05.30. 16:29:43
#Mister47
#Te is kiugrottál, vagy csak korábban bepróbálkoztak nálad is?

Üdv. Nem, ebből a szempontból teljesen kívülálló vagyok. Én figyelem a ténykedésüket néhány éve.

#Gesztenye3 2007.05.27. 22:24:41
#Ezt láttátok már? Ismét az iskolákban nyomulnak...
#
www.mno.hu/index.mno?cikk=413227&rvt=108

Ez az a pont egyébként ahonnan komolyan kell venni ennek a „szervezetnek” a működését. Bizonyos MLM szerveződéseknél is megfigyelhető, hogy olyan területre próbálnak behatolni (családi/baráti kapcsolatok, privát ismeretségi háló) ahol kevésbé működnek az önvédelmi reflexek, - közérthetőbben szólva - nincs meg az „egészséges gyanakvás” így jóval kiszolgáltatottabbak az ember erről az oldalról (a trójai faló modern kori technikája: a támadást nem belülről várja az ember).

Ha a szcientológia meg tudja vetni a lábát óvodákban, iskolákban akkor a gyerekeken keresztül gyakorlatilag a célközönség (szülők, hozzátartozók) is kézzelfogható közelségbe kerülhetnek, felhasználhatóak lesznek saját célokra. Másodsorban pedig kinevelhető a saját, 100%-ig megbízható „állomány”.

#eerdeklodoo 2007.05.28. 12:42:28
#a xenu.net fórumán rakásszám jelennek meg az ex-tagok a történetekkel. kíváncsi
#vagyok erre mit mondanak a szcisek? mindannyian rosszul használták a tech-et, aztán
#meg felnagyították a történteket? hát tényleg egy másik idősíkban léteznek...

Aki már benne van ebben az nem látja tisztán az egészet (hasonló kicsit mint amikor szerelmes az ember és képtelen racionálisan gondolkodni, az esetleges intő jeleket észrevenni…) így amíg „tart a varázs” addig jól elvannak, használhatóak. Amikor kezdenek „kihűlni az érzelmek”, akkor pedig jönnek a sokszor hallott történetek és ekkor ébred rá az ember arra, hogy mire is kellettek az elején az adatai, miért kellett aláírni stb.

Egyébként kíváncsi lennék tudja e valaki, hogy milyen a szcientológiai „egyházban” a fiatalok és idősek aránya? Ez az adat sokat elárulhat. :-)
Mister47 2007.06.04 12:02:56
#Bús Zsolt 2007.06.04. 00:00:47
#Látom mindenki milyen "képzett" a témában, de azért le tisztázok nektek egy szót,
#hátha a képzésetek során kimaradt!

Szia Zsolt. Mit értesz az alatt, hogy „képzettek”? A legtöbben itt kérdéseket tesznek fel és véleményt fogalmaznak meg. Ehhez kell képzettség?

#De kérdem Én: Ti annyira tudatosak vagytok, hogy utána jártok egy dolognak
#(megnézitek, megvizsgáljátok, kipróbáljátok, megszagoljátok, ...) mielőtt beszélnétek
#vagy írtnátok róla, ugye???

Alapvetően igen, itt mindenki igyekszik alaposan utánajárni a témának. Ugyanakkor van sok minden a világon amiről kipróbálás nélkül is képet alkothat az ember. Én is kérdezhetném, hogy mi a véleményed az emberölésről, de egyből hozzá is teszem, hogy ha nem próbáltad akkor irreleváns a véleményed…

#Biztos egy pár személy most gondolja magában, hogy na, majd jól visszaírok ennek a
#szerencsétlennek, aztán rohadt jó lesz minden!

Ettől semmi nem lesz jó önmagában. Ha végigolvasod a blog-ot akkor láthatod, hogy rengeteg kérdést tettünk fel amelyekre rendre nem érkezett válasz. Ezekre a kérdésekre szeretnénk konkrét és közérthető válaszokat kapni. Az anyázás nem cél, de tagadhatatlan, hogy nagyon bosszantó amikor válaszok helyett bebiflázott sablonokat, LRH idézeteket kapunk.

#Alapvetően nem az a célom, hogy védekezzek mint akinek ez az utolsó lehetősége,
#csupán szeretném, hogyha látnátok, hogy mit csináltok!

Mit csinálunk? Szerintem válaszokat keresünk a kérdéseinkre. Mivel a szcientológiai egyház nem hajlandó megválaszolni a kérdéseinket (már ez is érthetetlen) így azzal kell beérnünk amit magunk gondolunk. Ennek könnyen elejét lehetne venni, ha lenne legalább egy szcientológus aki merne válaszolni. Amíg az egyház bujkál és titkolózik addig nincs is erkölcsi alapja, hogy kritizálja az őróla „hamis állításokat” terjesztőket.

Remélem személyedben végre olyan szcientológust ismerhetünk majd meg, aki képes érdemi, konkrét válaszokkal szolgálni a kérdezőknek.